Kúpa TV
Re: Kúpa TV
Dakujem pekne za odpoved. Chcel by som sa este spytat, objednal som nakoniec ten LG, volali mi vsak este z eshopu (pochvalili vyber), a snazili sa mi ponuknut rozsirenu zaruku, ze najviac chyb sa objavuje pocas toho 3 roka. Je to pomerne nova technologia, a ze bola by skoda, ak by sa mi to v tretom roku pokazilo. Nemate niekto skusenosti? Ci ide len o klasicky marketingovy tah, alebo je to fakt rizikovejsia skupina? Neviem, ci to brat alebo nie, zas uplne malo to tiez nie je, ale platit potom servis alebo to rovno vyhodit tiez nechcem.
To záleží od tvojho budgetu. Či si to môžeš/chceš dovoliť. S tým ti asi nič neporadíme. Často sa s tým osobne stretávam v Alze že tam mi to núkajú ku všetkým objednávkam.
Pozri sa aj na to či si mal v minulosti problémy s elektronikou.
Pozri sa aj na to či si mal v minulosti problémy s elektronikou.
moze sa to pokazit v 3. aj v 4. ale aj v 5. roku, ten treti rok stoji vzdy XY eur a 5. rok stoji vacsinou o par eur viac, takze si povies ze ak uz, tak rovno na 5 rokov, ale ked sa to potom pozries komplexne, tak sa ti nakup predrazi aj o 35%
je to na tebe, tu nie je co radit, pokazit sa moze ale aj nemusi
je to na tebe, tu nie je co radit, pokazit sa moze ale aj nemusi
-
guess.whoo
Redeemer
- Kontaktovať používateľa:
je to marketingovy tah ale rozhodnutie je na tebe. ja si na nic nekupujem dodatocnu zaruku. ked sa nieco pokazi po 4-5 rokoch kupim rovno novy model, ktory je lepsi, rychlejsi atd.
ked som kupoval elektroniku do celeho bytu tak som si spocital, ze keby som si na vsetko dokupil zaruku na 5r vyslo by ma to o skoro 800e viac. sanca, ze sa vsetky spotrebice do 5 rokov pokazia je velmi nizka a za usetrenych 800 kupim aj 2 nove kusy elektroniky
ked som kupoval elektroniku do celeho bytu tak som si spocital, ze keby som si na vsetko dokupil zaruku na 5r vyslo by ma to o skoro 800e viac. sanca, ze sa vsetky spotrebice do 5 rokov pokazia je velmi nizka a za usetrenych 800 kupim aj 2 nove kusy elektroniky
Jasne chapem, mna skor zaujimalo, ci pri OLEDoch fakt nie je nejaka vysoka pravdepodobnost poruchy oproti ostatnym panelom/televizorom. Risknem to bez toho, snad sa to nepokazi den po zaruke
Dakujem pani 
-
Ryan Giggs
VIP
Nie, u oledov nie je vyssia sanca ze sa nieco pokazi. Okrem panela je tam uplne rovnaka elektronika ako je v LCD.
-
peterkozel
Medium Professional
Ryan Giggs - nemal som moznost skusit, ak sa pusti sd film napr.720x303 na https://www.alza.sk/55-hisense-h55u7a-d5322361.htm a pozera sa z cca 4 metre je to fest poznat?, je to otras obraz? pomaha ta funkcia prepoctu?
-
Ryan Giggs
VIP
Upscaling ti zo zleho zdroja lepsi obraz nevykuzli, perpetum mobile neexistuje. Len sa prepocita rozlisenie, kvalitu to nezmeni.
Kazdopadne najviac zamaskuju tie 4 metre.
Kazdopadne najviac zamaskuju tie 4 metre.
-
daniel.daniel
Medium Star
uz SD kvalita je dost biedna na uhlopriecke 55", z blizka je to grc a z dialky 3m+ je to zvladnutelne
-
peterkozel
Medium Professional
mam samsung 48j6272, panel je 100hz, ak pustim film a je zapnuty automotion tak sceny kde je napr pohlad na mesto alebo prirodu s vtacej perspe.su hladko plynute, ziadny zasek, ak autmot vypnem tak v v tychto scenach zacne taky ten zachvev, ma to tak byt ak je v tv 100hz panel?
Kupil som nakoniec LG B7V predsa len so 4k. Parada obraz, krasne farby, ostrost sa mi tiez zda super. Mozno ak by som mal vedla len full hd (A7V) panel tak by to bolo viditelne, ale hovorim som spokojny a urcite odporucam.
