notebook HP - pri sputení svieti obrazovka, nenačíta nič
notebook HP - pri sputení svieti obrazovka, nenačíta nič
Zdravím, mám notebook, na ktorom sa po zapnutí nenačíta ani BIOS, len svieti obrazovka na čierno, pričom reaguje notebook iba na to ak stlačím klávesy F1-F12, pričom po stlačení dolu vľavo zobrazí, čo daná klávesa vykonáva, napr. stlačím F10 a dolu vľavo zobrazí "bios settings" ale keď chcem túto voľbu potvrdiť napríklad enterom, tak žiadna reakcia, reaguje notebook ešte ak stlačím ctrl+alt+delete, vtedy sa resetne a znova len čierne podsvietenie a nič... Notebook je značky HP, procesor i5, grafika geforce, pričom notebook má približne 4 roky, divné je aj to, že ho nezapnem, iba ak je pripojený do siete (s baterkou aj bez). Napadá ma iba, že odišiel BIOS alebo základovka, keďže notebook nedáva ani beep codes... čím to môže byť, nech viem aspoň diagnostikovať závadu a poprípade vymeniť komponent... ďakujem za každú radu.
-
K-u-b-i-a-k
Addict
Re: notebook HP - pri sputení svieti obrazovka, nenačíta nič
Skús vybrať a dať naspäť baterku z dosky.
Ak myslíš batériu, tak tu som už vytiahol aj vložil, alebo myslíš CMOS batériu?
-
hojko
Site Admin
- Kontaktovať používateľa:
Samozrejme, ze myslel bateriu biosu.
Vytiahol som ju, minútu nechal vonku a potom skúsil znova, nepomohlo...ďalšie rady?
-
hojko
Site Admin
Rady, ktore mozes skusit doma, tak sa uz minuli. Ostava este moznost pripojit externy monitor a uvidis, ze ci sa bude nieco diat. Najpravdepodobnejsie vsak odisla doska. Vymena je nerentabilna.
Neoplatí sa? Veď základovku kupim a vymením ju v notebooku, možno kúpim aj presne ten istý typ. Tak prečo by sa neoplatilo?hojko napísal:Rady, ktore mozes skusit doma, tak sa uz minuli. Ostava este moznost pripojit externy monitor a uvidis, ze ci sa bude nieco diat. Najpravdepodobnejsie vsak odisla doska. Vymena je nerentabilna.
-
yoggy
Pretoze doska moze byt drahsia ako celkova hodnota ntb? A predpokladam, ze to das robit v servise, potom to ale uz vobec nebude rentabilne.
Skúsil si vybrať disk ?
Notebook ešte v súčasnosti môže mať hodnotu cca 300 eur ak by sa predával. A základovku vymením sám, už sa tým nejakú dobu v práci nezaoberám, ale slušná základovka sa snáď dá kúpiť do 100e, takže to nepovažujem za nerentabilné.
-
hojko
Site Admin
jackoff8: A kde kupis dosku do notebooku??? To nekupis v Alze ci Datacome, kupis to tak z oficialneho servisu a cena dosky sa kludne pohybuje okolo 300 eur, co je podla mna nerentabilne. Navyse nie je iste, ze ci problemom u teba nie je napriklad procesor alebo nieco ine. Este horsia kombinacia by bola odidena doska+procesor. Pri stasti najdes taku dosku na eBayi.
No veru som sa mýlil, na základovku mi prišla ponuka za 200;- eur, myslel som že výmena zakladovky bude ľahká ako pri stolnom počítači. Toto sa majiteľovi neoplaca, takže bude kupovať nový notebook.
skus este ked tak ebay ... nenapisal si konkretny model cize sa neda vyhladat kolko by stala ale su tu za celkom dobre ceny ...
https://www.ebay.com/sch/i.html?_odkw=h ... k&_sacat=0
https://www.ebay.com/sch/i.html?_odkw=h ... k&_sacat=0