Kapitalizmus

Diskusie na politické témy...
hughito
Redeemer
Redeemer

Re: Kapitalizmus

Príspevok od používateľa hughito »

gogo956 napísal:Za sociku bola z hladiska zivotneho prostredia situacia v ostbloku katastrofalna, napr tovarne a uholne elektrarne nemali ziadne filtre, takze nasledne kvoli kyslym dazdom vymierali cele lesy.. Samozrejme okrem ineho..
Ačohentizmus. :D Minulý režim tu (a v podstate ani nikde inde nie je). Máme tu globálny kapitalizmus. A otázka ŽP začína byť katastrofálna. Stačí si pozrieť správy. Upozorňujem aj na to, že kapitalizmus tu bol dávno pred režimami pred 89.´

Kapitalizmus so svojimi princípmi a dogmou nekonečného rastu, priviedol svet na okraj ekologickej katastrofy. Niektorí hovoria, že aj keby sme teraz hneď prijali všetky opatrenia, je neskoro. Super.
Cesar
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa Cesar »

Za kapitalizmu aspoň je o dosť lepšia situácia ohľadom ochrany životného prostredia a zdravia ľudí, no zďaleka nie je nič také aké by malo byť.

Keby sme tu mali ešte stále socializmus tak Slovensko by bolo ako skládka toxického odpadu.

Chemické továrne tie najbrutálnejšie tekuté odpady púšťali na zem a vznikali veľké toxické jazerá chemických odpadov, čistička a nič také, všetko zamorené, problémy nevyriešené ani do dnešného dňa.

Čo v tých časoch robili vo výrobách, ktoré by sme teraz označili ako rizikové tak skoro všetci už zomreli na rakovinu čo tam robili. Žiadne alebo minimálne ochranné prostriedky, čo v tých časoch tam robili boli tým, že tam robili odsúdení na krutú a bolestivú smrť.
hughito
Redeemer
Redeemer

Choď si to riešiť do príslušnej témy. Nevidíš názov tejto? Tvoj príspevok nahlasujem.
Cesar
Addict
Addict

Koniec sveta.
hughito
Redeemer
Redeemer

Áno, ten takmer nastáva. ;)
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

Ano, globalne oteplenie je kruta realita,je na to tu na fore aj samostatna tema. Nanestastie nasa civilizacia stihla v kratkom obdobi vypustit do atmosfery take obrovske mnozstvo uhlika, ze v roku 2100 budu ludia mat vela prace aby spolocnost mohla ako - tak fungovat dalej. Dufajme ze v tej dobe technologicky pokrok dokaze tieto negativne prejavy zmiernit.
Ale je mylne tvrdit ze za tento stav moze iba kapitalizmus, pretoze uholne elektrarne, tovarne, ci auta zo spalovacimi motormi su vsade bez ohladu na politicky rezim.
DEVZYO1G
Addict
Addict

Príspevok od používateľa DEVZYO1G »

idealne je zacat od seba
Cesar
Addict
Addict

Áno, ale ešte ani tak sa to dá len veľmi ťažko, keď chceš. Minule som hľadal, či náhodou nie je mlieko vo vratnej fľaši v hypertescu ale nejak som nenašiel. Namiesto tetra packu môžeš kúpiť vo fľaši z plastu, z kaluže do blata.

Na začiatok by som dal všetko povinne do vratných sklenených fľiaš alebo do vratných plastových. Ako motivovať? Pokutami v prípade, že to nespravia.

V kapitalizmu najlacnejšie vychádza produkovať smeti, keď sa to nejako nespoplatní. Tak ako teraz je to každému jedno - vyrobí tetra pack a plastovú fľašu a smeti nikoho nezaujímajú, to už je vec kupujúceho. A keby si aj chcel niečo iné veľmi sa ani kúpiť nedá - v bežných obchodoch.
DEVZYO1G
Addict
Addict

to ano, u nas je to trochu tazsie, no myslim ze sa to zlepsuje , aspon v BA sa objavuju obchody kde si mozes do vlastnych nadob "načapovať" napriklad cistiace prostriedky...

povinne sklenene flase s pantom by bol podla mna spravny krok, kludne zacat aj s pantom na PET flasiach , z vlastneho pozorovania to pomaha aj s poriadkom v uliciach/parkoch - napr. bezdomovci si castokrat potom privyrabaju zbieranim a recyklaciou plastovych flias. Ale nieco povinne prikazovat, to by tu zase boli nareky o diktate komunistov z EU ktora chce len zle podnikatelom ...
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

DEVZYO1G napísal:idealne je zacat od seba
ked sa toto pouzije ako argument pre kapitalizmus, tak je zle-nedobre :|
DEVZYO1G
Addict
Addict

myslel som to hlavne v kontexte vplyvu jednotlivca na zivotne prostredie :)
Cesar
Addict
Addict

Niekde treba prikázať, keď chceme aby bolo možné na tejto planéte žiť aj o 50 rokov.

