Multimedialne centrum - XBMC (Kodi)

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Re: Multimedialne centrum - XBMC (Kodi)

Príspevok od používateľa aacid »

android tv je nieco ine ako android.
rovnako ako v smart hodinkach je rozdiel ci mas android alebo android gear.
baldorex
Addict
Addict

Príspevok od používateľa baldorex »

A na čo to chceš používať?

Beží mi tam YouTube, netflix, Horizon go od UPC, spotify...
Nie som o nič ochudobnený oproti Android TV, naopak mám pocit že tu mám viac možností.
hojko
Site Admin
Site Admin
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Neviem ci je to Android TV ako take, tie sa asi skor davali do televizorov. Kazdopadne ten Android v tychto boxoch je prisposobeny presne tomu, aby vyzeral ako Android TV, ale funguju tam vsetky aplikacie ako na normalnom Androide, teda od mailu, Facebooku, hier, az cez XBMC, Chromecast, Netflix, rozne prehravace na filmy a hudbu... Funguje tam aj YouTube for Android TV, normalne funkcne je wifi aj LAN s tym, ze LAN sa da nastavit ako emulovana wifi, teda po pripojeni kablom sa tvari, ze je to spojene cez wifi.
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

uprimne? ja chcem zariadenie co vie toho co najmenej. poznam android, vie toho strasne vela, ale kvoli tomu trochu pokulhava stabilita a performance. a o to viac sa bojim nejakej cinskej krabicky, v ktorej je nejaky customizovany android, ktory pravdepodobne uz nikdy nedostane ziadny security update, hlavne ak ju chcem mat pripojenu na internet.
na druhu stranu xiaomi tv box je zariadenie certifikovane priamo od googlu, je tam najnovsi google android tv OS, ktory dostava OTA updaty. mam tam ovela vacsiu istotu ze o 3-4 roky (co ocakavam ze take zariadenie vydrzi) tam stale budu vychadzat updaty.

akoze rovnako tam chcem len youtube netflix, spotify a plex. mozno tam dam kodi. urcite tam nepotrebujem (nechcem) facebook, hry ci maily. prave cim osekanejsie to zariadenie bude, tym lepsie. content bude cisto 1080p, ziadne 4k ani hdr.

mne sa ten xiaomi mi box celkom paci, akurat teda ze nema ethernet. preto som sem pisal ci niekto nevie o podobnom zariadeni co by malo tiez android tv akurat aj s ethernetom. ale po tom co som trochu pobrowsoval zistujem ze zariadeni s google android tv je dost malo a za tu cenu nic lepsie ako mi box nezozeniem.
sharky-no
King
King

Príspevok od používateľa sharky-no »

z mojej skusenosti beelink gt1 vs xiaomi mi box ti mozem povedat, ze android tv je jasna volba oproti tomu v custom v beelinku, ci uz do rychlosti alebo ui.
ten custom android je fakt len nejaky launcher nad obycajnym telefonom, co mi niekedy fakt liezlo na nervy, ze som musel zapnut kurzor na ovladaci a jak jebko 30000x kliknut do ovladaca aby som sa dostal na neajku polozku v appke, ktora ani len netusila, ze nie som na touch device (napr. twitch)

a kedze pouzivas plex, tak poviem este jeden a vlastne hlavny dovod, preco som presedlal, hoci sa netyka softweru.. na beelinku som totiz nemohol prehravat filmy (cez plex) v original kvalite s AC3 zvukom (co je vacsina stiahnutych filmov) ... zvuk siel len ked plex server transkodoval film, a to mi na mojom mininucu dost vadilo, kedze nebol taky vykonny aby to zvladal. so xiaomi s tym nebol absolutne ziadny problem. (nieco sa tu spomina s chipsetom, ktory to nezvladal na beelinku, netusim vsak ci to ta druha krabicka co hojko navrhol ma rovnako)

No ale FHD filmy sa mi zdali na tom xiaomi, ze neboli najplynulejsie... HD nie je problem, ale ked si chces pustit nejaky kvalitny rip, tak mozes cakat sekanice :\ (a to som pouzil aj 5GHz wifi, i ked mozno za to mohol aj moj server, no procak siel len na 50% tak neviem.. to nemam overene, ze kto je za tym ze to seka)
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

ked ja nemam problem s tym ze by plex nezvladat transkodovat, mam ho na desktopovom stroji, akurat ze mam rovnako problem s tym ze 1080p niekedy seka, prave tie kvalitnejsie ripy. preto by som to chcel tahat cez kabel.

