Strana SaS

Diskusie na politické témy...
eMPiko
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok

Re: SaS - Strana Richarda Sulíka

Príspevok od používateľa eMPiko »

Ja ju vnimam najma preto ze sledujem blogy na SME-cku a od nej tam pravidelne nieco pristane na temu zdravotnictva - https://jankaciganikova.blog.sme.sk/

Usudzujem teda, ze sa o to naozaj zaujima. Taktiez som pri pive pocul od ludi v zdravotnictve pozitivne ohlasy na reformne dielo SaS ku zdravotnictvu. Tam neratam ich fiasko s virtualnymi uctami pre studentov, ale tu verziu ktoru predstavili verejnosti uz davnejsie. Preto som ju vnimal ako pozitivne posobiacu politicku na slovenskej scene. To ake problemy mala s nohavickami ci inymi formami skandalozneho spravania posudit neviem, tuto stranku jej kariery som velmi nezachytil.
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

No tak ja som zachytil viaceré momenty práve z tejto strany, vrátane legendárneho vyjadrenia sa v parlamente o "ťuťmákoch." Ale tak to šlo v klasickej linke SaS, nič prekvapujúce.

beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

Ciganikova mi je dlhodobo velmi nesympaticka kvoli jej medialnym excesom, i ked ma mozno dobre napady, neguje ich svojim nevhodnym spravanim
ta svojka z operacnej saly bol vrchol, ani vzdelanie niektorym nepomaha...
DEVZYO1G
Addict
Addict

Príspevok od používateľa DEVZYO1G »

https://dennikn.sk/1200653/ciganikova-z ... -sa-na-to/

Ani sa na to necíti :(

//autoeditácia príspevku (26 Aug 2018, 23:34)
https://www.facebook.com/RichardSulik/p ... 8335816219
"HĽADÁM MLADÉHO ABSOLVENTA FYZIKY
Pred pár dňami som sa stretol s jedným pánkom, ktorý mi plnou vážnosťou tvrdil, že Einstein so svojou teóriou relativity spôsobil odklon fyziky od správneho smeru. Takéto keď počujem, ako prvé mi napadne nejaká liečebňa, kde sa o dotyčného dobre postarajú. Problém je však v tom, že pánko to celé pekne spísal a zverejnil na http://www.kozmodrift.sk. Ja síce mám za sebou dva roky fyziky na TU Mníchov, ale toto je na mňa priveľa.
A tak hľadám fyzika, mladú otvorenú hlavu, ktorý by dokázal posúdiť, čo to tam je popísané. Za nájdenie chyby s odôvodnením na max 2 A4 ponúkam primeranú odmenu.
Vážni záujemcovia pls ozvite sa na [email protected]."
mal by kontaktovat Kotlebovych odbornikov na saharsky piesok :lol:
hughito
Redeemer
Redeemer

Klasická demagógia kapitalistických lokajov a pseudo odborníkov zo SaS.
Prílohy
41429343_2012541318831051_848101722785054720_n.jpg
-AA-
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa -AA- »

"Čím to asi bude?"

Vyššími mzdami. :roll: Vysoké odvody môžu mať zmysel v krajinách, kde ako tak funguje sociálny systém, nie tu.
eMPiko
Addict
Addict

Toto je tema, ktora sa neda vybavit jednym grafom, skor to je demagogia. Skus si trochu pozriet aku ma strukturu danovo-odvodove zatazenie u nas a inde. Myslim, ze by ta to mohlo celkom zaujimat. Oproti Zapadnej Europe su u nas napr. nadmerne zatazovani ludia s podpriemernou mzdou, zatial co ti bohatsi su zatazovani menej.
hughito
Redeemer
Redeemer

Počkať, čiže nie je problém klamlivý výrok, ale obrázok, ktorý uvádza veci na správnu mieru? Fajn. ;)

A to, že sa nacisti zastávajú SaS v ekonomickom program, je výpovedné. Veď spomeňme si na ĽSNS a ich 15 %.
eMPiko
Addict
Addict

Ako ten obrazok tiez nie je uplne pravdivy. Jurczyna hovori o OECD, kde sa rata 35 krajin. V obrazku je na grafe ale zamerne zobrazenych len cca 20, aby sa Slovensko dostalo opticky do stredu. Po spravnosti by tam napravo malo byt tych krajin este dalsich 15 a potom by sa si trochu zmenila aj mierka na ypsilonovej osi.

