Boh, náboženstvá, religionistika, filozofia života a viera

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...

Ste veriaci?

ano
569
52%
nie
531
48%

Celkom hlasov: 1100

Andi_Cibula
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Boh, náboženstvá, religionistika, filozofia života a vie

Príspevok od používateľa Andi_Cibula »

post2266751.html#p2266751

V tomto príspevku som popísal trollovanie spôsobom, že akýkoľvek dôkaz popisujúci boží prejav prebije moja viera v neexistenciu božej prítomnosti.

V podstate som to za ten rok aj niečo adaptoval na svoju vieru.
Veriaci stále nedokázali existenciu Boha, rovnako ako neveriaci/ateisti nepredložili dôkaz o neexistencii (ak opomenieme nezmyselnosť negatívneho dôkazu).
Východiskom tejto situácie je teda explicitne viera v neexistenciu.

Tak nejak to ale nikto neakceptuje a asi ani nepochopí keď sa to snažím niekomu vysvetliť. Ignorácia.
Prečo to ľudia ignorujú alebo nechápu túto vieru ? :scratch:
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa harrison314 »

strapaty napísal: myslis ze to tam predava cirkev?? su to len sikovny podnikatelia mozno vacsina ateistov.. a hlupaci co si to kupuju .. ked chcem salku kupim si taku aku chcem ..
Len ti pripomeniem tvoju definiciu Cirkvy (spolocenstvo ludi, ktore sa snazi nasledovat Krista), aby si nahodou nepovedal, ze tam nepredavala Cirkev.
Andi_Cibula napísal:rečo to ľudia ignorujú alebo nechápu túto vieru ?
Jednoducho, pretoze to nie je ta spravna viera :D

Ja to, mam podobne ked sa ma niekto opyta, preco neverim, tak odpoviem, ze je to zla otazka, spravna je "Pre co by som mal verit?", ale tiez to nik nechape. Tak potom vyvstlim, ze na tuto otazku som nenasiel odpoved. Nasledne si vypocujem nejaky dokaz kruhom...
strapaty
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa strapaty »

ephramko napísal: Realita je dosť vzdialená od týchto tvojich predstáv. Už minule som ti odporučil, aby si začal sledovať viac zdrojov, než len letáčiky od KBS a slová tvojho lokálneho pána farára. Začni sledovať napríklad dianie v Austrálii. Tam bola kvôli takýmto prípadom zriadená špeciálna komisia, ktorá odhalila tisícky prípadov zneužívania detí kňazmi. V skutočnosti 1 zo 14 kňazov v Austrálii bol obvinení z tohto zločinu, trest stihol iba mizivé percento z nich. Prečo? Pretože vysoký predstavitelia RKC v Austrálii aktívne bránia svojich podriadených a snažia sa každý takýto prípad ututlať. Arcibiskup za to dostal teraz ročný trest. Jasným záverom komisie bolo to, že predstavitelia katolíckej cirkvi v Austrálii majú oznamovaciu povinnosť voči austrálskym orgánom. Takýto zákon už prijalo viacero provincii, ďalšie sa taký zákon chystajú prijať. A hádaj čo? RKC sa voči tomu zákonu ohradzuje a otvorene tvrdia, že ho budú porušovať. Kňazi, ktorí sa dozvedia v rámci svojej práce o zneužívaní detí, naďalej tieto prípady nebudú nahlasovať polícii a prokuratúre.

Garantujem ti, že u nás RKC funguje úplne presne rovnako. U nás ale štát nemá žiadny dosah na kontrolu cirkvi a jej financovania, takže odškodné pre obete zneužívania sa dá ľahko zatajiť.

ja hovorim o oficialnej prekazke k svateniu .. ak sa pocas formacie zisti ze niekto ma "problem" z sexualitou moze absolvovat seminar ale nikdy nebude vysveteny za knaza

//autoeditácia príspevku (05 Sep 2018, 7:55)
mLuks

tak ak to bolo priamo v areali urcite brali peniaze od stankarov za stanok .. ale na 100% ti poviem ze viac penazi do toho dali ako ziskali .. osobne nevidim nic na tom zle ak niekto predava suveniri a upomienkove predmety... neviem preco si vsetci myslia ze ludia musia zit v chudobe... nemaju byt zavysly na majetkoch .. .lebo je tazke sa bohatemu dostat do bozieho kralovstva.. ale to neznamena ze ludia nemozu uvazovat ekonomicky.. to ze niekto na niecom zarobi neznamena ze jeho motivacia je zisk... moze clovek robit dobre veci koli tomu ze su dobre a popritom zarobit... CO JE NA TOM ZLE??

