Podnikanie s kamaratom

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
baldorex
Addict
Addict

Re: Podnikanie s kamaratom

Príspevok od používateľa baldorex »

aacid napísal: cez internet sa smiat ludom co chcu zmenit svoj zivot.
...
pomáham v rodinnej firme plus mám svoje podnikanie. Každému podnikateľovi držím palce... Akurát predávanie "drobností" z Číny cez Amazon z tepla svojej obývačky mi ako dream podnikanie nepríde.

Keby mal vlastný produkt, nič nepoviem.

Napríklad moja širšia rodina teraz rozbehla podnikanie. Chalan obehol farmárov v okolí 100 km, dohodol odber suroviny.
Z Číny objednal stroj, pár mesiacov na neho čakal, potom colné konanie a prevoz.
Začal vyrábať produkt, doma sa neuchytil, ponuku prijal až rakúsky reťazec. Takže dodáva tam, výroba beží, teraz sa snaží dostať bio certifikát..
ropman
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa ropman »

aacid napísal: velmi velmi malo ozaj uspesnych podnikatelov zbohatlo na svojom prvom biznise. dnes si kazdy trulo mysli (ja rovnako) ze treba vymysliet ten dokonaly biznis plan a si milionar. pritom skutocnost je taka ze ovela skor uspejes ked budes skusat vsetko rad radom a sice ti to casto nevyjde, ale nakoniec sa to podari...
a ti, co zbohatli na svojom uplne prvom biznise hlavne preto ze boli v spravnom case na spravnom mieste nevahaju rozdavat milion motivacnych preslovov o tom ake to je jednoduche. a o drvivej vacsine ktora uspesna nebola nepocuje nikto.
yoggy

Príspevok od používateľa yoggy »

Kde su tie casy, ked vykupom jablk od ciganov a nasledny predaj do polska sa dalo zarobit 10K mesacne :(

od ciganov sme ich kupili za 1.5 centa a predali tusim za .5 zlotych :lol: Cigan dal 100kg jablk a dostal 1.5euro a p****** jak chora vrana :lol: :lol: :lol: (bol to rok 2009)
CheZteR
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa CheZteR »

davno preč , dnes nestaci mat len filipa ale aj kur*a stastie
M142
Addict
Addict

Príspevok od používateľa M142 »

a ti cigani mali tie jablka odkial?
yoggy

Oberali jablone okolo ciest :)

Napr. na takej I/77 BJ-SK je tych jabloni strasne vela. ("statne" pozemky)

Cize ked mate radi dzus Caprio alebo Relax a je to jablkova prichut, tak uz viete povod :D (preto su napr Caprio take lacne hehe)
japaja
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa japaja »

čo sa týka rozmýšľania hlavou,
ja si uvedomujem že kľudne 3/4 roka budem na nule áno môže sa to stať a určite by som nebehal s prvými peniazmi do autobazáru , auto je posledná vec čo sa oplatí riešiť pokiaľ tým autom nezarábam
taktiež počítam s tým že môžem zlyhať na nejakom bode a proste sa nezadarí ale nebudem mať výčitky do konca života že som to neskúsil
- možno spavým nový topic ako tu niekto písal

zo všetkých podnikateľských možností toto prišlo ako finančne najmenej náročne , než by som mal riešiť niečo "hmotné" ako reštika kaviareň a iné veci ktorých je v meste minimálne už 50. , nehovoriac o vstupných nákladoch
yoggy

Kamo ja ti drzim palce, na internete je lahke zarobit, pokial mas potrebnu knowledge, trochu stastia a zopar penazi.

Napr. aj na shitnom Steemite dokazes zarobit xx$ - xxx$ denne, pokial mas copywriting knowledge.

Pokial ale je to tvoj prvy projekt, neda sa ocakavat, ze budes uspesny a do konca zivota nebudes musiet nic robit. :)

Inak celkom dobre postrehy od aacida. :wink:

A este posledna vec odomna: Daj si pozor na veci, ktore mozu skoncit ako Amazon Basics. :wink:
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

japaja napísal:ja si uvedomujem že kľudne 3/4 roka budem na nule
prvý rok budeš v strate
yoggy

Potom bude FOMOvat a dostane sa do dlhov :( A to je namet na dalsiu knihu: Japaja 2: Od potencionalnych milionov po velke dlhy

Inak pisal si, ze si hladal investiciu, ktora nebude velmi financne narocna.... Ja by som povedal, ze FBA je dost financne narocna ale... A urcite to nie je pre zaciatocnika.