Ale ta hlavna pointa, co som chcel povedat je, ze som si nie uplne isty, ci takuto problematiku dokazeme odbavit jednou metrikou - jednym grafom. Treba brat do uvahy aj dalsie veci - napr. vysku mzdy, z ktorej sa tie danovo-odvodove zatazenie pocita. Niektore metriky toto zohladnuju, prave danovo-odvodovy klin zobrazeny na grafe nie. 40% bude inak boliet Belgicana, ktory si za tych zvysnych 60% moze dopriat luxusny zivot a inak bude 40% boliet Slovaka s 800 v hrubom.
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

Iné dane a odvody sú pri minimálnej mzde, iné pri mediane.
Ten graf nie je správny, resp môže byť správny len pre niektoré špecifické výšky príjmov, nie globálne
hughito
Redeemer
Redeemer

..
Prílohy
41467012_154568692134267_9047916566909288448_n.jpg
eMPiko
Addict
Addict

Ano, ale demagog tiez pouziva tu istu metriku, ktora nemusi byt uplne vhodna na interpretaciu tohto vyroku. Inak je ale podla mna uplne jedno, ci sa Slovensko umiestnilo v rebricku OECD na 5. alebo 15. mieste a ci naplna nejaku arbitrarnu Jurczynovu mierku "jedno z najvacsich danovych zatazeni". Na nase pomery je to zatazenie velke a trpia tym prave podpriemerne zarabajuci. Naopak mame velmi nizke zatazenie majetkov. Od cloveka ktory je ideologicky tam kde ty by som cakal ze tento stav sa mu nebude pacit a bude naopak znizenie zatazenia prace vitat.
baldorex
Addict
Addict

Príspevok od používateľa baldorex »

Síce to pravda je, ale hodnotíme to ako nepravdu :)
SofiaElla
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa SofiaElla »

Podľa mňa má Sulík zlé zásadné rozhodnutia, preto nedokáže osloviť (viac) ľudí. V TA3 rečnil chvíľu pekne a asi chvíľu aj rozumne, ale keď zahlásil, že miesto vlakov zadarmo, mať radšej policajnú stráž vo vlakoch?? Tak radšej dám dôchodcom, alebo na učebnice deckám, ale policajtom, ktorí už dlhodobo nemajú dôveru spoločnosti? To hádam nie.
hughito
Redeemer
Redeemer

Ešte k tým daniam: fajn, ale to by sa dal každý výrok ešte rozoberať na drobné a riešiť ho. Tak, ako odznel, je nepravdivý. A SaSkári ho tak opakujú neustále, nejde o nejaké jednotlivé zlyhanie, že aha, Jurzyca zabudol "vec rozviesť." Čiže reakcie na to sú úplne legitímne.

SofiaElla: No to máš 100% pravdu. Skoro ma prekotilo. Že by SaSkári porušili všetky tieto veci je jasná vec. Ale tento super nápad s policajtmi... tak som fakt len čumel. V policajnom štáte, kde je na každom kroku policajt, chce Sulík zamestnať ďalších 1000... a dať ich do vlakov, aby boli vlaky bezpečné. To sú nápady na takej úrovni, že Ficove vlaky zadarmo sú oproti tomu genialita.

Mimochodom, videl som aj taký komentár, inak tuším to bol Jánoš, že nechápe, prečo pravičiari tak silno bijú do SMERu zrovna za tieto opatrenia, ktoré v podstate nie sú ani tak drahé, reálne aj niekomu pomôžu a možno ich označiť za nejaké prosociálne (preto to má logiku, ak ich prináša soc.-dem.) atď. Keď už, tak nech sa kritizuje SMER za iné veci. Toto je len reklama zadarmo pre SMER.

No, súčasná opozícia ukázala už viackrát, že ako politici sú sľabučkí.
eMPiko
Addict
Addict

hughito napísal:Ešte k tým daniam: fajn, ale to by sa dal každý výrok ešte rozoberať na drobné a riešiť ho. Tak, ako odznel, je nepravdivý. A SaSkári ho tak opakujú neustále, nejde o nejaké jednotlivé zlyhanie, že aha, Jurzyca zabudol "vec rozviesť." Čiže reakcie na to sú úplne legitímne.
Hej, inak taky vyrok som pocul uz z viacerych zdrojov, nie len SaS. Zaujimalo by ma, ci to naozaj niekto uz vycislil takou metrikou, aby to bola pravda. Alebo ci je to len nejaka urban legend.
hughito
Redeemer
Redeemer

Ešte k téme veci zadarmo, pekný status z FB:

Keď boli pred štyrmi rokmi zavedené vlaky zdarma pre študentov a dôchodcov, bývalá mládežnícka organizácia SDKÚ sa postavila do hovorcovskej role väčšiny študentov a študentiek a na proteste pred Hlavnou stanicou, na ktorom sa zúčastnilo asi 40 ľudí tvrdili, že študenti s ničím takýmto nesúhlasia. Celé štyri roky ma potom udivovalo, koľko ľudí a to aj z môjho okolia, ktorí sa z tohto opatrenia vysmievali a považovali ho za ľavicový populizmus, cestu zadarmo aj tak využívali a lístok si nekúpili. Teraz prichádza ďalšia vlna antisociálneho kopania, ktorého terčom sú obedy zadarmo pre decká na školách. A samozrejme rovno na proteste za Za slušné Slovensko. Zase sa začína s tými istými floskulami o tom, že zadarmo v skutočnosti zadarmo nie je a že sa na to všetci poskladáme. Bohakrista ale veď jasne! Nikto ani nikdy netvrdil, že vlaky jazdia na vzduch a obedy nazbierajú kuchárky v lese. Dôraz pri zadarmo spočíva v "zadarmo pre", nie že zadarmo je zadarmo samé o sebe. Čo tam po argumentoch odborníkov a odborníčok, ktoré toto opatrenie považujú za významný krok k prekonaniu segregácie a vylúčenia. Mimochodom, tak isto nie je "zadarmo" ani štúdium na vysokej škole, a študenti ani študentky, za predpokladu, že neprekročia štandardnú dĺžku štúdia pritom vôbec nič neplatia. Takže tým, ktorým prekážajú všetky tieto veci "zadarmo" by hneď teraz asi mali poslať do štátnej pokladnice peniaze za tento semester, nie? Keď teda nechcete zaťažovať daňových poplatníkov. Skladáme sa aj na nákup stíhačiek za dve miliardy, skladáme sa na Národný futbalový štadión za desiatky miliónov eur, skladáme sa všetci na obrovské množstvo strašných ko*ot. Ale zaujímavé je, že najhlasnejšie reakcie a odpor vyvolávajú práve opatrenia, ktoré majú nejaký potenciál pomôcť tým slabším a chudobnejším. To čo sa inde úplne bežne nazýva solidaritou, je u nás interpretované tak, že sa na to zase všetci chudáčíkovia ublížení slušní ľudia poskladajú z vlastného vrecka. Neviem si pomôcť, ale je v tom niečo strašne smutné a tragické. A arogantne neslušné.

Symptomatické, naozaj.
Steven666
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Steven666 »

A teraz ako to bude v praxi: Moja blízka osoba pracuje na škole ako nepedagogický zamestnanec, pred týždňom došla hygienička práve kvôli obedom zadarmo do kuchyňe aby zhodnotila jej stav ako zvládnu nové opetranie vlády. Výsledok je taký, že sa budú kuchyne vo väčšine bratislavných skôl zatvárať pretože:

- tie kuchyňe nemajú kapacitu aby dali každému dieťaťu zabezpečili to jedno teplé jedlo (škola o ktorej píšem má okolo 800 detí),
- nie su kuchárky, lebo pracovať za 300(!) eur v čistom sa naozaj neoplatí (samozrejme ak nie ste z Ukrajiny alebo balkánu).
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

zaujimalo by ma co za cervenho primitiva pisalo ten status.
ako keby kazdy kto je proti vlakom a obedom zadarmo chcel stihacky, transportery a futbalove stadiony.

a realita vlakov "zadarmo"? ked nehoria a nerozpadaju sa, tak do nich Zeleznice predavaju miestenky na existujuce miesta. a tam sa chalan na skusku ucil na zimne skuskove na stojaka v sluzobnom vozni v nevykurenej casti. good idea Slovakia.
hughito
Redeemer
Redeemer

Steven666 napísal:A teraz ako to bude v praxi: Moja blízka osoba pracuje na škole ako nepedagogický zamestnanec, pred týždňom došla hygienička práve kvôli obedom zadarmo do kuchyňe aby zhodnotila jej stav ako zvládnu nové opetranie vlády. Výsledok je taký, že sa budú kuchyne vo väčšine bratislavných skôl zatvárať pretože:

- tie kuchyňe nemajú kapacitu aby dali každému dieťaťu zabezpečili to jedno teplé jedlo (škola o ktorej píšem má okolo 800 detí),
- nie su kuchárky, lebo pracovať za 300(!) eur v čistom sa naozaj neoplatí (samozrejme ak nie ste z Ukrajiny alebo balkánu).
Treba rozšíriť kapacity kuchýň a hlavne zvýšiť tie nedôstojné platy.
Napísať odpoveď