-
peterkozel
Medium Professional
alebo to moze byt zlym ripom?
-
Ryan Giggs
VIP
Ano moze to byt kludne zlym ripom. Tych sprasenych je v obehu strasne vela. Kompresia robi svoje.
-
peterkozel
Medium Professional
hej bol to rip nanic, hlavne xvid sa takto chova, porovnaval som s x264 a tam to nebolo tak vyrazne, je na sledovanie filmov vyhoda 100hz?, ked som to porovnaval mnohe sceny pri 100hz a vyp amp su dost malo plynule, dost to tam citit, po zapnuti to vie s obrazom fakt spravit zazraky, pri zap amp bude film vyzerat ok aj pri 50hz?, je teda nutnost hnat sa za 100hz ak sa nepozera sport?
-
Ryan Giggs
VIP
Jasne ze je to vyhoda. 50/60 Hz panel nevie korektne zobrazit 24p. 100/120 Hz to prehra bez judderu.
-
peterkozel
Medium Professional
dost nemozne je zistit kto pre koho vyraba tv panel, mate taketo info?, myslim ze samsung si vyraba sam a pre panasonic vyraba niekto kto ma v nazve lux, ako je to zo sony, toshiba, orava, sony, lg, hisense, tcl...?, pouziva orava VA panel?
-
Ryan Giggs
VIP
S panelmi je to velmi komplikovane. To nezistis tak lahko aky panel kde je. Najlahsie z makrofotky panelu a struktury pixelov. Aj to nie vzdy pomoze, lebo panely od roznych vyrobcov mozu mat strukturu rovnaku. To je model od modelu rozne. Aj ked maju vyrobcovia TV zmluvy s vyrobcami panelov, nie v kazdom modeli musi taky byt. To sa rozni podla toho co maju aktualne na sklade, ci stiha dodavatel dodavat... Takisto aj v jednej uhlopriecke moze mat ten isty model 2 rozne typy panelov. Napr. Samsung UE55MU6172 existuje vo verzii s VA aj IPS. A to nie je vylucene ani inde.
Samsung pouziva prevazne vlastne, ale najdu sa aj od Innoluxu a IPS berie od Boe, sem tam v mamutich velkostiach Sharp.
Panak ma panely Innolux a IPS od LG.
Sony AUO a IPS od LG.
LG ma len vynimocne (50") ine panely ako vlastne IPS.
Hisense ma panely Samsung a AUO.
Toshibu vyraba Hisense, takze to iste.
TCL vlastni CSOT, takze ma ich (teda uz vlastne) panely.
Philips (teda TP Vision) ma vlastne, ale nevyraba samotne matrice, takze tie nakupuje rozne a potom z toho zlozia komplet panel.
Orava je rebrandovany turecky Vestel, tak tam su panely od roznych Cinanov (Innolux, BOE, CSOT...).
Plus je to este komplikovane tym, ze napr. tie nizsie modely Panasonicu su brandovany Vestel, Sony zasa lepi nalepky na TV od Foxconnu.
Samsung pouziva prevazne vlastne, ale najdu sa aj od Innoluxu a IPS berie od Boe, sem tam v mamutich velkostiach Sharp.
Panak ma panely Innolux a IPS od LG.
Sony AUO a IPS od LG.
LG ma len vynimocne (50") ine panely ako vlastne IPS.
Hisense ma panely Samsung a AUO.
Toshibu vyraba Hisense, takze to iste.
TCL vlastni CSOT, takze ma ich (teda uz vlastne) panely.
Philips (teda TP Vision) ma vlastne, ale nevyraba samotne matrice, takze tie nakupuje rozne a potom z toho zlozia komplet panel.
Orava je rebrandovany turecky Vestel, tak tam su panely od roznych Cinanov (Innolux, BOE, CSOT...).
Plus je to este komplikovane tym, ze napr. tie nizsie modely Panasonicu su brandovany Vestel, Sony zasa lepi nalepky na TV od Foxconnu.
