Globalne ochladzovanie?

Diskusia o tom, čo Vás trápi v súkromí...
Muffi
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok

Re: Globalne ochladzovanie?

Príspevok od používateľa Muffi »

Spoločné trávenia času, zdieľanie zážitkov, emócií, dojmov, myšlienok, partner je vždy po ruke (čo je samozrejme rovnako aj nevýhoda), viete sa dohodnúť na čom treba, optimalizácia rôznych výdavkov atď. atď., to ozaj dospelému človeku treba menovať výhody spoločného bývania s tým, že pochybuje, či nejaké sú? Áno, samozrejme to má aj nevýhody, stereotyp, ponorková choroba, môžu si začať liezť na nervy atď., proste otázka priorít.
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa aacid »

vacsinu z toho co si vymenoval vies s partnerom zdielat aj napriek tomu ze spolu nebyvate. naopak pokial spolu byvate, tak si nuteny s partnerom zdielat vsetko, aj to co nechces. mas zlu naladu, nemas chut sa s nikym rozpravat ani to riesit? smola, partner byva s tebou a bude sa ta chodit pytat ci si ok, ci nieco nepotrebujes a podobne...

ja nehovorim ze nemaju ludia byvat spolocne, ja samozrejme s manzelkou zijem, ale my uz mame aj deti, to je o niecom inom. ale pokial niekto tu potrebu nema, tak nevidim dovod preco by vztah nemohol fungovat rovnako dobre aj bez spolocnej domacnosti.
Muffi
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Muffi »

Samozrejme, ak to tak vyhovuje obom stranám, tak na tom vôbec nič zlého nie je a všetko to sa v menšej miere dá zdieľať aj keď spolu ľudia nebývajú. Ale musí to vyhovovať obom stranám a toto podľa opisu nevyzerá na ten prípad.
BuBuBu
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa BuBuBu »

Mimochodom, ako moderna nezavisla zena: aky argument (zalozeny na prvych principoch) existuje pre byvanie spolu v sucasnosti? Mozno len mne nieco unika, ale mi to pride velmi jasna cesta do zahuby.
V našom vzťahu to bolo také logické vyústenie a posun dopredu - dali sme sa dokopy už počas školy a len sme čakali na to, kedy skončíme a začneme pracovať. Nebavilo nás neustále sa presúvať raz ku mne, potom k nemu, chceli sme byť spolu bez toho, aby sme sa museli niekomu prispôsobovať (buď mojim spolubývajúcim alebo jeho rodičom), spoločne sme chceli tráviť viac času spolu,chceli sme spolu riešiť každodenné povinnosti a vedieť, či to bude fungovať. Na druhej strane, u nás tá iniciatíva na spoločné bývanie bola z oboch strán a plánujeme svadbu a v budúcnosti asi aj deti, čiže pre nás by bolo asi od veci bývať oddelene.

Nemyslím si, že spoločné bývanie je cesta do záhuby. Minimálne zistíte, či si naozaj vyhovujete a viete spolu existovať. Ja nepoznám teba ani tvoju priateľku, ale ak tú tému spoločného bývania začína, tak o to záujem pravdepodobne má. Vychádzam z vlastnej skúsenosti - ja tiež s mojím priateľom niekedy vtipkujem o svadbe, myslíš, že prsteň nečakám? :D My sme sa o takýchto témach (bývanie, svadba, deti) rozprávali vážne asi len na začiatku vzťahu, keď sme chceli vedieť, či máme rovnaké predstavy o budúcnosti, a keď sme sa zhodli, neskôr to už bolo len doťahovanie sa a vtípky. :)
Slayter
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Slayter »

aacid napísal:vacsinu z toho co si vymenoval vies s partnerom zdielat aj napriek tomu ze spolu nebyvate. naopak pokial spolu byvate, tak si nuteny s partnerom zdielat vsetko, aj to co nechces. mas zlu naladu, nemas chut sa s nikym rozpravat ani to riesit? smola, partner byva s tebou a bude sa ta chodit pytat ci si ok, ci nieco nepotrebujes a podobne...

ja nehovorim ze nemaju ludia byvat spolocne, ja samozrejme s manzelkou zijem, ale my uz mame aj deti, to je o niecom inom. ale pokial niekto tu potrebu nema, tak nevidim dovod preco by vztah nemohol fungovat rovnako dobre aj bez spolocnej domacnosti.
takze podla tvojej logiky by si so zenou nebyval - az dokial nemate spolu deti? Co ked zistis po 2 mesiacoch, ze ti to nevyhovuje?
dobaladova
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa dobaladova »

aacid to asi myslel pre moj pripad, kde deti rozhodne nie (obaja sme velmi razni co sa tohoto tyka) cize toto neni problem.

