Programatori v Londyne: skusenosti? Ma to zmysel?
Re: Programatori v Londyne: skusenosti? Ma to zmysel?
jasne, ale skusim priklad. je realne sa hlasit napr na junior poziciu do edinu s dvojrocnymi skusenostami a nasou skolou? predsa tam su nejake uskalia koli ktorym by ten clovek pre nich nemusel byt az taky atraktivny a je otazka, ci vobec takych ludi vobec beru do uvahy alebo take cv konci rovno v kosi.
S uvazovanim o presune do UK by som za aktuálnych zmien uvažoval až v druhej polovici budúceho roka, keď sa brexit utrasie
K tomu CV, musíš vedieť zaujať, musíš vycnievat z tých stoviek podobných životopisov, to platí všade
K tomu CV, musíš vedieť zaujať, musíš vycnievat z tých stoviek podobných životopisov, to platí všade
-
javatar
Hardcore addict
beardie radi dobre jedine ak to chces risknut (co sa moze oplatit)
Ano aj take CV ma v UK na juniorskych poziciach sancu. Len ich budes asi musiet poslat stovku.
Ano aj take CV ma v UK na juniorskych poziciach sancu. Len ich budes asi musiet poslat stovku.
nie nie, ja sa do nicoho takeho pustat nechystam
(aj ked skusit zivot v edinburgu bol taky mensi sen, ktory som neskor zavrhol). skor ma to zaujimalo teoreticky, ci sa tam da dostat aj z nasej pozicie, predsa ich trh je obrovsky, anglictina rozsirena a tie ziadosti im mozu prist naozaj z kazdej strany. takze diky za odpoved.
Už len životopis musí byť niečím zaujímavý, na prvý pohľad musí byť neobvyklý formát, napr to, čo generuje enhancv.com
No a samozrejme do neho musíš napchat niečo relevantne, napr ja píšem nielen responsibilities, ale aj achievements, skrátka veci, ktoré si dosiahol, nielen to, čo vieš, lebo len vypísať zoznam programovacích jazykov veľmi nepomôže
No a samozrejme do neho musíš napchat niečo relevantne, napr ja píšem nielen responsibilities, ale aj achievements, skrátka veci, ktoré si dosiahol, nielen to, čo vieš, lebo len vypísať zoznam programovacích jazykov veľmi nepomôže
aky je rozsah uspechov co tam pises? Len veci tykajuce sa odboru, ci aj nejake sportove uspechy etc.? Poslal by si mi zivotopis do SS?
Jasne, uspechy v olympiade z biologie ci nepovinne pestovatelske prace na zakladej skole 
Bol to velmi dobry vtip, no v skole nam hovoria o dolezitosti roznych sutazi ci zdoraznovani charakterovych vlastnosti. Viem si predstavit ako dokaze zavazit to, ze niekto bol uspesny sportovec, je slobodna matka alebo si sam postavil dom. Pytam sa preto, ci s tymto mate skusenosti.
ved ked si Aberdeene tak si zabookuj stretko na Careers Service (ak si na UoA) a povedia ti presne co ma byt v CV. aj vdaka tomu mam robotu, ktoru mam. myslim, ze dalsie skoly v AB to maju rovnako.
Do zivotopisu pises, ze si reprezentoval skolu na okresnom kole v biologickej olympiade alebo ze si vyhral skolsku sutaz v behu na 800 metrov? Nepises. Ludi vo firme nezaujima, ze ty si absolvoval trapneho matematickeho Klokana, ze si bol skolskej olympiade z matematiky, ze si chodil na nepovinnu vytvarnu vychodu, ze si si dal seminar z geometrie alebo ze si bol jednotkarom z chemie. A uz vonkoncom ich nezaujina, ze ci byvas u rodicov, mas posteny dom alebo co, pretoze v tomto pripade budes v Londyne aj tak za pracou dochadzat.
Nemyslim si, ze si ma pochopil. Predstavujem si, ked sa na danu poziciu hlasia desiatky uchadzacov, tak to nebude skola alebo znalost technologii ktore zavazia. Myslim, ze pri viacerych ludoch s porovnatelnym vzdelanim a skusenostami by to mali byt prave nekvantifikovatelne povahove vlastnosti ktore rozhodnu. Ak si si postavil vlastny dom a vychovavas dve deti, je velka sanca ze si profesionalne niekde inde ako tvoj byvaly spoluziak/kolega co sa iba vezie a zije v mama hoteli, aj ked na papieri ste rovnaki.
sak ale nerob tu z neho debila, urcite nemyslel zakladoskolske sutaze ...
veci ako dobrocinnost, volunteering by som si do CV kludne dal ... ako spominal jackb, ak si na uni tak urcite mate Career services. My sme nieco podobne mali uz na strednej - counseling kde ti pomohli s CV (na vacsinu lepsich uni potrebujes CV), dali info o iniciativach/projektoch v ramci odboru ktory planujes studovat do ktorych sa mozes zapojit atd.
veci ako dobrocinnost, volunteering by som si do CV kludne dal ... ako spominal jackb, ak si na uni tak urcite mate Career services. My sme nieco podobne mali uz na strednej - counseling kde ti pomohli s CV (na vacsinu lepsich uni potrebujes CV), dali info o iniciativach/projektoch v ramci odboru ktory planujes studovat do ktorych sa mozes zapojit atd.
Celkovo nema velky vyznam do cv prilis rozpisovat veci ktore su starsie ako cca 5rokov. Podstatna je sucasnost, minulost pre firmu nie je zaujimava.
-
IterationError
Novice
Neviem, mne sa ohlasilo asi 30% firiem (i ked vyberal som dost poctivo match a mal som 2yr zahranicnu skusenost mimo UK/SK). Sice zaplavu maju, ale po prvom HackerRank/Codility teste imo tak 90% ludi odpadne ... Zasek na druhej strane treba vediet invertovat binarny strom za 15 minut 
Tiez sa bojim ze City 60K je nic moc (btw medzi casom mi to dali, teraz sa citim blbo ze som z 55 mohol vytrieskat aj viac ako 60). Stale neviem, co sa mi na Britoch paci ze nemaju problem dat 45 dni offer letter deadline, takze clovek ma cas ponanalyzovat.
Moje CV neni extra, ale je ine ako 95% ostatnych kedze je v LaTeXe
(myslim ze hlavne s firmami v research/finance to moze zabrat)
Tiez sa bojim ze City 60K je nic moc (btw medzi casom mi to dali, teraz sa citim blbo ze som z 55 mohol vytrieskat aj viac ako 60). Stale neviem, co sa mi na Britoch paci ze nemaju problem dat 45 dni offer letter deadline, takze clovek ma cas ponanalyzovat.
Moje CV neni extra, ale je ine ako 95% ostatnych kedze je v LaTeXe
pockaj, vidim zle alebo sa chalan posunul "vdaka" tomu svojmu zivotopisu z project coordinatora v svojom obore na store managera uplne mimo?beardie napísal:Už len životopis musí byť niečím zaujímavý, na prvý pohľad musí byť neobvyklý formát, napr to, čo generuje enhancv.com
https://enhancv.com/successful-resumes/ ... me-example
Pravdepodobne to súvisí s jeho presunom do inej krajiny
-
guess.whoo
Redeemer
- Kontaktovať používateľa:
no co? ako sa ti tam zije s odstupom casu? da sa to zvladat s tym platom?