-
peterkozel
Medium Professional
tak to je pecka, hlavne ma dodrbalo ze urcity model moze mat aj ips aj VA, da sa povedat ze v domac podmienkach nezistis o aky panel ide?, ak otvoris tv na zadnej strane su tam nejake stitky, skratka info aky panel je v tv pouzity?, a ake zariadenie sa pouziva aby sa zistilo o aky panel ide a aka je frekvencia?, uz si to nepamatam ale uz davnejsie som cital ze napr ziarovky osram a veci v nich vyraba myslim ze mitsubishi, da sa tam napis osram a predava sa to za velke peniaze a napr verbatim pouziva tie iste suciastky a da to omnoho lacnejsie, je v tom pekny chaos, nieco podobne je aj pri tv, poznam jedneho co je zamestnany v orave a tvrdil ze suciastky sa kupuje z celeho sveta za par €, sice sa to netyka tv ale tvrdil ze ked meraju ziarovky, testuju kolko vydrzia a aka je kvalita svetla vo volnom case tam v orave tak prave lacne cinske su vraj naj, raz sa smial ze je fuk ci si kupis oravu alebo samsung, ze sa montuju casto tie iste vaci u oboch
-
Ryan Giggs
VIP
Panelova loteria je bežna vec. Doma sa to samozrejme zistiť da, ak vieš čo si maš všimať. Ak to ma veľmi dobre uhly a šedu miesto čiernej, tak je to IPS.
Štitky na paneloch samozrejme su, len neviem kto by to rozoberal. Ono to po snati zadneho krytu hneď vidno nie je, ešte tam maš ďalši kryt.
U tych žiaroviek by som to veril, ale s tymi televizormi to nie je vždy celkom tak. Tam viac ako na paneli zaleži na elektronike, nastaveni od vyroby.... A taky obrazovy procesor v Samsungu bude niekde inde ako v Orave. Samozrejme zaleži na cene modelu.
Svet je globalizovany a plny OEM vyrobkov (rovnake vyrobky pod rôznymi menami). Napr. aj nejake highendove audio zosilovače (na nete sa daju najsť obrazky otvorenych pristrojov), vyraba to nejaka tovareň v Čine, highendovy vyrobca na to nalepi svoje logo. A potom najdeš tento luxusny vyrobok v obchodoch za X tisic a na aliexpresse kupiš presne to iste, len s napisom "Xiaofang" za par stoviek. To je normalka.
Štitky na paneloch samozrejme su, len neviem kto by to rozoberal. Ono to po snati zadneho krytu hneď vidno nie je, ešte tam maš ďalši kryt.
U tych žiaroviek by som to veril, ale s tymi televizormi to nie je vždy celkom tak. Tam viac ako na paneli zaleži na elektronike, nastaveni od vyroby.... A taky obrazovy procesor v Samsungu bude niekde inde ako v Orave. Samozrejme zaleži na cene modelu.
Svet je globalizovany a plny OEM vyrobkov (rovnake vyrobky pod rôznymi menami). Napr. aj nejake highendove audio zosilovače (na nete sa daju najsť obrazky otvorenych pristrojov), vyraba to nejaka tovareň v Čine, highendovy vyrobca na to nalepi svoje logo. A potom najdeš tento luxusny vyrobok v obchodoch za X tisic a na aliexpresse kupiš presne to iste, len s napisom "Xiaofang" za par stoviek. To je normalka.
-
nejakymarko
Addict
Zdravím páni, 55” LCD Sony ktorú majú naši momentálne pomaly dosluhuje a tak sa začínajú obzerať po niečom novom. Nemajú žiadne extra požiadavky, akurát aby sa vedel pripojiť satelit od Orange bez nutnosti STB (ak to bude reálne). Zatiaľ máme magio po kábly, ale kvôli lige majstrov asi budeme meniť operátora a Orange u nás s optikou nie je dostupný.
Požiadavka je cca 65” a cenovo okolo 1000. Sony nám vyhovuje čo sa týka ovládania a dizajnu, ale keď je v danej cene lepšia alternatíva, tak sem s ňou
Momentálne pozeráme po Sony KD65XE7005B alebo Sony KD65XD7505B, ten by mal mať 100Hz panel tak osobne sa viac prikláňam k nemu. Aj keď je to model z roku 2016 a trosku sa obávam rýchlosti Androidu.
Ďakujem za pomoc
Ďakujem
Požiadavka je cca 65” a cenovo okolo 1000. Sony nám vyhovuje čo sa týka ovládania a dizajnu, ale keď je v danej cene lepšia alternatíva, tak sem s ňou
Momentálne pozeráme po Sony KD65XE7005B alebo Sony KD65XD7505B, ten by mal mať 100Hz panel tak osobne sa viac prikláňam k nemu. Aj keď je to model z roku 2016 a trosku sa obávam rýchlosti Androidu.
Ďakujem za pomoc
Ďakujem