Strana SaS

Diskusie na politické témy...
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: SaS - Strana Richarda Sulíka

Príspevok od používateľa harrison314 »

To, ze ma MBA naozaj nic neznamena, moja znama ho ma tiez, co sa takylo obsahu studia, tak tam boli nejake zaklady manazmentu a plno veci typu nucte sa naspmet tieto statitiky z roku 1963...
Plus ta jej przentacia bez nohaviciek a, akoze sexy kostimu sestricky, ci to z jaslami (ja neviem ci ten obrazok myslia vazne, alebo je to antireklama od konkurencie) jej na imidzi doverihodnosti naozaj nepridava.
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Je hádam jasné, že "odbornosť" Cigánikovej absentuje. Politický kapitál vytĺka inými spôsobmi. V tomto si empiko trafil vedľa.
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

MBA chodili ludia z EU BA brat do Anglicka, isli na dva roky, pracovali, zarobili a okrem Ing. z EU BA sa po dvoch rokoch z Anglicka vratili s usetrenymi par tisicmi libier a MBA titulom.
SofiaElla
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa SofiaElla »

V rozprave k zmrazeniu platov poslancov - teda, aby sa plat poslancov nezvyšoval, - každá, aj opozičná strana hlasovala za, okrem strany SaS. Tu predviedla Cigániková opäť svoju inteligenciu a nezaprela, o čo jej ide:
“A ja vám to poviem na rovinu, ja by som chcela, aby poslanci, ministri, aby takíto ľudia mali vyšší plat,” povedala Cigániková na úvod.

Následne vysvetlila, prečo si to myslí :

“Viete, prečo by som to chcela? Aby sem do tohto parlamentu si sadli ľudia, ktorí niečo v živote dosiahli, niečo dokázali, ktorí dnes zarábajú možno 10 tisíc euro, možno viacej a zarábajú tie peniaze preto, lebo boli vo svojom živote veľmi šikovní.”

Ako ďalej dodala: “Takýmto spôsobom, pre týchto ľudí, ktorí dnes zarábajú tisíce, pre tých je ten plat, ktorý sa poslancovi ponúka, pre takéhoto človeka je to smiešny plat.”
“Samozrejme pre nejakého ťuťmáka, ktorý v živote nič nevytvoril, ktorý sa narodil so zlatou vidličkou v zadku možno, tak pre toho, pre toho je to možno atraktívne, ale ja by som chcela, aby sem chodili šikovní manažéri, ktorí budú rozhodovať o tom ako sa v tejto krajine bude dariť”.
“Pán poslanec Poliačik ale aj kolegynka zo SaSky, no, vy dnes jednoducho ukazujete svoju pravú tvár o tom, ako ľudí, ktorí robia za minimálnu mzdu a nedosahujú ich príjmy ani len priemernú mzdu, nazývate ťuťmákmi, to je proste vizitka vašej strany”.

zdroj: NRSR
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

V tomto ma pravdu, za trojku im žiaden odborník do parlamentu nepôjde
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

ja to tu pisem uz dlho, ze plat poslanca je prilis nizky na to, aby sa tam hrnuli skutocni odbornici s realnou a uspesnou praxou. Pretoze 3k € zaraba stredny management, senior analytici a pod. A ti k tomu dostanu v korporate este dalsie benefity, moznost postupu, odmeny,firemne dividendy atd. Zatial co ked sa zahrabu v parlamente tak je to karierne zabity cas, preto tam nikto schopny nepojde za tie peniaze. Minimum pre poslanca by som videl aspon tych 5k, to uz zacina byt zaujimava suma, samozrejme nie pre spičku, taky beru v korporate 10,20 ba aj 50k mesacne- zaklad. K tomu im firma plati luxusne ubytko pre celu rodinu, auto atd. Za 3k je to atraktivne akurat tak pre vselijakych byvalych sbs karov a podobne skrachovane existencie.
M142
Addict
Addict

