Kauza miliónových zmeniek, kvôli ktorým je podnikateľ z mafiánskych zoznamov Marian Kočner už vyše dvoch mesiacov vo väzbe, sa dotkla aj Katedry žurnalisitky na FiF UK v Bratislave.
Nina Sobotovičová, webeditorka SME, totiž vo svojej bakalárskej práci riešila kauzu Gamatex, ktorá mala zmenkám za desiatky miliónov eur predchádzať.
O jej bakalárku sa začali pred niekoľkými týždňami zaujímať aj právnici televízie Markíza, ktorá proti Kočnerovi v spore stojí.
Lenže autorka sa k originálu zrazu nevedela dostať.
3.Ficova vláda (2016-2018)/1.Pellegríniho vláda (2018-2020)
Re: 3.Ficova vláda (2016-2018)/1.Pellegríniho vláda (2018-20
Slovensko, krajina stracajucich sa zaverecnych prac:
Ale to, samozrejme, neobhajujem. Veď som napísal, aké dôvody za tým vidím.
Som toho názoru, že ak čosi vyprodukujem, tak by to malo byť dostupné. Kalkulovať možno max. v tom zmysle, že píšem bakalárku/diplomovku a viem, že ju ešte budem rozpracovávať ďalej a nechcem, aby bola ihneď verejne dostupná kvôli prípadnému plagiátorstvu, ale tak to je už zrejme istý druh paranoje.
Ano naťahovať sa s tebou na tomto je ako naťahovať sa so strapatym vo vedľajšej téme. Ale fakt si mi najprv začal obíjať o hlavu 26 ročného študenta, ktorý zarába. To že platí DPH sa nemení vládou, ale to načo sa tá DPH použije sa vládou mení a práve tu, by sa tá DPH dala využiť lepšie a adresnejšie ako takto populisticky ju rozhajdákať.hughito napísal:Plus som využil príklad konkrétneho študenta, ktorý nezarába, ktorý má proste svoj status, nie je dospelý pracujúci. Pre neho konkrétne ten vlak zadarmo je, za tým si stojím. To, že platí v obchode DPH je fakt, ktorý sa nemení vládou (síce, spomeňme aspoň zníženú DPH za základné potraviny, ktoré presadili Ficovci).
Hypoteticky - ten konkretny študent ušetrí na pokladni, ale keby si ten konkretny študent, odkladal po dobu 10 mesiacov (šk rok) každý jeden bloček, fakturu a pod. čo zaplatil a zratal sumu všetkých DPH za tých 10 mesiacov, tak by, podľa mňa, vo väčšine prípadov zistili, že štátu odviedli viac, ako oni precestovali za vzdelaním. Keďže to je priorita toho aby cestovali zadarmo do škôl. Napr. Kysak - Košice, plné cestovné 0,90€ osobákom, bývalé študentské 0,45€, teda 0,90€ na deň a teda 4,50 na týždeň, 18 na mesiac, 180 na školský rok. Chceš mi povedať, že DPH tohto konkrétneho študenta za 10 mesiacov je menšia ako 180€?hughito napísal:Ty tým, že študent niečo kupuje, chceš spochybniť, že ten vlak zadarmo dostane. Ja som to hyperbolizoval v tom zmysle, že áno, to zadarmo nie je 100%, ale vplyv nákupu a odvedeného DPH vs fakt, že idem vlakom a namiesto 5/10/15 € za cestu ´zaplatím´ 0€, je zanedbateľný
viete vyrátať podiel tých odvedených daní vs faktický stav toho, že na pokladni ušetrím napr. 15 € pri jednej ceste? Neviete, ani ja, preto som použil hyperbolu o 99,xyz%, lebo pôjde o zanedbateľnú sumu vzhľadom ku stavu, že vlaky zadarmo sa platia z daní všetkých ľudí na Slovensku, ale pri tej konkrétnej pokladni stojí konkrétny človek a okamžite ušetrí x €
Cesta KE - BA rýchlikom bývale študentské cca 10€, 20 na týždeň, 80 na mesiac, 800€ na šk. rok Tu už by sa dalo polemizovať o tom, či tento konkretny študent zaplatil DPH v tejto sume, zaleží od toho čo kupoval. Tu by sa aj dalo povedať, že časť tých jazd mu zaplatil štat z penazí niekeho iného(napr. aj toho študenta čo prejazdil len 180€ ale odviedol na DPH viac), lebo konkretne on zaplatil na dani menej ako prejazdil.