//autoeditácia príspevku (17 Aug 2018, 12:21)
rozprávali vážne asi len na začiatku vzťahu, keď sme chceli vedieť, či máme rovnaké predstavy o budúcnosti, a keď sme sa zhodli, neskôr to už bolo len doťahovanie sa a vtípky. :)
My sme toto riesili tiez na zaciatku, deti jasne nie u oboch, svadba obaja nevieme ale asi skor hej (ona viac ako ja a ja proti tomu nie som), spolocne byvanie dlhodobo nie - ja som povedal ze preferujem nie a ona suhlasila.
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

aacid napísal:vacsinu z toho co si vymenoval vies s partnerom zdielat aj napriek tomu ze spolu nebyvate. naopak pokial spolu byvate, tak si nuteny s partnerom zdielat vsetko, aj to co nechces. mas zlu naladu, nemas chut sa s nikym rozpravat ani to riesit? smola, partner byva s tebou a bude sa ta chodit pytat ci si ok, ci nieco nepotrebujes a podobne...

Ježiši, samozrejme, že istý čas tak fungovať môže. Nevraviac o tom, ak ide o násťročné decká. Ale zakladateľ témy je 30 ročný corgoň, ktorý sa vyhýba spoločnému bývaniu s partnerkou, ktorá ho chce - napriek tomu, že im nič nestojí v ceste. A čuduje sa, prečo ich vzťah ide do sračiek. Logicky preto, že sa nijako nevyvíja.

Čo sa týka toho deti nie. V pohode, ale aj tam môže, najmä zo strany partnerky, prísť do pár rokov k zmene názoru. Je v takom veku, že jej priateľky už majú prvé decká, svadby a pod. srandy. A drvivá väčšina žien to chce prirodzene tiež. Netúžia byť bezdetné a bývať v separátnych privátoch do 40 ky.
dobaladova
Amateur
Amateur

Je to od temy, ale pride mi uvazovanie "zena=>musi chce decko" ako dost sexisticke.

Ale inak je to platny argument, viem ze niektore zeny ktore 20-daco nechceli a v 30-daco chceli. Ale su aj take co 20-daco nechceli a nechceli ani 30-daco (ani 40-daco :D) Ja mojej plne doverujem ze zvazila vsetko precizne a ze 'nie' je finalne pretoze decko by znamenalo okamzity koniec (hoci v byvani by som ustupil kebyze ide ozaj do tuheho).
baldorex
Addict
Addict

Príspevok od používateľa baldorex »

Sexistické je už len to že žena môže rodiť a muž nie!!!

Našťastie príroda žiadny sexizmus ani politickú a neviem akú korektnosť nerieši, inak by sme vymreli :).
rochedo
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa rochedo »

dobaladova napísal:Je to od temy, ale pride mi uvazovanie "zena=>musi chce decko" ako dost sexisticke.

Ale inak je to platny argument, viem ze niektore zeny ktore 20-daco nechceli a v 30-daco chceli. Ale su aj take co 20-daco nechceli a nechceli ani 30-daco (ani 40-daco :D) Ja mojej plne doverujem ze zvazila vsetko precizne a ze 'nie' je finalne pretoze decko by znamenalo okamzity koniec (hoci v byvani by som ustupil kebyze ide ozaj do tuheho).
Priroda nepusti. Ak zena nechce dieta tak nieco s nou nie je v poriadku. Ak zena v 20ke tvrdi ze nechce dieta tak akonahle v 30+ zacnu tikat biologicke hodiny, zrazu zmeni nazor.
Solo_Kamen
King
King

Príspevok od používateľa Solo_Kamen »

dobaladova napísal:Je to od temy, ale pride mi uvazovanie "zena=>musi chce decko" ako dost sexisticke.

