Pomoc s výrobou dreveného sedenia

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
Remikss
Amateur
Amateur

Pomoc s výrobou dreveného sedenia

Príspevok od používateľa Remikss »

Prosim, našiel som na Facebooku inzerát kde chlap ponúka toto sedenie. Myslim, že by som si ho vedel vyrobiť sám na koľko mi to príde že to sú len pozbijane hranoly ale jedno čo netuším je že ako vybil drevom tie opierky na ruky z dnuka ?? A tiež by ma zaujimalo aká doska je vpredu dole (tá čo spája jednu stranu s druhou vpredu dole pri nohách ) . Ďakujem
Prílohy
FB_IMG_1533155083500.jpg
robo1152
Medium Professional
Medium Professional
Používateľov profilový obrázok

Re: Pomoc s výrobou dreveného sedenia

Príspevok od používateľa robo1152 »

Tie vnútra budú mať zrejme vyfrézované drážky v hranoloch, v ktorých sú uložené tie dosky, tá predná doska bude zrejme tiež nejaká masívnejšia, kvôli stabilite, doma sa to určite urobiť dá, ale aby to vypadalo ako tak bude ti treba dosť náradia a ak by si to chcel tak aby nebolo vidno žiadne skrutky ako na fotke tak aj aké také skúsenosti :)
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

Takmer urcite to nie je len "pozbijane", na takyto vysledok potrebujes niekolko nastrojov a aspon trochu praxe. A aj tak pravdepodobne nedosiahnes taky vysledok ako na fotke.
Vypln opierok moze byt lepena, ale pravdepodobne tam ma vyrezanu drazku, aby to presne sedelo.
Tu mas priklad na vyrobu podobnej lavicky, mozes si pozriet ake techniky sa pouzivaju:

Ale je na to viac sposobov v zavislosti od toho ci chces pouzivat iba lepidlo alebo iba skrutky, pripadne ich kombinaciu.
Ukazka vyroby podobnej vyplne, ale na kvetinaci, takze je to volnejsie:
Remikss
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa Remikss »

Ďakujem, skúsim to vyfrezovat hornou frezou a ako výplň by ste mi odporučili normálne hoblovane dosky alebo tatranský profil ?
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

Ja by som pouzil tatransky profil, pri rovnakom alebo mensom usili to bude vyzerat lepsie.
Napísať odpoveď