vypadávanie wifi signálu

O internete a sieťach, problémoch, nastaveniach...
Daniel9911
Professional
Professional
Používateľov profilový obrázok

vypadávanie wifi signálu

Príspevok od používateľa Daniel9911 »

Ahojte, mam router od telekomu presnejšie ZTE home gateway speedport entry 2i, pred pár dňami mi začalo vypadávať wifi signál už všetkých zariadeniach(mobil,notebook). Viete mi odporučiť aplikáciu do telefónu ktorá by mi merala výpadky wifi signálu ? Signál nabehne, až keď dám vypnúť a zapnúť wifi, skúšal som aj reset routera ale aj to robí to isté. Teraz som skúsil prepnúť režim len na b,g, či to bude aj tak robiť lebo na základnom nastavení bolo b,g,n. Ak ani to nepomôže asi mi neostane nič len kúpiť nový router niečo ako Asus DSL N16 alebo zavolať do Telekomu a vybrať odtiaľ nový router ktorý dávajú už s mesačným prenájmom po novom.
4040
Guru wannabe
Guru wannabe

Re: vypadávanie wifi signálu

Príspevok od používateľa 4040 »

Možnosť je aj kúpiť klasický router a zapojiť za ZTE.
Daniel9911
Professional
Professional

o tej možnosti viem ale nemam dostatok miesta na stole pre dva zariadenia ani miesta v zásuvke, a čo som pozeral aj ceny tak najlacnejší stojí cca 20 euro a ak pridám ešte 20 euro tak mam rovno VDSL či ADSL router.
4040
Guru wannabe
Guru wannabe

Je to na Tebe.Pri DSL som to mal stále tak.Mal som aj telku a preto som to riešil takto.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Routre mozu byt aj na stole a zasuvka sa da vyriesit predlzovackou/rozdvojkou. Pride mi to ako chaba argumentacia preco to neurobit. Mozes skusit na tou routri nahodit posledny firmware, ale nemyslim, ze to pomoze.
Daniel9911
Professional
Professional

4040 : tak mne ponúkali tiež IPTV ale odmietol som lebo by mi znížili download rýchlosť na 8 Mbitov a tiež by som potreboval 3 stb a neviem ako to riešia, lebo tuším len port 3 a 4 je pre magio box aspoň pri starších routerov to bolo tak.

hojko: firmware sa asi aktualizuje automaticky aspoň sa mi to tak zdá lebo tam mam novšiu verziu, podla toho čo som našiel na telekom fore, skúsil som továrenské nastavenie ale potom po nakonfigurovaní sa mi zas nechcel router chytiť , a trvalo to cca 15 minut kým nabehol internet. Zajtra ešte skúsim od suseda požičať jeho router či nebude problém v linke ale, to by nemalo mať žiaden vplyv na wifi lebo internet cez lanko funguje.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Signal na wifi si vies v pohode zistit aj sam. Staci si vo Win otvorit prikazovy riadok a opingovat trebars oblubene Smecko: ping sme.sk -t
4040
Guru wannabe
Guru wannabe

Ak by si dokúpil za ZTE router, tak ten ZTE nemusí byť na stole.Keď píšeš , že nemáš na dve zariadenia miesto na stole.
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Dreamer »

Mozes vyskusat alternativny firmware ako DD-WRT, ak je dostupny.
Daniel9911
Professional
Professional

Včera to celý deň nevypadávalo a na dnes ráno to vypadlo zase, takže som odpojil router z elektriny a znova zapojil a na chcel sa internet vôbec chytiť naskočilo Power aj DSL ale Online ani za svet tak som čakal aj 15 minút a nič tak som musel vytiahnuť dsl kábel asi tri krát kým sa mi to chytilo. Tak asi nebude problém len vo wifi, dnes si požičiam od kamoša jeho DSL router a vyskúšam ako sa bude ten chovať čo sa týka pripojenia na linku a ak sa pripojí bez problémov asi vymením celý router.

Dreamer : DD-WRT bolo ako prvé čo som pozrel či tam neni firmware pre ZTE ale nenašiel som nič, pre tieto routre neexistuje ani originál firmware ale len ten ktorý ponúka telekom, lebo asi sú robene na zákazku.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Ty si mohol davno spravit jednu vec a to sledovat ping na router, ze ci ping bezi alebo vypadava, ked nastave ten vypadok. Tym by si zistil, ze ci ti vypadol router alebo internet.
4040
Guru wannabe
Guru wannabe

A už si skúsil aj vymeniť DSL kábel ?
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Ved vidis, ze za dva dni neurobil nic. Ani ping, ani vymena kabla.
Daniel9911
Professional
Professional

DSL kábel som skúsil vymeniť, tiež som skúšal rovno zapojiť router do zásuvky bez splittra a tiež vymeniť aj splitter a to isté. Ping som meral vid prílohu.
Prílohy
ping.png
ping 2.png
ping 3.png
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Toto je screen pingu v case ked bol ten vypadok??? Lebo ak ano, tak vidis, ze ping na router presiel a vlastne isiel aj internet. To by znamenalo, ze problem budu DNS servre.
Daniel9911
Professional
Professional

nebol to ping počas výpadku ,lebo to nevypadáva to vždy ten istý čas napr. každých 20 minút alebo každú hodinu, práve preto som chcel program ktorý by mi zapískal na telefóne,že nie je internetové pripojenie ale asi táka apka neexistuje.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Vsak normalne si das prikazovy riadok a zapnes ping. Do jedneho das pingovat to Smecko, do druheho okna si das ping na router. A nechas to bezat na pozadi. Ked ti to vypadne, tak si otvoris okna a pozries ci ide ping na router a ci ide aj na internet. Internet zrejme vypadne, router je otazny a to sa snazime zistit v tejto teme, ze ci vypadne cely router alebo je len vypadok internetu. Je uplne irelevantne, ze si sem dal dake screeny pingu ked ti isiel internet. S autom tiez nechodis do pumpu tankovat, ked mas plnu nadrz.
Napísať odpoveď