3.Ficova vláda (2016-2018)/1.Pellegríniho vláda (2018-2020)

Diskusie na politické témy...
Cesar
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok

Re: 3.Ficova vláda (2016-2018)/1.Pellegríniho vláda (2018-20

Príspevok od používateľa Cesar »

Je to tak, pre právnika je schopnosť sa vyjadrovať jedným z najdôležitejších predpokladov. Právnik musí vedieť význam každej bodky, všetko má exaktný význam a zmysel, význam a váhu každého slova.

Danko ale vystupuje ako totálny debil čo ledva vie povedať jednu zrozumiteľnú vetu, ani on sám nevie čo chcel povedať nie ešte ostatní okolo neho. Reči má ako najsprostejší alkoholici v dedinských krčmách.
mLuks
Addict
Addict

Príspevok od používateľa mLuks »

hughito napísal:Budete mi určite vyčítať predpojatosť, ale snažím sa to hodnotiť objektívne
Ano, si predpojatý voči Sulíkovi a každým jedným ďalším postom si to len dokázal viac a viac objektívnosť úplne zmizla, aj keď ani v prom poste nebola.
hughito napísal:Fico Sulíkovi celkom naložil. A to je Sulík pomerne dobrý diskutér. S pokojom, prehľadom, argumentoval, čísla, fakty. Sulík sa zmohol na opakovanie pár mantier, často sa vyhýbal konkrétnym protiargumentom a zase len tie neoliberálne frázy a prehŕňal kalendár - bez neho by bol úplne stratený. Môj dojem je taký, že Fico z debaty vyšiel víťazne.
Ano, najmä vtedy keď Fico spomenul, že za Radičovej vlády (pozor SMERácka mantra "radičovej vláda za to môže") za zvýšila DHP na 20%, načo mu Sulík odpovedal, že v zákone o zvýšení DHP bola časť, ktorou mala ísť tá DHP naspäť dole na 19%, po dosiahnutí ekonomických výsledkov, ktoré aj dosahujeme. Ale SMER túto časť z toho zákona zrušil, a dodnes neznížil DHP späť na 19%. Ako na to reagoval Fico? Nijak, pokiaľ pamätám, tak len úškrnom. Čiže na jednu stranu, vykrikuje, že pravica zvýšila DHP ale na druhú stranu za 6 rokov si nenašiel čas aby ju znížil späť na 19%? Asi mu to takto vyhovuje, lebo aspoň môže rozdávať veci zadarmo.
hughito napísal:Sulík tam vytiahol citát z roku 2002. Totálna trápnosť, úplne zbytočná vec, je len dobre, že ho moderátor zahriakol, a inak, zrušil ho v tomto aj Fico.
Ale keď Fico vytiahol na Sulíka "povalenie" Radičovej vlády, tak to nebola trápnosť od Fica? ...spomínať 6 rokov starú vec, ktorú už Sulík aj Radičová x-krát vysvetľovali, pri každej jednej situácii, keď sa Fico či niekto zo SMERu, stretne v diskusii so Sulíkom, alebo niekým s SaS, nie je trápne? Nie je to úplne zbytočné? Prečo moderátor Fica nezahriakol pri tom? (mimochodom to je ďalšia SMERácka mantra)
hughitov článok napísal:"Sulík argumentačne zhorel, skrýval sa za akýmsi stolovým kalendárom a hovoril o grafoch, ktoré kamera nezaberala."
Klamstvo, ale že obrovské. Pozeral si to? Lebo ja som zo svojho pc, prečítal čo bolo na tých grafoch, na každom jednom, ktorý ukazoval. úplne na začiatku, keď ho poskladal nedavali na to zábery, ale potom už áno, keď sa im venoval podrobne. Aj na životnú úroveň s českom, aj na 8 daní, ktoré smer zaviedol (dali sa aj prečítať), aj na rast dani. Fakt si to pozeral a ani jeden z tých grafov si nevidel, čitateľne? A ešte takéto klamstva tu budeš šíriť a ty ideš písať, že zhodnotíš tu diskusiu objektívne.
hughito napísal:Tak to je už fakt kruté, pre Riška, vodcu strany expertov. Aspoň ten teplý rožtek, či najnovšie pagáč, mu hádam niekto upečie.
Presne týmto, len dokazuješ neskutočnú predpojatosť voči Sulíkovi a neschopnosť ho akokoľvek akceptovať. Namaľuj si jeho tvár na dno záchodovej misy, nech sa ti potreby vykonávaju ešte s lepším pocitom :)

