Citlivy spanok

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok

Re: Citlivy spanok

Príspevok od používateľa ephramko »

Je úplne jedno, že je to úžasná moderná nová generácia hypnotík, keď sa stále robia z toho istého. Papagájuješ iba naučené PR formulky predajcov liekov. A samozrejme, že sa používajú v nemocniciach, ale je dosť obrovský rozdiel nasadiť hypnotikum dočasne hospitalizovanému pacientovi, napr. po operačnom zákroku alebo v psychotickej epizóde, a je rozdiel nasadiť ho niekomu ako "riešenie" jeho problémov v živote. V tom druhom prípade je obrovské riziko, že to prerastie do závislosti.

To mu už rovno môžeš poradiť užívanie heroínu alebo že sa má ožierať do nemoty...
Liečba má byť čo najkratšia. Vo všeobecnosti sa dĺžka liečby obyčajne pohybuje od niekoľkých dní do 2 týždňov, najviac do 4 týždňov, vrátane vysadenia liečby.

Ak je to možné, vždy je potrebné stanoviť príčinu nespavosti. Odstrániteľné príčiny je potrebné riešiť ešte pred podaním hypnotika. Ak nespavosť neustúpi v priebehu 7-14 dní liečby, môže sa jednať o primárne psychiatrické alebo somatické ochorenie, ktoré sa musí zhodnotiť.

V priebehu niekoľkých týždňov opakovaného užívania krátkodobo - pôsobiacich benzodiazepínov a látok príbuzných benzodiazepínom môže dôjsť k určitej strate hypnotickej účinnosti.

Ak sa už fyzická závislosť rozvinula, náhle ukončenie liečby je sprevádzané abstinenčnými príznakmi. Tieto môžu byť napríklad bolesti hlavy alebo bolesti svalov, výrazná úzkosť a napätie, nepokoj, zmätenosť, podráždenosť a nespavosť. V závažných prípadoch sa môžu objaviť nasledovné príznaky: derealizácia, depersonalizácia, hyperakúzia, znecitlivenie a brnenie v končatinách, precitlivenosť na svetlo, hluk a fyzický kontakt, halucinácie alebo epileptické kŕče.

Po vysadení hypnotika sa môže vo zvýšenej miere opätovne objaviť prechodný syndróm, ktorého príznaky si predtým vyžiadali liečbu benzodiazepínmi alebo látkami príbuznými benzodiazepínom. Tieto môžu byť sprevádzané ďalšími reakciami vrátane zmien nálad, úzkosti a nepokoja.

Je dôležité, aby pacient vedel o možnosti vzniku rebound fenoménu, a aby nemal obavy, keď pri vysadzovaní lieku dôjde k uvedeným príznakom. Existujú náznaky, že v prípade benzodiazepínov alebo látok príbuzných benzodiazepínom s krátkym trvaním účinku sa abstinenčné príznaky môžu prejaviť aj počas intervalu medzi jednotlivými dávkami, najmä ak sú dávky vysoké.
https://mediately.co/sk/drugs/Puq9Q4ckF ... g#warnings
Čiže na lieku veľmi rýchlo vzniká tolerancia a je potrebné zvyšovať dávky. Už počas toho krátkeho obdobia užívania je pred vysadením potrebné najprv znížiť dávku, aby sa minimalizovali abstinenčné príznaky. Abstinenčné príznaky človek môže mať medzi dávkami. A po vysadení liečby môžu znova nanovo a ešte výraznejšie prepuknúť symptómy, kvôli ktorým ten pacient vyhľadal lekársku pomoc.

Fakt moderná a bezpečná liečba.
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Lieky na spánok... súhlas s ephramkom. Až posledná možnosť po riešení problému s lekárom.
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

konkretne s tymto mam asi najlepsiu skusenost
https://www.iherb.com/pr/natrol-melaton ... blets/8738
V kazdom pripade treba brat do uvahy ze to nie je hypnotikum, takze po poziti nenasleduje ihned hlboky spanok, skor je to taka dobra priprava a upokojenie.
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Ked uz obhajujete melatonin, tak aj ten ma nepriaznive ucinky, zavislost, psychicke poruchy a tak dalej. Viac napriklad tu - https://miestopremuza.joj.sk/relax/1623 ... ali-vediet Okrem toho sa melatonin pouziva s inymi latkami aj pri uzivani antidepresiv.
gogo956
Redeemer
Redeemer

Osobne uzivam melatonin uz minimalne rok a zatial som si nevsimol ziadne vedlajsie ucinky. Ale je pravda ze to neberiem kazdu noc ale vecsinou obden.

