Všetko o World of Warcraft, datadisky, addony, patche...

Singleplayer, multiplayer, novinky, návody...
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Re: Všetko o World of Warcraft, datadisky, addony, patche...

Príspevok od používateľa aacid »

mne tiez pride ze cely konflikt je umelo vyvolany (uz nejaky cas zvladame spolupracu ale teraz sa objavi nejaky novy element tak sup sup pome zase bojovat)... ale pacia sa mi nove allied rasy a s nimi spojene nove oblasti a aj to explorovanie ostrovov... takze ja to mam uz kupene (aj ked asi nebudem mat cas hrat).

k sylvanas, pravdepodobne to tam nebude smerovat ale paci sa mi ze je proste rozhodna. uprimne nie je to uz trapne ze 15 rokov stale bojuje aliancia proti horde a realne sa stale nic nezmenilo. furt sa bojuje iba tak naoko.
lebo proste v realnej vojne by bolo uplne normalne vypalit hlavne mesto nepriatela, hlavne pokial sa jedna o obrovsky generator magickej energie...
rovnako pokial ste hrali prepatch questy, v istom momente je malfurion lezi na kolenach a sylvanas nakaze saurfangovi ho dorazit. saurfang ho necha ist lebo na neho zautocil zozadu a to "neni fer"... podobne ked hrate za alianciu, tak prides do mestecka ktore cez ktore presla armada hordy smerujuca k teldrassilu a ty ako jeden z najlepsich bojovnikov aliancie dostanes quest "ucti 10 padnutych bojovnikov"... lebo predsa nie sme barbari... co tam po armade tiahnucej na hlavne mesto.

proste sylvanas mi pride konecne ako realna postava z reality, nie z romantickeho pribehu.
Radioactive_Mouse
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Radioactive_Mouse »

Hej Horda vs Alliance zacina byt uz nudne , hlavne preto, ze uz vela krat sme museli bojovat spolu aby sme niekoho porazili. Ale myslim si, ze o horde a allianci to bude iba do prveho velkeho patchu.
Sylvanas je super to len niektori ludia zabudli, ze ona bola vzdy takato. Toto neni prve miesto, ktore vyvrazdila. Voljin ju spravil warchiefkou pretoze videl nejaku viziu, tak tiez si nemyslim ,ze to bude garrosh 2.0 a dufam, ze sa dozvieme co videl.
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa Hegy »

No co ako sa vam dari v novom xpacu :D
Ja som tomu obetoval "az" tento vikend (niektori kamosi uz v utorok rano po vydani mali 120 a grindili wq). Ani bohovi sa mi nedari nejako naskrabat ilvl nad 300 som sa zasekol na 294 a nic. Co by ste chodili, random dung spam?
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

a z world questov nepada vyssi ilvl?

ja som od 120 este velmi daleko. nemam cas a ak to aj zapnem, nechcem sa nikam ponahlat. zatial som spravil 2 levely na dvoch roznych postavach. dlho som nevedel ze aku classu chcem hrat, ked som sa konecne rozhodol ze za rogua (s ktorym sa mi hra velmi dobre) tak ma velmi sklamala ta nova zona za hordu... zase raz zatial co aliancia ma krasne mesto, dedinky krajinu, tak horda dostala dzunglu a majsku pyramidu. akoze ta pyramida je pekna, ale nie ako hlavne mesto... vyzera to tak strasne umelo, obchodnici stoja po rohoch na zemi... no a furt sa tam stracam lebo to ma tolko urovni.

na druhej strane kul tiras a boralus ma uplne ocarili, to mesto je uplne zive, uveritelne, pochopitelne. takze som z rogua presedlal na paladina (aliacneho mam este maga ale ten ma nechytil)...
no a snazim sa si to levelovanie uzivat si, takze ziadne nahananie sa za 120kou. pekne citam vsetky questy a snazim sa aj rozumiet preco 80ty krat zabijam 12 [dopln potvoru] a ziskavam 7 [dopln vec]...