K diskusii:
Sulík sa predovšetkým musí už zbaviť tých tém o obchodoch, rožkoch, vlakoch a vecí zadarmo. Ja chápem, čo tým chce povedať. Fico je posratý populista a kupuje si voličov takýmito hovadinami, ktoré si aj tak tí ľudia platia, len iným spôsobom. Lenže bohužiaľ, ľudia ktorým to vyhovuje to počuť nechcú (napr. vlaky hughitovi), prípadne sú ľudia, ktorí to nechápu a vidia len to, že Fico im dáva, no nevidia čo im berie (viď tých 8 daní, ktoré Sulík spomínal) Ani útočiť neustále na Fica nie je dobré, pretože tak ako teraz, keď spomenul Ficov byt, tak to Fico otočil na srandu, že sa stavil a už aj vyhral cigary, začína to byť kontraproduktívne. Sulík/SaSka potrebujú osloviť viac ľudí práve svojimi témami, viac ich prezentovať, ukázať ľudom, že by to dokázali robiť lepšie a nie tým, že budú dookola vykrikovať, že sa Fico ešte neodsťahoval. To vie veľmi dobre, každý jeden občan aj to, že Fico sľuboval, že ak bude Baštrnák obvinený, tak sa odsťahuje a stále má SMER 20% ...Kuciakova vražda SMERom otriasla, ale ho nepoložila, neustále útočenie na Fica, ho tiež nepoloží
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Viacerí tu napísali viac menej to istí + dokonca som sem dal aj veci z pravicovej tlače, ale bolo to tak, že Sulík to Ficovi naložil. Choď poslať životopis do Denníka N, spĺňaš predpoklady.
Ano, najmä vtedy keď Fico spomenul, že za Radičovej vlády (pozor SMERácka mantra "radičovej vláda za to môže") za zvýšila DHP na 20%, načo mu Sulík odpovedal, že v zákone o zvýšení DHP bola časť, ktorou mala ísť tá DHP naspäť dole na 19%
Takéto slovné hrátky sú pekné, ale dôležitá je realita. To, že Sulík neustále staval argumentáciu na daniach a keď boli pri moci, tak spravili opak, je proste argumentačná výhra Fica.
Ale keď Fico vytiahol na Sulíka "povalenie" Radičovej vlády, tak to nebola trápnosť od Fica? ...spomínať 6 rokov starú vec
Je rozdiel 6 rokov a 16 rokov. To, že vyťahujú Radičovej vládu je pochopiteľné, lebo skrátka boli pri moci, mali šancu, spravili hovno.
Klamstvo, ale že obrovské. Pozeral si to? Lebo ja som zo svojho pc, prečítal čo bolo na tých grafoch, na každom jednom, ktorý ukazoval. úplne na začiatku, keď ho poskladal nedavali na to zábery, ale potom už áno, keď sa im venoval podrobne. Aj na životnú úroveň s českom, aj na 8 daní, ktoré smer zaviedol (dali sa aj prečítať), aj na rast dani. Fakt si to pozeral a ani jeden z tých grafov si nevidel, čitateľne? A ešte takéto klamstva tu budeš šíriť a ty ideš písať, že zhodnotíš tu diskusiu objektívne.
Je to citát zo SME, no keď už oni šíria klamstvá v prospech Fica... :D Áno, párkrát ho nachvíľu do záberu dali, ale on ho tam prevracal neustále a proste už sa na to vykašľala aj kamera, skrátka to nie je prezentácia Sulíka. Len ďalšia chyba. On tam interpretuje graf, ktorý divák nevidí, alebo vidí len pár sekúnd. Čiže netreba to brať doslovne, ale ako dojem (a ja sa s ním stotožňujem) - škoda, že si to nepochopil.

Sulík prezentoval svoju politiku dostatočne. A preto aj tak vyhorel. Lebo na Slovensku nie je 90% podnikateľov, hold, taká je realita. A neoliberálne mantry fungujú len na papieri a v Sulíkovej hlave, realita je inde (áno, idem namaľovať ten jeho xicht do hajzla).
ktoré si aj tak tí ľudia platia, len iným spôsobom. Lenže bohužiaľ, ľudia ktorým to vyhovuje to počuť nechcú (napr. vlaky hughitovi)
A vysvetli mi, ty génius, ako si študent, platí ten vlak zadarmo tými 8 daňami? Fico zrušil, alebo teda výrazne naštrbil aj túto Sulíkovi mantru o daniach, a to by teda mala byť silná pôda pre neoliberála. Ja som bol fakt zvedavý, ako tá diskusia vypáli, nečakal som, že to dopadne takto zle pre Sulíka. Môžeš si dohľadať, ako som hodnotil diskusiu Sulík vs Štefunko, napr. ;) A potom bľabotaj o objektívnosti. Len si dokázal, že to nie ja mám Sulíka namaľovaného v hajzli, ale ty nad posteľou.
Cesar
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Cesar »

TA3 s Ficom spravili pascu pre Sulíka a on do tej pasce sa aj chytil, nejaké tie percento mu asi zase stiahli.