Ide o princíp pochopiť, že všetko čo je dotované z verejných zdrojov nemôže byť zadarmo a nie všetci to majú "zadarmo", lebo niekto cestuje menej, niekto viac, niekto dlhšiu vzdialenosť, niekto kratšiu vzdialenosť. Čo znamená, nie je to adresná pomoc.
Aplikuj si na to, ten hypotetický príklad zhora. Precestoval is viac ako si zaplatil na DPH za mesiac? A tie ušetrené peniaze si si nedal do prasiatka predpokladám. Minul si ich niekde inde, čím si znovu časť z nich nalial do štatnej kasy. Čiže moja DPHčka nie je absurdná, ak si ju prerátaš sám na seba koľko si zaplatil DPH a kolko precestoval "zadarmo".hughito napísal:Potom prišli vlaky zadarmo a suma mi už ostala, na jednu cestu mi to vychádzalo cca 3€, čiže týždenne som mal viac 6€, mesačne 24€.
To mas nejake lacne listky. 2.30 je cely listok. A to je len 30km do BA.
Inac sestra si to teraz isla vybavit a najprv ju teta za priehradkov poslal prec, ze este jej nezacal semester tak co otravuje. Potom druhy krat ju poslal prec ze nestaci podpis skoly, ale treba to mat overene ci co. No sluzby ako sa patri, tete sa asi nechcelo klikat.
Inac sestra si to teraz isla vybavit a najprv ju teta za priehradkov poslal prec, ze este jej nezacal semester tak co otravuje. Potom druhy krat ju poslal prec ze nestaci podpis skoly, ale treba to mat overene ci co. No sluzby ako sa patri, tete sa asi nechcelo klikat.
Myslíš mna? Dlho som necestoval vlakom, otvoril som si cp.sk, tam píše aj cenu lístka pri spoji, Rýchlikom KE - BA za 18,76€, študenti predtým mali 50% zľavu.
Nepomáhaj si nejakým strapatym a tu hlavu si radšej obíjaj o stenu vzhľadom na tie sľabučké výkony, ktoré tu predvádzaš.Ano naťahovať sa s tebou na tomto je ako naťahovať sa so strapatym vo vedľajšej téme. Ale fakt si mi najprv začal obíjať o hlavu 26 ročného študenta, ktorý zarába. To že platí DPH sa nemení vládou, ale to načo sa tá DPH použije sa vládou mení a práve tu, by sa tá DPH dala využiť lepšie a adresnejšie ako takto populisticky ju rozhajdákať.
To je, samozrejme, vecou diskusie. Vždy sa dá povedať, že sa to či ono dalo urobiť lepšie, alebo teda tie či oné prostriedky využiť na niečo iné. To je ľahučké. Faktom je, že SMER vládne a SaSka píše brožúry a spolu so svojimi súputníkmi váľa vlády. Keď sa dostanú k moci, bude zase vykrikovať SMER. O tom to je.ale to načo sa tá DPH použije sa vládou mení a práve tu, by sa tá DPH dala využiť lepšie a adresnejšie ako takto populisticky ju rozhajdákať
Hypoteticky - ten konkretny študent ušetrí na pokladni, ale keby si ten konkretny študent, odkladal po dobu 10 mesiacov (šk rok) každý jeden bloček, fakturu a pod. čo zaplatil a zratal sumu všetkých DPH za tých 10 mesiacov, tak by, podľa mňa, vo väčšine prípadov zistili, že štátu odviedli viac, ako oni precestovali za vzdelaním. Keďže to je priorita toho aby cestovali zadarmo do škôl.
Ale tento princíp je hádam každému jasný a vždy bol = jasné, že sú to verejné zdroje. Pravičiarov to slovo zadarmo irituje, SMERu politicky viac vyhovuje, lepšie to znie. Fakticky sú to vlaky bezplatne: lebo sa za ne neplatí. Čo sa týka adresnosti: no adresné je v tom, že je pre všetkých študentov a dôchodcov. Inak samozrejme, že niekto ho využije, resp. získa na ňom viac, ako iní.Ide o princíp pochopiť, že všetko čo je dotované z verejných zdrojov nemôže byť zadarmo a nie všetci to majú "zadarmo", lebo niekto cestuje menej, niekto viac, niekto dlhšiu vzdialenosť, niekto kratšiu vzdialenosť. Čo znamená, nie je to adresná pomoc.
