Pretaktovani Sempron 3100+ socked 754 s jadrom Palermo:
Max stabilna frekvencia 2711,3Mhz Voltage 1,504 301,3x9
Absolutne maximum 2850,3Mhz Voltage 1,632 316,7x9
Pozor - take napetie uz nieje urcene pre dlhodobejsie uzivanie procesoru!
jjj napísal:obidve su nahovno pokial mas moznost vyhni sa im velkym oblukom kup radsej opt144
ucili ta doma alebo v skole odpovedat na otazky? Pretoze evidentne nie. Chod na doucovanie. Jeho nezaujima ci su dobre/zle, ale ktore z nich je lepsie. Naozaj tvoje rady stoja za (doplnte si kazdy co chcete)
t0m4s3 napísal:ucili ta doma alebo v skole odpovedat na otazky? Pretoze evidentne nie. Chod na doucovanie. Jeho nezaujima ci su dobre/zle, ale ktore z nich je lepsie. Naozaj tvoje rady stoja za (doplnte si kazdy co chcete)
asi je to jedno ktory ze, ked sa aj ten aj ten pouzivaju vo vsetkych modeloch ?
jjj - ja uz mam A64 dost dlho , ked som ho kupoval tak Opteron144 este nebol a ako povedal tomas mna nezaujima ktory procak je naj ale ktore jadro je lepsie s tychto dvoch...
asi je to jedno ktory ze, ked sa aj ten aj ten pouzivaju vo vsetkych modeloch ?
jjj - ja uz mam A64 dost dlho , ked som ho kupoval tak Opteron144 este nebol a ako povedal tomas mna nezaujima ktory procak je naj ale ktore jadro je lepsie s tychto dvoch...
ktory je lepsi na taktovanie to ti presne nepoviem. Clawhammer sa tusimoznacovalo obecne jadro A64 v prvopociatkoch - NewCastle bola revizia pred Winchestrom. Mozno ti trochu pomoze toto http://www.xbitlabs.com/articles/cpu/di ... 800_4.html. Co sa presne taktovania tyka, musis pobehat specializovane fora a pohladat vysledky jednotlivych jadier. Myslim ze je to vo vseobecnosti +- jedno
t0m4s3 napísal:ktory je lepsi na taktovanie to ti presne nepoviem. Clawhammer sa tusimoznacovalo obecne jadro A64 v prvopociatkoch - NewCastle bola revizia pred Winchestrom. Mozno ti trochu pomoze toto http://www.xbitlabs.com/articles/cpu/di ... 800_4.html. Co sa presne taktovania tyka, musis pobehat specializovane fora a pohladat vysledky jednotlivych jadier. Myslim ze je to vo vseobecnosti +- jedno
lol gratulujem
clawhamer max 2800mhz
newcastle max 2600-2700 0.13 strasne topi a mal problemy s pametovim radicom teda napr nedali sa pouzit vysoko napetove cipi ako BH5 alebo hynixi ktore zvladnu s 3.4 V aj 500 cl2 2 2 5
do winchestra uz moze clovek narvat aj 3.5V(ramky myslim samozrejme) na zahranicnych oc forach celkom bezna vec
no ok, ja vidim v oficialnom datasheete napisane ze max. napatie ramiek 2.9V vzhladom k integrovanemu radicu pamati. To ze par honicov do toho narve viac je len ich problem.
t0m4s3 napísal:ach jaj ja reagujem na tomto fore nie na ocguru ak si si nevsimol? Alebo ti zavadzal nahoneny opteron vo vyhlade?
ach jaj ja reagujem na ocguru
ked uz sme pri cpuackach ..intel smeruje z jednych sraciek do druhych a vtych srackach sa mi zda ze sa ponara coraz viac hlbsie a hlbsie .. zacalo to prescotom a zaklincoval to Pentium D ..jedine konkurencie shopne cpu je intelM a aj to stoji s pouzitelnou doskou (asus +asus redukcia 479-478) nehorazne peniaze a to este neratam dosky s 855 chipsetom ....
Mam taky pocit ze ani tie 65nm cpucka teda napr conroe(singlecore) a presler(dualcore) a meron(mobile) vypadaju zaujimavo ale na amd stacit asi nebudu no a ako poznam AMD ktore svoje novinky dost uskostlivo taji a vyckava scim pride jeho vecny rival >>> vidim to na dost zaujimavu battle