Niet sa čomu čudovať, že sa o toto pokúsili. Keď ťa niekto podrazí raz, dvakrát tak sa môžeš vyhovoriť, že lebo... ale keď ťa už tá istá osoba podrazí už stokrát a naletíš na prehľadný trik aj potom, tak si skrátka idiot, niet pomoci.
hughito
Redeemer
Redeemer

Akurát som dopozeral Reportérov na RTVS. To sú problémy, vodárenský zdroj v Šamoríne, kde cela kľuka od Ministerstva ŽP cez okresné úrady a ďalšie inštitúcie pracuje v prospech developerov. Tomu hovorím hnus a vec, ktorú treba riešiť a vyčítať SMERu, resp. koalícii, nie obedy zadarmo.
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

urady v prospech developerov su hnus, ale rozhajdakanie prijmov dani na politicku kampan su mnamka. zaujimavy moralny svet.
mLuks
Addict
Addict

hughito napísal:Viacerí tu napísali viac menej to istí + dokonca som sem dal aj veci z pravicovej tlače, ale bolo to tak, že Sulík to Ficovi naložil. Choď poslať životopis do Denníka N, spĺňaš predpoklady.
Nože zacituj z môjho príspevku kde som napísal, že Sulík to Ficovi natrel, zacituj to prosím. K diskusii som sa vyjadril na konci príspevku, reakcie na teba sú kvôli tvojej "objektivite".
hughito napísal:Takéto slovné hrátky sú pekné, ale dôležitá je realita. To, že Sulík neustále staval argumentáciu na daniach a keď boli pri moci, tak spravili opak, je proste argumentačná výhra Fica.
Realita ja taká, že sociálny demokrat, ktorý sa rozhorčuje nad zvýšením daní pravicou je 6 rokov pri moci a tú daň neznížil, pritom 4 roky z toho mohol robiť čo chcel. Kde je tvoja objektivita?
hughito napísal:Je rozdiel 6 rokov a 16 rokov. To, že vyťahujú Radičovej vládu je pochopiteľné, lebo skrátka boli pri moci, mali šancu, spravili hovno.
Prečo by to mal byť rozdiel? Akože nejaká premlčacia doba na výroky? A Fico má mnohé protichodné výroky. Keď povieš, že za rok a pol Radičovej vlády spravili hovno, opäť sa spýtam, čo spravil Fico s DPH počas svojej vlády, že má teraz nárok vykrikovať o zvyšovaní daní pravicou. Kde je opäť tvoja objektivita?
hughito napísal:A vysvetli mi, ty génius, ako si študent, platí ten vlak zadarmo tými 8 daňami?
Opäť mi zacituj, kde som napísal, že si to zaplatí práve tými 8 daňami? Cituj ty génius. Som ti šliapol na kurie oko, alebo prečo diskutuješ spôsobom, že mi dávaš do úst to čo som nepovedal?
hughito napísal:Áno, párkrát ho nachvíľu do záberu dali, ale on ho tam prevracal neustále a proste už sa na to vykašľala aj kamera, skrátka to nie je prezentácia Sulíka. Len ďalšia chyba. On tam interpretuje graf, ktorý divák nevidí, alebo vidí len pár sekúnd. Čiže netreba to brať doslovne, ale ako dojem (a ja sa s ním stotožňujem) - škoda, že si to nepochopil.
a čo si čakal, že mu daju elektronicku ceruzku jak pri hokejových zápasoch a bude na fullscreene ukazovať? Alebo, že si to naskenujú a pustia ako infografiku? sú to len pomôcky k diskusii pre znazornenie, rovnakú akú mal Kažigraf, jeho tiež ukazovali, tak ako Sulíka. Stále to robia, tak isto ako to robili teraz. Ja som to pochopil, len niekto evidentne musí robiť z komára, somára.
hughito napísal:A neoliberálne mantry fungujú len na papieri a v Sulíkovej hlave, realita je inde
Keď o veciach fungujúcich na papieri a v hlavách hovorí anarchista :roll:
hughito napísal:Môžeš si dohľadať, ako som hodnotil diskusiu Sulík vs Štefunko, napr. A potom bľabotaj o objektívnosti. Len si dokázal, že to nie ja mám Sulíka namaľovaného v hajzli, ale ty nad posteľou.
Viem, čítal som to. Ale Štefunko ti vlaky zadarmo nedal, takže chápem, že k Ficovi a k SMERU ťa to ťahá viac, preto Fica nebudeš kritizovať tak, ako kritizuješ Sulíka za každý prd :) ...a nie nemám ho nad posťeľou, ale momentálne je SaS z pravice to najlepšie, čo tam je, ak príde lepšia strana s programom, ktorí mi bude sympatický, nemám problém zmeniť svoju voľbu :)
hughito
Redeemer
Redeemer

