Magnet fishing - skúšal to niekto?

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
hruska7
Novice
Novice

Magnet fishing - skúšal to niekto?

Príspevok od používateľa hruska7 »

Čaute, skúšal už niekto z vás magnet fishing, hlavne v okolí Nitry? Poznáte nejaké dobré miesta? Aký odporúčate magnet?

Pre tých, čo nevedia, o čo ide: https://silnemagnety.sk/magnet-fishing-navod/
jorg22
Medium Professional
Medium Professional
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Magnet fishing - skúšal to niekto?

Príspevok od používateľa jorg22 »

O tomto someste nepocul ale velmi ma to zaujalo. A tie magnety vobec niesu drahe. Urcite to chcem vyskusat.

Co taky Dunaj? Nenarazim tam na nejaku minu? :D

//Prave som dokoncil objednavku na lano a magnet so silou 290kg :)
Andi_Cibula
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Andi_Cibula »

To je riziko detektoristiky :) Jednou nohou v base, druhou v hrobe :)
hruska7
Novice
Novice

Príspevok od používateľa hruska7 »

jorg22 napísal: //Prave som dokoncil objednavku na lano a magnet so silou 290kg :)
Ja tiez idem objednat. Tak potom daj vediet, ako sa ti zadarilo :)
Muffi
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Muffi »

V článku to je popísané o dosť vzrušujúcejšie, než zrejme v skutočnosti je. Reálne ak človek nemá čln, tak môže prehľadať len okolie brehov a šanca, že nájde čosi zaujímavé je aj tak minimálna. Pravdepodobne dávno prehnité stariny, ktoré nie sú dobré už ani do zberu. Plus ťahať so sebou ťažký magnet a lano nie je veľmi praktické k takejto zábavke, kde sa treba vlastne celý čas presúvať. Nehovoriac o možných opletačkách so zákonom a ľuďmi, ktorým sa nebude páčiť, že niekto "rybárči", vždy sa mudrlant nájde. Nehovoriac o nebezpečenstve, ktoré z toho vyplýva.
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa begbeee »

Ďakujem za rozšírenie obzorov. Ale ako píše Muffi vyšie, tak realita bude oveľa prozaickejšia.

Inak nedokážu už tak silné magnety niečo aj dodrbať? Napr. do auta by som to osobne napr. dával len veľmi nechotne :D Možno to je blbosť, ale tak neviem...
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa ephramko »

Hlavne žijeme v krajine, kde máš oznamovaciu povinnosť pri náleze čohokoľvek cenného. :lol:

Ešte zo školy si pamätám, na chodbe cestou ku katedre psychológie bola katedra antropológie a tam mali rozvešané plagáty o detektoroch kovov a že keď niekoho s tým vidíš, tak máš hneď volať políciu.

Osobne by som zmysel tejto zábavky videl v tom, že to použijete na nejakom mieste, kde chodí veľa ľudí. Takže by ste si v noci na 2 minútky "zarybárčili" v studni alebo fontáne, kam ľudia hádžu peniaze a rýchlo zdrhli, než prídu fízli. Aspoň by bola konečne rybačka adrenalínovým zážitkom. Prípadne omrknúť nejaké miesto v správnom čase, napríklad teraz tesne po sezóne do Senca na jazerá. Češi si pchajú prachy pred plávaním do plaviek. Tam určite budú nejaké mince alebo aj retiazky a pod.
baldorex
Addict
Addict

Príspevok od používateľa baldorex »

Zlatú a striebornú retiazku chytím na magnet? Ja že iba železo...

Legislatíva myslím zakazuje použitie detektorov kovov, magnety nie.
jorg22
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Akym sposobom legislativa zakazuje detektory kovov?

Okrem toho oznamovacia povinnost je hlupost riesit. To je priestupok asi ako ked si odplujes na zem. A tasku s milionmi asi odtial nevylovis.
Co sa tyka historickych predmetov tak tie tiez odovzdavas muzeu ale za odmenu 100% hodnoty nalezu.

