Podnikanie s kamaratom

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
japaja
Guru wannabe
Guru wannabe

Re: Podnikanie s kamaratom

Príspevok od používateľa japaja »

dakujem za zhrnutie aacid nikdy som taky papier este nevidel je to jedna z veci co si musim dostudovat
taktiez som videl clanok o podielu vo firme ze nikdy netreba ist 50/50 lebo nebudem mat prevahu v rozhodnuti
Pilifo
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Pilifo »

Predpokladám, že chceš robiť Amazon FBA. Prečo ale nutne potrebuješ toho kamoša? Na rozbehnutie tohto druhu podnikania stačí tak max. 1000€ na počiatočný inventár a ak nemáš ani tie, tak by som ti odporučil skôr našetriť, ako dostať polovicu od spoločníka, ktorý potom nebude pri podnikaní nič riešiť, ale len brať zisky.
baldorex
Addict
Addict

Príspevok od používateľa baldorex »

japaja napísal:predaj produktu cez amazon so vsetkym co k tomu patri
Vlastného produktu, alebo obyčajný prekup z Číny? Na 99% to druhé, tak to veľa šťastia :).
yoggy

Príspevok od používateľa yoggy »

Kamo tak to si tak minimalne 3 roky pozadu. Gratulujem :D

Ale chapem, kazdy si musi prejst zlyhaniami. Cisto teoreticky stratis money, ale vela sa toho naucis co potom budes vediet zuzitkovat inde :smt006
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

hlavny problem je, ze na Svk nie je stale poriadna kupna sila. V BA je to ine, lenze tam je aj velka ponuka predajcov a vysoka konkurencia. Preto je podla mna najlepsie sa orientovat na svetovy trh, pretoze ten je sice este nepomerne viacej konkurencny ale zaroven uplne inde v spotrebitelskom potencialy. V kazdom pripade je otazne ci sa vobec oplati do podnikania ist, ked je zname ze do 5rokov skrachuje vecsina firiem, alebo jednoducho skoncia preto, ze nevedia dalej rast a generuju nizke zisky.
baldorex
Addict
Addict

Tak snáď sa na Amazone nebude orientovať lokálne na Bratislavu :).
yoggy

gogo956 napísal:hlavny problem je, ze na Svk nie je stale poriadna kupna sila. V BA je to ine, lenze tam je aj velka ponuka predajcov a vysoka konkurencia. Preto je podla mna najlepsie sa orientovat na svetovy trh, pretoze ten je sice este nepomerne viacej konkurencny ale zaroven uplne inde v spotrebitelskom potencialy. V kazdom pripade je otazne ci sa vobec oplati do podnikania ist, ked je zname ze do 5rokov skrachuje vecsina firiem, alebo jednoducho skoncia preto, ze nevedia dalej rast a generuju nizke zisky.
Ved on ide robit Amazon FBA.

Inak tipujem ked sa ohanas statistikou, ze si nikdy nepodnikal ze? Popr. nikdy si nic ine nerobil len mal zamestnanie...
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

poznam osobne dost ludi ktori podnikaju / li. Niektorym sa dari ale mnohi to nechali, pretoze sa to proste za tu robotu neoplatilo. Ja som nikdy nepodnikal.

baldorex

prehliadol som ze spomenul ze bude robit pre amazon
japaja
Guru wannabe
Guru wannabe

niekto sa tu vyjadril že 1000e , a o amazone FBA , ano chcem podnikať v USA vzhľadom na počet obyvateľov a mentalitu danej "krajiny" , určite by som to neriešil vrámci EU

LLC - 400usd jednorazovo
EIN , TAX ID rocne 1100usd - respektive vedenie LLC aby som to objasnil
keby som sa hecol na pravnu podoru 318usd rocne a nieco nevedel ale vramci vedenia LLC je zahrnute aj papierovanie
virtual office 219,99usd rocne

+ naklady na produkt

ano je to moja chyba že som to neupresnil to podnikanie
prečo kamaráta do toho ? no mal som ružové okuliare že pôjdeme dvaja do toho vzájomne si s tým pomôžeme a budeme v tom pokračovať spoločne ale zjavne som sa pomýlil
baldorex
Addict
Addict

Vieš mi aspoň tak nahrubo predstaviť plán tvojho "podnikania"?
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa ephramko »

