Google Android OS
Re: Google Android OS
Neviete niekto preco mi na Samsungu Galaxy S8+ (SM-G955U - Unlocked) este stale nie je mozne nainstalovat Android 8 Oreo? Este stale tam mam 7.0 a ked dam aktualizaciu tak mi to nic nove neponukne. Samsung spustal update na Oreo uz v marci...
tam mas nieco fakt divne alebo ani security updaty nemas najnovsie (ja mam z 1.4.2018)
vyskusaj nahodit najnovsi firmware cez odin?
vyskusaj nahodit najnovsi firmware cez odin?
To sú asi tie úskalia týchto špeciálnych verzií.... ak som správne našiel na nete, jedná sa o verziu so Snapdragonom pre americký trh?
Aktualizuješ to asi len ručne cez Odin, pogoogli, je tam niekoľko návodov. Oficiálna európska/globálna verzia 955F s Exynosom už má Oreo dávno za sebou, už dostala aj pár ďalších bezpečnostných aktualizácií ako píše aacid.
Aktualizuješ to asi len ručne cez Odin, pogoogli, je tam niekoľko návodov. Oficiálna európska/globálna verzia 955F s Exynosom už má Oreo dávno za sebou, už dostala aj pár ďalších bezpečnostných aktualizácií ako píše aacid.
odkial si to kupoval?
Skusal som to updatnut cez Odin podla navodu avsak vzdy mi to v Odine vyhodilo Fail, skusal som dokonca viacero variant, ale vzdy fail.
Telefon som kupoval cez Ebay, povod z USA, uz to lutujem.
Telefon som kupoval cez Ebay, povod z USA, uz to lutujem.
a co ze je to americka verzia? Americka verzia nedostala update?
Co to hulia v tom Samsungu?
to nie je ziadna nova informacia ze aktualizacie sa rozdeluju a uverejnuju podla imei a podla regionov, do ktorych boli tieto telefony dodavane
funguje to takto od kedy existuju smartfony, cize peknych par rokov
funguje to takto od kedy existuju smartfony, cize peknych par rokov
Americká verzia má iný procesor, budeš si musieť počkať
Podarilo sa mi to nakoniec aktualizovat cez Odin. Predtym mi to neslo, lebo bola potrebna ina verzia Odinu. Je to nezmysel ze som tam mal predtym bezpecnostnu verziu este z augusta 2017, lebo aj americke verzie dostali update na Oreo uz vo februari/marci 2018. Podla mna tam bol nahraty nejaky custom firmware, ktory blokoval predinstalovany softver od operatora Sprint. Vcera som to cele preinstaloval a jedine co je teraz problem je ze tam vyskakuje nejaka appka od operatora Sprint, snaziaca sa neuspesne spojit so sietou. Ale ide to vypnut v spravcovi aplikacii. Dnes mi uz aj sam ponukol a nainstaloval majovu bezpecnostnu aktualizaciu za maj 2018, takze snad to uz bude aktualizovat v pohode.
Len jedna otázka. Prečo? Mám pocit, že sa mi to už párkrát stalo, čiže to asi nebude len bazoš.
-
ja_som
Star
- Kontaktovať používateľa:
To s OS nemá nič, to sa pravdepodobne niekto pokúša použiť tvoje tel. číslo k svojmu inzerátu, ktorý bude zrejme spam.
Mne sa niečo podobné minule stalo s uberom. Tie správy mi chodili aj o polnoci 
Neviete čo sa to stalo s google mapami?
Predtým ma to vedelo lokalizovať iba cez wifi/mobilny net a teraz bez GPS nič a ukazuje mi že som 400km mimo (tam kde som bol včera)...
Predtým ma to vedelo lokalizovať iba cez wifi/mobilny net a teraz bez GPS nič a ukazuje mi že som 400km mimo (tam kde som bol včera)...
Beriem mobil do servisu (Sony Xperia) a povedali mi nech si predtym odzalohujem veci, tam mi ho na pockanie opravia, sformatuju atd.
Ako si ho mam odzalohovat? Je nejaky program co si stiahnem do compu, potom pripojim mobil spravim klik a vsetko sa mi do nejakeho priecinku odzalohuje a nasledne ked uz mobil bude opraveny tak si cez ten program zas nahram vsetko do mobilu? Fotky, stiahnute subory, cisla...atd.
Ako si ho mam odzalohovat? Je nejaky program co si stiahnem do compu, potom pripojim mobil spravim klik a vsetko sa mi do nejakeho priecinku odzalohuje a nasledne ked uz mobil bude opraveny tak si cez ten program zas nahram vsetko do mobilu? Fotky, stiahnute subory, cisla...atd.
Mám urobených pár fotiek, dal som ich do pc. Teraz som ich presunul naspäť do mobilu a všetky majú iný čas nasnímania, vyšší presne o 2 hodiny. Fotku som odfotil o 21:00, na pc ukazuje že som ju odfotil o 21:00, ale na mobile mi ukazuje 23:00. Keď na pc pozriem, tak je tam aj dátum nasnímania, vytvorenia a úpravy, no ani jeden nie je taký ako ukazuje na mobile. Skúšal som ich presúvať aj cez usb, aj cez wifi cez samsung appku, a ešte som skúsil fotky dať do archívu a v mobile rozbaliť, no nič nepomohlo. Jedine keď som archív fotiek otvoril v unrar appke v mobile, tak mi ukazovalo správny čas, no akonáhle som ich rozbalil, už bol čas nesprávny.