Dal by som astronomickú spotrebnú daň aj na mobily, akumulátory a každú elektroniku, lebo teraz už je všetko také lacné, že sa neoplatí ani nič opravovať, všetko ide hneď do smeti a bolo by aspoň nejako recyklovať, spáliť alebo niečo s tým vymyslieť a na to treba veľké peniaze.

Nie ako teraz, že všetko sa vyrobí v Číne bezohľadne na prírodu a znečistenie prírody u nich, tu sa to predá s 500%-nou ziskovou prirážkou a po pokazení sa vyvezie do Afriky. Niekto vo veľkom ryžuje a pri tom devastuje planétu.

hughito
Redeemer
Redeemer

Afrika ako smetisko, to je tiež smutná realita.
TK1991
Star
Star

Príspevok od používateľa TK1991 »

jackb napísal: ked sa toto pouzije ako argument pre kapitalizmus, tak je zle-nedobre :|
Vysvetli. Vdaka
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

ak som nespokojny so situaciou v akej sa nachadzam, mal by som najst sposob ako sa z nej ja sam dostanem a zrealizovat ho.
je nutna striktna idividualita, lebo kazdy ma talent, vlohy a schopnosti na nieco ine. ked sa o tomto hovori v makroekonomike, pouziva sa termin "komparativna vyhoda". teda ak spoznam, ze mam talent na hudbu, mal by som na nom pracovat a vyuzit ho. najhorsia sitaucia by bola, ak by som vedel, ze mozem byt skvely hudobnik, no trapil by som sa, lebo chcem byt olympijsky plavec.

socializmus, z mojho pohladu, riesi zlu situaciu rozkricanim sa o tom, ze je zla. a tam to konci. ked vyhra, vytvara masu sedych ludi, kde je pre progres v zivote napodstanejsia lojalita ku rezimu a talenty a danosti su poslednom mieste.
hughito
Redeemer
Redeemer

This meme suggests that people should turn a blind eye to massive systemic problems, and should instead personally accept the blame for the problems created by the ruling class, their state, and their system of domination and exploitation.

It is a perfect meme for "an"caps. They already shift all the guilt from the wealthy and powerful to the poor and powerless, as this meme attempts to do, and they already shrug off the failings of their system as being irrelevant, again, as this meme attempts to do.
Prílohy
38743202_1607280209381276_2025980754067980288_n.jpg
38743202_1607280209381276_2025980754067980288_n.jpg (22.51 KiB) 1457 zobrazení
Solo_Kamen
King
King

Príspevok od používateľa Solo_Kamen »

Cesar napísal: Dal by som astronomickú spotrebnú daň aj na mobily, akumulátory a každú elektroniku, lebo teraz už je všetko také lacné, že sa neoplatí ani nič opravovať, všetko ide hneď do smeti a bolo by aspoň nejako recyklovať, spáliť alebo niečo s tým vymyslieť a na to treba veľké peniaze.

áno, a rovno môžeme znovu zaviesť telefónne búdky pretože 90% ľudí by si nemohlo dovoliť kúpiť telefón... a vlastne by sme ani nepotrebovali internet pre bežných občanov, veď tí sú len na facebooku a internet potrebujú iba firmy, ktoré si astronomickú spotrebnú daň môžu zaplatiť.

Seriózne, drbe vám s tým zdaňovaním už úplne? Každý rok sa zvýši nejaká daň alebo odvod a stále je vám málo...
DEVZYO1G
Addict
Addict

nazorna ukazka narekov ktore som spominal
Solo_Kamen
King
King

Príspevok od používateľa Solo_Kamen »

robte si svoju politiku zo svojich peňazí a nenútte ma ju platit, blbci. :roll:

Tento magor zase nedal ani jeden argument, len tak ako každý lakomý socan chce aby mu jeho mokré sny zaplatil niekto iný.
hughito
Redeemer
Redeemer

Neregulovaný kapitalizmus, vlhký sen pár šialencov.

Osemročný baník (Utah alebo Colorado, USA). Začiatok 20. storočia.

Zdroj.
Prílohy
38862645_2154775901451707_1526241371940192256_n.png
Napísať odpoveď