//autoeditácia príspevku (05 Sep 2018, 8:00)
ephramko napísal:Najlepšie ešte bolo to, že to podujatie bolo na štátny sviatok. RKC na Slovensku roky lobovala za zákaz predaja počas sviatkov, aby ľudia mohli svoj čas tráviť s rodinou a mali čas na duchovné rozjímanie. A keď to dosiahla, tak to sama cirkev porušuje. Alebo to brali tak, že predaj pier a pohárov so zavraždenou Ankou, predavačov duchovne pozdvihol?
:smt059
statne sviatky su cirkvi ukradnute ... ak cirkev lobuje tak za cirkevne sviatky .. tak pecitaj si katechizmus .. nie vsetok predaj je cez sviatok zakazany... ak sa to tyka oddychu ludi napriklad restauracie zoo a podobne je takyto predaj povoleny aj v cirkevny sviatok... a nie je to hriech .. rovnako ako zabezpecovanie nevyhnutnych sluzieb ako je zdravotna starostlivost a podobne .. ale fabriky na topanky ak jeden den v tyzdni nepojdu nik neozmrie... rovnako aj ptreviny si ludia vedia kupit jeden den skor ... rodinny zivot raz do tyzdna je dolezitejsi ako sulikove cerstve rozky..

//autoeditácia príspevku (05 Sep 2018, 8:03)
harrison314 napísal: Len ti pripomeniem tvoju definiciu Cirkvy (spolocenstvo ludi, ktore sa snazi nasledovat Krista), aby si nahodou nepovedal, ze tam nepredavala Cirkev.myslis ze neveriacim zakazali predavat ?? ale tu nebola myslena cirkev ako spolocenstvo veriacich ale predstavitelia cirkvi .. ja nemozem za to ze diskutujuci blizsie nespecifikuju aku cirkev myslia ... a halvne z akeho pohladu

Jednoducho, pretoze to nie je ta spravna viera :D

Ja to, mam podobne ked sa ma niekto opyta, preco neverim, tak odpoviem, ze je to zla otazka, spravna je "Pre co by som mal verit?", ale tiez to nik nechape. Tak potom vyvstlim, ze na tuto otazku som nenasiel odpoved. Nasledne si vypocujem nejaky dokaz kruhom...
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Z hlbín FB:

Homosexuality is not against nature. More than 500 species are known to practice same-sex coupling. Religion is against nature. No other animal practices it.
-AA-
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa -AA- »

hughito napísal:Z hlbín FB:

Homosexuality is not against nature. More than 500 species are known to practice same-sex coupling. Religion is against nature. No other animal practices it.
Nábožensky založení majú postoj, že ľudia nie sú zvieratá, takže výklad toho "nature" argumentu je dosť mimo. :roll:
mLuks
Addict
Addict

Príspevok od používateľa mLuks »

práveže nábožensky založení často operujú s tým, že homosexualita je proti prírode. Sú zvieratá súčasťou prírody? Sú. :)
DEVZYO1G
Addict
Addict

Príspevok od používateľa DEVZYO1G »

prave som docital, odporucam
https://www.amazon.com/Bonobo-Atheist-S ... 0393347796
In this lively and illuminating discussion of his landmark research, esteemed primatologist Frans de Waal argues that human morality is not imposed from above but instead comes from within. Moral behavior does not begin and end with religion but is in fact a product of evolution.
strapaty
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa strapaty »

mLuks napísal:práveže nábožensky založení často operujú s tým, že homosexualita je proti prírode. Sú zvieratá súčasťou prírody? Sú. :)
co je to za blbost proti prirode... ??? proti prirodzenemu ucelu ano .. napriklad oko je na pozeranie tazko sa s nim napijes ... ucho na pocuvanie ani s nim nebudes vidiet... a anal na extrackiu exkrementov.. podobne ako sex ma dve zakladne funkcie .. cize spolocne dobra partnerov a plodenie deti .. obe su nevyhntne a len v manzelstve...
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa harrison314 »

strapaty napísal:
co je to za blbost proti prirode... ??? proti prirodzenemu ucelu ano .. napriklad oko je na pozeranie tazko sa s nim napijes ... ucho na pocuvanie ani s nim nebudes vidiet... a anal na extrackiu exkrementov.. podobne ako sex ma dve zakladne funkcie .. cize spolocne dobra partnerov a plodenie deti .. obe su nevyhntne a len v manzelstve...
A sme zase pri prirodzenosti... ako definujete co je prirodzene a co nie?

