emigracia,imigracia
Re: emigracia,imigracia
Všade by sa to malo brať prísne a tieto hordy nepúšťať a čo sú tu tak týchto úchylákov pozbierať a poslať preč.
Akékoľvek znásilnenie (mne švédska voľnejšia definícia vôbec neprekáža, skôr naopak, násilie na ženách je neprípustné) treba, prirodzene, potrestať bez kompromisov. Určite si treba priznať aj to, že čo sa týka emancipácie žien, je Švédsko alebo všeobecne Európa oveľa ďalej ako zbytok sveta. Tento stav treba udržať, resp. ďalej rozširovať. Stále je to však o tom, že nie všetci "z hordy" sú automaticky násilníci a pod. Opäť sme pri kolektívnej vine a šírení nenávisti. Každopádne by sa tento aspekt nemal ignorovať a bagatelizovať, možno by stálo za zváženie, aby sa už v azylovom procese riešili aj tieto otázky a migranti by boli oboznámení so stavom vecí. A to sa týka aj náboženských otázok. Náš európsky stav sekularizácie si vážim a ako presvedčený ateista a materialista si nebudem zatvárať oči problematikou v tejto oblasti. Opäť to vnímam tak, že väčšina muslimov je ako väčšina kresťanov, neriešia až tak a nemajú ani záujem tu zavádzať kalifát. Avšak s menšinou fundamentalistov sa treba vysporiadať, bez ohľadu na to, či sú to kresťania, muslimovia alebo hinduisti, mne je to jedno. Nerozlišujem to. Stále sa hovorí o šárii, islame atď., ale stačí sa pozrieť na sever do Poľska a vidíme v praxi realizovanú katolícku bigotnú politiku v praxi. Zlo ako zlo. Ale viem, že nacionalisti a pod. pakáž sa sa potľapká po pleciach, že hoc aj zlo, tak aspoň "naše," európske. Ale väčšina z nich to za zlo ani nepokladá.
Švajčiarsko odmieta dať občianstvo tým, čo nepodajú ruku:
https://www.blick.ch/news/schweiz/wests ... 38131.html
Treba ich prevychovať, žiaden islam, možno sa z nich stanú civilizovaní ľudia.
Už ich aj pokutujú za nepodanie ruky, burky, zakázali stavať mešity v Švajčiarsku a Rakúsko zatvára mešity, ide to pomaly ale správnym smerom.
https://www.blick.ch/news/schweiz/wests ... 38131.html
Treba ich prevychovať, žiaden islam, možno sa z nich stanú civilizovaní ľudia.
Už ich aj pokutujú za nepodanie ruky, burky, zakázali stavať mešity v Švajčiarsku a Rakúsko zatvára mešity, ide to pomaly ale správnym smerom.
Pokuta za nepodanie ruky je podľa mňa nezmysel, otázka burok je už zložitejšia. Bije sa v tom princíp toho, že sloboda jednotlivca: proste chcem to nosiť a je to moje rozhodnutie vs ten pohľad, že ide o prejav náboženského útlaku a prináša to aj rad praktických problémov.
Nemám na to jednoznačný názor, ale intuitívne cítim aj to, že nemám potrebu bojovať "za právo" takej veci, ktorej koreňom je náboženský dogmatizmus a útlak. Tiež ale nemám vyslovene potrebu vynútiť zákazom niečo pod., minimálne nie úplne plošne a 100%.
Nemám na to jednoznačný názor, ale intuitívne cítim aj to, že nemám potrebu bojovať "za právo" takej veci, ktorej koreňom je náboženský dogmatizmus a útlak. Tiež ale nemám vyslovene potrebu vynútiť zákazom niečo pod., minimálne nie úplne plošne a 100%.
Zahalenie tváre by bolo najlepšie dať ako trestný čin.
Či to nosia moslimovia alebo extrémisti čo rozbíjajú výklady a podpaľujú autá je jedno, väzenie okrem jediného prípadu, že niekto má zahalenú tvár lebo mal operáciu a podobne.
Perfektné riešenie.
A doma nech si dajú na hlavu burky, igelitky alebo hocičo.
Či to nosia moslimovia alebo extrémisti čo rozbíjajú výklady a podpaľujú autá je jedno, väzenie okrem jediného prípadu, že niekto má zahalenú tvár lebo mal operáciu a podobne.
Perfektné riešenie.
A doma nech si dajú na hlavu burky, igelitky alebo hocičo.
Ani zmena metodiky, ktorá bola mimochodom v roku 2006, nevysvetluje, prečo bolo v rokoch 2014-7 55+ % znásilnení spôsobených desatinou spoločnosti - mimoeuropskymi migrantamihughito napísal:Presne tak, znásilnenie je tam definované značne široko. Riešili sme to kedysi aj tu, keď sa vyskytli správy o tom, ako migranti zvýšili počet znásilnení a vysvitlo, že došlo k zmene metodiky.