Takze ja v tom pravny problem nevidim.
baldorex
Addict
Addict

https://www.lovecpokladu.cz/forum/h-ada ... -zakon-834#

https://plus7dni.pluska.sk/domov/sloven ... oke-tresty

Legislatívu presne nepoznám, ale tak medzi rečou registrujem že s detektorom sa len tak behať nedá/nemá
jorg22
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Mas pravdu. Nastastie na magnet to neplati. A pri magnet fishingu ti nejde o cielene vyhladavanie archeologickych nalezov.
Andi_Cibula
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Andi_Cibula »

ephramko napísal:Hlavne žijeme v krajine, kde máš oznamovaciu povinnosť pri náleze čohokoľvek cenného. :lol:
Ešte zo školy si pamätám, na chodbe cestou ku katedre psychológie bola katedra antropológie a tam mali rozvešané plagáty o detektoroch kovov a že keď niekoho s tým vidíš, tak máš hneď volať políciu.
Takéto veci sa robia keď nikto nič nevidí, nikto nie je v dohľade.
Detektor sa dá kúpiť a dá sa vlastniť, ale de iure iba na účel vystavenia vo vitríne. :lol:

Zastav sa ešte na katedre archeológie. Tam ti pri rozhovore medzi 4 očami archeológovia povedia, že každý má nejakého kamoša detektoristu, ktorý pri náleze predmetu zo staršej doby (stredovek, starovek, pravek) dá vedieť a neničí, zatiaľ čo archeológ kamoša nepráskne ak objaví nejaký samopal/pušku z WW2, keďže tých sú mraky a múzea ich nechcú.
baldorex
Addict
Addict

jorg22 napísal:Mas pravdu. Nastastie na magnet to neplati. A pri magnet fishingu ti nejde o cielene vyhladavanie archeologickych nalezov.
Veď to píšem hore, magnet je v pohode, akurát na neho chytíš maximálne tak staré železo.

Preto je detektor viac zaujímavý.
jorg22
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Tak dnes mi prisiel magnet s 290kg silou aj s lanom. Tak som ho hned isiel vyskusat do Dunaja.
3 krat som ho nahodil a zasekol sa mi tak ze som ho nevytiahol.

2 hodiny som ho skusal vyprostit, dokonca som tam dotiahol 100kg konar a nic.
Takze som prisiel o magnet hned na prvy raz. Zatial som ho tam nechal aj s lanom keby ma nahodov napadlo nejake riesenie ako ho vybrat.
Ale je asi v 2m hlbke tak 5m od brehu a mam pocit ze uz s nim nic nepohne. Asi sa zasekol o nejaky prilis velky kamen. Lano sa samozrejme uz zacalo nicit kedze som ho 2 hodiny vseliak mikal a natahoval.

Nema niekto fakt dorby napad ako ten magnet vytiahnut? :D
DEVZYO1G
Addict
Addict

Príspevok od používateľa DEVZYO1G »

kúp silnejší magnet :lol:
Muffi
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Muffi »

Dva metre sa ponoríš hádam, musíš rýchlo, kým je voda ešte ako-tak v teplote, keď človek hneď neumrzne :D No ako som predvídal, papierovo to znie dobre, ale realita je celkom iná a je to viac lopota bez nejakého väčšieho zmyslu, než skutočná zábava, ešte človek vyhodí peniaze na magnet :D
jorg22
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Ponarat sa tam neodvazim, tam je prilis silny prud a chodia tam lode, ktore robia celkom slusne vlny. Este k tomu je ta voda pomerne spinava.
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa ephramko »

Však sa budeš ťahať tým lanom k magnetu a tak sa aj ponoríš. Horšie to bude potom, ked ho vyprostíš. Prinajhoršom ťa nájdu nalepeného na turbíne v Gabčíkove aj s magnetom. :lol:
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa aacid »

ja by som asi riskol to potopenie, 2m neni nic, aj ked teda 5m od brehu, ale zase az tak by som sa nebal, pokial vies plavat tak to das.
ak chces istotu tak to lano priviaz o nieco na brehu aby si sa vedel zase pritiahnut.
mozno este keby si sa tam vedel dostat lodou ze by si to tahal na opacnu stranu (ak je ozaj zaseknuty o kamen a nie prilepeny na nejakom 5 tonov trame tam utopenom).
ale uprimne asi najjednoduchsie bude objednat novy magnet za 30 eur :D

to asi ozaj nebude na to aby si to hadzal do velkej rieky a tahal k brehu, tam je velke riziko ze sa to o nieco zasekne. realne to skor vidim na to ze magnet spustit do vody zhora, nechas padnut na dno a potom zase vytiahnes a pustit kusok vedla. oni tie magnety este aj maju taky super tvar ktory sa priamo pyta o zaseknutie o nieco.
tahat po dne by som mozno skusal niekde na mensej vode. ja som rozmyslal ze ak pojdeme niekedy s kamaratmi na splav maleho dunaja alebo dolneho hronu tak by som taky magnet zobral aby som ho tahal za clnom.
jorg22
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Tak dnes som skusil stastie znova a magnet sa mi podarilo vytiahnut :D Bola to drina ale konecne mam svoj magnet :D
Pomohol ten 100kg konar, ktorym som to vypacil. Tak teraz rozmyslam kde ho idem skusit ked sa mi Dunaj neosvedcil.
Napísať odpoveď