Stale nechapem co maju krestnia stale s tym plodenim deti, to ma byt akoze podminka mat rodinu (specilne pre tych co radi hovoria o povode slov:slovo rodina nema povod v slove rodit), ked nechcem mat deti znamena, ze nesmiem mat rodinu? Ze neplodni manzelia nie su rodina? Ze vdovec s detmi nie su rodina?
DEVZYO1G
Addict
Addict

strapaty napísal:

aku funkciu maju muzske bradavky, zensky orgazmus?
mLuks
Addict
Addict

strapaty napísal:co je to za blbost proti prirode... ??? proti prirodzenemu ucelu ano .. napriklad oko je na pozeranie tazko sa s nim napijes ... ucho na pocuvanie ani s nim nebudes vidiet... a anal na extrackiu exkrementov.
nie, nie je to blbosť. Keby si čítal rôzne debaty, diskusie a komentáre pod člankami, tak zistíš, že mnoho ľudí má tento názor, že je to proti prírode (nikto nespomenie proti prirodzenosti, prirodzenému účelu) to sú len opäť tvoje slovné hračky a verím tomu, že keby som si dal tu námahu, tak aj v tvojich postoch nájdem spojenie "proti prírode":)

to, načo je anál skús vysvetliť aj značnému množstvu heterosexuálnych mužov. keďže análny sex nie je výsadou len homosexuálov ale praktizujú ho taktiež aj heterosexuálne páry. Škoda, že o tom nie je nejaká študia, alebo čísla a musím používať len takéto množstevné argumenty.

Inak ústa a jazyk majú tiež svoju základnú funkciu, ale myslím, že orálny sex poznáš. Prečo nás boh takto stvoril?
strapaty napísal:podobne ako sex ma dve zakladne funkcie .. cize spolocne dobra partnerov a plodenie deti .. obe su nevyhntne a len v manzelstve...
neviem, kde si sa zase dočítal, že práve toto sú základné funkcie sexu. Preto vie byť človek sexuálne aktívny asi od 12 rokov (možno aj skôr) aby potom neskôr (asi o 10 - 15 rokov) mohol plniť "základné funkcie sexu", teda spoločné dobro partnerov (predpokladám, že si mal na mysli manželov) a plodenie detí...jo jasne, opäť...prečo nás boh takto stvoril?
DEVZYO1G
Addict
Addict

Symptomatický príklad ..
https://dennikn.sk/blog/1231814/cirkev- ... uzdravuje/
Tony Anatrella bol prominentný katolícky kňaz, Vatikánom a francúzskou katolíckou cirkvou považovaný dlhé roky za “experta na homosexualitu”. Psychoanalytik, autor viac ako 30 kníh o homosexuálnych vzťahoch bol zároveň členom medžugorskej komisie v Kongregácii pre vierouku Cirkvi a činný v ďalších štruktúrach rímskokatolíckej cirkvi zaoberajúcich sa homosexualitou. Jeho postoje sa dajú zhrnúť jeho tvrdeniami ako “Homosexuáli su narcisti neschopní dlhodobých vzťahov” alebo “Nie si homosexuál, len si to o sebe myslíš.” Boli by sme tu dlho, keby som opísal všetky možné aktivity, ktoré dotyčný kňaz vykonával na tomto poli. Na pochybné praktiky a reporty jeho pacientov však boli zodpovedné miesta dlhodobo upozorňované.

Tony Anatrella, bol v júli tohto roku parížskym arcibiskupom suspendovaný pre zneužívanie chlapcov zverených do svojej opatery. Kniha Rodová teória a pôvod homosexuality od tohto experta na homosexualitu a rodovú rovnosť zo Spolku svätého Vojtecha je stále v ponuke na slovenskom knižnom trhu. No kto by si ju nekúpil? V popise knihy nájdeme: „Pastoračná starostlivosť o homosexuálov je mimoriadne ťažká a náročná. Vyžaduje si kňazov, ktorí sú odborne zdatní, absolvovali špeciálnu prípravu, ale zároveň sa vyznačujú veľkou vľúdnosťou a srdečnosťou. Musia vedieť spájať lásku s pravdou, ale bez zjednodušovania. Milosrdenstvo sa nemôže prejavovať ospravedlňovaním sexuálnych praktík, ktoré sú v rozpore s morálnym učením Cirkvi.“