Nože zacituj z môjho príspevku kde som napísal, že Sulík to Ficovi natrel, zacituj to prosím. K diskusii som sa vyjadril na konci príspevku, reakcie na teba sú kvôli tvojej "objektivite".
Nehraj to na citovanie, trapko, celý tvoj príspevok tak vyznel. ;)
Realita ja taká, že sociálny demokrat, ktorý sa rozhorčuje nad zvýšením daní pravicou je 6 rokov pri moci a tú daň neznížil, pritom 4 roky z toho mohol robiť čo chcel. Kde je tvoja objektivita?
Kde sa rozhorčuje nad zvýšením daní? On len poukázal na rozpory v Sulíkovej argumentácii = bľaboce o vysokých daniach, ale keď boli fakticky pri moci, sami ju zvýšili. Veď SD všeobecne = zvyšovanie daní, resp. progresívne daňové zaťaženie. Si tomu troška nepochopil.
Prečo by to mal byť rozdiel? Akože nejaká premlčacia doba na výroky? A Fico má mnohé protichodné výroky. Keď povieš, že za rok a pol Radičovej vlády spravili hovno, opäť sa spýtam, čo spravil Fico s DPH počas svojej vlády, že má teraz nárok vykrikovať o zvyšovaní daní pravicou. Kde je opäť tvoja objektivita?
Je to veľký rozdiel. V roku 2002 sa SMER ešte hral na tretiu cestu, nebola to ani SD. Nemáš poňatie o týchto súvislostiach, ale mudruješ. Plus, čo je hlavne, v 2002, v opozícii a začiatkoch, mohol niečo hovoriť, ale odvtedy je dôležité to, čo hovoril a hlavne čo SPRAVIL (a teda nielen Fico, ale celá strana) reálne = zrušenie rovnej dane. V tomto kontexte je výrok z prahistórie irelevantný.
Opäť mi zacituj, kde som napísal, že si to zaplatí práve tými 8 daňami? Cituj ty génius. Som ti šliapol na kurie oko, alebo prečo diskutuješ spôsobom, že mi dávaš do úst to čo som nepovedal?
No necituj a radšej sa pozri, čo si vyplodil:

Fico je posratý populista a kupuje si voličov takýmito hovadinami, ktoré si aj tak tí ľudia platia, len iným spôsobom. Lenže bohužiaľ, ľudia ktorým to vyhovuje to počuť nechcú (napr. vlaky hughitovi), prípadne sú ľudia, ktorí to nechápu a vidia len to, že Fico im dáva, no nevidia čo im berie (viď tých 8 daní, ktoré Sulík spomínal)

Opäť: si študent, akých 8 daní platíš, z ktorých sa financujú tie vlaky? Každému je jasné, že vlaky zadarmo sa platia z daní, ale pre toho konkrétneho študenta to je naozaj zadarmo a naozaj mu to môže pomôcť. Vlaky zadarmo platia do 26, takí študenti už dávno zarábajú aj sami, nedotujú ich len rodičia, nejako žijú a toto opatrenie im príjemne pomohlo, najmä pri častejšej jazde.

A teda naozaj neviem, na aké kurie oko si mi stúpil.
a čo si čakal, že mu daju elektronicku ceruzku jak pri hokejových zápasoch a bude na fullscreene ukazovať? Alebo, že si to naskenujú a pustia ako infografiku? sú to len pomôcky k diskusii pre znazornenie, rovnakú akú mal Kažigraf, jeho tiež ukazovali, tak ako Sulíka. Stále to robia, tak isto ako to robili teraz. Ja som to pochopil, len niekto evidentne musí robiť z komára, somára.
Áno, politici zvyknú sem tam čosi ukázať, graf, obrázok, aj Matovič to robí a pod. Ale tu to bilo do očí, Sulík celú reláciu len prehŕňal kalendár (teraz preháňam; vieš, chápeš?) a už ho ani kamera nezaberala a on len prehŕňal - vyzeralo to minimálne čudne. Ak na to poukáže aj redaktorka zo SME, tak to je už čo povedať.
Viem, čítal som to. Ale Štefunko ti vlaky zadarmo nedal, takže chápem, že k Ficovi a k SMERU ťa to ťahá viac, preto Fica nebudeš kritizovať tak, ako kritizuješ Sulíka za každý prd
Neťahá ma to vôbec. Ja si hlbšiu kritiku SMERu a jej vyššiu kadenciu nechávam na iné priestory a inú "sortu" ľudí. Na fóre plnom pravicových neoliberálov sa ako ľavičiar len prirodzene zaoberám viac SaS, resp. pravicovými politikmi všeobecne. Ale inak fajn, priznal si, že SaS aj volíš, zato ja SMER nevolím a nikdy nebudem. Tak kto má potom neutrálnejšie východisko?
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

hughito napísal:Vlaky zadarmo platia do 26, takí študenti už dávno zarábajú aj sami, nedotujú ich len rodičia
takze je super, ze ich rodicia zadotuju zo 400 eur este cudzie deti, ktore su tak nesamostatne, ze kazdy vikend musia byt u nich. a plus este dalsim detom obedy. normale z kazdeho Slovaka, hoc ako zle zarobi, hotova charita.

