Pravda: https://dennikn.sk/1197544/vulgarizmy-v ... -uliciach/
Bratislavčanka Táňa mala len 12 rokov, keď sa na ulici stretla s lascívnymi poznámkami. „Bola som o dosť vyspelejšia ako moje rovesníčky, všetci tipovali, že už som stredoškoláčka, sedeli mi šaty o šesť rokov staršej sestry. V ten deň som mala oblečené tričko, ktoré malo tesne nad ľavým prsníkom takú aplikáciu v tvare ruže. Išla som na klavír k našej rodinnej známej. Vystúpila som z električky a kráčala som po Obchodnej, kde bývala. Pri jednom z obchodov stáli traja muži. Jeden z nich na mňa zakričal: Slečinka, čo by si povedala, keby som ti pomačkal tú kvetinku? Ostatní sa na tom vulgárne smiali a vyzývali ma, aby som sa usmiala, lebo „takú zdutú kravu nikto nebude chcieť“. Rozplakala som sa tak hrozne, že som cez slzy ani nevidela a vošla som do iného domu.“
Stalo sa to za bieleho dňa, na frekventovanej ulici. Táni sa nikto nezastal, pár ľudí sa zmohlo na pokrútenie hlavou. To nebolo všetko. „Keď som to povedala doma, sestra sa mi smiala, že som netýkavka a že si mám na to zvyknúť. Mama na mňa začala kričať, aby som si nabudúce nedávala tesné tričko. Záver bol jasný: môžem si za to sama,“ opisuje Táňa.
Magda, ktorej sa len prednedávnom na ulici malého mesta pokúsil okoloidúci muž stiahnuť sukňu, si myslí, že predstava, že ženám sa páči, keď ich muži vnímajú ako sexuálne objekty a dávajú to verejne najavo, sa v hlavách detí ukladá už na škole.
„Je to taká legenda. Keď vás spolužiak ťahá za vlasy, podloží vám nohu, tak je to znak, že sa mu páčite. Veľká zábava. Lenže neskôr vám spolužiak, pretože sa mu vraj páčite alebo jednoducho lebo on chce, siahne pred celou triedou pod sukňu, capne vás po zadku, alebo vám povie, že by vás rád pre..kol. Toto sú príklady z praxe, manžel je triedny prvákov na strednej škole a riešil to. Mama chlapca, ktorý to robil, sa oborila na matku dievčaťa, že asi má takú povesť, keď si na ňu dovoľujú,“ opisuje Magda.