EU posun casu
-
hifionania
Novice
Re: EU posun casu
No neviem ako Ty ale ja som to skor pochopil ako recesiu a narazku.
-
Solo_Kamen
King
Tento náklad bude iba jednorazový a v konečnom dôsledku by sme skončili s strochu jednoduhším systémom a menším počtov infarktov za rok. Aj keď v prvom roku fungovania pribudne množstvo infarktov u programátorov ale to bue tiež iba jednorazovéjackb napísal: a o peniaze mi ide cisto na prepisanie vsetkeho kodu, podla ktoreho je Slovensko len v GST+1, kedze to budu hodiny roboty navyse a hlavne za prisernu kravinu. a s tym suvisia aj sposobene straty a komplikacie v doprave.
preto som jednoznacne proti.
Ale že by mi na tom nejako záležalo sa nedá povedať, dôležitosť tohoto problému je u mňa asi 3/10.
-
javatar
Hardcore addict
Presne pre toto som im zahlasoval za zrusenie.hughito napísal:Mne je to fakticky jedno, osobne to nepociťujem negatívne. Ale ak to veľa ľuďom vážne spôsobuje problém, nech sa to zruší.
Skor by som to nazval sancou tieto kniznice unifikovat. Len by bolo vhodne aby sa to vyriesilo naraz a celosvetovo.harrison314 napísal:Viete si predsatvit kolko prace budu mat programatori s prekopanim vstekych kniznic, systemov a frameworkov, ktore riesia cas, casove zony a aritmetiku, ked sa to teraz zrusi?
-
Mek
Addict
- Kontaktovať používateľa:
Uprava casovych zon sa riesi vo Windowse pomocou klasickych update-ov. Ked napriklad v nejakej krajine zavedu alebo zrusia DST. A softvery s casom pracujuce potom nemaju problem. Uz teraz, kde su uzivatelia z roznych casovych pasiem, sa pouziva na ukladanie DATETIMEOFFSET a nie DATETIME (toto je v MSSQL, v C# su na to rovnako triedy).
Ja som za zrušenie striedania a za letný(nenormálny) čas, neviem ako to môže byť niekomu jedno, ak by bol normálny čas, tak by v lete bol už o 20:00 západ a tma o 21:00 a v zime tiež zimný slnovrat 15:30 západ a tma o 16:30.
A mať v lete brieždenie o 3 ráno pri zimnom čase mi nepríde ako niečo čo by dnes využilo vela ludí. Tú hodinu tmy v zime by sme nejako prežili, napr. v škandinávii im vychádza slnko v zime o 9:00 a sú tu.
A mať v lete brieždenie o 3 ráno pri zimnom čase mi nepríde ako niečo čo by dnes využilo vela ludí. Tú hodinu tmy v zime by sme nejako prežili, napr. v škandinávii im vychádza slnko v zime o 9:00 a sú tu.
-
harrison314
Hardcore addict
javatar napísal:Skor by som to nazval na sancu tieto kniznice unifikovat. Len by bolo vhodne aby sa to vyriesilo naraz a celosvetovo.
Take lahke to asi nebude, pretoze aj ked updatene hlavne opercne systemy, stale mame miliony IoT zariadeni, ku ktorym treba prist a fyzicky ich preprogramovat, potom mame este viac zariadeni u ktorych to nejde (napriklad termostat ku kureniu co mame doma), a dalsie miliardy android mobilov, routov a inych serepeticiek ku ktorym uz nikto nikdy v zivote aktualiaciu nevyda.Mek napísal:Uprava casovych zon sa riesi vo Windowse pomocou klasickych update-ov. Ked napriklad v nejakej krajine zavedu alebo zrusia DST. A softvery s casom pracujuce potom nemaju problem. Uz teraz, kde su uzivatelia z roznych casovych pasiem, sa pouziva na ukladanie DATETIMEOFFSET a nie DATETIME (toto je v MSSQL, v C# su na to rovnako triedy).
Nie u vstekych to musi byt problem, ale u mnohych moze.
Akože programovanie zariadení a to, či s tým bude mať niekto nejakú robotu, je tá posledná vec, čo ma pri tomto trápi.