ale podnikatelom a developerom, ktori maju z coho platit dane robit co najviac problemov.
eMPiko
Addict
Addict

Príspevok od používateľa eMPiko »

Jedným z príkladov je analýza ministerstva školstva Model objektivizácie počtu odborných zamestnancov v škole. Uvádza sa v nej, že na potrebný počet školských psychológov, špeciálnych a sociálnych pedagógov a asistentov učiteľa chýba v štátnom rozpočte približne 50 miliónov eur. Na zabezpečenie adresnej pomoci pre žiakov s rôznym znevýhodnením by teda stačila polovica balíka, vyčleneného na plošný nákup obedov.
https://dennikn.sk/blog/1233631/ficov-p ... -milionov/
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa ephramko »

Faktická poznámka:
1. Školský psychológ berie ešte menej peňazí ako začínajúci učitel, cca. 600€ brutto. Takže aj keby teraz dalo ministerstvo 50 miliónov na psychológov a iný odborný personal, tak to ešte neznamená, že by tých ľudí aj našli. Peniaze by zostali nevyužité alebo by ich SNS na čele s Mgr. Dankom jednoducho rozkradla.
2. Školského psychológa nevyužívajú len znevýhodnené deti, ale aj úplne normálne deti v rámci zlepšenia vzdelávacieho procesu, kariérneho poradenstva alebo psychologického poradenského procesu.
eMPiko
Addict
Addict

A este jeden pekny citat o systemovosti obedov zadarmo od primatora trencianskych teplic
Sčítané a podčiarknuté, za jeden rok zaplatí naša samospráva za „bezplatné“ obedy pre žiakov základných škôl 24 276 eur. Za jedno volebné obdobie je to 100 000 eur, za čo sa dá opraviť cesta, vybudovať parkovisko pre 50 áut, alebo revitalizovať niekoľko verejných priestorov na sídlisku.

Miesto toho budeme systematicky podporovať plytvanie, ktoré z princípu prináša všetko, čo „nemá svoju cenu“. Reálne nám napríklad hrozí, že stravníci sa nebudú odhlasovať z „bezplatných“ obedov počas chorôb a absencií, pretože by s takýmto odhlásením sa mali len náklad, ale žiaden finančný benefit. A to všetko v čase, kedy je svetovým trendom boj s plytvaním potravín a kedy ministerstvo životného prostredia prichádza so stratégiou, ktorá má takémuto plytvaniu zabrániť.
https://dennikn.sk/blog/1240915/ziaden- ... -uz-vobec/
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

hughito
Redeemer
Redeemer

Toto je taká čudná argumentácia. Dajú sa peniaze na vec A a hneď sa vyrukuje: a prečo nie na B? Takto by sa dalo argumentovať donekonečna. Však fajn, pravica vyhrá voľby, všetko zruší a som zvedavý, ako bude zavádzať tie "B-éčka." Potom sa dosmejeme všetci.

Ešte k debate. János si zobral na paškál Sulíkovu mantru, ktorú opakoval celú debatu s Ficom:
Dneska to Sulík opäť nezvládol a rúti sa do amatérskeho populizmu:

"Kým v roku 2012 zaplatil každý jeden Slovák v priemere 2070 € na daniach, v tomto roku to bude 2860 €. To je o 800 € viac. Dokopy štát pod vedením Fica vyžmýka zo všetkých ľudí a firiem o 4,4 miliardy eur viac, ako v roku 2012. 4,4 miliardy eur, to je viac ako 4 tisíc miliónov.

...4400 miliónov išlo na „zadarmo“ sotva 500 miliónov, teda desatina. Kde je zvyšok? Povedzme si na rovinu: časť ide na úradníkov, ktorí to všetko „zadarmo“ musia administrovať, druhá, väčšia časť sa rozkradne a zvyšok sa minie na ďalšie hlúposti."

Čísla sa veľmi podobajú na výber daní na obyvateľa (cenastatu.sk) a podľa rovnakého zdroja išli vládne výdavky na obyvateľa medzi rokmi 2012-2018 (plán) hore len nepatrne. (2012: 2892 eur, 2018: 2932 eur).

Môže zato samozrejme aj nižšia potreba dotovať sociálnu poisťovňu (vyššie príjmy od pracujúcich) avšak absolútna väčšia z peňazí navyše išla v podstate na zlepšenie hospodárenia - deficit sa znížil o viac ako dve miliardy oproti roku 2012 a niečo navyše dostali aj mestá a obce.

