Zdravím Vás,
na mojom notebooku, dell inspirion 7537 sa mi stala taka nemilá vec a síce, že sa mi poškodil pravý pánt.
Keď som notebook rozobral, zistil som, že ani tak nejde o pánt, ako skôr o jeho "kotvenie". Ten plast okolo je akoby vylomený. Notebook ináč funguje fajn, akurát sa nedá poriadne zatvárať a otvárať. Bojím sa, že sa takto poškodí dotyková vrstva, alebo samotný LCD panel. Neviete mi prosím poradiť, aký náhradný diel mám zháňať? Musím kúpiť celý vrchný kryt, alebo len to plastové vnútro, prípadne ešte niečo iné?
Ďakujem za každú radu, v prílohe fotka poškodenia pre lepšiu predstavu
Oprava notebooku - pant (kotvenie)
-
nejakymarko
Addict
-
Arkaz
Addict
- Kontaktovať používateľa:
Re: Oprava notebooku - pant (kotvenie)
No bud kupis cele vrchne sasi alebo tam treba prilepit nazad tie male kovove casti v ktorych je zavit
-
Chalesnik
Medium Professional
Zalepit, najdi si kvalitne dvojzlozkove lepidlo, ja na to niekedy vyuzivam chemicku kotvu. Drzi bez problemov.
Po lepeni najlepsie jemne povolit panty, aby nemali taky velky tlak
Po lepeni najlepsie jemne povolit panty, aby nemali taky velky tlak
-
nejakymarko
Addict
Celkom sa mi pozdáva riešenie s chemickou kotvou
Chalesnik, máš nejakú konkrétnu odskúšanú? Mám tam kombináciu plastu a hliníka
pripadne možno nieco taketo? https://www.obi.sk/lepidla/pattex-lepid ... /p/4435251
Vďaka
Chalesnik, máš nejakú konkrétnu odskúšanú? Mám tam kombináciu plastu a hliníka
pripadne možno nieco taketo? https://www.obi.sk/lepidla/pattex-lepid ... /p/4435251
Vďaka
-
Chalesnik
Medium Professional
Mam odskusanu od Wurthu, zatial sa to nikdy neodlepilo. Pirpadne ked je to velmo vazne a nema to kde drzat natlacim kotvu a zatlacim este vrchnym plastom a zatazim.
-
nejakymarko
Addict
Nakoniec sa mi podarilo zohnať len ten pattex, ktorý som spomínal vyššie a zatiaľ to vyzerá, že to drží, takže spokojnosť
Mám však jeden problém, skúsim sa opýtať rovno sem, či ste s s tm náhodou nestretli. Notebook sa mi nedá zapnuť, ked ho celý zlozím
. Znie to, akoby som ho zložil zle, ale ked odskrutkujem skrutky, ktoré držia spodný plast (nemusím nič ďalšie rozoberať), tak notebook sa spustí bez problémov. Neviete mi poradiť, kde môže byť zádrheľ? Snažil som sa skrutky doťahovať veľmi jemne, takže nemám pocit, že by to malo byť spôsobené nejakým silným zatlačením alebo podobne.
Máte nejaké tipy?
Ďakujem
Mám však jeden problém, skúsim sa opýtať rovno sem, či ste s s tm náhodou nestretli. Notebook sa mi nedá zapnuť, ked ho celý zlozím
Máte nejaké tipy?
Ďakujem
-
Arkaz
Addict
Nerehodil si velkost skrutiek? Ci niektora neskratuje daco alebo tak.
-
nejakymarko
Addict
Tiez mi to napadlo, žiaľ neviem ktora kde patrila, aj keď sa mi zdajú byť všetky rovnaké
Ostáva asi len metóda pokus omyl
Vďaka za tip
Ostáva asi len metóda pokus omyl
Vďaka za tip