Skusal si pisat knihy? To by si zvladol aj v praci na nocnej :D
NHISPVM
Star
Star

Príspevok od používateľa NHISPVM »

japaja nečítal som to celé, iba tvoj prvý príspevok a usudzujem z toho, že máš obavy ohľadom jeho ďalšieho snaženia sa vo spoločnom podnikaní. A to tak, že bude všetko odkladať a ty budeš robiť aj jeho prácu, čo môže viesť k nižším ziskom a pod. Jednoducho sa ti nepáči, že sa nato vysral a máš obavy, že to tak bude vždy. Ja síce nepodnikám, ale od viacerých úspešnejších ľudí som počul frázu: Najlepšie podnikanie je ak sú spoločníci v nepárnom počte, a traja už je veľa :) Takže skúsil by som sa riadiť týmto. Veľa šťastia, nech sa ti darí :)
japaja
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa japaja »

NHISPVM , ďakujem si druhý ktorý sa zhoduje v tomto smere že ak podnikať tak sám , známy mi povedal že je doteraz zadlžený keď že majú výrobu(cukrárenskú + 10 zamestnancov) ale nemá rozbité vzťahy
a to je asi dôležitejšie než peniaze €
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

Ak ma niekto odlozene slusne prachy, tak je jednoduchsi a bezpecnejsi sposob ako zarabat zaujimave peniaze: ked firmy maju vela cashu a nevedia do coho investovat tak zbycajne zacnu robit buyback vlastnych akcii. Vtedy je zarucene ze cena ich akcii pojde hore a s nulovym usilim. Clovek v pohode za tyzden zarobi aj tolko co by podnikanim za rok..
yoggy

Ty mas tolko vedomosti, kedy pridas do "ake mate auto" tvoje lambo? :D
gogo956
Redeemer
Redeemer

U mna musia peniaze pracovat, aky zmysel ma vlastnit lambo? Ked sa chce clovek odreagovat tak si ferrari prenajme na okruhu. Peniaze maju byt v aktivach nie pasivach, inac robia velmi rychlo papa.. Ale ked to uz chces vediet tak vlastnim stare auto ktoreho hodnota je velmi nizka.
yoggy

Mne pride z tvojich prispevkov, ze vsetko povazujes za jednoduche a primitivne, cize mas to v malicku a ocakavam, ze si niekde uplne inde ako plebs.

Vlastnenie auta je pasivum pri štandardných autach... Pri Lambach pokial nekupis priamo z linky nejaky special edition, ale ktore ma nieco odjazdene a nasledne to wrapnes, das nove koncovky a predas to o 20k drahsie jak nic :D O historickych a zberatelskych autach asi zbytocne hovorit ako pasivum.

Jj sedis na par milionoch, mas toho mnozstvo rozbehnuteho, potrebujes sa pohybovat aj 200km denne a budes chodis na fabke ze? V tom uz nehra ulpohu len nejaky status, ale aj bezpecnost a zdravie.
gogo956
Redeemer
Redeemer

To je skvele ja sa ale predajom ani tuningom aut nezaoberam.

//autoeditácia príspevku (25 Sep 2018, 18:53)
Co konkretne je zlozite na tom, kupit akcie firiem ktore ohlasili buyback? Nasledne staci urobit zakladnu fundamentalnu analyzu ktoru zvladne kazdy kto skoncil ZS /ani ta FA nie je uplne nutna, ale predsa len je lepsie ju mat spracovanu/. Len treba chciet sa nieco nove naucit a mat kapital. Ked si spomeniem kolko castokrat uplnych zbytocnosti som sa musel ucit v skole ktore su mi k nicomu a pritom kopec znalosti je dolezitejsich, castokrat su aj relativne jednoduche, ale v skole o tom sa nepovie nic alebo iba okrajovo spomenie.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

gogo956: Kolko si konkretne zarobil na buyback akciach???
gogo956
Redeemer
Redeemer

Nemam rozdelene ktore su buyback a ktore nie, takze neviem. V kazdom pripade odporucam kazdemu kto chce investovat si o tom nieco precitat, je v tom velky potencial.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Takze kolko si zarobil orientacne???
Napísať odpoveď