Meteostanica
-
DarkLordSK
Medium Expert
Meteostanica
Ahojte potreboval by som poradiť meteostanicu. Prakticky mi ide hlavne o to že potrebujem vedieť vnútornú teplotu v izbe. Prakticky by som potreboval len teplomer do izby ale fakt presný nie +- 3 stupne ale nikde ho neviem zohnať. Jediná možnosť čo mi všade poradili je meteostanica. Ďakujem
-
Ryan Giggs
VIP
Re: Meteostanica
Meteostanica urcite nie je nieco co sa da nazvat presnym.
Nechapem ako nemozes vediet zohnat analogovy, izbovy teplomer, ved to maju v kazdom krame. A su urcite presnejsie ako nejaka bezna meteostanica s lacnym, cinskym senzorom.
Ak to potrebujes fakt presne, tak nejaky profesionalny, kalibrovany co splna ISO normu do skladov, labakov apod. Tam ale bude cena vyssia. Aj klasicke izbove a vonkajsie teplomery mozes mat certifikovane.
Nechapem ako nemozes vediet zohnat analogovy, izbovy teplomer, ved to maju v kazdom krame. A su urcite presnejsie ako nejaka bezna meteostanica s lacnym, cinskym senzorom.
Ak to potrebujes fakt presne, tak nejaky profesionalny, kalibrovany co splna ISO normu do skladov, labakov apod. Tam ale bude cena vyssia. Aj klasicke izbove a vonkajsie teplomery mozes mat certifikovane.
alebo si mozes vyrobit taky z RPi Zero W + Cidlo teploty + Oled display a este ti to aj bude ukladat udaje a budes si vediet robit statistiky ak velmi chces 
-
DarkLordSK
Medium Expert
osobne som to hľadal v elektro obchodoch som z MT a v každom elektre mi povedali meteostanica teda v akom type obchode to mám hľadať. Osobne chcem do 20 € a zase až tak presný nepotrebujem.
Toto by to nestačilo?
https://www.alza.sk/sencor-sws-1500-b-d ... .htm#popis
https://www.alza.sk/sencor-sws-1500-b-d ... .htm#popis
-
Ryan Giggs
VIP
Izbove ortuťove/liehove teplomery určite nenajdeš v elektre. V domacich potrebach. A maš to za 3-5€ a presnejšie než akakoľvek meteostanica za 20€.
A ak to nutne musi byť nejaky digitalny, tak hľadaj vlhkomer s teplomerom. To su teplomery použivane v priemysle (meranie teploty a vlhka v skladoch, vyrobnych halach v potravinarstve atd.)je tiež presnejšie ako meteostanice. To maš od cca 10€, skalibrovany s certifikatom od cca 30€.
A ak to nutne musi byť nejaky digitalny, tak hľadaj vlhkomer s teplomerom. To su teplomery použivane v priemysle (meranie teploty a vlhka v skladoch, vyrobnych halach v potravinarstve atd.)je tiež presnejšie ako meteostanice. To maš od cca 10€, skalibrovany s certifikatom od cca 30€.