Multi-kulti
Re: Multi-kulti
AA píše o súčasnosti
smajara... tak ako sa islam v UK pricinil o nevrazivost Skotov voci Anglicanom? alebo Poliakov voci Rusom? Ukrajincov a Rusov?
Vidím rozdiel medzi nevraživostou medzi jednotlivcami a systematickym učením nenavidiet všetky ostatné skupiny ľudí neklanajuce sa rovnakému bohu, resp dokonca klanajuce sa rovnakému, ale s mierne odlišnými preferenciami
Vieš uviesť príklady, kedy sú celé skupiny Skotov nabadane k nevraživosti k Angličanom?
Poliaci a Ukrajinci nenávidia Rusov z historických dôvodov, islam učí nenavidiet systematicky
Vieš uviesť príklady, kedy sú celé skupiny Skotov nabadane k nevraživosti k Angličanom?
Poliaci a Ukrajinci nenávidia Rusov z historických dôvodov, islam učí nenavidiet systematicky
tak ale to funguje aj v krestantve, kde je otvorena nenavist katolikov ku inym krestanom.
v Skotsku ludia z SNP radi vytiahuju krivdy z historie, tak ako Poliaci a Ukrajinci - vycistenie Highlands a s tym spojeny export Skotov do kolonii, potlacenie gealic, ale aj pri kilte sa vzdy pripomina, ze ten povodny bol iny a az kym anglicky kral nevymyslel, tak tartan ako odznak klanu ani nebol... a aj v sucasnosti maju dovod preco neustale spominat, ze ropne peniaze tecu do Westminsteru, ze skotski chlapci zomieraju vo vojnach, ktore si vymyslaju v Londyne, aj samozrejme Brexit...
ak chces napisat, ze to je len politicka strana, tak tak je to aj v islame. len mala skupina si knizku vylozila tak, ze treba hubit kazdeho, kto sa klania inak, ci vola boha inak.
v Skotsku ludia z SNP radi vytiahuju krivdy z historie, tak ako Poliaci a Ukrajinci - vycistenie Highlands a s tym spojeny export Skotov do kolonii, potlacenie gealic, ale aj pri kilte sa vzdy pripomina, ze ten povodny bol iny a az kym anglicky kral nevymyslel, tak tartan ako odznak klanu ani nebol... a aj v sucasnosti maju dovod preco neustale spominat, ze ropne peniaze tecu do Westminsteru, ze skotski chlapci zomieraju vo vojnach, ktore si vymyslaju v Londyne, aj samozrejme Brexit...
ak chces napisat, ze to je len politicka strana, tak tak je to aj v islame. len mala skupina si knizku vylozila tak, ze treba hubit kazdeho, kto sa klania inak, ci vola boha inak.
takze moji moslimski kamarati ma nenavidia? 
Ci ta nenávidia neviem, ale ak by ich bola väčšina a boli by salafisti ci wahabisti, tak by si asi nadšený nebol, tak ako nikto, kto žije vo väčšinovej moslimskej populácii, asi ani oni sami, keď neustále utekajú 
Je zaujímavé sledovať otvorenosť moslimov v nejakej oblasti v závislosti od ich počtu, ale to ty predsa vieš
jackb: nie sú mi známe aktuálne výzvy katolíckych farárov na útoky voči evanjelikom ci anglikanom, ale pokojne uveď, rad sa poucim
Ešte k tomu islamu, ten je nereformovatelny, politická strana je nahraditelna inou v priebehu pár rokov
Je zaujímavé sledovať otvorenosť moslimov v nejakej oblasti v závislosti od ich počtu, ale to ty predsa vieš
jackb: nie sú mi známe aktuálne výzvy katolíckych farárov na útoky voči evanjelikom ci anglikanom, ale pokojne uveď, rad sa poucim
Ešte k tomu islamu, ten je nereformovatelny, politická strana je nahraditelna inou v priebehu pár rokov
nevyzyvaji na utoky (aj ked teda na severe Irska to nedavno mohlo byt inak), ale nie je to ani bratska laska.
islam nie je jeden, ako si sam napisal. su moslimske spolocenstva, ktore ziju vedla krestanov bez problemov, az kym sa im do toho nezamiesaju sovinisti.
islam nie je jeden, ako si sam napisal. su moslimske spolocenstva, ktore ziju vedla krestanov bez problemov, az kym sa im do toho nezamiesaju sovinisti.
