Pamäťová karta
-
casualties77
Medium Expert
Pamäťová karta
Dobrý večer. Mám túto 128 gb sd kartu a mám problém taký, že keď na ňu kopírujem pesničky či už priamo cez telefón alebo som sd kartu dal do notebooku a tak kopíroval a idem si teda pustiť pesničky, tak v telefóne ich zrazu nemám a pritom sa do telefónu kopírovali. Všetko úplne nezmizne, ale polovica áno. Skúšal som to viackrát a stále to isté.
Re: Pamäťová karta
To vypadá ako nákup z číny však? Wish? Ali? Môžeš ju rovno zahodiť a nabudúce alza.
Podporuje tvoj mobil takú kapacitu karty?
-
casualties77
Medium Expert
V notebooku mi obsah karty zobrazí s pesničkami všetkými, čo som na ňu dal, ale v telefóne mi ukazuje prázdny priečinok.
Myslím, že podporuje, niekde som sa to dočítal, mám Xiaomi Redmi Note 4
Myslím, že podporuje, niekde som sa to dočítal, mám Xiaomi Redmi Note 4
V telefóne to ukazuje prázdny priečinok.
A ktorá aplikácia to je? Hudobný prehrávač (vstavaný, externý), manažér súborov? Akú kapacitu vidíš keď ideš cez nastavenia na úložisko?
A ktorá aplikácia to je? Hudobný prehrávač (vstavaný, externý), manažér súborov? Akú kapacitu vidíš keď ideš cez nastavenia na úložisko?
Skúšal si ju tam nechať dlhšie? Mne to načítalo napr. polovicu súborov, no a neskôr postupne pribudli ostatné.
-
K-u-b-i-a-k
Addict
Radíte mu, ale neodpovedal na základnú otázku. Kde si ju kupoval?
-
Daniel9911
Professional
ak to kupoval na wish či alie tak veru sa to môže vyhodiť, kamoš si objednával z wish usb kľuč 512 GB za 20 euro a reálna veľkosť tam bola tuším 2 GB a + darček vo formáte vírusu.
Podla mna si kupil napr. 16GB kartu, ktoru naformatovali napriklad na 128GB. Cize subory sa tam nahraju, ale v skutocnosti tam ziadne nie su. Uz sa to riesilo mozno 3 roky dozadu prave tu na fore.
Otvor si "Disk Management / Správa diskov", Win+R, diskmgmt.msc, Enter.
Tam si mozes skontrolovat suborovy system, neviem ci mobily podporuju napr. exFAT, resp. FAT32, mozno je tam nestandardny system, potom daj odstranit particiu (vymaze sa cely obsah disku, nezmyl si pismeno, inak si mozes zmazat HDD!), mal by si mat zobrazenu dostupnu kapacitu, nasledne si vytvor novu particiu, povolena by mala byt len skutocna maximalna velkost, ak tam nebude velkost blizka 128GB tak to bude zrejme podvod, ako pisali ini vyssie, potom format, zvol NTFS, myslim ze staci rychly format. Potom to vyskusaj znova, skopirovat subory a vlozit do mobilu.
Velmi dobry naznak ze ide o podvod je cena, porovnaj si kapacitu a cenu s cenami niekde na heureke, ak bude cena podozrivo nizka, napr. polovicna a pod., tak zrejme to bude podvod, len porovnavaj rovnake znacky, alebo najlacnejsie, lebo napr. rozdiel cien ADATA a SanDisk moze byt velky, aj ked maju rovnaku kapacitu, okrem znacky ovplyvnuje cenu aj rychlost.
Tam si mozes skontrolovat suborovy system, neviem ci mobily podporuju napr. exFAT, resp. FAT32, mozno je tam nestandardny system, potom daj odstranit particiu (vymaze sa cely obsah disku, nezmyl si pismeno, inak si mozes zmazat HDD!), mal by si mat zobrazenu dostupnu kapacitu, nasledne si vytvor novu particiu, povolena by mala byt len skutocna maximalna velkost, ak tam nebude velkost blizka 128GB tak to bude zrejme podvod, ako pisali ini vyssie, potom format, zvol NTFS, myslim ze staci rychly format. Potom to vyskusaj znova, skopirovat subory a vlozit do mobilu.
Velmi dobry naznak ze ide o podvod je cena, porovnaj si kapacitu a cenu s cenami niekde na heureke, ak bude cena podozrivo nizka, napr. polovicna a pod., tak zrejme to bude podvod, len porovnavaj rovnake znacky, alebo najlacnejsie, lebo napr. rozdiel cien ADATA a SanDisk moze byt velky, aj ked maju rovnaku kapacitu, okrem znacky ovplyvnuje cenu aj rychlost.
-
Daniel9911
Professional
ja by som skúsil program H2testw ten ti zistí či tá karta ma fakt tých 128 GB.