Čaute.
Fakt neviem ako pomenovať vec, ktorú potrebujem spraviť. Tak preto takto krkolomne.
Ale vždy som tu našiel kopec dobrých nápadov a rád, preto som automaticky napísal tento príspevok aj sem lebo viem, že je tu kopec skúsených ľudí a budú vedieť povedať čo potrebujem.
Je tu jeden dynamický web, jednej firmy. Po prihlásení naň mi ukazuje tabuľku s údajmi.
Ja som dostal nápad ako by sa veci v tabuľke dali ešte lepšie triediť a analyzovať vzťahy medzi nimi. No ale páni "v onej firme" vlastniaci web o tom nechcú počuť, resp. "sa im do toho moc nechce" (sú radi že to funguje a čo funguje do toho sa nerýpe, však to poznáme).
Preto by som to chcel riešiť ja, cez nejaký svoj vlastný PHP skript.
Čo teda potrebujem:
- Potrebujem sa nejakou metódou prihlásiť na stránku, ktorá odosiela login údaje cez POST. (protokol je https)
- Potrebujem nejakou metódou stiahnúť danú tabuľku a prepísať niektoré hodnoty z nej do svojej vlastnej DB (nejaký HTML parser?)
- Ďalšie veci si už viem zautomatizovať v rámci svojej DB ja, v tom už problém nie je.
Je na toto v PHP nejaké easy riešenie/postup? Alebo čo by som mal vlastne hľadať, aké funkcie, ja fakt neviem ani kde začať... .
ĎAKUJEM.
Taká vec (klientská app?) v PHP
-
Michaelo
Hardcore addict
- Kontaktovať používateľa:
Re: Taká vec (klientská app?) v PHP
Skus CURL, ten dokaze uchovavat a posielat Cookies, takze by si mal byt schopny sa prihlasit a pri dalsich requestoch posielat cookie so session a mal by si byt prihlaseny.
Tabulku si dokazes IMO vycocnut obycajny regexom, alebo pripadne skusit Simple HTML DOM...
Tabulku si dokazes IMO vycocnut obycajny regexom, alebo pripadne skusit Simple HTML DOM...
hladaj veci ako "php http client" a "php html parser"
-
Fabo
Hardcore addict
- Kontaktovať používateľa:
A nevies sa rovno prihlasit k zdroju dat?
Vďaka za rady. Medzičasom som prišiel taktiež na ten cURL. S tým "html parserom" je to trošku komplikovanejšie.
Ale prakticky ste mi potvrdili to, čo som dnes objavil.
Zdroj dát je nedostupný, cez komerčné riešenia danej firmy. Ich web je jediným výstupom pre mňa ako zákaznika.
Ešte raz vďaka.
Ale prakticky ste mi potvrdili to, čo som dnes objavil.
Zdroj dát je nedostupný, cez komerčné riešenia danej firmy. Ich web je jediným výstupom pre mňa ako zákaznika.
Ešte raz vďaka.
a nemas tam ani moznost exportu dat? do xls, csv? to by este bola jedna z tych krajsich ciest.