Samozrejme chápem, že to trápi jeho a je proti.
-
harrison314
Hardcore addict
Ja nie som proti - skom skor za aj ked koniec koncov mi to je jedno. Len upozornujem, ze zrusnim posunu casu vzniknu docasne problemy a potrva par rokov, pokial sa vsteky vychytaju, a nebude sa to takat len programatorov ale moze to zasiahnut vela beznych ludi.begbeee napísal:Akože programovanie zariadení a to, či s tým bude mať niekto nejakú robotu, je tá posledná vec, čo ma pri tomto trápi.
keby len v Skandinavii. v Skotsku detto. o to je narocnejsie leto, ked clovek potrebuje rano vstat tak si ide skoro lahnut, alebo napok, ked sa moze vyspat a ono to stale svieti.retkvic napísal:napr. v škandinávii im vychádza slnko v zime o 9:00 a sú tu.
Musim EU aj skritizovat, najskor som si myslel, ze ak by sa striedanie casu zrusilo, bol by vsade jednotny cas, kedze tym casto argumentovali, ze jednoznacne sa musi striedanie bud ponechat alebo zrusit vo vsetkych krajinach - toto sice plati, ale nasledne - ak by za to zrusilo, tak si kazda krajina moze zvolit ktory cas si ponecha, ci zimny alebo letny, po cely rok. V konecnom dosledku tak moze mat Cesko stale letny, Slovensko zimny, Rakusko letny, Nemecko zimny - a v krajinach mimo EU sa moze stale striedat.
Snad to este doriesia, lebo toto by bol este vacsi chaos ako teraz, hlavne pre ludi ktori casto cestuju, hlavne kvoli praci. Spominali to na TA3 v rozhovore, ale neviem to najst v archive.
//autoeditácia príspevku (19 Júl 2018, 18:11)
Tak som to nasiel:
ŠTÚDIO TA3: J. Cappello a M. Šóth o možnom zrušení zimného času
Este jeden kratsi rozhovor:
HOSŤ V ŠTÚDIU: Analytik M. Reguli o možnom zrušení zimného času
Snad to este doriesia, lebo toto by bol este vacsi chaos ako teraz, hlavne pre ludi ktori casto cestuju, hlavne kvoli praci. Spominali to na TA3 v rozhovore, ale neviem to najst v archive.
//autoeditácia príspevku (19 Júl 2018, 18:11)
Tak som to nasiel:
ŠTÚDIO TA3: J. Cappello a M. Šóth o možnom zrušení zimného času
Este jeden kratsi rozhovor:
HOSŤ V ŠTÚDIU: Analytik M. Reguli o možnom zrušení zimného času
wladas - post2309686.html#p2309686
Tak len doplnim ze je mozne zmenit jazyk aj na Slovencinu, vpravo hore.
//autoeditácia príspevku (30 Aug 2018, 21:11)
Neoficialne vysledky...
Európania sa vyslovili proti striedaniu letného a zimného času
Viac ako 80 percent respondentov v celoeurópskom online prieskume potvrdilo, že sa im už v marci a októbri nechce posúvať hodinky. Aký čas si nakoniec jednotlivé krajiny Únie ponechajú, rozhodnú miestne vlády.
Tak len doplnim ze je mozne zmenit jazyk aj na Slovencinu, vpravo hore.
//autoeditácia príspevku (30 Aug 2018, 21:11)
Neoficialne vysledky...
Európania sa vyslovili proti striedaniu letného a zimného času
Viac ako 80 percent respondentov v celoeurópskom online prieskume potvrdilo, že sa im už v marci a októbri nechce posúvať hodinky. Aký čas si nakoniec jednotlivé krajiny Únie ponechajú, rozhodnú miestne vlády.
Už sa teším na ten chaos, keď v každej krajine to bude iné... Slovensko si dá zimný, Čechy letný, Rakúsko zimný, Taliansko letný, Francúzsko zimný, Belgicko letný, Holandsko zimný..Dreamer napísal:Aký čas si nakoniec jednotlivé krajiny Únie ponechajú, rozhodnú miestne vlády.