V tvojom rozhodnutí ťa plne podporujem a dúfam že tvoj plán nerozširovať tvoj genetický kód bude úspešný :smt006

Ku karme: vedci už dlho nútia pandy sexovať aby mali potomkov a je to viac menej neúspešné. Načo strácať čas.
SofiaElla
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa SofiaElla »

Priroda nepusti. Ak zena nechce dieta tak nieco s nou nie je v poriadku. Ak zena v 20ke tvrdi ze nechce dieta tak akonahle v 30+ zacnu tikat biologicke hodiny, zrazu zmeni nazor.[/quote]

Ja som žena a so mnou je určite všetko v poriadku ako po psychickej tak po fyziologickej stránke. Dieťa som nikdy nechcela a doteraz to tak je. Mám 39 rokov. To, že nechcem rodiť, je možno neštandardné (aj) pre túto dobu, ale tváriť sa, že jediným uspokojivým naplnením života ženy je pôrod - to naozaj odmietam.
dobaladova
Amateur
Amateur

Ja som žena a so mnou je určite všetko v poriadku ako po psychickej tak po fyziologickej stránke. Dieťa som nikdy nechcela a doteraz to tak je. Mám 39 rokov. To, že nechcem rodiť, je možno neštandardné (aj) pre túto dobu, ale tváriť sa, že jediným uspokojivým naplnením života ženy je pôrod - to naozaj odmietam.
Dakujem za produktivny prispevok. Predpokladam ze vacsina ostatnych komentatorov (okrem "BuBuBu") pochadzaju od muzov a hoci niektore rady su zmysluplne, pri citani vacsiny sa chytam za hlavu. Tolko sexizmu, utokov a hostility som dlho nevidel.

Otazku pokladam pre istotu aj na Reddit a Quoru (kto ma zaujem o link piste PM).
Taktiez, ak mi chcete napisat ako moje dievca neni OK/normalne/zdrave lebo nechce deti, skuste sa zamysliet ci by sa vam pacilo kebyze ja si robim srandu z vasich (buducich) deti

//autoeditácia príspevku (17 Aug 2018, 21:39)
edit: tak som prave nasiel dalsich 325000 'chorych' ludi https://www.reddit.com/r/childfree/
hughito
Redeemer
Redeemer

Napísal som: A drvivá väčšina žien to chce prirodzene tiež.

Ty patrí medzi tu maličkú časť. To je v poriadku.
rochedo
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa rochedo »

dobaladova napísal: //autoeditácia príspevku (17 Aug 2018, 21:39)
edit: tak som prave nasiel dalsich 325000 'chorych' ludi https://www.reddit.com/r/childfree/
Vidim ze som trafil klinec po hlavicke ze ti to neda pokoj. Kolko z tych 325000 je zien ? Kolkym zenam z toho poctu este nezacali tikat biologicke hodiny ? Kolkym zenam z toho poctu hrabe v hlave napr. kvoli antikoncepcii ? Pre mna za mna mysli si co chces, len aby si potom nebol o par rokov prekvapeny ked ti priatelka zrazu vyrukuje s tym ze si to rozmyslela.
hughito
Redeemer
Redeemer

Je veľmi veľká šanca, že si to rozmyslí. Jedincov (a najmä žien), ktoré sa vedome rozhodli, že nechcú deti a naozaj to dodržia, je minimum. Mám aj kamošov, ktorí boli celý život proti deckám, ťahá im na 40 a už sa lámu aj v tejto otázke. Jeden už zachvíľu "porodí" a druhý sa zmieril s tým, že predsa len "povolí" frajerku túto "vec." Ale môžeš sa dať dokopy so SofiaElla.
INsomNIA
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa INsomNIA »

Jj, tiež poznám pár, ktorý bol spolu 10 rokov a akože žiadne deti nechcú mať, pričom by im v tom nič nebránilo.
Nakoniec pred 40tkou majú dieťa.
A ďalší týpek pred štyridsiatkou sa rozhodol oženiť a chce deti. Čo možno bolo už tlakom okolia, keď všetci kamoši sa stali fotrami.
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

vecsina zien ktore aj vo veku povedzme 26+ tvrdia ze deti nechcu to v skutocnosti az tak vazne nemyslia. Za tie roky som takychto typov ako kolegyne ci zname stretol pomerne dost a akonahle si nasli partnera podla svojich predstav tak dieta prislo velmi rychlo. Ono je to taka finta, pretoze kazdy chlap vie ze zenam od isteho casu tykaju biologicke hodiny a tak nechce ist do vztahu v ktorom by bol pomerne rychlo pod tlakom zalozenia rodiny. A tak sa hrá hra na to, že ona vlastne dieta vobec nechce a teda ziadna tenzia v tomto smere nebude nasledovat.. :lol:

SofiaElla
nemat dieta je slobodne rozhodnutie a mas na to pravo
Andi_Cibula
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Andi_Cibula »

Nikdy nehovor nikdy.

Iba blbec nemení svoje názory.
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Fabo »

ono je to fakt tazke rozlisit "nechcem deti v terajsej zivotnej situacii" a "nechcem deti v ziadnej zivotnej situacii".
Napísať odpoveď