Hej, ale tí nežijú podľa koranu
ale ano. podla ineho vykladu, ale ziju podla Koranu. tak vsetky mozne krestanske spolocenstva a sekty ziju po Svateho Pisma, ktore si vylozili inak.
ten wahhabizmus, vznikol v 18. storoci, ma asi 4,5M vyznavacov. 4 v Saudi, zvysok v krajinach Zalivu, najviac v Emiratoch a v Katare. Retne zije v Emiratoch, ini Europania tam chodia na dovolenky dokonca pracovat a tesia sa dobre zdraviu. mozno su vsetko luckeri. kto vie.
salafizmus, z Egyptu v 19. storoci, ma v Saudi rovnako 4M vyznavacov, je silna mensina na v Katare, Emiratoch a Baharajne.
z toho je jasne, ze tieto dve sekty nereprezentuju vsetok islam ani cely moslimsky svet.
ten wahhabizmus, vznikol v 18. storoci, ma asi 4,5M vyznavacov. 4 v Saudi, zvysok v krajinach Zalivu, najviac v Emiratoch a v Katare. Retne zije v Emiratoch, ini Europania tam chodia na dovolenky dokonca pracovat a tesia sa dobre zdraviu. mozno su vsetko luckeri. kto vie.
salafizmus, z Egyptu v 19. storoci, ma v Saudi rovnako 4M vyznavacov, je silna mensina na v Katare, Emiratoch a Baharajne.
z toho je jasne, ze tieto dve sekty nereprezentuju vsetok islam ani cely moslimsky svet.
Koran je predsa len jeden, slová v ňom sú slová božie a sú posvätné, je len jeden výklad, Alah určite nevyslovil nič, čo by nebolo jasne pochopiteľné a dalo sa interpretovať rôznymi spôsobmi, neruhaj sa
/sarcasm off
Islam je zlo kvôli tomu, že je to ideológia, nie náboženstvo
/sarcasm off
Islam je zlo kvôli tomu, že je to ideológia, nie náboženstvo
ideologie su wahhabi a salafi.
s vykladmi ma problem aj Stary zakon, ktory je v orginali v jazyku z rovnakej rodiny ako arabcina. hebrejske aj arabske pismo zapisuju len korene slov, preto sa daju vykladat prakticky podla lubovole.
je pre nemoslima problem, v ktory den v tyzdni kto chodi do akej budovy na gymnastiku a co vsetko neje?
s vykladmi ma problem aj Stary zakon, ktory je v orginali v jazyku z rovnakej rodiny ako arabcina. hebrejske aj arabske pismo zapisuju len korene slov, preto sa daju vykladat prakticky podla lubovole.
je pre nemoslima problem, v ktory den v tyzdni kto chodi do akej budovy na gymnastiku a co vsetko neje?
Kvôli Starému zákonu sa nikto nevyhadzuje do vzduchu ani nezabija bezvercov
Keby išlo len o telocvik a diétu, tak je to každého osobná vec
Ale realita je taká, že raz ta nezoberie autobusar, lebo máš so sebou psa, inokedy si nemôžeš dat v jedálni bravčové, lebo nie je kvôli fanatikom dostupne
Islam nie je a ani nikdy nebol osobne náboženstvo, je to ideológia, ktorá upravuje každú časť života moslima a ak ich je v oblasti viac, tak aj ostatných ľudí
Keby išlo len o telocvik a diétu, tak je to každého osobná vec
Ale realita je taká, že raz ta nezoberie autobusar, lebo máš so sebou psa, inokedy si nemôžeš dat v jedálni bravčové, lebo nie je kvôli fanatikom dostupne
Islam nie je a ani nikdy nebol osobne náboženstvo, je to ideológia, ktorá upravuje každú časť života moslima a ak ich je v oblasti viac, tak aj ostatných ľudí
Chorobnými preludmi trpíš ty, asi preto ma z nich aj stále obviňuješ..jackb napísal:v risi tvojich chorobnych bludov.
