Strojove lestenie
Strojove lestenie
Ahojte, dlho ma uz laka strojove lestenie laku, napriek mnoho odradujucim prispevkom, ze sa da viac pokazit ako vylepsit, by som rad do toho siel. Precital som mnoho clankov, diskusnych for atd. az z toho zacinam mat celkom dobry gulas. Snad sa tu najde niekto, kto sa tomu venuje a poradi mi. Chcem si kupit lesticku, zatial sice nemam vybraty konkretny typ, no urcite orbitalnu. Mam vsak trochu zmetok v tom, ako sa lesti. Myslel som, ze najprv sa pouziva nejaka pasta, ktora trochu zbrusi lak, a nasledne pasta, ktorou to dolestim. No docital som sa, ze sa da lestit aj jednostupnovo, teda ak som dobre pochopil, nebrusim a nelestim zvlast ale jednou pastou robim obe veci akoby zaroven. Chapem tomu spravne? V com je vlastne rozdiel? Dost mi chyba clanok, ktory hovori presne, kup toto a toto a sprav to takto. Namiesto toho je milion produktov a technik, a pre takeho zaciatocnika ako ja, je tazko vyberat vhodny postup. Idealne by bolo, ak by mi vedel niekto poradit na zaciatok, ake pasty si kupit a s cim sa zacat skusat hrat. Podla toho, co som sa docital, tak s niektorymi pastami teda technikami sa na zaciatok pracuje lahsie, a je skor viditelny ten efekt. Bohuzial neviem ktorymi. Najlepsie skusenosti som cital na pripravky od menzerna a 3M. Mam starsiu octaviu oranzovu metalizu, ktorej lak je uz v celkom dost zlom stave, tak by som to chcel skusit najprv na tom. Dakujem za reakcie.
Re: Strojove lestenie
A nepremyslal si nad tym si to dat niekomu prelestit? Ja by som do toho urcite nesiel. Treba na to skusenosti aj ked jasne ze to nieje raketova veda. Ale ak na to nakupis komplet vybavu tak ta to hadam vyjde drahsie nez si to dat spravit.
-
Kok
Light Professional
Podľa mňa sa to oplatí.. predsa za detailing necháš 100-150 eur, zato kúpiš v pohode lesticku.. už len nejaké pasty kotúče a si v pohode. Do 200 eur kúpiš v pohode setup. Odporúčam pozrieť lesticku Das6pro. A k tým pastam, su aj hrubsie jemnejšie aj na lestenie bez abraziv. No dá sa kúpiť aj 3v1, odporúčam značku Menzerna a ich 3v1 pastu. Ta úplne stačí domácemu detailerovi. Kotúče su rozdelené tiež podľa drsnosti, oranzovy býva vacsinou najhrubsi, čierny a biely na rozlestenie. Čiže s tou 3v1 pastou prebehnúť najprv oranzovym kotucom, a potom lestiacim. S dual action (orbitalnou) nemáš čo pokaziť.
Ak to chces mat presne, tak si pozri videa tohto chlapika: https://www.youtube.com/user/AMMONYCdotcom/playlists
Ma tam playlist priamo na lestenie a tam vysvetluje vsetko pekne zrozumitelne a zaroven podrobne. Ja sa tomu velmi nevenujem, jeho videa pozeram len zo zvedavosti, no z toho co som zatial videl ti mozem povedat, ze on sa priklana k metode kedy vsetko robis jednotlivo. Ja osobne si tiez myslim, ze je rozumnejsie najprv pouzit brusnu pastu a potom vosk.
Nechce sa mi hladat jednotlive videa, ale ma vysvetlene asi vsetko - rozne druhy past, voskov, lestiacich kotucov, pripravu na lestenie, dokonca aj to ako si najlepsie zariadit garaz na umyvanie a detailing
Ma tam playlist priamo na lestenie a tam vysvetluje vsetko pekne zrozumitelne a zaroven podrobne. Ja sa tomu velmi nevenujem, jeho videa pozeram len zo zvedavosti, no z toho co som zatial videl ti mozem povedat, ze on sa priklana k metode kedy vsetko robis jednotlivo. Ja osobne si tiez myslim, ze je rozumnejsie najprv pouzit brusnu pastu a potom vosk.
Nechce sa mi hladat jednotlive videa, ale ma vysvetlene asi vsetko - rozne druhy past, voskov, lestiacich kotucov, pripravu na lestenie, dokonca aj to ako si najlepsie zariadit garaz na umyvanie a detailing
Ano, jednorazove lestenie mozno vyjde lacnejsie, ako komplet vybavenie. Ale chcem si to robit sam, chcel by som sa to naucit. Bavi ma robit taketo veci, a urcite ma bude bavit aj toto.wladas napísal:A nepremyslal si nad tym si to dat niekomu prelestit? Ja by som do toho urcite nesiel. Treba na to skusenosti aj ked jasne ze to nieje raketova veda. Ale ak na to nakupis komplet vybavu tak ta to hadam vyjde drahsie nez si to dat spravit.
Kok: k tym kotucom a tej paste 3v1. Do akej mieri to prelestit s hrubym kotucom? Resp. kedy mam vediet, ze zobrat kotuc na rozlestenie?
Gothar: podla toho, co som este cital, tak ak ides robit lak v zlom stave, je lepsie viacstupnove, cize najprv zbrusit a potom prelestit. Ak mas lak OK, tak staci asi jednostupnove lestenie.