Ak si niekto položí otázku, či všetko je teda relatívne, odpoveď nebude ľahká. Tu máme evidentný prípad aj s dôkazným materiálom, že radikálny ultrakonzervativizmus, ktorý živí odmietanie dialógu o inom ako dnes oficiálnom rímskokatolíckom prístupe k bioetickým otázkam, je zrejme do značnej miery len ideologickou agendou pokryteckého cirkevného establišmentu. Takíto exponenti majú záujem na vypätom tradicionalistickom prístupe k svetu, lebo by prišli o postavenie, privilégiá a moc. To, že obeťou takéhoto prístupu sú úprimní veriaci, ktorí budú veriť skôr významným biskupom a im lojálnym horlivcom (ako modernistom, liberálom či „odpadlíkom“), je len prirodzené. Ten systém takto funguje. Všetko „iné“ je ideologicky marginalizované a ostrakizované. ”
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa ephramko »

Experti, ktorí majú len teoretické vedomosti stoja za starú belu. A on takým expertom nechcel byť, tak praxoval. :lol:
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa ephramko »

Všudypřítomná Matka příroda se dnes na svém Twitteru ostře opřela do všech odpůrců homosexuálních vztahů, kteří pro své postoje používají argumenty typu: „Matka příroda to takhle nechtěla.“ Podle Matky přírody by tito lidé „měli radši držet hubu,“ protože „vědí h*vno o tom, co ona chce nebo ne“.
https://az247.cz/matka-priroda-se-pusti ... m-ja-chci/
:lol: :lol:
-AA-
Hardcore addict
Hardcore addict

mLuks napísal:práveže nábožensky založení často operujú s tým, že homosexualita je proti prírode. Sú zvieratá súčasťou prírody? Sú. :)
Je to argument na určitej úrovni, keďže základným inštinktom v prírode je prežitie a rozmnožovanie, ale je ľahko napadnuteľný, pretože aj u zvierat sa môžu vyskytnúť genetické poruchy/anomálie. U niektorých zvierat sa ale vyskytuje aj kanibalizmus a iné správanie, ktoré taktiež nemusí slúžiť ako "vzor".
mLuks napísal:to, načo je anál skús vysvetliť aj značnému množstvu heterosexuálnych mužov. keďže análny sex nie je výsadou len homosexuálov ale praktizujú ho taktiež aj heterosexuálne páry. Škoda, že o tom nie je nejaká študia, alebo čísla a musím používať len takéto množstevné argumenty.

Inak ústa a jazyk majú tiež svoju základnú funkciu, ale myslím, že orálny sex poznáš. Prečo nás boh takto stvoril?
Boh ani príroda ťa nestvorila aby si si strkal do týchto otvorov iné pohlavné orgány. Technicky vzaté je to perverzné/abnormálne sexuálne správanie, na stimulovanie určitých pocitov, nie na ich prvotný účel.
mLuks napísal:Preto vie byť človek sexuálne aktívny asi od 12 rokov (možno aj skôr) aby potom neskôr (asi o 10 - 15 rokov) mohol plniť "základné funkcie sexu", teda spoločné dobro partnerov (predpokladám, že si mal na mysli manželov) a plodenie detí...
Základné funkcie môže plniť od kedy je schopný, teda od puberty.
mLuks
Addict
Addict

Je to argument na určitej úrovni, keďže základným inštinktom v prírode je prežitie a rozmnožovanie, ale je ľahko napadnuteľný, pretože aj u zvierat sa môžu vyskytnúť genetické poruchy/anomálie. U niektorých zvierat sa ale vyskytuje aj kanibalizmus a iné správanie, ktoré taktiež nemusí slúžiť ako "vzor".
genetické poruchy/anomalie/služiť ako vzor ...to je opäť také vyberanie si toho čo vyhovuje názoru a čo nie. Čiže, keď vidíme v prírode ako samček a samička spolu, tak je to v poriadku, keď vidíme ako sa samička stará o malé, tak je to v poriadku. Ale keď vidíme v prírode ako samček a samček spolu, tak to nie je v poriadku, to je určite len nejaká anomalia, genetická porucha, deviácia. Treba brať prírodu takú, aká naozaj je. Ano, základným inštinktom prírody je prežitie, teda zachovanie druhu, to však neznamená, že sa príroda na sex dvoch samcov pozerá ako na niečo zvrátené/abnormálne (to je už ľudský pohľad, ktorý sa snažíme prírode pripísať). Kamoš má doma dvoch kralikov, samcov, ktorý si to rozdavaju jedna radosť, keď su spolu a myslíš, že im to vadí? Konajú pudovo, má chuť tak trtká aj samca.
Boh ani príroda ťa nestvorila aby si si strkal do týchto otvorov iné pohlavné orgány. Technicky vzaté je to perverzné/abnormálne sexuálne správanie, na stimulovanie určitých pocitov, nie na ich prvotný účel.
Ale toto perverzné/abnormálne spravanie (ako si to nazval) nie je výsadou homosexuálov, ani nevzniklo vplyvom homosexuality. Je to úplne bežné sexuálne správanie u väčšiny heterosexuálnych jedincov. Či ako orál medzi mužom a ženou je v poriadku, "uuu suuuper" a orál medzi m a m/ž a ž je "fuuuuuj". Väčšina heterosexuálnych chlapov, ktorí nakladajú svoje priatelky do zadku je v poriadku, lebo anal medzi ženou a možom je "uuuu suuuper" ale anal medzi mužom a mužom je "fuuuj, ryham"? aj jedno je riť, aj druhé je riť, z oboch tých rití sa robí to isté. Či zo ženského zadku vytiahneš vtáka čistého a nalešteného jak z autoumyvarky?

