Multi-kulti
Re: Multi-kulti
kali520: zamestanci a noví riaditelia idú na horu Fuji, pekná tradícia.
- tiež mi to tak zapadá ak pôvodne obyvateľstvo nahradíš multi-kulti tak je väčší chaos, ľudia sa navzájom požierajú a tým pádom sa elitárom ľahšie
vládne.
- tiež mi to tak zapadá ak pôvodne obyvateľstvo nahradíš multi-kulti tak je väčší chaos, ľudia sa navzájom požierajú a tým pádom sa elitárom ľahšie
vládne.
ano. preto bol v strednej Europe do roku 1918 ustavicny chaos. ved tych, ktorych nezabili Tatari, Turci, hladomor, cholera, mor,... nahradili importom z Nemecka, Podkarpatskej Rusi, doviezli si Talianov, prisli Zidia... ludia sa stahovali za pracou. taky to bol chaos az prezil cele storocia zivota ludi diamestralne odlisnych kultur vedla seba.M4jk1:-) napísal:iež mi to tak zapadá ak pôvodne obyvateľstvo nahradíš multi-kulti tak je väčší chaos
Ja to myslím na súčasný stav, máš pocit žeby pôvodní obyvatelia Švédska, Nemecka, Talianska, Anglicka chceli imigrantov alebo vďaka ich vláde tam prišli.
Keď si niekto pozrie v slovníku diametrálne, uvidí tam 1. protichodný, opačný: d. rozdiel, rozpor úplný protikladjackb napísal:zivota ludi diamestralne odlisnych kultur
Rôzne európske etniká a ich kultúra nie sú diametrálne rozdielne. To je len tvoja hra, s cieľom relativizovať neeurópsku migráciu do krajín Európanov. Zbytočne.
pockaj, opytam sa domacej, ci jej vadi, ze ja a dalsi dvaja spolubyvajuci zijeme v jej dome, platime najom a ucty zatial co ona vdaka tomu nemusi chodit do praceM4jk1:-) napísal:Anglicka chceli imigrantov
nie nie. to je tvoja snaha potlacat kulturne dedicstva etnik v Europe. pre teba je konstrukt europskej kultury. tebe je jedno, ze je rozdiel medzi Islandanom a Rumunov ci Saamom a Andaluzanom, Krymskym Tatarom a obyvatelom Faorskych ostrovov. ty popieras rozdiely, ktore definuju ich kulturnu identitu a chces z nich sede kultune blato.-AA- napísal:Rôzne európske etniká a ich kultúra nie sú diametrálne rozdielne. To je len tvoja hra, s cieľom relativizovať neeurópsku migráciu do krajín Európanov. Zbytočne.
a relativizujem certa stareho. chcem kontroly uz treti rok.
Nič také nerobím, samozrejme. Na blato sa ale začína podobať tvoje súčasné miesto pobytu.
Relativizácia, je zrovnávanie napr. multi-kultúrneho Rakúska-Uhorska, s prítomnosťou miliónov arabov/moslimov alebo čiernych Afričanov v Európe.
Relativizácia, je zrovnávanie napr. multi-kultúrneho Rakúska-Uhorska, s prítomnosťou miliónov arabov/moslimov alebo čiernych Afričanov v Európe.
tak to mame inu definiciu blata 
aha, pridame si "dobre multikluti" a "zle". ti moslimovia v boli v Rakusko-Uhorsku ci v Nemeckom cisarstve uz pred 100 rokmi. snad som daval clanok zo storocnych novin ako v Berline otvorili prvu mesitu.
aj o tom, ze pristavoch "mojho sucasne miesta pobytu" boli komunity moslimov vtedy, ked ked sa na uzemi dnesneho Slovenska ludia upalovali pre to, ku ktorej vetve krestanstva sa pridaju.
aha, pridame si "dobre multikluti" a "zle". ti moslimovia v boli v Rakusko-Uhorsku ci v Nemeckom cisarstve uz pred 100 rokmi. snad som daval clanok zo storocnych novin ako v Berline otvorili prvu mesitu.
aj o tom, ze pristavoch "mojho sucasne miesta pobytu" boli komunity moslimov vtedy, ked ked sa na uzemi dnesneho Slovenska ludia upalovali pre to, ku ktorej vetve krestanstva sa pridaju.
Znova neadekvátne porovnanie zanedbateľného počtu neeurópskych menšín v minulosti, s dnešnou situáciou.
A to, že je rozdiel medzi prirodzenou multi-kultúrnosťou európskych národov a novodobou (len asi 50-70 rokov) politicky riadenou imigráciou z "tretieho sveta", by mala byť samozrejmosť.
