Praca / Nezamestnanost / Prepustanie ...
Re: Praca / Nezamestnanost / Prepustanie ...
Jackb
No vidis, u nas si ich neevidujes a zaplatene mas ☺
No vidis, u nas si ich neevidujes a zaplatene mas ☺
tak hlavne u nas odrobene hodiny vstupuju do tvorby ceny za projekt, ktoru potom ako firma uctujeme klientovi 
Vyhliadky Svk do blizkej buducnosti
http://www.oecd.org/els/oecd-employment ... 991266.htm
Priemysel 4.0 za dverami. Preco su zahranicne automobilky na SVK? Pretoze je tu dostatocne pocetna a relativne lacna pracovna sila. Co sa stane nastupom pokrocilej automatizacie a robotizacie? Automobilky svoje tovarne na Svk zatvoria a vratia sa odkial prisli, pretoze uz nebude ziaden dovod aby tu zostali.
Je to naozaj take vazne? Ano, do 10rokov najneskor bude a Svk bude podla OECD krajina s najvacsim dopadom automatizacie na ekonomiku.
http://www.oecd.org/els/oecd-employment ... 991266.htm
Priemysel 4.0 za dverami. Preco su zahranicne automobilky na SVK? Pretoze je tu dostatocne pocetna a relativne lacna pracovna sila. Co sa stane nastupom pokrocilej automatizacie a robotizacie? Automobilky svoje tovarne na Svk zatvoria a vratia sa odkial prisli, pretoze uz nebude ziaden dovod aby tu zostali.
Je to naozaj take vazne? Ano, do 10rokov najneskor bude a Svk bude podla OECD krajina s najvacsim dopadom automatizacie na ekonomiku.
zaplatia stratu odborari, alebo bezni danovi poplatnici?Francúzske železnice prišli pre štrajky svojich zamestnancov o 790 miliónov eur. Personál štrajkoval 37 dní.
//autoeditácia príspevku (23 Júl 2018, 9:17)
Hugo, ta Uhlova, co natocila ten dokument, nie je ona dcera chartistu Uhla?
//autoeditácia príspevku (24 Júl 2018, 15:00)
https://www.reuters.com/article/us-airl ... SKBN1KE175
sloboda vs. cerveni bojovnici za odmedzovanie prav beznych ludi. to je dalsi priklad, preco by mali byt odbory postavene mimo zakon. lebo zrusit evindenciu dochadzky do zamestnania a kupit gauc na povalovanie sa sice moze byt super, no inde uz idu po slobode slobode volneho pohybu. ked to robia zdravotnici, ci prislusnici zachrannych zloziek, tak to uz ide aj o ohrozenie prava na zivot.
Len pre zaujímavosť priemerné hrubé hodinové mzdy v Nemecku v roku 2016:
A co ked chce majitel firmy investovat. Nebude moct,lebo zlodejski odborari vyhlasia strajk. A co dalej? Preco si odrorari a ich poskoci neotvoria vlastnu fabriku a nedaju dvojnasobne platy? Su to paraziti a vsetci co ich podporuju raz skoncia na ulici,vid priemysel 4.0.gogo956 napísal:ono to v praxi funguje tak, ze pokial odborovi predaci vidia na zaklade ziskov ze firma nema priestor na zvysovanie platov, tak nezvyknu navysovanie pozadovat, lebo to by v konecnom dosledku viedlo k prepustaniu. A navysovanie platu nie je jedina vec ktoru mozu odbory pozadovat, mozu to byt aj nefinancne benefity ako napr dovolenka nad ramec zakona, 3pilier, nadstandard zdravot poistenie a pod.
Odbory urcite maju svoj vyznam ak nie su zneuzivane zamestnancami na vydieranie splocnosti.
Son-Goku
Odbory su plne regulernou instituciou ktora ma za ulohu sprostredkovat dialog medzi zamestnavatelom a zamestnancami. Osobne som nikde nepocul o tom, zeby niekde sa stalo, ze odbory vyhlasili strajk a ziadali dvojnasobne platy-ako pises ty. Odbory su v skutocnosti viacej bezzube a menej nebezpecne ako na prvy pohlad mozu nezainteresovanemu pripadat. Dokazu presadit niektore marginalne poziadavky ale vecsinou nic zasadne, v kazdom pripade je fajn ked zamestnanci maju pocit ze je niekto kto im vie poradit v roznych otazkach, pripadneich tlmocit vedeniu.