buď sa už konečne nauč čítať s porozumením, alebo ja musím začať písať ako keby som sa bavil s dementom, bol to hypotetický príklad aby to pochopil aj retarovaný, že to o sa tvari zadarmo, nie je zadarmo a nikdy ani nebude a nie su ani bezplatne pretože si za to platí len inou formou/cestou, nie priamo ZSSK ale ZSSK cez štat. A môžeš sa aj na hlavu postviť, nezmeníš to. (inak bezplatne synonymom slova zadarmo)No ale veď suma všetkých DPH ide na x ďalších verejných služieb a oblastí. Nedajú sa vytrhnúť len vlaky zadarmo.
Ty máš čo vravieť od buchani hlavy a "slabučkosti", ty.
Stratený prípad. Choď sa bavkať so strapatym, rovný rovného si hľadá.
tak mile deti, dnes si ukazeme, ako v praxi vyzera technologicky dlh o tom infrastrukturnom vo forme padnutych trolejov zase nabuducehughito napísal:Vlaky zadarmo ako opatrenie obhajujem, a to od začiatku.
suvislost s vlakmi "zadarmo" uvidi kazdy, kto tento post uvidi
Ja fanda vlakov zadarmo nie som(minimalne studentom by som to obmedzil na trasu skola-domov), ale az taku suvislost nevidim. Za tie peniaze co sa doteraz dali na dotovanie dopravy by sa obmenili cca 1-2% vlakov, co je lepsie ako nic, ale stale je to financne hodne poddimenzovane.
Reťazce majú platiť 2,5 % z čistého obratu, SNS už predložila návrh zákona do parlamentu
Další návrh na zvýšenie daní, keď je ekonomika na vrchole, zaplatia to samozrejme bežní ľudia
stat z toho ziska 150M rocne, kolkoze maju stat obedy zdarma?
Na tie ich provízie za štíhačky a transportéry predsa treba niekde vybrať peniažky.
Aj pán poslanec Hrnko potrebuje nové sáčko za 600€, aby nás mohol dôstojne reprezentovať...
Fico z debaty vyšiel víťazne? To sotva. To ti len imponuje ten jeho falošný lite-komunizmus.hughito napísal:No čo? Sulík vs Fico na TA3. Roky opozícia kričala, že aký je Fico zbabelec a bojí sa diskutovať s oponentmi. No, dobre pre nich. Budete mi určite vyčítať predpojatosť, ale snažím sa to hodnotiť objektívne - Fico Sulíkovi celkom naložil. A to je Sulík pomerne dobrý diskutér. S pokojom, prehľadom, argumentoval, čísla, fakty. Sulík sa zmohol na opakovanie pár mantier, často sa vyhýbal konkrétnym protiargumentom a zase len tie neoliberálne frázy a prehŕňal kalendár - bez neho by bol úplne stratený. Môj dojem je taký, že Fico z debaty vyšiel víťazne.
Ekonomický vzor ĽSNS si treba zastať, viem.
-
yoggy
Vlada nam predlozila navrh na novy odvod pre maloobchody.
https://finweb.hnonline.sk/ekonomika/18 ... dlzila-sns
Cize ceny uz aj tak drahych potravin pojdu hore minimalne o 2,5% pocnuc Januarom
Cize rok 2019:
Cena energii +9-10%
Cena potravin +2.5%
Ak nieco mate tak doplnte
Vyzera to na pekny rok. 
https://finweb.hnonline.sk/ekonomika/18 ... dlzila-sns
Cize ceny uz aj tak drahych potravin pojdu hore minimalne o 2,5% pocnuc Januarom
Cize rok 2019:
Cena energii +9-10%
Cena potravin +2.5%
Ak nieco mate tak doplnte
Treba peniaze na obedy zadara a zvacsovanie kuchyn 
Reportéri RTVS natočili celú reláciu o únose Vietnamca. Vo vietnamskej komunite sa pošuškáva, že za únos dostala slovenská strana keš 2 milióny eur a že tieto peniaze boli vyplatené súkromnej osobe. Kaliňák sa v relácii obhajuje, že to nebol žiaden disident, že ten človek ukradol niekoľko miliónov a jemu ho vôbec nie je ľúto.
https://www.rtvs.sk/televizia/archiv/13062/168440
Len pozor na slová, Kali. Osud má zvláštny zmysel pre iróniu a len aby si nedopadol rovnako, ako ten Vietnamec.