Problém je, že deficit sa znižoval málo a namiesto dlhodobých investícii (napr. vzdelanie) sa začali v podstate realizovať opatrenia, ktoré sa dajú pred voľbami dobre politicky predať. Je však demagógia tvrdiť, že väčšina z peňazí navyše sa minie na hlúposti a rozkradne sa. Otázne je teda, či Sulík tomu naozaj nerozumie, alebo len útočí na prvú signálnu.
Podľa mňa Sulík tým blbostiam čo rozpráva naozaj verí, čiže z jeho strany, žiaľ, nejde ani o ten povestný populizmus.
eMPiko
Addict
Addict

Ja zasa nechapem preco by sme nemohli kritizovat vladu, co pri skolstve obracia v ruke kazdy halier, ale zrazu pred volbami najde 100M na opatrenie, ktore zvysuje plytvanie, zatazuje rozpocet samosprav, je prakticky mozno nezrealizovatelne a vacsine adresatov realne nepomoze. Aj sam Fico priznal, ze oni nevedia ako to s tym bude, ze to teraz len otestuju. Vynikajuce, zrazu mame na testovanie chu**** kopec penazi, ale polovicu romskych deti oznacime za retardovane lebo nemame specialistov, 50% ucitelov informatiky nie je kvalifikovanych, v PISA testoch ideme smer Kazachstan a za poslednych 10 rokov stratili nase vysoke skoly 35% studentov (kde vacsina straty ide na vrub odchodu do zahranicia, najma CR). Som si ale isty, ze to eurko 20 na grcny obed v nejakej kantine pomoze. Toto je ostatne problem Smeru od nepamati, aj kebyze maju volu problemy riesit (co podla mna nemaju), tak nevedia ako. Pri Sulikovi sa ochkalo, ci spravne vyratal sumu odvodov policajtov vo svojej reforme, ale tu pride samec Fico, bachne na stol obed zadarmo a vsetko je vyriesene. Netreba nic vycislovat alebo prognozovat.
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

Janosov blog som ešte nenašiel, takze sa neviem priamo vyjadriť, skúsim len k tomu, čo písal hughito

Ak sa deficit znizil o 2 mld za 6 rokov napriek tomu, že výber daní je o 4 mld viac za jeden rok a výdavky na obyvateľa sa nezvysili, tak nie je o com
mLuks
Addict
Addict

hughito napísal:Nehraj to na citovanie, trapko, celý tvoj príspevok tak vyznel.
Budem od teba žiadať citácie, pretože na konci príspevku som jasne napísal, čo sa mi nepáčilo na Sulíkovej argumentácii. To, že tam ty vidíš, čo tam chceš vidieť je tvoj problém. A neznižuj sa k osobným urážkam, okej? Tie si nechaj pre svojich kamarátov.
hughito napísal:Kde sa rozhorčuje nad zvýšením daní? On len poukázal na rozpory v Sulíkovej argumentácii = bľaboce o vysokých daniach, ale keď boli fakticky pri moci, sami ju zvýšili. Veď SD všeobecne = zvyšovanie daní, resp. progresívne daňové zaťaženie. Si tomu troška nepochopil.
Aháááá, on len poukááázal, hmmm, tak to mení celú situáciu :roll: Aj ja len poukazujem. Mňa nezaujímajú nejaké všeobecné poučky, ja hovorím reálne o Ficovi, o tom čo rozpráva a ako koná.
hughito napísal:Je to veľký rozdiel. V roku 2002 sa SMER ešte hral na tretiu cestu, nebola to ani SD. Nemáš poňatie o týchto súvislostiach, ale mudruješ. Plus, čo je hlavne, v 2002, v opozícii a začiatkoch, mohol niečo hovoriť, ale odvtedy je dôležité to, čo hovoril a hlavne čo SPRAVIL (a teda nielen Fico, ale celá strana) reálne = zrušenie rovnej dane. V tomto kontexte je výrok z prahistórie irelevantný.
To obhajovanie Fica a SMERu je až choré. Sulík so SaSkou vôbec vo svojích prvých voľbách, ktorých sa zučastnili, sa dostal do parlamentu a zároveň aj do vlády, On sám povedal, že niektoré veci by teraz robil inak a aj teraz v diskusii povedal, že niečo ľutuje z toho obdobia a zdá sa mi, že to bolo k tej dani. Ale aj tak im budeme všetko vyčítať, ale keď sa Ficovi vyčítajú staré veci, tak je to bezpredmetné, lebo to boli len jeho začiatky. Nie, Ficove výroky si treba pripomínať, napr. aj ten keď v 2006 sľuboval dialnicu do KE, do 2010.