inak sa mi velmi paci co spravili s profesiami, ja som profesie uz dlhodobo ignoroval, lebo mam plno postav a na kazdej spravit profesiu na max by mi zabralo bud strasne vela casu alebo ma stalo vela goldov.
ale teraz vies rovno nabehnut s profesiou na aktualny patch a ignorovat predchadzajuce datadisky. a co je najlepsie ze ked zistim ze je nejaky napriklad pandarensky recept ktory chcem, tak zase staci levelovat len tu pandarijsku cast, nie vsetko predtym.
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Hegy »

JJ to je dobre. A este ked chces "skillovat" gathering tak to ma 3 urovne, to sa obvykle skill upuje nejakym jednoduchym questom a ako vysledok gatherujes z jedneho objektu viac.
Hordackeho alta som sa este nedotkol, nejak som sa zakusol do raidovania s mainom.... po 10 rokoch :D
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

ja na raidovanie zial nemam cas. ja som len happy ze uz som 120 a uz aj nejaku vybavu som zohnal.
velmi ma nasralo ked som spravil 120, za prve tam bol strasny skok v skalovani, 110-119 som s prot paladinom hral tak ze "kolko toho zvladnem naagrovat kym sa neresetnu", lebo HPko mi proste neklesalo. potom prisiel 120 a zrazu mam problemy zabit 3 mobov, pokial nahodou pribehne stvrty tak som mrtvy. a samozrejme tych 3 mobov som zabijal 2 minuty.
teraz som uz 315 a je to podstatne lepsie.

dnes som akurat precital ze obmedzili warfront na 320+, co popravde dava zmysel, lebo tam padaju 340+ itemy a tym padom nemalo ziadny zmysel robit heroicy...

no a este k aliancia vs horda, ako som ospevoval alianciu ze ma krasne oblasti a premakane hlavne mesto (hlavne ma vsetko pohromade, ked sa ako horda portnes do hlavneho mesta a chces ist na svoju lod, tak musis letiet cez cele mesto...), tak som objavil kde je to naopak. kazda z troch reputacii ci dava na exalted mounta, zatial co horda ma lietajuceho dinosaura, hyenu a netopiero-pavuka, tak aliancia ma bieleho kona, cierneho kona, sedeho kona a gryphona...
NHISPVM
Star
Star

Príspevok od používateľa NHISPVM »

Free servery sa akosi zasekli v minulosti na WoTLK a tam to viem už naspamäť :D Preto rozmýšľam, že skúsim offi server. Neviem sa ale rozhodnúť aký realm zvoliť. PvP, alebo PvE ? Vraj od BfA je to rozdelenie už aj tak zrušené, že sú iba normal (PvE) naozaj ? Väčšina cz/sk hračov hráje na Drak'Thul. Tam je jediná vyhoda jazyk (čo reálne žiadna výhoda ani nie je :D ) Čo ma ale udivuje je, že podľa wowprogress.com tam hraje 12 666 horďákov a len 3394 alikov. Nie je to veľký nepomer ? :-/ Všímam aj iné realmy, kde je ten rozdiel ešte väčší (rádovo aj v 10 000kách) Taak čo odporúčate ? A aký je vlastne rozdiel medzi PvP a PvE ? Áno viem, že pokiaľ si v PvP nezapneš, tak na teba nebudú môcť zaútočiť... ale skôr ma zaujíma to, že či na pvp nechodia vôbec dungy ? a zasa opačne na pve nechodia do hlavných miest, atď. ?