Aj keby v niektorom state cisto teoreticky zakonom zakazali existenciu odborov, tak jedinym vysledkom by bolo ze by vznikali ilegalne a ich cinnost by bola pre vedenie menej transparentna ako je tomu dnes.
Ja mam osobnu skusenost s odbormi iba z jednej firmy a prebieha to tak, za clenovia davaju navrhy na veci ktore by sa mali zmenit a to potom sa prerokuva s vedenim ktore sa vyjadruje ci sa s tym da nieco robit alebo nie- nic dramaticke.
Odbory su plne regulernou instituciou ktora ma za ulohu sprostredkovat dialog medzi zamestnavatelom a zamestnancami. Osobne som nikde nepocul o tom, zeby niekde sa stalo, ze odbory vyhlasili strajk a ziadali dvojnasobne platy-ako pises ty. Odbory su v skutocnosti viacej bezzube a menej nebezpecne ako na prvy pohlad mozu nezainteresovanemu pripadat. Dokazu presadit niektore marginalne poziadavky ale vecsinou nic zasadne, v kazdom pripade je fajn ked zamestnanci maju pocit ze je niekto kto im vie poradit v roznych otazkach, pripadneich tlmocit vedeniu.
Aj keby v niektorom state cisto teoreticky zakonom zakazali existenciu odborov, tak jedinym vysledkom by bolo ze by vznikali ilegalne a ich cinnost by bola pre vedenie menej transparentna ako je tomu dnes.
Ja mam osobnu skusenost s odbormi iba z jednej firmy a prebieha to tak, za clenovia davaju navrhy na veci ktore by sa mali zmenit a to potom sa prerokuva s vedenim ktore sa vyjadruje ci sa s tym da nieco robit alebo nie- nic dramaticke.
ale son-goku si pozrel par videi kde je predsa jasne dokazane ze odbory su nastroj bakanych neomarxistov na znicenie zapadnej civilizacie
gogo, a ako to mate zaplatene, ked pre zamestnavatela niekolko hodin nevykonovate ziadnu cinnost?
Jackb
Preco by sa nemala vykonavat praca? Apropo ja nie som v odborovej rade, som len radovy clen. Napr hlasovania, navrhy a pod. to prebieha vsetko cez emaily, nekonaju sa ziadne fyzicke meetingy s clenmi. V minulosti parkrat boli a diali sa po pracovnej dobe.
Preco by sa nemala vykonavat praca? Apropo ja nie som v odborovej rade, som len radovy clen. Napr hlasovania, navrhy a pod. to prebieha vsetko cez emaily, nekonaju sa ziadne fyzicke meetingy s clenmi. V minulosti parkrat boli a diali sa po pracovnej dobe.
okej. ja som myslel, ze "po starom" sedite v zasadackach na ukor pracovneho casu.
Mňa fascinuje táto úžasná zadubenosť niektorých ľudí... nebyť odborov a vôbec celého hnutia "práce," tak sa máme ako ľudia diametrálna horšie. Plno vecí, ktoré dnes považujeme za samozrejmosť, by proste neboli - lebo je to výsledok bojov organizovaných ľudí, či už v odboroch alebo iných formách. Ale presne ako napísal vyššie DEVZYO1G, bársjaký wannabe kinder kapitalista a pravičiar tu bude dávať rozumy o "parazitoch" pritom prd vie.
ano, cerveni bojovnici mozu za vsetko dobro a ich experimenty nezabili nikoho. desiatky milionov, to je len loz. chod s tym uz niekde do certa. najlepsie pred prokuratora.
kedysi, priznam sa, ze som tiez mal taku predstavu, ze odbory su nejaky komunisticky prezitok a tykaju sa akurat tak tovarenskych robotnikov tu v chudobnej vychodnej Europe. Ale skutocnost je taka, ze odbory uplne bezne funguju aj vo velkych spolocnostiach v zapadnej Europe, dokonca aj vo financnom sektore, ci programatorske a hi tech firmy..
