Multimedialne centrum - XBMC (Kodi)

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
Ryan Giggs
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok

Re: Multimedialne centrum - XBMC (Kodi)

Príspevok od používateľa Ryan Giggs »

Cize si nenapisal, ze intenzivnejsie pouzivanie ma za nasledok zaplnenie pamate? :-D
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

V pripade mobilu sa moze pamat zaplnit skor, ak sa spustaju rozne aplikacie. Co sa spusta na Android prehravaci neviem, ale nebude to zrejme len Kodi na pozadi. Ty tvrdis, ze 1GB RAM nevadi na prehravac, mas to aj dako podlozene??? Lebo ja z vlastnej skusenosti vidim, ze pri 1GB RAM je zariadenie pomale, hlavne, ak pouzivam standardny stand by mod pri vypnani, nakolko pri uplnom vypnuti je potrebne ho zapnut tlacitkom umiestnenym na prehravaci, nejde to zapnut cez dialkove ovladanie. Takze pri stand by rezime sa prehravac len uspi, po zapnuti sa nastartuje behom par sekund a je pripraveny k pouzitiu, ale po par takychto zapnutiach je prehravac spomaleny a je lepsie ho bud uplne vypnut alebo restartnut.

//autoeditácia príspevku (07 Dec 2016, 0:37)
Ryan, nic???
Ryan Giggs
VIP
VIP

Mam skusenost s roznymi prehravacmi. Aj s 1 GB. Ziaden z nich nijako extra netrpel. Ani s nacitanou kniznicou z nas. Telefon pracuje s viac informaciami.
Porovnavat telefon s tymto je nezmysel.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Tie zariadenia bezali na akom Androide, nie nahodou 4, resp 4.4, ktory je o dost menej narocny na RAM ako 5 a 6???
Ryan Giggs
VIP
VIP

Nie, na novšich. Tie su prave v tomto segmente lepšie optimalizovane. Pretoo pišem že to s telefonmi ma pramalo spoločne.
SkiwO
Amateur
Amateur

Multimediálne centrum

Príspevok od používateľa SkiwO »

Zdravím Vás potreboval by som radu,
chcel by som kúpiť multimediálne centrum na pripojenie k TV (dôvod taký, že TV neprehrá všetky formáty videa a audia - hlavne tie HD najnovšie), nepotrebujem k tomu milión predinštalovaných aplikácií, ide mi hlavne o podporu externého disku (min. 2Tb, najlepšie kompatibilné až so 4 Tb). Vedeli by ste mi poradiť? Na slovenských stránkach kompatibilitu s diskami radšej ani neuvádzajú (veľkosť) a na gearbest.com nachádzam len všetko okolo max 1 Tb.
Vedel by niekto o niečom?

Ďakujem veľmi pekne :)
test
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa test »

Dosiel mi pred tyzdnom ten Nexbox A95X (Amlogic S905X) s 2GB RAM a mozem povedat, je to spickova masina. Malicky, tenucky, lahucky, vsetko pekne zabalene, zariadenie malo najnovsi firmware, menu prehladne a jednoducho prisposobene. Prvotne zapojenie lahke, nastavenie taktiez. Zariadenie je velmi svizne, je tam citit dobry procesor a aj RAM, ziadne sekanie, zdlhave cakanie alebo co. Myslim si, ze oproti Minix X6, ktory som pred rokom kupil za asi 130 eur je to neporovnatelne. Toto ma vyslo na 49 eur aj s colnicou. (38+11 eur). Ovladanie je uplne super, je lahke, ma dobre spracovanie do ruky, tlacitka su intuitivne umiestnene a co je vyhoda, ma tam 5 programovacich tlacitok, ktore sa programuju cez IR prilozenim ovladaca k druhemu ovladacu a 2x stlaceni stlacitka, takze dialkove ovladanie od tohto zariadenia som naucil moj Samsung televizor vypnut, pridat zvuk, stisit zvuk, vypnut zvuk a este nieco som priradil. Tym padom si viem jednym ovladacom ovladat zariadenie, pridat zvuk na TV a po dopozerani mozem rovno vypnut TV aj prehravac. Ovladanie reaguje krasne, okamzite, z roznych uhlov, tlacitka idu lahko, ziadne preklili o 2 pozicie vedla ci 2x stlacenie sipky spat ako pri Minixe, nemam co vyknut. Zariadenie ma Kodi vo verzii 16, import starej kniznice filmov sa mi nepodaril, ale nebol som smutny, pretoze som mohol spravit aspon malu reorganizaciu podla rokov v pocitaci, trochu premazat serialy a spravit novy import. Samozrejme pred importom som si nahodil SK+CZ balik pre online stream a archivy, nahodil som si CSFD a titulky.com doplnky, spravil import, par filmov som opravil, po najdeni duplicit som premazal aspon tie filmy a hotovo. Mozem kazdemu len odporucit, za 50 eur dostanene vyborny prehravac s perfektnym ovladanim.