Prečo nenazveme heterosexuálov, ktorí praktizujú anál za chorých a zvrátených, trpiacich nejakou úchylkou, anomáliou, deviáciou? Prečo sa takto pokrikuje len na homosexuálov?
Základné funkcie môže plniť od kedy je schopný, teda od puberty.
Keďže poznáme 13 ročné tehotné ciganky, tak je to tak ja som napísal. Riešil som to, že strapaty píše, že sex patrí manželom, čo je podľa prírody blbosť, pretože na prežitie a zachovanie druhu nepotrebujeme papier.
-AA-
Hardcore addict
Hardcore addict

mLuks napísal:...to je opäť také vyberanie si toho čo vyhovuje názoru a čo nie. Čiže, keď vidíme v prírode ako samček a samička spolu, tak je to v poriadku, keď vidíme ako sa samička stará o malé, tak je to v poriadku. Ale keď vidíme v prírode ako samček a samček spolu, tak to nie je v poriadku, to je určite len nejaká anomalia, genetická porucha, deviácia.
Áno je a homosexualita u zvierat tiež nie je príliš žiadaný jav (hlavne u chovateľov), špeciálne ak nie si vegetarián.
mLuks napísal:to však neznamená, že sa príroda na sex dvoch samcov pozerá ako na niečo zvrátené/abnormálne (to je už ľudský pohľad, ktorý sa snažíme prírode pripísať). Kamoš má doma dvoch kralikov, samcov, ktorý si to rozdavaju jedna radosť, keď su spolu a myslíš, že im to vadí?
Mňa nezaujíma nejaký "pohľad" prírody, ale skutočnosť.
mLuks napísal:Konajú pudovo, má chuť tak trtká aj samca.
Toto znie ako argument o amorálnosti homosexuality. Nízke, egoistické pudové konanie. Alebo ti ten "samec dole" nejak oznámil, že k tomu dal súhlas a ide o "láskyplný vzťah"? :lol:
mLuks napísal:Ale toto perverzné/abnormálne spravanie (ako si to nazval) nie je výsadou homosexuálov, ani nevzniklo vplyvom homosexuality.
To nič na veci nemení.
mLuks napísal:Je to úplne bežné sexuálne správanie u väčšiny heterosexuálnych jedincov.
Toto si si vycucal z prsta alebo z niečoho. To je ako tvrdiť, že pornografia reprezentuje bežné sexuálne správanie.

Netvrdil som, že je to perverzné/abnormálne len u homosexuálov, ale všeobecne. Išlo o to, že homosexuáli inak ako perverzne/abnormálne ani žiť sexuálne nemôžu.
mLuks napísal:Prečo nenazveme heterosexuálov, ktorí praktizujú anál za chorých a zvrátených, trpiacich nejakou úchylkou, anomáliou, deviáciou? Prečo sa takto pokrikuje len na homosexuálov?
Ako som napísal v predchádzajúcej vete. Aj keď neviem prečo sa tak sústredíš na konkrétne praktiky .. ako by si videl homosexualitu len v sexuálnom styku. Čo je mimochodom tiež jeden z morálnych argumentov proti, nie za.
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

-AA- napísal:Netvrdil som, že je to perverzné/abnormálne len u homosexuálov, ale všeobecne. Išlo o to, že homosexuáli inak ako perverzne/abnormálne ani žiť sexuálne nemôžu.
a tebe vzťah dvoch cudzích ludi vadí z dôvodu akého?
Napísať odpoveď