Tu máš v krátkosti to o čom hovorím
Nie tvoje naivné predstavy o dobrých a zlých ("psychopatoch") ľuďoch..
A je naozaj vtipné, že pri diskusii o konfliktoch vyplývajúcich zo stretu rozdielnych kultúr, začneš sám vyťahovať práve konflikty medzi kultúrne bližšími Európanmi
Angel, naozaj chces dakym "videjkom ake ste este nevideli" zmenit takmer desatrocie osobnych skusenosti a precitane knihy?
tuto beardie siel na to tym, ze islam je rydze zlo. tak som ukazal, ze Europania sa nenavidia aj bez islamu. a tym padom nemozu tvorit jednotnu kulturu. ku konfliktom, ako som napisal, dochadza, ked je na aspon jednej strane sovinisticky idiot. preto treba zabranit radikalnym inamom, roznym Kuffam a inym kazat nenavist. nehovoriac o politoch, ktori z nenavisti a strachu cerpaju politicky kapital. to som ti ale pisal v reakcii na nacisticku teroristicku organizaciu.
beardie
urcite sa niekde najde sekta, ktora to robi. len nie je v prime time v telke.
problemy pri venceni psa som nezaznamenal, bravcovina ani pivo mi neboli odoprete ani v blizkosti centralnej mesity v Edinburghu. asi som zase robil nieco zle.
v krajine kde bravcovina dostupne nebola, ale bolo na ulici dost tulavych psov, v restikach dost piva, vina a domacej a chutne nahrady za bravcovinu.
aj krestanstvo upravuje kazdu cast zivota krestana. urcuje kedy a kde ma byt, kedy ma co robit. a chlapik to ako doplnok ku tyzdennemu telocviku pravidelne pripomina. ziadny moslim mi zatial nekecal do toho co jem, co pijem a robim. kto to ale ma potrebu robit boli zatial len krestania. jeden z minoritnej sekty no dalsi z tretieho najvacsieho nabozenskeho spolocenstva na Slovensku.
tuto beardie siel na to tym, ze islam je rydze zlo. tak som ukazal, ze Europania sa nenavidia aj bez islamu. a tym padom nemozu tvorit jednotnu kulturu. ku konfliktom, ako som napisal, dochadza, ked je na aspon jednej strane sovinisticky idiot. preto treba zabranit radikalnym inamom, roznym Kuffam a inym kazat nenavist. nehovoriac o politoch, ktori z nenavisti a strachu cerpaju politicky kapital. to som ti ale pisal v reakcii na nacisticku teroristicku organizaciu.
beardie
urcite sa niekde najde sekta, ktora to robi. len nie je v prime time v telke.
problemy pri venceni psa som nezaznamenal, bravcovina ani pivo mi neboli odoprete ani v blizkosti centralnej mesity v Edinburghu. asi som zase robil nieco zle.
v krajine kde bravcovina dostupne nebola, ale bolo na ulici dost tulavych psov, v restikach dost piva, vina a domacej a chutne nahrady za bravcovinu.
aj krestanstvo upravuje kazdu cast zivota krestana. urcuje kedy a kde ma byt, kedy ma co robit. a chlapik to ako doplnok ku tyzdennemu telocviku pravidelne pripomina. ziadny moslim mi zatial nekecal do toho co jem, co pijem a robim. kto to ale ma potrebu robit boli zatial len krestania. jeden z minoritnej sekty no dalsi z tretieho najvacsieho nabozenskeho spolocenstva na Slovensku.
Vies pomenovar par ludi z tej elity?M4jk1:-) napísal:kali520: zamestanci a noví riaditelia idú na horu Fuji, pekná tradícia.
- tiež mi to tak zapadá ak pôvodne obyvateľstvo nahradíš multi-kulti tak je väčší chaos, ľudia sa navzájom požierajú a tým pádom sa elitárom ľahšie
vládne.
