Podnikanie s kamaratom

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
TK1991
Star
Star
Používateľov profilový obrázok

Re: Podnikanie s kamaratom

Príspevok od používateľa TK1991 »

gogo956 napísal:Nemam rozdelene ktore su buyback a ktore nie, takze neviem. V kazdom pripade odporucam kazdemu kto chce investovat si o tom nieco precitat, je v tom velky potencial.
Mas aj nejake odporucania na literaturu?
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

Hojko
Za minuly rok cisty zisk 11perc. Ale vtedy som sa vobec na este buybacky neorientoval a az tento rok som si uvedomil ci to nie je najlepsia a najjednoduchsia strategia. Tento rok este nie je uzavrety.

Tk1991
neviem o konkretnej literature na buyback, je ale kopec dobrej ohladom obchodovania na burze ako takeho. Priklad: bull trend na Apple zo zaciatku roka 2017 vznikol prave z dovodu masivneho buybacku zo strany firmy v 1. kvartaly vid graf nasdaq. Z toho je vidno kolko sa dalo realne zarobit.
Pilifo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Pilifo »

gogo956, to si mal ešte dosť slabý ten minulý rok, keďže S&P 500 išiel v roku 2017 hore o vyše 21% :)

Ak niekto chce investovať a nechce štúdiu a analýze venovať veľa času, tak kupovať ETF index S&P 500 je ideálne riešenie. Ten má historický priemerný ročný výnos okolo 10%, čo je o dosť lepšie ako 0,8% na sporiacom účte :lol: To retailovým investorom odporúča aj Warren Buffett.
gogo956
Redeemer
Redeemer

Pilifo
Ano to je urcite pravda. Ale ja to beriem aj ako urcitu zabavu, obcasne trejdovanie ma bavi. V minulosti som mal aj uspesnejsie roky. Ale index sap500 moze maj klesat, co sa pri zdravej buybackovej firme nestane.
Markoff
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Markoff »

gogo cez akeho brokera obchodujes s akciami?
gogo956
Redeemer
Redeemer

Cesky Lynx ale vyhodnejsi ak clovek robi viacej obchodov je priamo Interactive brokers
yoggy

Príspevok od používateľa yoggy »

Japaja ako to ide? Uz mas x6? :D
japaja
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa japaja »

srandy pandy :D
co sa tyka toho kamarata dalo to zabrat aby som ho z toho vyskrtol chvilu to bral tahsie ale ponukol som mu moznost ak pojde do toho sam nieco mu "poradim" (a tym to konci) a taktiez myslim od tej doby ze som to zrobil dobre , nikto mi nebude stat za chrbtom co a ako robim a ci dobre etc..

co sa tyka businessu ako takeho jablko nevyrastie zo dna na den aktualne mam otvorenu SZCO a pozeram na statistiky produktov ktorym smerom sa vybrat + mam pripravene templates pre supplierov na konverzaciu ked uz niekoho vyberiem. :) , odhadovane vstupne naklady budu asi do 1.2K eur viac nie

(sorrka za 0 diakritiku pisem z prace na ENG klavesnici)
Napísať odpoveď