Bankové Verifikácie

O internete a sieťach, problémoch, nastaveniach...
_TOP_
Amateur
Amateur

Bankové Verifikácie

Príspevok od používateľa _TOP_ »

čaute , začínam sa zaoberať o internet secure . mám na vás otázku kde nájdem List bánk rozdelených podla krytérii bezpečnosti ?

konkrétne potrebujem získať 2 informácie (pripravujem článok) , aký backend frameword používajú a aký tip databázy a šifrovania používajú .

informácia 2 aké banky požadujú sms autentizáciu pri pridaný platobnej karty do eshopu či e-penaženky a ktoré to ešte nepožadujú (resp funding eshopu či penaženky cez visu/master) . viem že kedysi stačilo zadať pri platbe len čislo karty+cvv kod , teraz väčšina bánk naštastie požaduje SMS autentizáciu.

díky hladal som na google ale nenašiel som žiadni taký zoznam .
yoggy

Re: Bankové Verifikácie

Príspevok od používateľa yoggy »

To snad nemyslis vazne toto, nikto ti nikdy take informacie neda :D Maximalne si zistis, ktora banka vyuziva 3D secure a ktora nie :) (napr. VUB ano, Tatra nie.)
_TOP_
Amateur
Amateur

kde nájdem zoznam bank ktoré nemajú 3D secure , prosim ?
brm
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa brm »

Na googli?
https://www.google.sk/search?q=3d+secure
Banka, ktorá 3D secure používa, sa určite týmto na internete pochváli.... napr. hneď na tomto odkaze máš 7 slovenských bánk, ktoré pravdepodobne túto službu využívajú (neklikal som na všetky odkazy). Ak máš nejaké pochybnosti, kontaktuj zákaznícke linky týchto bánk..
Zoznam bánk máš tu, nie je ich až tak veľa: https://banky.sk/zoznam-bank-na-slovensku/

:)

Inak môžeš byť prvý, kto urobí nejaký zoznam slovenských bánk podľa bezpečnosti... ak by už bol hotový, tvoj výskum by bol zbytočný.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Pochybujem, ze to ma byt pre ucel dakeho clanku. Lebo clovek, ktory nieco take pripravuje, tak by v prvom rade oslovil komunikacne oddelenie banky s otazkami a vysvetlenim, ze ide o clanok. Ako podotkol brm, tak kazda banka by sa rada pochvalila tym, ze ci maju 3D secure alebo nie.
_TOP_
Amateur
Amateur

u každej banky mi vyskočilo že má 3d secure pin , takže môžem napísať že čo sa týka 3d secure autentizácie , sme na tom dobre ? chcel by som dať do článku aj príklad zahraničnej banky ktorá 3d secure nemá , bohužial takú nemôžem nájsť . viem že ste nezaujatý v odpovediach narozdiel od bánk , preto to píšem sem a nepíšem priamo do daných bánk .

//autoeditácia príspevku (08 Aug 2018, 23:10)
BTW , našiel som takéto video kde bol použitý 3d secure ktorý nebol backend ale frontend(js) niesom programátor , ale podla toho čo som videl v tomto videu stačilo prepísať hodnotu v upravitelnom kode . to by sa asi nemalo stávať , či ? je to častá chyba bank alebo sa jedná len o nesolidnú výnimku ?
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

_TOP_ napísal:chcel by som dať do článku aj príklad zahraničnej banky ktorá 3d secure nemá
Scotiabank alebo CIBC v Kanade
_TOP_
Amateur
Amateur

diky , pozerám že velké množstvo USA bánk a kanadských bánk 3d secure nemá alebo to nemá povinné . Slovensko je na tom oproti zahraničiu dobre :) , to ma teší .

BANK OF AMERICA- má 3d secure pod názvom "safe-pass" , ale klient si to musí nastaviť sám , tipujem že 50% ludí sa na nastavovanie 3d secure vykašlale. tento problém sa týka najme Debit cards , ktoré sú v amerike extrémne populárne .

teraz som čítal tento text : Overenie platby pomocou jednorazového SMS kódu prebehne len v prípade, že obchodník používa zabezpečenie 3D Secure. Takýchto obchodníkov je v dnešnej dobe väčšina, na Slovensku sú to takmer všetci, v zahraničí je to približne polovica. Pokiaľ nie je podporované zabezpečenie 3D Secure, bude platba vykonaná bez nutnosti potvrdenia jednorazovým SMS kódom."" --

--Ja som si myslel že 3d secure je na strane banky , ale podla článku sa majitel eshopu môže rozhodnúť či 3d secure aplikuje alebo ho preskočí , je to pravda ? takže banka bude mať 3d secure ale eshop sa môže rozhodnúť preskočiť presmerovanie na 3d secure ?
diky :)
yoggy

Príspevok od používateľa yoggy »

Ehm debit card? Statistiky hovoria jasne v prospech credit cards.

Co sa tyka 3d secure, tak ziadny eshop o tom nerozhoduje :D pokial by niekto aj rozhodoval, tak maximalne vlastnik brany, vacsinou to maju ale povolene, kedze sa tak chrania kvoli pripadnemu zneuzitiu karty. Vacsinou sa to ale tyka len prvej transakcie...
_TOP_
Amateur
Amateur

yoggy napísal:Ehm debit card? Statistiky hovoria jasne v prospech credit cards.

Co sa tyka 3d secure, tak ziadny eshop o tom nerozhoduje :D pokial by niekto aj rozhodoval, tak maximalne vlastnik brany, vacsinou to maju ale povolene, kedze sa tak chrania kvoli pripadnemu zneuzitiu karty. Vacsinou sa to ale tyka len prvej transakcie...
jop mal som na mysli bránu samozrejme , nie priamo eshop . napr gopay,trustpay atd. som si myslel že presmerovanie na 3d secure je povinné pre všetkych čo majú zapuntú 3d secure , nevedel som že to môže pay-gate provider ovplivniť.

hoši , ked budete platiť kartou cez net a presmeruje vás to na bránu čeknete mi jedným okom pls zdroj či to vaša banka má backend alebo to majú spravené zastaralo cez frontend (JS) ktorý by sa dal upraviť a stránku by to oblblo ako to je v tomto videu: ?

ešte by ma zaujímala posledná informácia , a to kolko bánk u nás to má zabezpečené proti brute force . kedže sú tam iba čisla (6 čisiel tušim) tak by to nemalo trvať pre parchanta útočnika dlho ? samozrejme väčšina bánk to zablokujú po 3 pokusoch .

//autoeditácia príspevku (10 Aug 2018, 19:40)
kreditné karty majú väčšinou 3d secure , ale debit a gift , prepayd card dosť často v USA 3D secure nemajú . teda podla jedného príspevku na zahraničnom fore
Napísať odpoveď