Dosť som googlil, ale veľa toho je z iných datadiskov (napr rok 2015) - čiže už dávno (možno) neaktuálne informácie..
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

teraz to uz mas jedno. aj na pvp aj na pve serveri vies pvp vypnut zapnut ako ty chces. dungeony a raidy sa behaju vsade rovnako. hlavne dnes je vsetko crossrealm. co znamena ze sice ty si vyberas na ktorom serveri budes mat postavu, ale v skutocnosti budes po svete behat aj s ludmi z inych serverov. rovnako LFG/LFR sa vyskladava z viacero serverov.

k tej populacii, zalezi co chces. samozrejme na rychlejsie queue v dungeonoch a raidoch je lepsie co najvacsia populacia. naopak ak chces rychle battlegroundy, tak logicky pokial si na strane ktorych je malo, tak budes aj malo cakat.

tiez je dobre sa zamysliet nad tym co budes robit ked nastane doba vzduchoprazdna medzi datadiskami. ku koncu Draenoru (myslim) bol taky odliv hracov ze vacsina serverov bola na tom dost smutne, ja som prave vtedy zacal hrat na Argent Dawn, co bol asi jediny server kde bolo stale vela ludi.
DropDead
Addict
Addict

Príspevok od používateľa DropDead »

NHISPVM, veď Twin je Cata a taký Wow-Freakz je Legion. Cata je stabilnejšia, Freakz prekvapivo stabilný na to, na akom datáči funguje a dokonca nie je ani osina v zadku expiť (ak chceš, ak nechceš, vieš si dať väčšie rate-y). Ale ak hráš pravidelne, tak offi je skvelá cesta, ja som osobne nad tým premýšľal ale ja väčšinou hrám wow len nárazovo, že ma to drží mesiac a potom to rok nehrám..alebo dlhšie ale nehrám to dostatočne pravidelne, aby som to platil na mesačnej báze. Na to mi potom Freakz slúži výborne.
NHISPVM
Star
Star

aacid - vďaka za info :) A čo sa týka expenia... je tam možné stretávať aj low hráčov ? Alebo sú tie oblasti už praktický mrtvé (myslím napr. od 1 - 60 lvl) Ja ako som vravel, hrávam WoTLK a nič nové nepoznám, taže by som chcel vidieť tie zmeny, nove oblasti, questy a pod :) Nič extra. Ako to je s RP servermi ? Nejaké info ohľadom toho ? Oplatí sa mi ísť tam ?

DropDead - K freečkam sa nechcem moc vyjadrovať. Jediné freečko ktoré ako tak stojí zato je na warmane (WoTLK) Je tam priemere 2000 - 3000 hráčov, čo sa ako tak ešte dá. Aj to čakám 10 rokov kým ma pripojí do bg (na nižších levelov ma do bg nepripojilo od nejakej 30 do 60ky :D ) Hrať niekde na Twine, kde síce je Cata, ale veľa veci zabugovaných, dungeony zakazané a so 600 hráčmi ma nebaví fakt :D Takže české servery nie. Odkedy som prišiel po 5 rokoch na Anthorii o všetko, tak tomu moc neverím...

Čo sa týka toho freakz, tak ako to tam je ? Je to pofixované ? Čo som čítal, tak akurát sa tam dajú killovať bežné mobky v lokaciach :D

// mimochodm stačí mi kúpiť toto: https://us.shop.battle.net/en-us/produc ... ontent=top A tým pádom môžem hrať ? Či je potrebné kúpiť ešte niečo iné ?
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

DropDead:
ja tiez hravam narazovo (aj ked nejak mam pocit ze naposledy co som hral uz bolo ozaj posledny krat) a prave preto hravam na ofiku. platim mesacne, ked ma to prestane bavit, predplatne zrusim. mam istotu ze ked sa k tomu vratim za pol roka, za rok, ci za 3 roky, tak tam budem mat stale vsetky postavy a vsetky veci.