Príspevok od používateľa M142 »

toto su za kecy. ano, peniaze pre odbornikov by boli motivacia v idealnom svete. lenze politika funguje diametralne odlisne ako sukromny sektor a zvysenie platov aj na 30k mesacne by znamenalo, ze tych 30k mesacne dostanu podobni ludia ako tam sedia teraz. prave naopak, kopa sikovnych a uspesnych ludi by mala zaujem pomahat aj za menej, ale moznost nedostanu lebo politicke nominacie maju daleko od dosadzovania ludi skrz ich odbornost. a peniaze to nezmenia.
Solo_Kamen
King
King

Príspevok od používateľa Solo_Kamen »

V tom prípade je potrebné poriadne skresať verejný sektor a presunúť jeho úlohy na súkromný.
Cesar
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Cesar »

Jediným riešením sú jednomandátové volebné obvody, kde sa poslanec, ktorý sa zúčastnil volebného podvodu alebo sa spreneveril tomu, čo sľúbil pred voľbami by sa dal aj odvolať, jedine tak bude poriadok.

V súčasnom systéme tam môže sedieť aj 150 zaučených opíc, čo sú schopní stláčať tlačítka k hlasovaniu podľa toho, čo povie stranícky boss a prebehovať z opozície do kolácia a opačne podľa toho, kde sa dá zarobiť viac.

V súčasnom systéme by lepšie bolo, keby sa z každej strany dostal do parlamentu jeden človek (stálčač tlačítka) a jeho hlas by mal váhu podľa preferencíí a tak by súčasný parlament mal povedzme 8 poslancov.
hughito
Redeemer
Redeemer

Systém parlamentnej demokracie bude absurdný vždy. V mnohých oblastiach sa jedná len o predĺženú ruku kapitálu. Samozrejme, potom tu máme rôzne etické a kultúrne otázky, ale nevidím jediný dôvod na to, aby o nich rozhodovalo 150 ľudí, keď napr. na Slovensku čiže dajme tomu 3 milióny dospelých.
beardie
Redeemer
Redeemer

Cesar napísal:Jediným riešením sú jednomandátové volebné obvody, kde sa poslanec, ktorý sa zúčastnil volebného podvodu alebo sa spreneveril tomu, čo sľúbil pred voľbami by sa dal aj odvolať, jedine tak bude poriadok.
videl si volebnú mapu z posledných volieb? Všade červená, v BA trochu zelenej, na juhu žltá

Smer by mal 85+ %
Super zmena
Cesar
Addict
Addict

Určite nie. Práve by už dávno bol Smer a Fico mimo hry nie že by vládol:

Mandát získa v prvom kole ten, čo získa 50% +1 hlas. Keď ani jeden nezíska toľko nasleduje druhé kolo s dvoma najúspešnejšími. A jasne, že vyhrá ten z dvoch, čo získa viac.

Takto nie že by nemal Smer 85% ale žiadna Ficovláda by tu nebola asi už ani po minulých voľbách, lebo pred druhým kolom by bolo jasne kto za koho kope nie ako teraz, že spravili volebný podvod. Bolo by to čisté, prehľadné žiaden podvod by sa nedal spraviť.

Tak ako sa Fico nestal prezidentom tak isto by mal Fico a spol. dosť veľký problém získať viac ako 50%-nú podporou - tak isto ako mal problém dať do kopy viac ako 50% v prezidentských voľbách.

Práveže takýmito jednomandátovými obvodmi s dvojkolovou voľbou si myslím, že by Smer končil, nie že by mal 85%. Každý, čo má aspoň minimálne logické rozmýšľanie musí uznať, že by to bolo len a jedine lepšie ako súčasný systém.

A práveže takto by Fico mal dosť malú šancu aj keby mal 35% lebo toľko vie získať ale 50% to už je pre neho skoro nemožné v otvorenej, čistej hre, on to vie dosiahnuť jedine korupciou, kupovaním strán a poslancov, volebnými podvodmi.