Skus znova
tak preco to robis? neustale? series si do hubyhughito napísal:Každopádne by sa tento aspekt nemal ignorovať a bagatelizovať
DEVZYO1G: tiež čakám, buď jedinykrat na tomto fóre chlap a priznaj, že je to pravda, jeden jediný raz
haha, na to ti hughito nikdy nepristupi, jeho protestujuci lavicovi kamarati by boli potom lahko identifikovatelniCesar napísal:Zahalenie tváre by bolo najlepšie dať ako trestný čin.
folklorne subory a skupiny ta pocastuju vlaskami a vidlami, kedze zrusis fasiangove pochodyCesar napísal:Zahalenie tváre by bolo najlepšie dať ako trestný čin
sloboda vlastnit majetok nie je slobodu jednotlivca?hughito napísal:Bije sa v tom princíp toho, že sloboda jednotlivca
okrem toho, v skolach vo Svajci ci vo Francuzsku si chcel strhavat krize. sloboda nabozenskeho prejavu nie je slobodu jednotlivca? nie si ty nahodou podobny ako ti moslimovia, ktorych vsade vidia fasisti: menia statne vlajky, rusia vianocne stromceky, buraju kostoly, lebo obsahuju symboly krestanstva?
inac neviem ci som sam, ale vobec nechapem co tou zmenou metodiky definicie znasilnenia chcu miestny slnieckari vlastne povedat:
Pretoze ak posuniem hranicu definicie nejakeho cinu tak sa to tyka vsetkych obcanov a nedava logiku preco prave nejaka cast napr imigranti vykonavaju tento precin vyrazne castejsie ako domaci.
Jednoznacne to ukazuje na dve mozne priciny: bud dotycni maju problem so sebaovladanim, alebo v ramci ich kulturneho zazemia je taketo spravanie tolerovane ako pripustne.
V kazdom pripade to ale vysvetluje, preco povodni Europania maju vecsie ci mensie vyhrady voci ich pritomnosti a snazia sa im vyhybat.
Pretoze ak posuniem hranicu definicie nejakeho cinu tak sa to tyka vsetkych obcanov a nedava logiku preco prave nejaka cast napr imigranti vykonavaju tento precin vyrazne castejsie ako domaci.
Jednoznacne to ukazuje na dve mozne priciny: bud dotycni maju problem so sebaovladanim, alebo v ramci ich kulturneho zazemia je taketo spravanie tolerovane ako pripustne.
V kazdom pripade to ale vysvetluje, preco povodni Europania maju vecsie ci mensie vyhrady voci ich pritomnosti a snazia sa im vyhybat.
Nie si sám, tiež tomu argumentu nerozumiem.
Je to snaha bagatelizovať, ospravedlňovať, ignorovať problém.
A keď to povieš priamo, Jakubko ti dá biľag "luhár"
Je to snaha bagatelizovať, ospravedlňovať, ignorovať problém.
A keď to povieš priamo, Jakubko ti dá biľag "luhár"
baldorex, ty mi pripisujes nieco, co som nikdy nenapisal, takze si luhar. a ked ti tam ochutnat vlastnu medcinu, tak sa srstis.
gogo,
specialne pre teba uz asi po x-ty raz:
ak skupina 5 muzov na diskoteke na Krvavych Senkoch vcera znasilnila dievca a dva krat sa prestriedali, tak PZ SR zaeviduje 1 trestny cin. vo Svedsku by zaevidovali 10 trestnych cinov.
ak kvoli traume, hanbe a vsetkemu nahlasi znasilnena trestny cin zo vcera az o rok, tak sa pripise ku tomuto roku. vo Svedsku ku buducemu, lebo to je rok, kedy ho nahlasila.
ak nedoslo ku styku nasilim, tak sa tym PZ SR zaoberat nebude. ak v Svedsku pride na to, ze opita a nadrogovana mala styk s 5 muzmi, no nebola v stave dat suhlas, tak ich moze udat a nastavaju predosle dve situacie.
beardie dal ale konecne cisla, ktore su objektivne: vieme kto su pachatelia.
gogo,
specialne pre teba uz asi po x-ty raz:
ak skupina 5 muzov na diskoteke na Krvavych Senkoch vcera znasilnila dievca a dva krat sa prestriedali, tak PZ SR zaeviduje 1 trestny cin. vo Svedsku by zaevidovali 10 trestnych cinov.
ak kvoli traume, hanbe a vsetkemu nahlasi znasilnena trestny cin zo vcera az o rok, tak sa pripise ku tomuto roku. vo Svedsku ku buducemu, lebo to je rok, kedy ho nahlasila.
ak nedoslo ku styku nasilim, tak sa tym PZ SR zaoberat nebude. ak v Svedsku pride na to, ze opita a nadrogovana mala styk s 5 muzmi, no nebola v stave dat suhlas, tak ich moze udat a nastavaju predosle dve situacie.
beardie dal ale konecne cisla, ktore su objektivne: vieme kto su pachatelia.
