Všetko okolo iPhone, iPod, iPad, iOS...

Všetko o mobiloch, PDAčkach...
CheZteR
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Re: Všetko okolo iPhone, iPod, iPad, iOS...

Príspevok od používateľa CheZteR »

stale je to android ktoremu rychlo pada hodnota, o rok XS predas stale za 900eur
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa aacid »

to je pravda, to ja neriesim, kedze pre mna je telefon spotrebna zalezitost, nemam zaujem nosit telefon v obaloch, foliach, ruksakoch.

ale kto si dava na telefon pozor a bude ich tocit po roku tak tomu sa to moze oplatit.
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa begbeee »

Ja sám som vlastnil pár produktov Apple, ale už som to celé odstrihol.

Kupovať iPhone definitívne stratilo zmysel, pokiaľ to neplánujete ako súčasť nejakého väčšieho ekosystému rozumej plus hodinky, macbook, homepod a pod... iPhone X za 1150 a Android telefon s lepšími parametrami stojí 500, prípadne ak mi ide iba o par špecifikácií tak aj do 400???
Dalej tie riešenia apple z minulosti aj teraz, ktoré mimo ich ekosystému nedávajú zmysel...

Nie som Apple hejter, som fanúšik technológií a sledujem Apple rád, divím sa, ale kam to všetko hrotia...
xH4wK

Príspevok od používateľa xH4wK »

No urcite sa najdu ludia co to kupia za plnu uvadzaciu cenu, len aby mali to najnovsie.

Ja osobne si pockam mozno aj rok dva alebo kludne aj dlhsie, telefon si vyberam hlavne pre jeho funkcionalitu preto mam stale iphone 6s :)
mulatt
Darca
Darca

Príspevok od používateľa mulatt »

Chezter: A iphonom nepada hodnota? Ved iphone X 256gb sa predava na bazosi za 800-900€, co je o 500€ menej ako stal. (ani nie po roku) Ten prepad ceny je snad este vacsi ako u androidu, akurat, ze ked sa nieco predava za 1300-1400€ a nasledne sa preda za 800-900€, tak to na prvy pohlad nevyzera tak zle, ako ked je prepad z 800 na 400€.
CheZteR
Redeemer
Redeemer

mulatt napísal:Chezter: A iphonom nepada hodnota? Ved iphone X 256gb sa predava na bazosi za 800-900€, co je o 500€ menej ako stal. (ani nie po roku) Ten prepad ceny je snad este vacsi ako u androidu, akurat, ze ked sa nieco predava za 1300-1400€ a nasledne sa preda za 800-900€, tak to na prvy pohlad nevyzera tak zle, ako ked je prepad z 800 na 400€.
ten prepad ceny je sposobeny uloziskom ktore nikomu netreba, preto ho nevie predat :)
porovnavajme rovnake uloziska...
ja mam 6S 64gb odkedy vyšlo, kupene za hotove za nenormalne peniaze a šlape a nepotrebujem ho meniť, po 5 rokoch ho viem predať za 250€, da sa teraz predať galaxy S5 za 250€?
galaxy S6 sa predava pod 200€ :lol:
ob3l1x
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa ob3l1x »

A hlavne sa pozrite na aktualizacie ;) mam 6s 64g a zatial bohate postacuje a dokonca teraz s aktualizaciou ios 12 ide este rychlejsie :)
Pozrite si aktualizacie android telefonov ...
CheZteR
Redeemer
Redeemer

zbytocne to tu natahujeme, je to len nazor vs nazor, kazdy si kupi co chce a pouziva co chce a je mu pohodlnejsie, je zbytocne nukat vlastny nazor druhym ludom, kazdy z nas je iny :)
ak na to mas a chces to, tak si to kupis :)
ja som nanho setril dlho, ale posledny telefon som si kupil fakt pred 5 rokmi a mam ho dodnes, preto vlastne setrim, aj nervy, aj peniaze, aj cas pri kopirovani veci z telefonu do telefonu
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa aacid »

ked ja som prave ten clovek co meni telefony po maximalne 2 rokoch. neviem si predstavit ze by som mal telefon 5 rokov.

ale prave to ma serie na androide ze to kopirovanie dat nemaju poriadne vymyslene stale. aj ked samsung ma kadejake tooly na to, stale to neprekopiruje vsetko ako chcem.
iphone to ma super, vymena za novy telefon je uplne bezbolestna, lebo sa skopiruje uplne vsetko asi.
yoggy

Príspevok od používateľa yoggy »

iphone 6S ale vysiel pred 3 rokmi nie pred 5 rokmi :D

ja ked som v decembri rozmyslal aky telefon nahradi moj ukradnuty iphone 7, tak nakoniec som isiel do iphonu 7... kedze rozdiel medzi 7 a 8 je minimalny a x-ko je pre mna uz dost zbytocne drahe a vobec nepocitujem, ze by som nieco nemal, alebo by mi nieco chybalo.
CheZteR
Redeemer
Redeemer

asi mas pravdu :D
je to tak, pre majitelov 7 a novsich nema ziadny zmysel prechadzat na novsi, jedine ze ako som uz pisal, maš na to a chceš to, potom je uplne irelevantne ze za xiaomi dam 1/4 z ceny a mam parametrovo to iste, lebo pre mna v tomto pripade parametre nie su podstatne
mulatt
Darca
Darca