Odoslané z ZTE BLADE A601 pomocou Tapatalku
jop, to sedíjackb napísal:tuto beardie siel na to tym, ze islam je rydze zlo.
stále sú si kultúrne bližšie ako priemerný Europan s priemerným Syrcanomjackb napísal:tak som ukazal, ze Europania sa nenavidia aj bez islamu.
to ani nikto netvrdil, bavíme sa o tom, ktoré kultúry sú si bližšiejackb napísal: a tym padom nemozu tvorit jednotnu kulturu.
koľko teroristických útokov bolo spôsobených za posledných 20 rokov kresťanmi a koľko moslimami?jackb napísal:urcite sa niekde najde sekta, ktora to robi. len nie je v prime time v telke.
Lebo kresťanstvo sa posúva trochu iným smerom ako islam
nicnehovoriaca subjektivna skúsenosťjackb napísal: problemy pri venceni psa som nezaznamenal, bravcovina ani pivo mi neboli odoprete ani v blizkosti centralnej mesity v Edinburghu.
v tom sa mýliš, kresťanstvo nemá sariu a netrvá na tom, aby sa žilo presne podľa hadisov a koranujackb napísal:aj krestanstvo upravuje kazdu cast zivota krestana. urcuje kedy a kde ma byt, kedy ma co robit. a chlapik to ako doplnok ku tyzdennemu telocviku pravidelne pripomina.
lebo je ich v tvojom okoli malojackb napísal:ziadny moslim mi zatial nekecal do toho co jem, co pijem a robim.
tuto chalani fasistcki odmietaju kulturne rozdiely krajin, nie to este rozdiely medzi etnikami v ramci nich. vidia europsku kulturu, za ktoru ma bojovat kazdy, kto opustil porodne cesty na europskej pode.beardie napísal:to ani nikto netvrdil, bavíme sa o tom, ktoré kultúry sú si bližšie
uz som ti pisal, ze mediam a politikom sa paci 8M salafistov a whabistov. nebudu vysielat ako v Bosne daju spolu kavu ci pivo, kazdy idu na svoj telocvik a potom si vecer zahraju sachy. ani to ako v Indonezii randia moslimovia s krestankami. to nikoho nebavi. ale ludi hadzanych zo striech a upalovanych na zazname v Ultra HD to ludi berie a myslia si ze to chce robit 1,8G dalsich. opak je pravdou.beardie napísal:koľko teroristických útokov bolo spôsobených za posledných 20 rokov kresťanmi a koľko moslimami?
detto ako to vyssie. vacsia sranda na piatocek by bola storka ako na mna vybehli s retazami a palicami a este som mal problemy so stanou policiou, lebo ako sa predklada na verenie, ta na zapade zvyhodnuje moslimov pred zvyskom.beardie napísal:nicnehovoriaca subjektivna skúsenosť
v katolicizme sa vyzaduje dodrziavanie oboch casti Pisma a Katechizmu Katolickej Cirkvy. co je montovanie sa do kazdodenneho zivota.beardie napísal:v tom sa mýliš, kresťanstvo nemá sariu a netrvá na tom, aby sa žilo presne podľa hadisov a koranu
ak teda vacsina moslimov ma zit v rozpore s Koranom, lebo len 8M ziju ten spravny zivot, tak v krestanstve to bude percentualne velmi podobne. lebo to nie len ist v nedelu odsediet si omsu a pred Vianocami a Velko nocou ist farakovi povedat co vsetko zle clovek narobil, aby mohol ist veriaci ostatentativne na prijmanie.
momentalne ano. ale ani ked som pred rokom kolegu, ktory prisne dodrziaval Ramadan a sedel vedla v open space, tak do mna nepindal za to co a kedy jem a pijem. na Slovensku mal pocas celeho Postu pred Velkou nocou greckokatolicky spolubyvajuci komentare na to co pocuvam, co jem, kam chodim a co robim. trochu rozdiel, nie?beardie napísal:lebo je ich v tvojom okoli malo
Mozes prestať obhajovať tu zvrátenu ideológiu?
porovnavanie dvoch abrahamickych nabozenstiev je obhajoba salafistickej a wahhabistickej sekty? to je podla vzoru: premen percenta na absolutneh hodnoty a chces si celu Afriku zobrat domov?
Islam je zlo, kresťanstvo a judaizmus menšie zlo, ja osobne si vyberám ateizmus/agnosticizmus, nemám potrebu veriť v rozprávky písané pohonicmi kôz staré 1300 až 2500 rokov