chromecast aktualne je za telkou a je k nemu len taka kratka hdmi predlzovacka, takze proste visi priamo za telkou a podozrievam ze tam dochadza k nejakemu ruseniu, respektive zoslabovaniu signalu. kedze xiaomi mi box ma normalne hdmi vstup, tak ho viem polozit pod telku a bude mat priamo vyhlad na router. mozno to pomoze. ak nie, dokupim ethernet adapter.
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Treba to riesit cez ftp/Samba, tam mas prenosove rychlosti velke a fakticky sa film kopiruje do zariadenia a zariadenie ho uz len prehra ako keby z vlastnej ROM/SD/HDD. Neriesit Plex, Chromecast, ale normalne XBMC s ftp/Samba (alebo pripojit externy USB disk).
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

tak to asi nie... plex je super v tom co ponuka, vratit sa do doby 10 rokov dozadu a pustat si filmy z externeho disku, nie dakujem.

mam cely proces celkom slusne zautomatizovany (sonarr, radarr, plex) a na tom nehodlam nic menit, hladam len koncove zobrazovacie zariadenie.
heker
Redeemer
Redeemer

A kde je problem, Plex nevie tahat z ftp alebo disku? Tak pouzivaj XBMC, ktore to dokaze a neseka to ani pri 4K.
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

ja ti to vysvetlim pekne po lopate aby si to pochopil.

mam server v ktorom su disky a na nich obsah. na serveri bezi plex, ktory ten obsah streamuje. streamuje ho do akehokolvek zariadenia pretoze ak treba tak vie convertovat v realnom case.
na plex sa pripajam z telefonov, tabletov, desktopov. zaroven ked chcem nieco pozerat na telke tak to do nej streamujem cez chromecast ktory je v nej zapojeny. problem je ze obcasne mi videa s vyssim bitratom sekaju cez ten chromecast. preto chcem vymenit chromecast. nechcem vymenit server, ani plex ani disky ktore su v serveri, s tym vsetkym som spokojny. chcem vymenit iba chromecast.
uz tomu rozumies?

vcera som na raspberry pi nainstaloval kodi, bezalo to fajn, videa nesekali. ale chyba ten google cast, su na to nejake navody, aj kolega mi vysvetloval ako on streamuje youtube cez kori (appka na ovladanie kodi), ale proste nie je to chromecast.

dnes som domov doniesol xiaomi mi box, zatial velka spokojnost, google cast funguje, plex appka prehrava filmy bez sekania a na vsetko co som chcel (aj nieco naviac) som tam nasiel appky. kodi som este ani nenainstaloval, aj ked mam v plane sa pohrat aj s tym, aj ked aktualne v tom nevidim zmysel to pouzivat.
cinges
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa cinges »

Plex Cloud media and video hosting service to shut down on November 30 :D
https://9to5mac.com/2018/09/11/plex-clo ... vember-30/
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

tomu sa vobec necudujem, plex nie je o nicom inom ako o prehravani nelegalneho obsahu a idea ze ti nejaky cloud provider bude tento nelegalny obsah skladovat na ich serveroch sa asi ziadnemu z nich nepacila.
ja som nad tym tiez povodne rozmyslal, ze si zaplatim par tera niekde na AWS a bude mi plex bezat z toho, ale presne som sa bal takychto problemov...
heker
Redeemer
Redeemer

Myslim, ze nechapes rozdiel medzi XBMC a Plexom, aspon podla toho co pises o vracani sa doby a neviem co vsetko. Aj XBMC dokaze prehravat zo servera, ci je to lokalne NAS ulozisko, externy disk alebo iny server. Plex vychadza zo zdrojovych kodov XBMC, len sa casom rozdelili a kym XBMC je free, tak Plex vsadil na zisk a cast kodov je uzavretych a cast je stale open source. Rozdiel je najma v tom, ze Plex server ako taky dekoduje video a prehrava, pri XBMC sa prehrava v original kvalite a dekoduje ho az klient (teda XBMC prehravac, telefon, tablet). Funkcie ako Miracast, Chromecast a ine su dnes uz snad samozrejmostou. Ak si zvyknuty na Plex, preco nie, je to tvoja volba a ja ta na XBMC nebudem ukecavat.
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