A to už nehovorím o tom, že politické prostitútky by len tak leteli z parlamentu keby sa zapredali niekomu. Nie ako teraz, že sa vysmievajú obyvateľom, že smola no, 4 roky sme sa zabetónovali a robíme si čo chceme a máte smolu, oj*bali sme vás ale čo už, už to tak ostane.
beardie
Redeemer
Redeemer

o dvojkolovej volbe si nepisal
eMPiko
Addict
Addict

Príspevok od používateľa eMPiko »

hughito napísal:Je hádam jasné, že "odbornosť" Cigánikovej absentuje. Politický kapitál vytĺka inými spôsobmi. V tomto si empiko trafil vedľa.
Netvrdil som ze je nejaka bohovska odbornicka, tvrdim ale, ze o tu oblast prejavuje zaujem. Je to smutne, ale toto z nej robi jedneho z top poslancov na zdravotnictvo, ktori v sucastnosti v slovenskom parlamente sedia. Urcite lepsie ako kleptokrati zo Smeru typu marxisticko-leninisticky filozof a estet Pavol Paska, ktore nase zdravotnictvo de facto dlhe roky riadil, ale nechaval to tam v realite len vyhnit.
Cesar
Addict
Addict

Je aj nereálne očakávať, že v parlamente bude 150 špičkových odborníkov na všetko. Na to tu máme ministerstvá, ministrov. Parlament už len schvaľuje pripravené zákony a normy.

Zase ale kto sa už vyjadrí k niečomu mal by niečo vedieť nie len rozprávať hocijaké kraviny.
hughito
Redeemer
Redeemer

eMPiko napísal: Netvrdil som ze je nejaka bohovska odbornicka, tvrdim ale, ze o tu oblast prejavuje zaujem. Je to smutne, ale toto z nej robi jedneho z top poslancov na zdravotnictvo, ktori v sucastnosti v slovenskom parlamente sedia. Urcite lepsie ako kleptokrati zo Smeru typu marxisticko-leninisticky filozof a estet Pavol Paska, ktore nase zdravotnictvo de facto dlhe roky riadil, ale nechaval to tam v realite len vyhnit.
Nesúhlasím. Odbornosť nulová, "záujem" je vo vulgárnej a populistickej forme. Ačohentizmus s Paškom: nevidím súvis.
SofiaElla
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa SofiaElla »

Cesar napísal:Je aj nereálne očakávať, že v parlamente bude 150 špičkových odborníkov na všetko. Na to tu máme ministerstvá, ministrov. Parlament už len schvaľuje pripravené zákony a normy.

Zase ale kto sa už vyjadrí k niečomu mal by niečo vedieť nie len rozprávať hocijaké kraviny.
Cesar, problém je, že na ministerstvách odborníci tiež nie sú. Je to jeden zo závažných dôvodov, prečo sa na Slovensku ľuďom žije ťažko a zle. Zákony sú x-krát novelizované a každá ďalšia novela je záplata cez záplatu. Najhoršie na tom je, že zákony sú pripravené tak, aby vyhovovali práve nejakým skupinám a ľuďom, nie väčšine žijúcej na Slovensku. Každá novelizácia je len marketingový ťah Smeru alebo koalície, lebo ľudia legislatíve a zákonom veľmi nerozumejú.
Aby som však bola aj v téme, ani SaS takýchto odborníkov nemá, kým Smer ich má, ale tí to vedome robia tak, ako to robia. Len pre vysvetlenie - celý Smer odsudzujem, len sa snažím objektívne vysvetliť, v ktorej strane je akumulované najvyššie percento odborníkov na legislatívu.
Muffi
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Muffi »

SofiaElla napísal:
Cesar, problém je, že na ministerstvách odborníci tiež nie sú.
No ale treba povedať, že za štátne tabuľkové platy sa tam odborníci ani nepohrnú. Na mnohých ministerstvách si tam prídu absolventi spraviť pár rokov prax a nazbierať čosi do životopisu a potom zutekajú kdesi, kde aj zarobia a tak dokola.
eMPiko
Addict
Addict

Príspevok od používateľa eMPiko »

hughito napísal: Nesúhlasím. Odbornosť nulová, "záujem" je vo vulgárnej a populistickej forme. Ačohentizmus s Paškom: nevidím súvis.
Nie je to acohentizmus, len podotykam ze sa mi nezda intelektualne poctive kritizovat jednookeho medzi slepymi.
hughito
Redeemer
Redeemer

Ja som ju úprimne nepovažoval ani za tú jednookú.
Napísať odpoveď