Keď cez exif editor upravím čas, teda posuniem ho dozadu o 2 hodiny, tak na mobile mi ukazuje dobrý čas, no na pc ukazuje ten čas o 2 hodiny dozadu.
Keď cez exif editor upravím čas, teda posuniem ho dozadu o 2 hodiny, tak na mobile mi ukazuje dobrý čas, no na pc ukazuje ten čas o 2 hodiny dozadu.
-
94jakub
Guru wannabe
- Kontaktovať používateľa:
To bude skôr zlou interpretáciou času ako zlou hodnotou. Telefón si myslí, že to je UTC a posunie to na CEST, resp. to čo máš nastavené v systéme.
Celkom zvláštne, nechce sa mi moc veriť, že by exif neobsahoval aj timezone informáciu.
Je to tak všade či len v galérii alebo nejakej konkrétnej aplikácii?
Celkom zvláštne, nechce sa mi moc veriť, že by exif neobsahoval aj timezone informáciu.
Je to tak všade či len v galérii alebo nejakej konkrétnej aplikácii?
Ako myslíš všade? Keď otvorím obrázok v originál galérii v mobile, tam sú podrobnosti. Ešte som skúšal úplne vymazať exif, keď som pozrel v mobile, nebolo tam nič. Iba dátum vytvorenia, teda ten, kedy som fotku presunul do mobilu. No akonáhle som fotku premenoval, zas nabehol starý dátum a čas, ten nesprávny, posunutý. Názov typu 20180718_153025 (začiatok dátum a vedľa čas hh mm ss). No a nie že by nabehol ten čas z názvu, teda 15:30, ale posunutý 17:30 
Takže asi je to ešte niekde uložené v mobile. Lebo ako som hore písal, keď som otvoril rar s fotkou (defaultne to otvára v aplikácii galéria) tak tam bol správny dátum, no akonáhle som ho rozbalil, už bol nesprávny. Skúšal som vymazať dáta aj cache galérie, no nepomohlo. Ešte som skúsil zmeniť časové pásmo na pc, upraviť fotku a následne uložiť, no tiež nepomohlo...
edit
Tak teraz som stiahol nejakú inú appku galéria a tam to ukazuje správne. No aj keď zmením časové pásmo, dátum a čas vytvorenia fotky sa nezmení, ale v originál galérii sa zmení. Plus v tej stiahnutej je ešte navyše aj dátum úpravy, a iba ten sa zmení keď zmením časové pásmo, čo sa mi zdá rozumné. Lebo neviem prečo by sa mal meniť čas vytvorenia fotky v závislosti na časovom pásme.
Zaťal som to nepozeral, ale ak to robí aj pri zmene letného času na zimný, a naopak, tak je to pekný nezmysel.
//autoeditácia príspevku (25 Aug 2018, 21:48)
Dá sa nejako vypnúť zobrazovanie týchto popisov? Skúšal som hľadať, ale už neviem čo napísať do google.
Takže asi je to ešte niekde uložené v mobile. Lebo ako som hore písal, keď som otvoril rar s fotkou (defaultne to otvára v aplikácii galéria) tak tam bol správny dátum, no akonáhle som ho rozbalil, už bol nesprávny. Skúšal som vymazať dáta aj cache galérie, no nepomohlo. Ešte som skúsil zmeniť časové pásmo na pc, upraviť fotku a následne uložiť, no tiež nepomohlo...
edit
Tak teraz som stiahol nejakú inú appku galéria a tam to ukazuje správne. No aj keď zmením časové pásmo, dátum a čas vytvorenia fotky sa nezmení, ale v originál galérii sa zmení. Plus v tej stiahnutej je ešte navyše aj dátum úpravy, a iba ten sa zmení keď zmením časové pásmo, čo sa mi zdá rozumné. Lebo neviem prečo by sa mal meniť čas vytvorenia fotky v závislosti na časovom pásme.
Zaťal som to nepozeral, ale ak to robí aj pri zmene letného času na zimný, a naopak, tak je to pekný nezmysel.
//autoeditácia príspevku (25 Aug 2018, 21:48)
Dá sa nejako vypnúť zobrazovanie týchto popisov? Skúšal som hľadať, ale už neviem čo napísať do google.
Teraz posledne dva dni alebo kolko mi neotvara odkazy externe, ale v tom vstavanom internetovom prehliadaci. Pritom ako predvolenu aplikaciu mam na web Chrome, aj v samotnom Viberi mam nastavene externe otvaranie odkazov, aj v opravneni aplikacii je pre Viber nastaveny Chrome. Robi to aj vo Viberi, aj na Facebooku. Hladal som na FB kde nastavit externe otvaranie, ale neviem to najst v tom novom menu. Pred 2 dnami vsetko islo ako malo. Napada niekoho nieco?