Mne aboslutne nevadí, že kydáš na Sulíka a SaSku, kydaj kolko chceš. Mne vadí, ako si neskutočne neobjektívny, čo si ukázal hneď v prvom poste o tej diskusii, preto som na teba ja reagoval.
hughito napísal:si študent, akých 8 daní platíš, z ktorých sa financujú tie vlaky? Každému je jasné, že vlaky zadarmo sa platia z daní, ale pre toho konkrétneho študenta to je naozaj zadarmo a naozaj mu to môže pomôcť. Vlaky zadarmo platia do 26, takí študenti už dávno zarábajú aj sami, nedotujú ich len rodičia, nejako žijú a toto opatrenie im príjemne pomohlo, najmä pri častejšej jazde.
Povedz mi, akou analógiou si sa dostal k tomu, že keď som napísal, že si to platia iným spôsobom, že si to platia práve tými konkrétnymi 8 daňami? Akou? Veď to sú dve samostatné vety, tých 8 daní bol len príklad toho čo Fico ľuďom berie, ľuďom.

A že ako si to zaplatí ten študent? ...teraz si sám napísal, že sa to platí z daní. A študenti nakupujú v obchodoch bez DPH??? Taktiež fajčiar študent kupi cigarety bez dane?? 13 mil sa zoberie zo štatneho rozpočtu, ale z ktorej kôpky vybratých daní? Keď tvrdíš, že "pre toho konkretneho študenta je to naozaj zadarmo", tak vieš so 100% určitosťou povedať (a samozrejme aj doložiť), že sa tých 13 mil neberie z kôpky, do ktorej prispievajú aj študenti??

Ďalej, čo zaviedol Fico pri študentských dohodách? Že ak zarobia viac ako 200€ mesačne, tak si z tej sumy nad zaplatia 7 precentný odvod a zamestnávateľ zaplatí 23% (nie som si istý číslami aj zdá sa mi, to takto). Našťastie bol som študentom, ešte pre týmto Ficovím výmyslom, vedel som si zarobiť aj 350€ mesačne ako brigadnik v hypermarkete. Dnešní študenti buď nezarobia viac ako 200 lebo ich k tomu zamestnávateľ nepustí (aby nemusel platit odvody), alebo po 200 to ide na papier, všetko ostatné bokom na ruku, na čierno. Ale potom majú vlaky "zadarmo". Tu sa to opäť ukazuje ako Fico najprv berie a potom dáva, ale ten konkretny študent to má naozaj zadarmo. (a svišť ju potom balil do folie)
hughito napísal:Ale inak fajn, priznal si, že SaS aj volíš, zato ja SMER nevolím a nikdy nebudem. Tak kto má potom neutrálnejšie východisko?
No ty rozhodne nemáš neutrálnejšie východisko so svojou, až chorobnou zaujatosťou voči Sulíkovi. Ano volím SaS, ale nemám problém ich prestať voliť, ak príde niečo čo mi bude vyhovovať viac :) oni nie su mojou modlou. A ty nevolíš, len preto lebo si vyznávač utopistického systému, ktorý v globálnom merítku nikdy nebude fungovať. Horšie je to, že SMER a Fica nevolíš a aj napriek tomu, nevieš byť objekívny voči Ficovi.
hughito
Redeemer
Redeemer

Budem od teba žiadať citácie, pretože na konci príspevku som jasne napísal, čo sa mi nepáčilo na Sulíkovej argumentácii. To, že tam ty vidíš, čo tam chceš vidieť je tvoj problém. A neznižuj sa k osobným urážkam, okej? Tie si nechaj pre svojich kamarátov.
To "nepáčenie sa" boli len veľmi sľabučké "výtky" vzhľadom na ten debakel. ;) Preto taká odozva odo mňa.
Aháááá, on len poukááázal, hmmm, tak to mení celú situáciu :roll: Aj ja len poukazujem. Mňa nezaujímajú nejaké všeobecné poučky, ja hovorím reálne o Ficovi, o tom čo rozpráva a ako koná.
Reakcia o ničom. Tie "poučky" treba vedieť. Potom človek nepíše blbosti, že?
To obhajovanie Fica a SMERu je až choré. Sulík so SaSkou vôbec vo svojích prvých voľbách, ktorých sa zučastnili, sa dostal do parlamentu a zároveň aj do vlády, On sám povedal, že niektoré veci by teraz robil inak a aj teraz v diskusii povedal, že niečo ľutuje z toho obdobia a zdá sa mi, že to bolo k tej dani. Ale aj tak im budeme všetko vyčítať, ale keď sa Ficovi vyčítajú staré veci, tak je to bezpredmetné, lebo to boli len jeho začiatky. Nie, Ficove výroky si treba pripomínať, napr. aj ten keď v 2006 sľuboval dialnicu do KE, do 2010.

Mne aboslutne nevadí, že kydáš na Sulíka a SaSku, kydaj kolko chceš. Mne vadí, ako si neskutočne neobjektívny, čo si ukázal hneď v prvom poste o tej diskusii, preto som na teba ja reagoval.
Ako môžem obhajovať Fica a SMER, keď ich nevolím a aj ich tu kritizujem? Ja obhajujem skôr to ideové pozadie, ktoré VRAJ prezentujú, a aj to len v kontexte neoliberálnych útokov na všetko ľavicové/SD-cké. Ale fajn, beriem, že to môže niekomu vyznať ako obhajoba konkrétneho SMERu či Fica.