A to, že je rozdiel medzi prirodzenou multi-kultúrnosťou európskych národov a novodobou (len asi 50-70 rokov) politicky riadenou imigráciou z "tretieho sveta", by mala byť samozrejmosť.
akeho poctu zase? ved problem je nezmysel, ze Neeuropania nemozu zit vedla Europanov v Europe bez problemov. stovky rokov su dokazom, ze sa to da.
apropos, "politicky riadena imigracia": najvyraznejsia bola prave do Nemecka, kedy sa ku Rynu prestahovali desiatky tisic osob z Vychodneho Pruska ci uzmi na pravom brehu Odry. a tym, ako sa vzdy Zapadnemu Nemecku darilo, tak je dost od veci pisat, ze politicky riadena imigracia je cire zlo.
zavaras kompot na zimu: hrusky a jablka? bud porovnavas multikulturalizmus, alebo imigraciu.-AA- napísal:rozdiel medzi prirodzenou multi-kultúrnosťou európskych národov a novodobou (len asi 50-70 rokov) politicky riadenou imigráciou
apropos, "politicky riadena imigracia": najvyraznejsia bola prave do Nemecka, kedy sa ku Rynu prestahovali desiatky tisic osob z Vychodneho Pruska ci uzmi na pravom brehu Odry. a tym, ako sa vzdy Zapadnemu Nemecku darilo, tak je dost od veci pisat, ze politicky riadena imigracia je cire zlo.
Rozdielneho počtu cudzincov k pomeru domaceho obyvatelstva v minulosti a dnes, s tým že v minulosti to bol ovela menší počet.jackb napísal:akeho poctu zase? ved problem je nezmysel, ze Neeuropania nemozu zit vedla Europanov v Europe bez problemov. stovky rokov su dokazom, ze sa to da.
Dnešná situacia len dokazuje, že čím viac cudzincov tym viac problemov.
ja mam pocit, ze to percentualne zastupenie bolo a je rovnake. len sa zmenili absolutne hodnoty.
s tymi cudzincami mas mozno pravdu
s tymi cudzincami mas mozno pravdu
reakciaMôže Vám zamestnávateľ zakázať rozprávať vo svojom rodnom jazyku na pracovisku? Argument bol, že ide o BOZP.
Vo spol. kde pracujem sú agentúrni zamestnanci prevažne z Poľska.
Je tam obrovský rasizmus hl. zo strany starších miestnych Škotiek.
a potom flame war o tom, ci je slusne alebo nie hovorit v pritomnosti domacich svojim materinskym jazykomPodla mna moze aale aj nemoze...my mame napr english language policy takze musime po anglansky na verejnych miestach v praci ale aj tak to nik nerespektuje...ci sa k tomu vztahuje zakon alebo vyhlaska to netusim
Ty zrovnávaš úroveň multi-kulturalizmu spred 70 a viac rokov do minulosti, so stavom, ktorý je tu dnes.jackb napísal:bud porovnavas multikulturalizmus, alebo imigraciu.
Jediný dôvod prečo tomu venujem trochu času, je verejné poukázanie na absurdné a iracionálne myšlienkové pochody ľudí ako ty.
iracionalne myslienky mas len ty. ludia roznych kultur vzdy dokazali zit vedla seba, kym sa na jednej zo stran nenasiel iracionalny imbecil, ktory zacal tvrdit, ze ta jeho strana je lepsia ako ta druha 
Možno v ríši rozprávok.
V realite výrazná heterogenita narúša väzby, dôveru v spoločnosti a bezpečnosť, vytvára konflikt a súperenie o dominanciu.
Homogenita má opačný efekt.
V realite výrazná heterogenita narúša väzby, dôveru v spoločnosti a bezpečnosť, vytvára konflikt a súperenie o dominanciu.
Homogenita má opačný efekt.
v risi tvojich chorobnych bludov.
kym nie su psychopati, ktorym ide len o nenavist, nikdy problemy neboli ani nie su. ludia chcu zit v pokoji, tak preco by si vymyslali dovody nenavidiet susedov?
ale ako Gluchovsky napisal, najlepsi sposob ako ovladat Vychodoeuropana je dat mu nepriatela, z ktoreho bude mat des.
kym nie su psychopati, ktorym ide len o nenavist, nikdy problemy neboli ani nie su. ludia chcu zit v pokoji, tak preco by si vymyslali dovody nenavidiet susedov?
ale ako Gluchovsky napisal, najlepsi sposob ako ovladat Vychodoeuropana je dat mu nepriatela, z ktoreho bude mat des.
oni si ich nevymyslaju, vymyslené boli v 7. storocijackb napísal:ludia chcu zit v pokoji, tak preco by si vymyslali dovody nenavidiet susedov?
sovinizmus je tak stary?
Islam je taky starý
co ma islam spolocne s tym, ze pretrvava poltisicrocna nenavist medzi katolikmi a protestantami? alebo ako sa islam pricinil k tomu, ze pred 80 rokmi v CSR cast Nemcov nenavidela vedla seba Cechov a Zidov? alebo pred 25 rokmi sa najskor nemohli vystat Cesi a Slovaci a potom prisla na rad nevrazivost voci Madarom?