SkiwO - Viacmenej si myslim, ze to zvladne aj velke disky, aj ked uvadzaju podporu len 1TB disku. Keby som mal taky velky externy disk doma, tak to skusim. Ale mam len 500GB disk, ani ma nenapada kto s kamaratov by mal taky velky.
jukel
Professional
Professional

Príspevok od používateľa jukel »

Kto mate NEXBOX A95X, robili ste posledny update ? Ked teraz stlačim tlačidlo Kodi na ovládači spusti sa appka web browser. Ako to prehodit späť ? Nedogoolil som sa
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

jukel: Skus podrzat na par sekund to tlacitko na ovladaci a mala by ti skocit moznost priradenia tlacitka. Pripadne ho skus viackrat tlacit po sebe.
kukiak
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa kukiak »

Pouziva niekto kodi aj na android telefone? Ma usb-c, takze by som ho chcel prepojit s telkou cez usb-c -> hdmi, k tomu bluetooth klavesnicu a mys a pouzivat to tak natrvalo. Unika mi nieco preco by to neslo?
lukas9206
Addict
Addict

Príspevok od používateľa lukas9206 »

Kapacita baterky a natrvalo k sebe ne pasujú [emoji23]
kukiak
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Omg ved by to bolo na nabijacke :(
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Ist by to malo, ale lepsie je box za 40 eur ako to riesit dakym starym mobilom, nechavat v nabijacke a neviem co ine. V principe to fungovat bude, z hladiska dialkoveho ovladania, vykonu a ram by som preferoval box s moznostou externeho disku pred starym telefonom.
lukas9206
Addict
Addict

Príspevok od používateľa lukas9206 »

Bude to vedieť nabíjať a zároveň aj vysielať signál do TV cez jeden kábel?
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Vidis, to ma nenapadlo. Nebude to vediet, kedze USB sice ma prud, ale nie HDMI. Cize tym je to vyriesene :D
kukiak
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Ono je fon s 4gb ram, 8jadro atd.. nejaky- elephone. Nebude to rychlejsie jak krabicka za 40e? Tie usb-c hdmi huby maju nabijanie, niektore normalne maju ethernet a normalne to vraj funguje.
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa aacid »

co by ste mi poradili? chcel by som android tv box s podporou google cast (to ale predpokladam ze vsetky android tv podporuju) a s ethernetom.

aktualne pouzivam chromecast a sice som vacsinu casu spokojny, obcasne tam seka obraz pri pozerani filmov z plexu. snazil som sa to vyriesit, analyzovat, testovat, nic nepomaha, plex sa tvari ze vsetko je ok ale obraz proste seka. ked znizim kvalitu z 1080 na 720p tak to vacsinou ide. predpokladam teda ze bude problem niekde v sieti a myslim ze je to tym ze je chromecast pripojeny cez wifi. sice je v tej istej miestnosti ako router ale medzi nimi je telka a proste tomu neverim.
no a preco nekupit nejaku fajn krabicku...

pozeral som xiaomi tv box, ten nema ethernet (iba s adapterom), potom nejake roku ci amazon fire ale tie mi uz pridu celkom drahe. idealne tak do 60-70 eur. nebranim sa cinskym krabickam, ale vobec sa nevyznam v nich, preto chcem poradit.

ci mam proste zobrat ten xiaomi tv box a k tomu adapter a neriesit viac?
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Na co Xiaomi, ked o polovicu lacnejsie mas z Aliexpressu H96, vyssi model ako je 4GB RAM a 32GB ROM stoji 55 eur: https://www.aliexpress.com/store/produc ... autifyAB=0 Alebo z lacnejsich by to bolo X95A za 35 eur.
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa aacid »

to vyzera dost dobre, akurat ze to nema android tv v sebe.

nenaslo by sa nieco podobne ale s android tv? este si o tom nieco precitam, ci to ma realne vyznam, ale proste by som chcel system ktory je urceny na to na co ho budem pouzivat.
ob3l1x
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa ob3l1x »

jak nema android v sebe ved to bezi na androide :)
Napísať odpoveď