Všetko okolo iPhone, iPod, iPad, iOS...
Re: Všetko okolo iPhone, iPod, iPad, iOS...
ja som 11.4.1 mal a nemal som s apps ziadny problem
//autoeditácia príspevku (25 Júl 2018, 9:29)
chcem sa spytat, aj vy pozorujete jav ze vam niekto vola, mate 4g, telefonujete a ked dotelefonujete zrazu mate gprs a pomaly to nabieha naspat cez 3g az do 4g?
v skratke, pocas telefonovania vypadne 4gečko uplne
6s a pozorujem to uz dlho dlho, ani neviem kolko iosov dozadu
//autoeditácia príspevku (25 Júl 2018, 9:29)
chcem sa spytat, aj vy pozorujete jav ze vam niekto vola, mate 4g, telefonujete a ked dotelefonujete zrazu mate gprs a pomaly to nabieha naspat cez 3g az do 4g?
v skratke, pocas telefonovania vypadne 4gečko uplne
6s a pozorujem to uz dlho dlho, ani neviem kolko iosov dozadu
Ano, toto mam aj ja. A ono to realne pada, lebo niekedy surfujem, ked telefonujem a vtedy mi ani nenacitava stranky.
Tiež som si to všimol, robí mi to isté (SE - O2). Ak mám niekedy dlhší telefonát tak až po skončení mi nabehnú notifikácie. Nie však ak som pripojený na wifi.
To nie je len iOS, Android to ma rovnako (Galaxy S7, Android 8.0). Pocas telefonatu vypne datovy prenos a obnovi sa az po skonceni hovoru cez E, H+ a nakoniec LTE
preco to tak je?
Pretože normálne 4g sieť je na internet, takže keď máte hovor, mobil sa prepne na 2g/3g.
Pri 3g tento problém nie je, 3g podporuje dáta aj hovor súčasne.
Aby to išlo aj v 4g sieti, operátor aj mobil musia podporovať VoLTe...
Pri 3g tento problém nie je, 3g podporuje dáta aj hovor súčasne.
Aby to išlo aj v 4g sieti, operátor aj mobil musia podporovať VoLTe...
Na Slovensku pri iOS podporuje VoLTE len Telekom (https://support.apple.com/sk-sk/HT204040)
Ale nemyslím si, že to je aktuálne. Vzhľadom na to, že O2 nemá napísané ani LTE a chýba im tam aj 4ka .
Ale nemyslím si, že to je aktuálne. Vzhľadom na to, že O2 nemá napísané ani LTE a chýba im tam aj 4ka .
-
Chalesnik
Medium Professional
- Kontaktovať používateľa:
4KA údajne na stránke podporuje VOLTE ale aj po aktivácii internet v priebehu telefonovania nejde, asi len marketingový ťah, alebo to nemajú doriešené ?
Sent from my iPhone using Tapatalk
Sent from my iPhone using Tapatalk
4ka podporuje VoLTE asi pre 3 telefóny typu Lenovo. Kedže to je custom firmware od 4ky ktorý sa následne flashne. Pri iOS by to malo byť proste tak, že Apple pridá update len to treba od 4ky asi iniciatívu nejakú prípadne to Apple proste neberie tak do úvahy veď sme Slovensko ..
Apple predstaví nové iPhony 12. septembra
https://www.apple.com/apple-events/september-2018/
12. September o 19:00
Robí si niekto zálusk na nové zariadenie ?
https://www.apple.com/apple-events/september-2018/
12. September o 19:00
Robí si niekto zálusk na nové zariadenie ?
Som zvedavy na to predstavenie, ale ak beriem do uvahy, ze vsetky leaky su aspon ako tak pravdive tak na 99% beriem ten mensi OLED
menší by mal byť ako súčasné Xko 5,8 palca
presne ten mam na mysli, priatelka ma X a ten je velkostou uplne idealny pre mna
Xko je veľkosťou ideálny telefón.
Tento rok ich zjavne vynechám X je dostatočné. I keď sa mi divne správa "Zdravie Batérie" ktoré ešte pred týždňom bolo na 100% a dnes už má 94% (V iOS 12 zdravie batérie už nie je beta)
Tento rok ich zjavne vynechám X je dostatočné. I keď sa mi divne správa "Zdravie Batérie" ktoré ešte pred týždňom bolo na 100% a dnes už má 94% (V iOS 12 zdravie batérie už nie je beta)
ja by som bral iphone pre manzelku keby konecne spravili dual sim verziu, ale nejak tomu neverim...
Tak podľa všetkého by mala byť Plus verzia dual sim no nie v každej krajine. Uvidíme 12.9
)
Záleží na cene. Ak prekvapia nízkou cenou toho lacného modelu, tak pôjdem do toho. Ale ak nie, tak počkám ako klesne cena Xka. Ak ani tá neklesne, tak idem do OnePlus6
-
yoggy
Pokial bude cena mensieho za cca 850e, tak to beriem. Ale inak sa mi ani nechce upgradovat, ved 7-cka ma uplne dostatocny vykon.
Neviem ako pri inych zariadeniach, ale aby si mohol mat na iPhone VoLTE operator potrebuje tusim dva alebo az tri servery, ciste len pre tuto sluzbu, rovnako WoWiFi, a takisto aj podpora esim. Cize operator musi najprv investovat do infrastruktury, a to je najvacsi problem aspon u Orangu. Ti sa na vlastnom fore vyjadrili(chcel som dat link, ale museli ho niekedy teraz zrusit), ze napr podpora esim pre apple watch tak skoro nebude, nakolko je nutna investicia do infrastruktury, a je to pre nich nerentabilne...dasti555 napísal:4ka podporuje VoLTE asi pre 3 telefóny typu Lenovo. Kedže to je custom firmware od 4ky ktorý sa následne flashne. Pri iOS by to malo byť proste tak, že Apple pridá update len to treba od 4ky asi iniciatívu nejakú prípadne to Apple proste neberie tak do úvahy veď sme Slovensko ..
eSim je ale dačo uplne iné. Ak dokážu mať podporu VoLTE pre nejaké Lenovo tak prečo nie aj pre iPhone?