A inak, proste výrok z 2002 je už pasé. Výroky o diaľnici atď.: no, to je už relevantnejšie. Politici to robia, pamätáme si aj švajčiarske platy a iné veci. Sulík to nerobí, resp. on to nerobí voči väčšinovej spoločnosti, on zase sľubuje veci smerom k tým pár % podnikateľov.
Povedz mi, akou analógiou si sa dostal k tomu, že keď som napísal, že si to platia iným spôsobom, že si to platia práve tými konkrétnymi 8 daňami? Akou? Veď to sú dve samostatné vety, tých 8 daní bol len príklad toho čo Fico ľuďom berie, ľuďom.
No z toho, čo si písal. A hovoril to aj Sulík. Čiže?

Áno, čakal som DPH. No tak všetko teraz padá na tom, že študent si za kúpu cigariet v obchode vlastne tie vlaky financuje sám... :roll:
tak vieš so 100% určitosťou povedať (a samozrejme aj doložiť), že sa tých 13 mil neberie z kôpky, do ktorej prispievajú aj študenti??
No vzhľadom na tú DPH to nebude 100% zadarmo, možno len 99,xyz% zadarmo. Plus, keby tie vlaky neboli, tak študent bude mať výsledok taký, že takisto odvedie tú daň za cigy a ešte aj zaplatí x € za vlak.
No ty rozhodne nemáš neutrálnejšie východisko so svojou, až chorobnou zaujatosťou voči Sulíkovi. Ano volím SaS, ale nemám problém ich prestať voliť, ak príde niečo čo mi bude vyhovovať viac
Sulíka môžem mať na háku, to je trapko, konfrontovať treba tie politiky, ktoré presadzuje. Lebo tie sú proste pre absolútnu väčšinu ľudí škodlivé - teda, aj pre spoločnosť.
Horšie je to, že SMER a Fica nevolíš a aj napriek tomu, nevieš byť objekívny voči Ficovi.
Neobjektívny by som bol vtedy, keby som neupozorňoval ani na ich prešľapy, svinstvá či vlastne celý pseudo SD masku.
SofiaElla
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa SofiaElla »

Je veľmi úzkoprsé zameriavať sa "len" na "konfrontáciu medzi Sulíkom a Ficom. Sulík nie je politik, je to nejaký druh ekonóma, ktorý má nejaké vzdelanie a v nejakej sfére sa určite pohybuje ako doma, ale rečnícke, politické a konfrontačné vlohy určite nemá. Oceňujem, že svoje argumenty nahrádza aspoň dodatočnými blogmi, teda písomnými odôvodneniami/zdôvodneniami, prečo má (mať) pravdu.
Fico je rečník, ktorý má zas na mile ďaleko od nejakej sociálnej demokracie a vôbec od demokracie. Ale je zas rečník a megageniálny manipulátor. Lenže Slovensko nepotrebuje mega mega manipulátora, Slovensko potrebuje, aby sme si my všetci občania boli vedomí, že naše financie sa transparentne používajú na naše účely, aby sme si boli vedomí, že v prípade zlyhania právnych ustanovení, tu máme právny štát, ktorý rozhoduje nezávisle od politickej vôle, teda nie je potreba, aby naše spory smerovali na ESĽP, kde doteraz stále prehrávame (ako doteraz Slovensko, čo je znova platené len z daní nás, Slovákov a čo hovorí o tom, že naše súdy - vrátane Ústavného súdu neposkytujú právnu ochranu občanom, tak ako by mal nezávislý súd poskytovať.)
Ak však treba voliť menšie zlo - určite Sulík, on pochová sám seba aj za pár mesiacov, ale Ficove zločiny sa len stupňujú a nikdy nekončia.
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa ephramko »

Sulík vie dobre argumentovať, ak diskutuje v krajine, kde sú ľudia naučení počúvať argumenty a sú vedení vzdelávacím systémom ku kritickému mysleniu. Na Slovensku je takýto typ diskusie, ako hádzať hrach na stenu. Už som sa o tom presvedčil milionkrát na internete. Obvzlášť ak stojíte proti oponentovi, ktorí úmyselne ignoruje akékoľvek vaše argumenty a snaží sa vás stiahnuť do diskusie zameranej len na emócie, pričom používa vyslovené klamstvá, generalizáciu alebo hovorí len "A" a "B či C" už úmyselne ignoruje.

A mám takí dojem, že čím je človek vyslovene debilnejší, tak tým je tvrdohlavejší a menej náchylný k zmene svojho názoru. Tie niektoré sprosté babky na internete, oni aj keby priamo k nim prišiel Fico osobne. Pred nimi im z pod vankúša zobral všetky peniaze a povedal im, že za to môže Radičovej vláda, tak by tomu úprimne uverili.
Napísať odpoveď