myslim ze ty stale nechapes rozdiel medzi kodi a plexom aj ked o tom vlastne hovoris aj ked to vlastne pises.
plex streamuje, kodi prehrava.
podla tvojej logiky by som mal na kazdy telefon, tablet, pocitac nainstalovat kodi a povedat mu nech indexuje filmy z mojho serveru. co ak si chcem pustit film niekde mimo domu? ako to spravim s kodi? co ak film ktory som stiahol je v divokom kodeku, ktory zariadenie nevie prehrat, ako to vyriesim s kodi?
ked rozpozeram film doma na telke a budem ho chciet dopozerat na telefone, bude si kodi pamatat kde som skoncil?
heker
Redeemer
Redeemer

Samozrejme, ze chapem rozdiel. Ved o tom aj pisem, ze XBMC je len media centrum, kym Plex je server ako taky. Ty si asi jediny clovek ktoreho poznam, ktory potrebuje pristupovat k svojim filmom na dialku, z mobilu, tabletu, notebooku.
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

nepoznas nikoho kto pouziva netflix? plex je pre mna netflix (ktory mimochodom tiez mam) kde si obsah vytvaram sam. verim tomu ze nie som jediny kto chape vyhody netflixu a vseobecne cloudovych sluzieb, ale keby som aj bol, tak kde je problem? ja som sem napisal otazku ze chcem pomoct s vyberom koncoveho zariadenia a ty sa ma tu uz neviem kolko prispevkov snazis presvedcit ze plex mi nevyhovuje a mam radsej pouzivat kodi... nerozumiem preco.
nejakymarko
Addict
Addict

Príspevok od používateľa nejakymarko »

Oživím trochu tému.

Som viac menej rozhodnutý pre Xiaomi Mi Box S, len sa chcem opýtať, či je v tejto cenovej kategórii niečo výrazne zaujímavejšie
Požiadavky asi len youtube, netflix (4k do buducnosti), kodi a mozno nejaky torrent klient ktory vie bezat na pozadi :)

Vdaka
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

pol roka dozadu som si kupil xiaomi mi box 3, najprv sa mi to pacilo, postupne som z toho bol stale viac a viac nestastny. plex aplikacia vypadavala, problematicke zapinanie vypinanie a podobne.
trochu som si to studoval a kedze som chcel ostat pri android tv, tak som nakoniec kupil nvidiu shield tv. ano, stoji to 3x tolko, ale aktualne som absolutne spokojny. ide to ovela rychlejsie, ziadne vypadky, ked tuknem do ovladaca tak sa zapne (pri xiaomi som niekedy tukal 30 sekund), ked ho dam uspat tak mi pekne vypne aj telku. mal som 2 filmy na plex serveri ktore mi (aj napriek tomu ze server vie transkodovat) nechceli hrat na xiaomi krabicke, tu hraju bez problemov.

neviem ako je na tom mi box S oproti mi box 3, ale co som pocul tak to moc rozdiel nie je. vraj najvacsi rozdiel preco ten shield ide tak dobre je v tom ze nvidia to pravidelne updatuje.
nehovorim ze mas kupit krabicku za 200 eur, ale pokial chces ostat v cenovej kategorii mi boxu, tak by som sa mozno poobzeral po niecom inom, mozno amazon fire stick alebo nejaku cinsku krabicku s normalnym androidom aj ked s tym tiez nemam moc skusenosti ale ludia aj tu si to pochvaluju.
heker
Redeemer
Redeemer

Nieco nove k zastaralemu Nexboxu? Ten mi uz zamrza, prestalo ist LANko a tak musim pouzivat wifi. Idealne s novsim Androidom (8 a vyssie), aspon 3GB RAM a tak 16GB miesta v zariadeni. Cena do 50 eur. Pozeral som nieco taketo, recenzie to ma fajn - € 21,71 42%OFF | Android 9.0 TV Box TX6 4GB 32G 64GB 5.8G Wifi Allwinner H6 Quad Core USD3.0 BT4.2 4K Google Play Youtube Set Top Box TX6 Netflix
https://s.click.aliexpress.com/e/tRORaaPe
fildinko
King
King

Príspevok od používateľa fildinko »

H96 MAX -Toto je niečo podobné, má to však viacej reviews. Nemám s tým však skúsenosť.

https://www.aliexpress.com/item/3301741 ... b201603_52
Napísať odpoveď