Ano, presne o tom som pisal vyssie, nechapem, predsa sa zhodli, ze striedanie sa musi bud zrusit alebo zachovat, lebo to bude mat ekonomicke dosledky - ale ked nechaju kazdu krajinu rozhodnut o letnom ci zimnom case, tak to nebude mat dosledky? Taki kamionisti to budu mat vesele, nebudu musiet posuvat "rucicky" 2x za rok, ale mozno 5x za den.
A aký chaos by s tým teoreticky bol?
Tí čo bývajú pri hraniciach to budú mať v hlave a tí čo idú raz za čas mimo rozdiel spoznajú tiež veľmi rýchlo
Btw mobil si čas prepne automaticky
.
Tí čo bývajú pri hraniciach to budú mať v hlave a tí čo idú raz za čas mimo rozdiel spoznajú tiež veľmi rýchlo
Btw mobil si čas prepne automaticky
Aký chaos? Totálny. Napr. spomínaný kamionisti, ktorí počítam X krát za zmenu evidujú časy, prestávky a podobne. Rovnako napríklad zásielky a ich sledovanie, keď budeš mať že tovar ti prišiel o 9:00 do viedne a potom o 8:45 do Bratislavy... Rovnako telefonáty, online stretnutia, ktorých sa dejú tisíce denne, bude problém dohodnúť čas a podobne. Je to chaotické a hlavné choré. Osobne si myslím že je to až tak choré, že to nikto nepripustí a je 0% šanca že by sa také niečo stalo.
Osobne mi zmena času vôbec nevadí, a nikto mi nevtlčie do hlavy že posun o 1 hodinu má vplyv na ľudí. Keď to povie nejaký starší človek, OK. Ale keď mi 20 roční ľudia budú rozprávať ako sa 10 dní spamätávajú z posunu času, že nemôžu spať. Ale každý piatok alebo sobotu sú do 5 ráno v bare a potom spia do 13-tej, to už je jedno... Celé je to bullshit. Ak by ale mal zostať iba jeden čas, tak za mňa určite letný. Môžem sa vysrať na to, že v zime bude už cestou do roboty svitať, keď v lete už o deviatej bude tma,.. Navyše aj v zime by bolo s letným o hodinu dlhšie svetlo, a nechodili by sme domov za tmy (aspoň väčšina). nehnevajte sa na mňa, ale ten kto obhajuje zimný čas je podľa mňa v neporiadku...
Osobne mi zmena času vôbec nevadí, a nikto mi nevtlčie do hlavy že posun o 1 hodinu má vplyv na ľudí. Keď to povie nejaký starší človek, OK. Ale keď mi 20 roční ľudia budú rozprávať ako sa 10 dní spamätávajú z posunu času, že nemôžu spať. Ale každý piatok alebo sobotu sú do 5 ráno v bare a potom spia do 13-tej, to už je jedno... Celé je to bullshit. Ak by ale mal zostať iba jeden čas, tak za mňa určite letný. Môžem sa vysrať na to, že v zime bude už cestou do roboty svitať, keď v lete už o deviatej bude tma,.. Navyše aj v zime by bolo s letným o hodinu dlhšie svetlo, a nechodili by sme domov za tmy (aspoň väčšina). nehnevajte sa na mňa, ale ten kto obhajuje zimný čas je podľa mňa v neporiadku...
Áno, ale keď sa ideš v piatok ožrať a v sobotu to dospávaš, tak predsa nejdeš do práce. Zase iné je, keď je posun času, cítiš, že by si si ešte pospal, ale musíš už ísť pracovať. A potom podávaš horší výkon.
to si ale uz robis srandu, nie?Dreamer napísal:Európania sa vyslovili proti striedaniu letného a zimného času
v EU zije vratane UK 512,6 miliona ludi. to znamena, ze 0,71% obyvatelov EU sa za nieco vyslovilo. takze opat trieskas ako v pripade toho minimalizovania pracovneho casu, pri ktorom sa ukazalo, ze by sa robilo o 4 hodiny menej.Prieskumu, ktorý prebiehal medzi 4. júlom a 16. augustom, sa podľa nich zúčastnilo približne 4,6 milióna ľudí.