Presne ako pise yoggy, 6s ma 3 roky ako cca galaxy s7. 6s 64gb startovalo na 840€ cca a s7 na 700€. S7 predas v pohode za 250€, cize co ma vacsi prepad ceny? ;)
Co sa tyka aktualizacii ios, tak to je samostatna kapitola. To co v ios dostanes po x updatoch, mas v androide od zaciatku.
yoggy

:roll: S7 = 03/2016, 6S = 09/2015

Problem u iphonov je momentalne ten, ze vydanim X ka a 8 posunul vsetky starsie o jednu generaciu naviac. :(
mulatt
Darca
Darca

Mas pravdu, pozeram prave na heureke vyvoj cien. Tak vezmeme do uvahy galaxy S6, a iphone 6s 64gb. Priemerna cena pri predstaveni (heureka-vyvoj cien) galaxy s6 623€ a 6s 64gb 882€. Prepad ceny u s6 je momentalne 450€ a u ip 6s 630€.
CheZteR
Redeemer
Redeemer

:D že vas toto bavi
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

No ja som skôr narážal na tie veci, že mimo ich ekosystému, prípadne krajín to nedáva zmysel napr. dual sim ako e-sim , chýbajúci jack, sd karta a podobné veci... Proste jasné, teraz sa tu nahrnie 20 skalných, ako také veci nepotrebujú. No nepotrebuješ, pokiaľ máš všetko apple.. úprimne netuším ako sú na tom teraz s bluetoothom, ale to bol tiež dakedy dobrý príklad.

Keď si kupuješ telefon za 1200-1400 € tak si kupuješ status a nie telefón a tak to proste je.
yoggy

Mam len jednu sim, cize dual sim nepotrebujem.
Mam airpody, cize jack ani nepotrebujem.
Mam icloud za 0.99e mesacne, ziadnu SD kartu nepotrebujem.
Skoro stale som v dosahu WIFI a viem napr. fotku poslat rychlejsie ako cez Bluetooth.

A na to nepotrebujes iphone za 1600e, ale staci aj SE napr.
ob3l1x
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa ob3l1x »

pocujte mam taku otazku manzelke po aktualizacii na ios 12 zacalo hlasit : Ulozisko je skoro plne ...

Jedna sa o Iphone 6S 16GB

vsetky foto sa odosielaju do Icloudu a ked dam spravovat ulozisko vidim ze ma pouzite 11,7GB z 16GB

ale upozornenie stale svieti ... skusal som vymazat nepouzivane app, preinstalovat FB, vymazat fotky (ktore boli v tom foldri na zmazanie kde sa odpocitava 30 dni kym sa definitivne zmazu) viber som jej zmazal vsetky foto v konverzaciach kde ich bolo prilis a mala uz ulozene co chcela (ukladania foto vo viber je vypnute). Icloud ma tiez dost volneho miesta cca 30GB z 50GB ma free.

ale proste toho upozornenia sa neviem zbavit ...

neviete niekto co s tym ?
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

yoggy napísal:Mam len jednu sim, cize dual sim nepotrebujem.
Mam airpody, cize jack ani nepotrebujem.
Mam icloud za 0.99e mesacne, ziadnu SD kartu nepotrebujem.
Skoro stale som v dosahu WIFI a viem napr. fotku poslat rychlejsie ako cez Bluetooth.

A na to nepotrebujes iphone za 1600e, ale staci aj SE napr.
No však jasné ja ti to neberiem.
Jasné, ja mám dve, ale keď cestujem tak si zvyknem kupiť predplatenú na internet v danej krajine.
No ja mám slúchadlá na jack alebo BT.
SD karta je fajn napr. na download hudby zo Spotify.
A fotky sa neposielajú cez Bluetooth, ale napr. pripojiť si joycon na ovladánie hry prípadne spojiť sa BT reprákom je fajn.

Ak by som si kúpil Apple, tak o všetky tieto veci prídem a zrazu mám doma zbytočné haraburdy. To je to o čom píšem.
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

hm, no BT funguje veselo uz aspon 6 rokov. jedina ponosa bola, ze sa nedali posielat subory, co, ako si sam napisal, uz aj tak nikto nerobi. repraky, sluchadla... mimo ekosystemu sa veselo parovali uz v minulosti.

u mna je dovod zostat u Apple fakt, ze novy OS mozem dat aj na stare zariadenie pokial je podporovane. u nonApple hrozi, ze sa mi z neho stane dosticka na krajanie.
Napísať odpoveď