//autoeditácia príspevku (12 Sep 2018, 7:42)
Jedinu negativnu vec som si vsimol je ze rano je este clovek pomerne dost ospaly a dlhsie trva dokym sa "nastartuje"
TK1991
Star
Star

Príspevok od používateľa TK1991 »

Co sa tyka melatoninu tak sa vraj doteraz nezistil vznik zavislosti, zdroj dvaja psychiatri. So spankom mam uz dlhsie problemy tiez som uzival kopec hypnotik kvoli ktorym som bol potom nasledujuci cely den rozbity, nevedel som sa zdvihnut z postele. So stilnoxom som mal presne tu istu skusenost ako pise acid, vyskusal som snad vsetko na trhu nic mi nefungovalo a malo kopec vedlajsich ucinkov az na Sonlax. Pekne po nom zaspim rano bez problemov vstavam a spim celu noc. Okrem toho mi psychiater povedal ze tieto lieky (myslim konkretne Sonlax) su nenavykove.
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Zopiclon (Sonlax) je rovnaka kategoria liekov ako Stilnox a Zolpidem, tiez sa pouziva pri liecbe drogovo zavislych a jeho vedlajsie ucinky su obdobne ako u dalsich liekov.
gogo956
Redeemer
Redeemer

Mam skusenost s este jednym sposobom ako nepriamo zvysit hladinu melatoninu v mozgu: litium vo forme aspartatu/orotatu. Aspon hodinu pred spanim 5-10mg. clovek rychlo zaspi a v noci sa nebudi. Volnopredajne. Kto je narocny moze kombinovat s l-theaninom ci gaba.
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

Gogo, koľko rôznych liekov, prípravkov a suplementov užívaš?
gogo956
Redeemer
Redeemer

Mam ich vela, ale neuzivam vsetky denne ale iba ked si myslim ze ich potrebujem. Napr ked sa potrebujem poriadne vyspat, alebo magnezko po sportovom vykone a pod. Vela veci som iba vyskusal, dobral a dalej neuzivam. Napr s piracetamom som experimentoval s prestavkami cez 20 rokov a teraz som ho nebral uz minimalne mesiac.
TK1991
Star
Star

Príspevok od používateľa TK1991 »

Gogo: potom co ho neberies vsimas nejake zmeny?
gogo956
Redeemer
Redeemer

TK1991
piracetam?
Ked je v tele tak zvysuje spotrebu a vyuzitie glukozy a kyslika mozgom. Takze clovek reaguje rychlejsie, dokaze si lahsie spomenut na veci, citi sa plny energie. Akonahle ale latka je z tela vylucena, co je do par hodin, tak pozitivne ucinky miznu. To je cele-neexistuje na nu ziaden fyzicky navyk ani nic podobne.

//autoeditácia príspevku (17 Sep 2018, 10:57)
Na lepsi spanok niektorym dobre funguje Guajacuran - nemylit s Guaranou. Je bez predpisu a nie je to hypnotikum, mierne uvolnuje svalstvo a upokojuje. Je to taky mierny utlmovak, zavisi od davkovania, ja ho obcas uzivam na seknute krize..
Muffi
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Muffi »

Tak dnes som v noci zažil absolútnu zradu organizmu, celú noc sa mi nepodarilo zaspať a keď to už ako-tak konečne úplne ráno prichádzalo, bolo treba ísť do práce :cry: Som úplne rozbitý a pritom sa fakt divím, lebo posledný mesiac-dva som mal ozaj pravidelný a hlboký spánok a dnes bez zjavného dôvodu som bol bez šance... Idem asi aj ja skúsiť kúpiť ten melatonín, keby čosi, toto už fakt nechcem zažiť.
gogo956
Redeemer
Redeemer

Odporucam ten time release z iherbu. Nizka cena /oproti tomu co sa predava u nas/ a vyborna ucinnost. S nim sa vzdy tak dobre vyspim , uplne ina regeneracia.. Ale opakujem ze to ucinkuje hlavne na vekovu hranicu 30+
Son-Goku
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Son-Goku »

Z utorka na stvrtok sa stal zazrak,zaspal som tak do 10 minut,a aj ked som sa zobudil uprostred noci tak do minuty som zaspal. Posledna noc uz bola horsia.Staci mi mensi tlmeny zvuk,a zobudim sa. Neviem cim to je,ale ked viem ze nie je idiot doma,tak sa mi kludnejsie zaspava,ako keby som mal lepsi pocit. Zato ked viem,ze je niekto od nich doma,tak som cely vnutorne nervozny. Je to v pi*i.
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Chudáčik, presťahuj sa.
M142
Addict
Addict

Príspevok od používateľa M142 »

tie nervy su uz cisto o psychike a musis s tym bojovat. ja som to mal tiez rovnake, nado mnou zili ludia, ktori ked nerobili, tak pili a tym padom robili bordel a casom som si vybudoval taku nevrazivost, ze ma islo v posteli rozhodit uz ked som pocul ze maju volno a su tam. pripadne som mal take nervy na susedovho psa, ze som nemohol spat uz len koli tomu, ze som trpol kedy zasa zacne brechat. netreba sa tymto pocitom poddavat, lebo ta to bude nicit. treba sa na to divat s nadhladom, racionalne si vyvodit, ze su to predsa len ludia, ktori to nerobia naschval, ukludnit sa a najst si vnutornu pohodu.
taki7
Professional
Professional

Príspevok od používateľa taki7 »

Príbeh stredoškoláka, ktorý 11 dní nespal. Vytvoril rekord, no mal halucinácie a bol paranoidný...

https://dennikn.sk/1025199/pribeh-stred ... aranoidny/
gogo956
Redeemer
Redeemer

na kvalitny spanok je dobry melatonin, najlepsie time release
M142
Addict
Addict

Príspevok od používateľa M142 »

dpc gogo, mne niekedy pride, ze si dobre naprogramovany bot, ved to iste opodrucas 5 prispevkov dozadu a este jeden krat na tejto strane prispevkov :D
Napísať odpoveď