DEVZYO1G bohati fotrovci ho poslali na sukromu skolu a s iphonom vo vrecku, ktory vyrobili v cine za misku ryze, tak on zrazu ide bojovat za proletarov.Dufam, ze ako spravny bojovnik za proletarov makas niekde na stavbe.Asi si niekto neuvedomuje,ze prave kvoli odborarom,niektori majitelia firiem radsej outsorcuju niektore casti cinnosti a odborar parazit moze papa.
nebyť neviditelnej ruky trhu a kapitalizmu, mame sa ako ľudia diametrálne horšie. Plno veci, ktoré dnes považujeme za samozrejmosť, by proste bolo - lebo je to výsledok konkurencie, či už vo firmách alebo zo strany živnostníkovhughito napísal:nebyť odborov a vôbec celého hnutia "práce," tak sa máme ako ľudia diametrálna horšie. Plno vecí, ktoré dnes považujeme za samozrejmosť, by proste neboli - lebo je to výsledok bojov organizovaných ľudí, či už v odboroch alebo iných formách.
Ako príklad môžem uviesť rapidny nárast platov predavaciek v lidli, kauflande, tescu a albertovi v ČR, ten rast je taky vysoký, že by si niečo také odborári ani nevedeli predstaviť, nieto ešte vybavit
===============
V realite je to niečo medzi a každý normálny necerveny racionálny človek to akceptuje
Niečo pre tunajších pomätencov.
Sú tam aj štatistiky, práve z USA, ktoré dokazujú jasnú kauzalitu medzi odborovou organizovanosťou a výškou miezd, na hojko som ich už dával.
Nebľabotať a dovzdeľať sa. Ak sa vám nepáčia odbory a to, čo dosiahlo organizované hnutie práce, oznámte svojmu zamestnávateľovi, že s vami môže zaobchádzať pomaly ako s otrokom: realita neregulovaného kapitalizmu 19., teda de fakto kapitalizmus v čistej podobe, očistený od všetkého "červeného." Potom dajte vedieť, ako sa vám darí.
https://www.facebook.com/attn/videos/16 ... CusL0YRUZY
Sú tam aj štatistiky, práve z USA, ktoré dokazujú jasnú kauzalitu medzi odborovou organizovanosťou a výškou miezd, na hojko som ich už dával.
Nebľabotať a dovzdeľať sa. Ak sa vám nepáčia odbory a to, čo dosiahlo organizované hnutie práce, oznámte svojmu zamestnávateľovi, že s vami môže zaobchádzať pomaly ako s otrokom: realita neregulovaného kapitalizmu 19., teda de fakto kapitalizmus v čistej podobe, očistený od všetkého "červeného." Potom dajte vedieť, ako sa vám darí.
https://www.facebook.com/attn/videos/16 ... CusL0YRUZY
uhm a potom clovek pride do prace a tam team leader: my vam tie nadcasy platime v dvojnasobnej sadzbe, ale kurnik ludia, dajte si aspon 12 hodin volno medzi odchodom a prichodom.
samovykoristovanie 2.0
a to google neodpoveda, ci ma odbory aspon gigant, ktory nas kupil pred vyse rokom...
no cerveni povalaci budu blabotat o usechoch hnutia prace. a to pritom ich cervene vzory chceli hnat povalacov z kaviarni do poli a tovarni. a dnes je vsetko naopak. cim cervenejsi, tym vacsi odbor ku praci ma a vymysla ako ju kazit cloveku, ktoreho to bavi a naplna.
samovykoristovanie 2.0
a to google neodpoveda, ci ma odbory aspon gigant, ktory nas kupil pred vyse rokom...
no cerveni povalaci budu blabotat o usechoch hnutia prace. a to pritom ich cervene vzory chceli hnat povalacov z kaviarni do poli a tovarni. a dnes je vsetko naopak. cim cervenejsi, tym vacsi odbor ku praci ma a vymysla ako ju kazit cloveku, ktoreho to bavi a naplna.
Z tvojej strany mi to pride take ze "lebo je to na zapade tak to musi byt dobre".gogo956 napísal:kedysi, priznam sa, ze som tiez mal taku predstavu, ze odbory su nejaky komunisticky prezitok a tykaju sa akurat tak tovarenskych robotnikov tu v chudobnej vychodnej Europe. Ale skutocnost je taka, ze odbory uplne bezne funguju aj vo velkych spolocnostiach v zapadnej Europe, dokonca aj vo financnom sektore, ci programatorske a hi tech firmy..
Hughito: preco si myslis ze za cloveka by mal vyjednavat podmienky niekto iny(odbory..) a nie on sam? Pride mi to take detske, neviem tomu prist na chut.