Takí kamionisti z Bulharska to riešia aj teraz keď prídu sem a nezdá sa mi že by robilo problémy.
Rovnako turisti teraz prekusnú, že letia z BA a do burgasu prídu o hodinu skôr. Tú svoju zásielku tiež prežiješ nie? Aký chaos keď budeš vedieť že je posun?
Mne posun problémy nerobí, ale viem pochopiť ľudí, ktorí majú nastavení určitý biorytmus a táto zmena ich rozhodí a určitý čas trvá, kým sa prestavia.
Určite je to diametrálne odlišné od nedostatku spánku z občasnej oslavy.
Btw tiež by mi viac vyhovoval letný čas.
Rovnako turisti teraz prekusnú, že letia z BA a do burgasu prídu o hodinu skôr. Tú svoju zásielku tiež prežiješ nie? Aký chaos keď budeš vedieť že je posun?
Mne posun problémy nerobí, ale viem pochopiť ľudí, ktorí majú nastavení určitý biorytmus a táto zmena ich rozhodí a určitý čas trvá, kým sa prestavia.
Určite je to diametrálne odlišné od nedostatku spánku z občasnej oslavy.
Btw tiež by mi viac vyhovoval letný čas.
jackb - tak ma ukamenuj za zdielanie clanku, resp. vysledkov ankety, dal som sem este mierny clanok, ine uz vlastne striedanie pochovali, aj ked rozhuhnute este nie je.
Co tu pleties celkom inu temu, nema to s tymto nic spolocne, navyse tie 4 hodiny menej navrhoval jeden clovek, iny to navrhoval inak, ale neriesme tu OT, vyjadri sa v prislusnej teme, ak mas potrebu.
Take prieskumy na Slovensku sa robia zvycajne na vzorke 1000 obyvatelov, pri 5 milionoch to je 0.02% a je to brane ako reprezentativna vzorka, takze 0,71%, ak odpocitame deti tak je to mozno 1% dospelych obyvatelov, co je na prieskum aj podla clankov rekordne cislo - nezabudajme ze to nie su ziadne volby ci referendum.
EDIT: Inak neviem ako ti vyslo 0.71%, mne vyslo 0.89739%. (OK, zrejme si pocital iba tych ktori hlasovali za zrusenie striedania, ale takto sa vysledky ankety nevyhodnocuju, ani pri referende ak by prislo 10% ludi a hlasovalo by za 80%, neberie sa to ako 8%, to by ani BREXIT nebol, pretoze by za vystupenie nehlasovalo viac ako 50% obyvatelov)
Navyse v citacii je jasne uvedene:
"Viac ako 80 percent respondentov v celoeurópskom online prieskume potvrdilo"
Co tu pleties celkom inu temu, nema to s tymto nic spolocne, navyse tie 4 hodiny menej navrhoval jeden clovek, iny to navrhoval inak, ale neriesme tu OT, vyjadri sa v prislusnej teme, ak mas potrebu.
Take prieskumy na Slovensku sa robia zvycajne na vzorke 1000 obyvatelov, pri 5 milionoch to je 0.02% a je to brane ako reprezentativna vzorka, takze 0,71%, ak odpocitame deti tak je to mozno 1% dospelych obyvatelov, co je na prieskum aj podla clankov rekordne cislo - nezabudajme ze to nie su ziadne volby ci referendum.
EDIT: Inak neviem ako ti vyslo 0.71%, mne vyslo 0.89739%. (OK, zrejme si pocital iba tych ktori hlasovali za zrusenie striedania, ale takto sa vysledky ankety nevyhodnocuju, ani pri referende ak by prislo 10% ludi a hlasovalo by za 80%, neberie sa to ako 8%, to by ani BREXIT nebol, pretoze by za vystupenie nehlasovalo viac ako 50% obyvatelov)
Navyse v citacii je jasne uvedene:
"Viac ako 80 percent respondentov v celoeurópskom online prieskume potvrdilo"