Len pozor na slová, Kali. Osud má zvláštny zmysel pre iróniu a len aby si nedopadol rovnako, ako ten Vietnamec.
Sranda je, že dneska u Braňa Závodskeho použila rovnakú "výhovorku" o ukrandutí 160 miliónov aj pani ministerka 
Reportéri super. Už som ich tu minule spomínal.ephramko napísal:Reportéri RTVS natočili celú reláciu o únose Vietnamca. Vo vietnamskej komunite sa pošuškáva, že za únos dostala slovenská strana keš 2 milióny eur a že tieto peniaze boli vyplatené súkromnej osobe. Kaliňák sa v relácii obhajuje, že to nebol žiaden disident, že ten človek ukradol niekoľko miliónov a jemu ho vôbec nie je ľúto.
Pri ich sledovaní mi však napadlo aj to, že koľko kriku bolo okolo ich "zrušenia." Aký je výsledok? Zatiaľ veľmi kritické a ostré reportáže proti súčasnej koaličnej moci.
A "vyhodená" Oľga Baková? Moderuje Silnú zostavu naďalej, reláciu sledujem. A tiež býva často ladená kriticky voči aktuálnej garnitúre.
Tak by ma zaujímalo, ako je to s tou cenzúrou?
Je úplne jedno, čo im PR oddelenie napísalo. To isté dookola píšu aj smerácky trollovia po diskusiach. V definícii toho trestného činu je úplne bezpredmetná skutočnosť, či ten človek vo Vietname kradol alebo nekradol, tam je dôležité to, že mu u nás nejaký predstaviteľ štátnej moci, zneužitím svojej moci a pozície, svojvoľne odoprel práva a podielal sa na jeho zavlečení - priamo alebo nepriamo (poverením podriadených). Tiež nehrá úlohu to, či ten človek bol zmlátený alebo spútaný (ako tvrdí Kaliňák). A kategória trestných činov voči ľudskosti je u nás najprísnejšie trestaná.
Dúfam, že to nezamätú pod koberec a že ďalej na to budú tlačiť aj Nemci. Ideálne by bolo nájsť dôkazy proti nejakej menšej do toho zapletenej figúrky (šéf protokolu, šéf úradu na ochranu činiteľov) a pod. Keď im bude reálne hroziť 15+ rokov, tak sa možno pred súdom rozhovoria aj o tom, akú úlohu v tom všetkom hral Kaliňák.
Mesiac dozadu mi zase volali z Ilavskej pevnosti, že sa im uvoľnilo miesto a v minulosti som sa tam hlásil, či ešte nemám náhodou záujem. Keby som mal možnosť vidieť Kaliňáka denne na dvore hrať loptové hry s ďalšími noname muklami, to by bol ten najlepší možný pracovný benefit. Ani by mi nevadilo, že som išiel platovo dole.

Dúfam, že to nezamätú pod koberec a že ďalej na to budú tlačiť aj Nemci. Ideálne by bolo nájsť dôkazy proti nejakej menšej do toho zapletenej figúrky (šéf protokolu, šéf úradu na ochranu činiteľov) a pod. Keď im bude reálne hroziť 15+ rokov, tak sa možno pred súdom rozhovoria aj o tom, akú úlohu v tom všetkom hral Kaliňák.
Mesiac dozadu mi zase volali z Ilavskej pevnosti, že sa im uvoľnilo miesto a v minulosti som sa tam hlásil, či ešte nemám náhodou záujem. Keby som mal možnosť vidieť Kaliňáka denne na dvore hrať loptové hry s ďalšími noname muklami, to by bol ten najlepší možný pracovný benefit. Ani by mi nevadilo, že som išiel platovo dole.
Mne pri ich sledovaní napadlo, že tá vizuálna stránka a technické spracovanie relácie, je ako z 90. rokov. Fakt bieda. A takto to má RTVS vďaka čistkám aj v ďalších reláciach. To je podľa mňa veľmi smutné, že čo Mika tvrdo roky vybudoval a RTVS sa mu podarilo dostať na úroveň komerčných TV, tak to SNS v priebehu roka totálne všetko doje***.hughito napísal:Pri ich sledovaní mi však napadlo aj to, že koľko kriku bolo okolo ich "zrušenia." Aký je výsledok? Zatiaľ veľmi kritické a ostré reportáže proti súčasnej koaličnej moci.