Ahojte,
mám športový web, ktorý beží na Wordprese. Okrem článkov, by som tam však rád pridal aj aktuálne svetové rebríčky. Ide o to, že nie som moc zbehlý v programovaní a hľadám, čo najjednoduchší spôsob, ako to zrealizovať.
Povedzme, že na oficiálnej stránke svetovej federácie je v tabuľke rebríček. Ja by som rád tieto údaje dostal na svoj web, ale takým spôsobom, aby sa aj pravidelne aktualizovali.
Viete mi poradiť, akým spôsobom to docieliť? Popr. pod čím mám hľadať aby som našiel nejaké tutoriály.
Vďaka za rady
Aktualizované rebríčky vo Wordpress webe (ako na to?)
-
harrison314
Hardcore addict
- Kontaktovať používateľa:
Re: Aktualizované rebríčky vo Wordpress webe (ako na to?)
Len podotykam, ze ak ti k tomu neda prevadzkovatel stranky svetovej federacie suhlas, tak porusujes zakon a dobre mravy.
V prvom rade si musis najst nejaky legalny zdroj takychto dat.
V prvom rade si musis najst nejaky legalny zdroj takychto dat.
To som si v prvom momente ani neuvedomil, myslel som, že postačí uvedenie zdroja. Ale to doriešim, mám niekoľko zdrojov, takže by s tým nemal byť problém.
a neexistuje nejaka sluzba, ktora ti to poskytne ako iframe? teda len nejaky html kod ktory si vlozis do sidebaru napriklad... tym padom by si nemusel nic kodit a ani neporusil ziadne prava a mal aktualne data
-
harrison314
Hardcore addict
Tiez si myslim, ze nejaky iframe by bol najlepsie riesenie pre tento pripad.
Alebo pohladat Restove api.
Alebo pohladat Restove api.
-
Solo_Kamen
King
dlho som neprogramoval v PHP ale už som na jednu stránku importoval dáta tretej strany. Nebude to dizajnovo horšie vyzerať ak tam dáš iba iframe a nemáš následne možnosť dáta formátovať tak aby dizajnovo ladili so zvyškom stránky?
Berte moju otázku s rezervou, len ma to zaujalo
EDIT: ja som to robil tak, že som si cez parser načítal celú stránku so štatistikami a následne z nej do mnou spravovanej stránky importoval konkrétne elementy, ktoré podliehali CSS štýlu na stránke, ktorú som spravoval.
Berte moju otázku s rezervou, len ma to zaujalo
EDIT: ja som to robil tak, že som si cez parser načítal celú stránku so štatistikami a následne z nej do mnou spravovanej stránky importoval konkrétne elementy, ktoré podliehali CSS štýlu na stránke, ktorú som spravoval.
-
Fabo
Hardcore addict
Solo_Kamen: bude. Preto by bolo lepsie nacitat to v ramci API a vyplut vo svojom formate. Len to je aj zlozitejsie. Teoreticky moznost je aj rozobrat dodany iFrame a prebuchat ho na svoj format (taka mensia verzia toho co si robil ty), ale ma to 2 problemy
1. pravidla pouzitia mozu vyzadovat ze budes davat cely iframe neupraveny
2. ak sa zmeni struktura iframeu, pokazi sa ti to.
1. pravidla pouzitia mozu vyzadovat ze budes davat cely iframe neupraveny
2. ak sa zmeni struktura iframeu, pokazi sa ti to.