Podnikanie s kamaratom

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
japaja
Guru wannabe
Guru wannabe

Podnikanie s kamaratom

Príspevok od používateľa japaja »

Zdravim ,
Riešim taku dilemu,

Cca pred 2-3 mesiacmi som sa začal važnejšie zaujimať o podnikanie ako take , ake su možnosti v dnešnej dobe , navrhol som to kamaratovy že by sme išli do toho spolu.
Zatiaľ to vyzerá tak že ja som si naštudoval veci , zákon a všetko okolo toho čo to obnáša.

Dal som mu určité veci, nazvem to "tasky" (angl.) , ktoré by si mal pozrieť on a povedať mi niečo o tom nech neriešim všetko úplne sám, prešli 2 mesiace a z neho nevypadlo nič , stále mal argument že je v práci že na druhý deň sa na to pozrie.

Dnes sa mi ozval s tým že ma peniaze pripravené a že čo si ma naštudovať , ostal som prekvapený vzhľadom na to že za posledné dva mesiace nepovedal ani slovo , snažil som sa ho slušne odhovoriť od toho nech neriskuje peniaze a nech to ja skúsim najprv sám , samozrejme že sa nedal a uvedomil si že nie som za to aby v tom išiel so mnou , nakoniec som mu povedal že jeho postoj a pristup k danej veci / téme sa mi nepáči = urazil sa.

Nechápem o čo sa teraz snaží že za dva dni si naštuduje niečo aby nevyzeral ako hlupák a všetko je v poriadku ?

Riešil niekto podobnu situaciu ? čo sa týka takýchto "vzťahov" s peniazmi a kamarátmi ?
robo1152
Medium Professional
Medium Professional
Používateľov profilový obrázok

Re: Podnikanie s kamaratom

Príspevok od používateľa robo1152 »

Ja som z toho vobec nepochopil co sa deje a co chces vediet, ale vidim to tak, ze toto bude dobrá téma:D
yoggy

Príspevok od používateľa yoggy »

Boze moj :lol:
baldorex
Addict
Addict

Príspevok od používateľa baldorex »

Idem si kúpiť pukance :)
japaja
Guru wannabe
Guru wannabe

edited , ospravedlňujem sa za prvú verziu bolo to chaotický napísané
vo všeobecnosti by som chcel vedieť kto má a aké má skúsenosti s kamarátmi / rodinou keď sú v tom peniaze
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

Keď nemá záujem podieľať sa priamo, môžeš z neho spraviť investora
baldorex
Addict
Addict

Čo znamená zaujímať sa o podnikanie?
Máš seriózny a konkrétny biznis plán?

Podnikanie s rodinou je fajn, pokiaľ sú do toho všetci zapálený... Akonáhle to začne niekto flákať na úkor ostatných, máš po biznise aj po rodine...
japaja
Guru wannabe
Guru wannabe

no myslím si že ON nie je do toho zapálený ako ja , konkretný biznis plán je spravený asi na 90% nejaké drobnosti mi v tom chybaju ktoré si musím overiť a nechať si vysvetliť

za predpokladu že by som z neho zrobil investora , to by som mal isť sním 50/50 ? ako niečo sa takéto počíta ?
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

To už je na vašej dohode, môže vložiť aj 80 % prostriedkov, ale potom bude zase vyžadovať 80 % zisku.
jorg22
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa jorg22 »

Hned ako som cital ,ze chces podnikat s kamaratom, tak moja prva reakcia bola "To nikdy nemoze dopadnut dobre".
Ale ked som dalej cital, ze ten tvoj kamos ti tlaci svoje peniaze, tak to je uplne iny pripad.

Nerozmyslaj a zober to! V tychto pripadoch ma vzdy jeden z ucastnikov vacsiu skodu ako ten druhy. Tymto si zabezpecis aby si to nebol ty.
Davaj si pozor aby si mal vzdy ty vacsie slovo vo firme a vsetko bude OK. Tak ci tak o kamarata skor ci neskor prides. Pohadat sa alebo niekto z vas v tom prestane vidiet potencial.
Tak nebud ty ten hlupy a vytaz zo situacie co sa da.

Ak si chces kamarata udrzat tak nad takymito vecami ani nerozmyslaj. V biznise je len jeden sef inak to nefunguje.
baldorex
Addict
Addict

Len aby ten jeho kamarát nemal aj jednoduché páky ako si svoje peniaze vziať späť kedykoľvek :).
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

ja by som do toho nesiel. Co som videl podobne pripady, tak skor ci neskor sa to rozpadlo. Bud spravil jeden na druheho podvod, alebo ten sikovnejsi casom odisiel a zacal podnikat sam. Ked sa zacne darit, tak vela ludi sa uplne zvlci a kamaratstvo uz pre nich nic neznamena..
japaja
Guru wannabe
Guru wannabe

firma ako podnik by bolo a bude vsetko napisane na mna , nechcem nikomu ani tomu kamaratovy dat nic podpisat.
co sa tyka toho investovania , nemyslim si ze by som mu mal dat polku , za co ? za to ze da peniaze ? co on je J&T ze si to moze dovolit takto pristupovat k tomu ?
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa ephramko »

Ešte ani firmu nemáte a už si nerozumiete. Aký asi budete obchodní partneri, keď sa posuniete z roviny úvah do realizácie a už pôjde o reálne peniaze?
yoggy

Príspevok od používateľa yoggy »

No ked vidim japajove temy a prispevky, tak neviem ci to ma velmi velky zmysel to vobec zakladat (dat si na linkedin CEO)... Ale nechcem podcenovat chlapca. :D
baldorex
Addict
Addict

To mi tiež napadlo :).
japaja
Guru wannabe
Guru wannabe

ephramko v tomto pripade mas pravdu..
yoggy nechapem co riesis respektive sa snazis asi vydedukovat z nejakych tem alebo mojich komentov , + nejake CEO mozem z vysoka... v mojom pripade podnikanie ako take nie je na predvadzacku ze aha "som podnikatel" :)
baldorex
Addict
Addict

Môžem vedieť čoho sa bude tvoje podnikanie týkať?
japaja
Guru wannabe
Guru wannabe

predaj produktu cez amazon so vsetkym co k tomu patri
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa aacid »

ephramko napísal:Ešte ani firmu nemáte a už si nerozumiete. Aký asi budete obchodní partneri, keď sa posuniete z roviny úvah do realizácie a už pôjde o reálne peniaze?
asi takto. este ste ani podnikat nezacali a uz sa neviete pohodnut...

ale odhliadnuc od toho, ked si zakladate firmu tak spisete spolocensku zmluvu, kam si mozte napisat co len chcete a to bude platit. pokial sa dohodnete ze on ti da peniaze ale vsetko bude napisane na teba a on bude dostavat X% zisku, tak to plati a v pripade akychkolvek problemov sa mozete sudit a sud bude zaujimat co je napisane v spolocenskej zmluve.
Napísať odpoveď