Čo by mohlo spôsobovať zápach ako spalená guma? Môže to byť spojka?
Zacítil som to keď som sa rozbiehal a mal som ešte stlačenú spojku asi tak do polovice a zároveň asi 3000 otáčok. Následne bolo auto odstavené a pomaly som sa dostal domov. Na další deň to ešte ráno bolo cítiť ale potom už nič.
Napadlo mi či to nemohla byť klíma (respektive len fúkanie vzduchu) keďže som taktiež hneď aj to vypol keďže som to zacítil vo vnútri auta hneď po rozbehu v ten deň.
Vďaka
Ono to je auto mojej mami a ona keďže na tom jazdí celkom normálne tak mne keď som zvyknutý na iné tak som to trochu prehnal. A teraz nevieme že čo tomu je / nie je.
Uvidí sa asi časom.
Ked si spomenul ze to zacalo po zapnuti klimy, tak ma este napada ze by to mohol by aj remen vedlajsieho rozvodu. Neviem o ake auto sa jedna, ale vacsinou je tymto aux. rozvodom pohanany klimakompresor, servoriadenie atd. Pripadne aj napinacia kladka tohoto rozvodu, vacsinou je velka cast z plastu/gumy. Znamemu pustil napinak tohto rozvodu a viem ze mu osku na ktorej je remenica klimakompresora zlomilo. Tiez vtedy spominal ze bolo citit smrad gumy/plastu.
Je to KIA Ceed myslím, že 2012
Mali sme zapnuté proste vetranie nie klímu ako takú ale číslo len fúkanie vzduchu. A mne sa zdalo že keď sa to dalo na 0 čiže zjavne vypnuté fúkanie tak to vo vnútri cítiť nebolo. Ale z motora šiel stále divný puch.
Ale myslím že to bola tá spojka a tým ako som šiel.
Ak je to diesel tak to robí aj DPF keď sa vypaluje tak vtedy cítiť všade smrad ako po.spalenej gumy a dnu ide vtedy keď zapnes klímu alebo fukar prípadne kedbmas otvorené okno.. ale čo sa týka toho to ako si vytacal do 3000otacok a rozbiehal sa na spojke kľudne mohlo aj zo spojky cítiť tiež cítiš podobne a to že ráno si v aute tiež cítil môže byť spôsobené tým že dňu ešte ostal ten smrad
Ak smrdi spalena guma pri regeneracii DPF, skontroluj si, ci nie je zafrkany od vazeliny z niektoreho homoklbu. To sa totiz stalo mne.. 2x. Pri regeneracii dosiahne jeho teplota 600 stupnov a vazelina na nom sa pali.