NHISPVM:
hlavne vdaka tym crossrealmom je aj questenie na nizsich leveloch lepsie, castejsie stretnes niekoho. ale pokial chces hrat s niekym, bude lepsie si najst guildu.
RP servery, co o nich chces vediet? je to vlastne normalny server, rovnako sa tam raiduje aj robi pvp, akurat je trosku zivsi. nikto ta nenuti roleplayovat, pokial nebudes vyslovene kazit zazitok inym ludom tak nebudes nikomu prekazat.
mne sa paci ze je to take zivsie, ja uz tiez neroleplayujem, ale obcasne narazis na nieco zaujimave a aspon sledujes. prechadzka po stormwinde kde na kazdom rohu niekto diskutuje alebo nieco robi je super.
NHISPVM
Star
Star

Accid celkovo nechápem čo to ten rollplay vlastne je... Čo som čítal, tak to je vraj, že tam píšu nejak v 3 osobe a že tu hru viac prežívajú... Ale okrem toho písanie čo je tam vlastne iné ? Prečo to je živšie ? Regol som sa na blizza nainštaloval battle.net. Rozmýšľam, že si spravím ten free account do 20ky. Budem môcť v ňom ptm. pokračovať ďalej ? Ak si kúpim potom origo hru a predplatím ? Či budem musieť na novo všetko ? :D

BTW - prečo posledný krát si to zapol ? :D
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

mozes hrat free kolko chces, potom si len zaplatis mesacne a pokracujes kde si skoncil. ak zase prestanes platit, tak mozes stale hrat s postavami co maju lvl20 a menej.

RP - je to o tom ze v hre vystupujes ako tvoja postava, nie ako ty. jednoducho povedane, pokial sa s niekym rozpravas, tak sa nebudes rozpravat o novom diely big bangu co si vcera pozeral, ale o veciach o ktorych by sa rozpravala tvoja postava. ludia si vymyslaju pribehy, historiu, rozne charaktery. rovnako sa spravaju tak ze nebudu mountom skakat po postovej schranke a podobne.
samozrejme vzdy a vsade sa najde nejaky troll co to bude porusovat a naschval kazit. rovnako ta nikto nenuti roleplayovat nonstop, vsetko to je o dohode s ludmi. vacsina guild ma napriklad chat OOC (out of character, teda ze neroleplayujes), popripade ked budes niekomu /w tak sa asi tiez neocakava ze sa budes hrat na nieco, aj ked mozes.
pekne na tom je to ze si pribeh vymyslas sam, robis to co ta bavi. ja som si kedysi zvykol robit barbmana. spravil som si goblina, trochu poleveloval, v orgrimmare som nakupil rozny alkohol a isiel som do silvermoonu (tam to vzdy zije na rozdiel od inych serverov kde je silvermoon totalne prazdny, jednoducho preto lebo ludia radi roleplayuju blood elfov) do krcmy, postavil sa za bar a zacal akoze obsluhovat. prichadzali ludia, obcasne nieco kupili, obcasne pokecali, bola to celkom sranda. ale na to proste treba mat naladu.

preco to uz asi nezapnem? neviem, uz ma to nejak nebavi, nemam cas raidovat, vacsina guild zacina raidovat o 19:00 alebo dokonca skor a to proste pre mna neni. no a dookola len levelovat vsetky postavy ma nejak uz netaha. legion som skoncil s tym ze som mal kazdu classu na 110. BfA som hral asi mesiac a stacilo mi, nejak som nemal chut to znova zapinat aby som robil world questy alebo leveloval zase dalsiu postavu...
a odkedy to nehram, tak som zatial nemal absolutne ziadne nutkanie to znova zapnut (mozno teraz prvy krat ked som pisal o barmarceni :D)
NHISPVM
Star
Star

Aacid - ahaa vďaka pekne. hodil som sa na drak´thul. :) Vyzerá to fajn realm. Čo pozerám dooosť sa toho pomenilo. Nové Q, čo sa mi páči, ale je to aj o dosť ľahšie ako to bolo pred tým na TBC / Wotlku. Spelly, netreba kupovať (aspoň zatiaľ), Huntery majú peta od začiatku... do jaskyne s nami ide NPC, ktoré dosť drtí mobky. Čerešnička na torte, ak odovzdáš Q za n. elfov na strome ,tak aby si nemusel zasa pešo šľapať dole, tak ti dajú slowfall a iba skočíš dole :D Dosť to tak zjednodušili, čo podľa mňa kazí hru... Nahodil som si nejaké addony, ale dosť tých starých, na ktoré som bol zvyknutý nefungujú :( napr. Xpear, atlas, gear score... :( Nejaké rady, ktoré addony sú dobré ? :)