Jackb
ale to vobec nevysvetluje disproporciu v statistikach imigrantov vo Svedsku z hladiska zastupenia v celej populacii- to sme uz tu spominali.
ale to vobec nevysvetluje disproporciu v statistikach imigrantov vo Svedsku z hladiska zastupenia v celej populacii- to sme uz tu spominali.
no, ved teraz uz mame pocty pachatelov aj s povodom, takze uz to zodpoveda tomu, co ste tu pisali. uz nie je co namietat.
len pocty znasilneni ako take, vzhladom na vyssie opisanu metodiku, su spochybnitelne. pachatelia uz nie.
len pocty znasilneni ako take, vzhladom na vyssie opisanu metodiku, su spochybnitelne. pachatelia uz nie.
pocty znasilneni v tom clanku zo vcera nie su, len pocty odsudenych pachatelov
ale tak graf znasilneni, ich vzostup, Rapestan a ine su veci pouzivane uz 3 roky.beardie napísal:pocty znasilneni v tom clanku zo vcera nie su, len pocty odsudenych pachatelov
tretikratbeardie napísal:skusim ti to teda zvyraznit
nova legislativa o znasilneniach atd je v platnosti od roku 2005
staci tak?
pokojne si prejdi tu stranu, na ktoru odkazujem a potom nasledujuce 3, aby sme sa nemuseli znova bavit o tom istom
P.S.: zachytavam na tych strankach aj vase prve rozpory s baldorexom
Ty máš miestneho slniečkára medzi nohami.gogo956 napísal:inac neviem ci som sam, ale vobec nechapem co tou zmenou metodiky definicie znasilnenia chcu miestny slnieckari vlastne povedat:
Ja osobne som tým reagoval na šírenie ešte starších hoaxov v tejto oblasti, ktoré vytvárali falošnú kauzalitu medzi príchodom migrantov a nárastom počtu znásilnení. Takže čítaj s porozumením, ak ti niečo nejasné, radšej sa opýtaj.
hughito ako obvykle bojuje voci niecomu, co nikto netvrdi 
Neviem čo zas splietaš, video malo len prezentovať tvojich nových pobehujúcich a vrieskajúcich kamarátov.jackb napísal:anjelik, mas to z RT a uz v Nemecku klamalo o znasilnovani skolacky. preto si to nechaj
ja migrantsku hrozbu nenapadam. napadam pseudoargumenty a pazdroje. za pochopenie dakujem.
Sám si pazdroj a padiskutér.
beardie, ale ja s tebou suhlasim, tak uz netoto 
Angel, akych kamaratov zase?
v zdroji videa je RT de. ta ista, ktora uz raz klamala o mimoeuropskych imigrantoch a vy ste im to zozrali. o tom ako klame o Ukrajine by to bolo OT. teda RT nie je relevantny zdroj.
a co sa obsahu tyka, tak ako zdielal gogo novinky, tak vsetci z videa uz su, alebo coskoro budu vrateny, lebo dohoda, ktora plati uz 26 rokov medzi Marokom a Spanielskom sa pravidelne naplna a ludia sice dostanu na podu EU (aj ked v Afrike) ale su hned vrateni tam, odkial prisli. a to sa ma robit aj na zvysku miest prveho kontaktu. to len tuto fasounci odmietaju rozdavanie papierov a ich zamietanie hned na mieste a chcu, aby som si ich zobral domov a praju mi, aby som bol znasilneny.
Angel, akych kamaratov zase?
v zdroji videa je RT de. ta ista, ktora uz raz klamala o mimoeuropskych imigrantoch a vy ste im to zozrali. o tom ako klame o Ukrajine by to bolo OT. teda RT nie je relevantny zdroj.
a co sa obsahu tyka, tak ako zdielal gogo novinky, tak vsetci z videa uz su, alebo coskoro budu vrateny, lebo dohoda, ktora plati uz 26 rokov medzi Marokom a Spanielskom sa pravidelne naplna a ludia sice dostanu na podu EU (aj ked v Afrike) ale su hned vrateni tam, odkial prisli. a to sa ma robit aj na zvysku miest prveho kontaktu. to len tuto fasounci odmietaju rozdavanie papierov a ich zamietanie hned na mieste a chcu, aby som si ich zobral domov a praju mi, aby som bol znasilneny.
Moju medicínu?jackb napísal:baldorex, ty mi pripisujes nieco, co som nikdy nenapisal, takze si luhar. a ked ti tam ochutnat vlastnu medcinu, tak sa srstis.
V každej téme, ktorá sa týka migrantov+kriminalita+znásilnenia sa snažíš bagatelizovať argumenty, štatistiky...
Pri Nemecku máš argument, že migranti tam tvoria iba pár percent, že je to iba zlomok a podobne bláboly... Čo iné to je ako ospravedlňovanie?
Už si ako hurvínek, ktorý sa zvykne vyjadrovať medzi riadkami a potom od teba žiada aby si mu ukázal kde niečo tvrdí