Bude predávať, zarábať veľa veľa love, po 2 mesiacoch kúpi bmw X6 na splátky, pôjde na maledivy za úver...a potom sa bude schovávať pred exekúciami. :lol:
Pilifo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

japaja napísal: LLC - 400usd jednorazovo
EIN , TAX ID rocne 1100usd - respektive vedenie LLC aby som to objasnil
keby som sa hecol na pravnu podoru 318usd rocne a nieco nevedel ale vramci vedenia LLC je zahrnute aj papierovanie
virtual office 219,99usd rocne
S týmto by som začal až potom, ako už budeš mať predaných pár produktov, lebo inak hrozí to, že to bude úplne zbytočné, ak ten vybraný produkt nebude "hot" a nebude sa predávať. Myslím si, že na Slovensku ťa nebude nikto naháňať za daňové úniky v rádoch pár eur.
japaja
Guru wannabe
Guru wannabe

baldorex, v skratke,
využijem appku ako je jungle scout alebo virall lunch na produkty ktore vystalkujem , merchants words pouzijem pre seo
ked bude vybrany produkt pouzijem templaty na zjednane ceny teda množstevnej ceny a počet kusov
jeden kus dam preventivne k seba porobim fotky..
potom expedicia do warehouse v US vyzera to na californiu

pilifo , LLC ťa kryje pred nejakymi pravnymi poťahovačkami a + ako predajca musiš byť registrovany v US
baldorex
Addict
Addict

Keď to takto podáš, znie to ako brnkačka. V skutočnosti to je ale bullshit plán....:)
japaja
Guru wannabe
Guru wannabe

tak to vysvetli ty , nebudem tu rozpisovať na dve strany každý jeden detail
baldorex
Addict
Addict

Nepochopil si môj príspevok. Pochopíš o pár mesiacov....
japaja
Guru wannabe
Guru wannabe

OT: "V skutočnosti to je ale bullshit plán" z tohto by to nepochopil nikto ;)

má ešte niekto nejaký poznatok k danej problematike s ľuďmi ?
yoggy

ephramko napísal:Bude predávať, zarábať veľa veľa love, po 2 mesiacoch kúpi bmw X6 na splátky, pôjde na maledivy za úver...a potom sa bude schovávať pred exekúciami. :lol:
x6-ka uz neleti, momentalne len otrasne GLC :lol: ved on to ide robit nelegalne, takze prijmy nebude mat ziadne, takze ani uvery nedostane :D

Inak japaja sprav z toho threadu journey alebo si vytvor iny thread kde to budes pisat, potom ked to budes mat vsetko pokope, tak lahko spravis svoju autobiografiu :smt006 Navrhujem aby sa kniha volala; Japaja: Od stretavania sa za ucelom mnozenia po moje prve miliony a potom mozes zopar vytlackov darovat hojku dik :)
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa aacid »

ja ti drzim palce, uprimne. pravdepodobne ti to nevyjde, ale o tom je podnikanie, je to riskovani. je lahke mat 9-5 robotu v teplej kancelarii a cez internet sa smiat ludom co chcu zmenit svoj zivot.

velmi velmi malo ozaj uspesnych podnikatelov zbohatlo na svojom prvom biznise. dnes si kazdy trulo mysli (ja rovnako) ze treba vymysliet ten dokonaly biznis plan a si milionar. pritom skutocnost je taka ze ovela skor uspejes ked budes skusat vsetko rad radom a sice ti to casto nevyjde, ale nakoniec sa to podari...

takze chod do toho, len za prve do toho nevraz vsetky svoje uspory, ber to ako rizikovu investiciu a daj do toho len tolko penazi o kolko si ochotny prijst. za druhe, rozmyslaj hlavou, ako tu niektori pisali, nebez s prvym ziskom hned do autobazaru. ako vlastnik firmy z nej ber vzdy len tolko penazi kolko ozaj potrebujes.
no a za tretie, nenechaj sa odradit neuspechom. cesta za uspechom je dlazdena neuspechom, z chyb sa clovek uci a tak podobne...
Pilifo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Ja si tiež nemyslím, že je to na hovno podnikateľský plán, ale treba počítať s tým, že hneď prvý produkt nebude best-seller, takže netreba mať od toho prehnané očakávania. Všetko je to hlavne o marketingu a reklame, aby sa tvoj produkt dostal na čo najprednejšie miesta vo vyhľadávaní.

Tisíce ľudí na tomto biznis modele zarábajú, takže to vôbec nie je nereálne...
Napísať odpoveď