MIMOCHODOm - prečo nemôžem byť nightborne elf, alebo ten nový orc ? :O :cry:
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

zjednodusenie, to je otazka pohladu... zjednodusili veci ktore neprinasali nic do hry (mozno pocit realnosti) akurat obtazovali. je pravda ze maximum usilia venuju end gamu, proste dostat sa na max level ti zaberie par dni ale na max levely stravis mesiace, roky. ich filozofia je dostat ta na max level co najskor.
pravda ze keby hram wow prvy krat, mozno mi to tiez vadi, ale ked levelujem 30teho alta, tak prave taketo zjednodusenia potesia.

niektore rasy su takzvane allied rasy. tie sa ti odomknu az ked splnis nieco v hre. nightborne elf, highmountain tauren, lightforged dranei a void elfovia boli pridani v legione a aby si ich odomkol musis byt s nimi exalted.
teraz v BfA boli pridane nejake dalsie a tam zase musis byt exalted v fakciami v BfA.
NHISPVM
Star
Star

Čo majú všetci proti tomu expeniu ? :D Veď podľa mňa to je na celom wowku najlepšie :D Díky. Takže musím s main postavou spraviť exa a potom budem môcť vytvoriť ďalšiu ?
Mimochodom ako tak hrajem ,tak pozerám,že veľa veci nových. Napr. nemôžem sa naučiť first-aid. Hlavné profesie som si dal Skining a leatherworking. Ale nejak first aid nejde.. :D

A ešte všimol som si dajakého pet majstra, či čo to. Pri starter edícii nemôžem (aspoň tak to písalo, keď som inštaloval wowko :D ) Ale čo to vlastne je, tí peti ? vo Wotlku sa dali kúpiť peti a potom ich summonúť a to bolo tak všetko, že chodili za mnou jak ciciny :D
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

expenie, nemam nic proti expeniu, ako som pisal, mam hromadu postav, lebo nakoniec vzdy dopadnem tak ze ma nic nebavi tak len expim, potom je uz len fishing a potom rusim subscription.
ale uz v tom nevidim zmysel, dookola len expit a na co? radsej si zahram nejaku inu hru co som nehral. najvacsia vyhoda wowka bola pre mna ze popri tom mozem robit nieco ine. proste som expil postavu a popri tom pozeral serial, potom som mal dobry pocit ze som toho vela zazil za vecer. na druhu stranu, hras hru ktora ta vlastne nebavi a pozeras pri tom nejaku blbost lebo na lepsi serial sa nevies sustredit.

pet battles. to su vlastne pokemoni. neviem ci si niekedy hral pokemonov ale je to rovnaky princip, v divocine chytas petov tym ze s nimi bojujes, potom mozes bojovat proti inym hracom alebo npckam. kazdy pet je proti niecomu silny, voci niecomu slaby. dokonca su v hre uz aj pet dungeony, ktore robis solo a miesto toho aby si zabijal ty, tak pouzivas petov.
NHISPVM
Star
Star

S tými petmi sa mi to veľmi páči :) Počuj teraz stojí WoW 45€. Myslíš, že to je dobrý cena... Alebo radšej čakať či nebude niečo lacnejšie ? :)

//autoeditácia príspevku (18 Jan 2019, 22:54)
Počuj aacid. Na mapa mi ukazuje také zelené tlapky. Je to nejaké NPCčko čo má petoch :D ale maximálne sa s ním môžem porozprávať, že na neho kliknem pravým a niečo mi povie... a to je všetko... Načo to vlastne je ?
Bad.boy
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Bad.boy »

Pet Mastet (daco ako gym trener). Musis sptavit preq na tych Petov a potom sa ti odomkne s nimi bojovat.
Wishmaster
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa Wishmaster »

No co.. chary na classicu zarezervovane? :))
Napísať odpoveď