Romovia na Slovensku

Diskusie na politické témy...
hughito
Redeemer
Redeemer

Re: Romovia na Slovensku

Príspevok od používateľa hughito »

yoggy

Príspevok od používateľa yoggy »

A ja ze preco uz nam par rokov na zahrade nechodia po nociach vykopavat zemiaky... Takze oni zacali pracovat hej? :lol: Sorry, akurat som si spomenul, ze uz ich dost dlhu dobu nesadime. :roll:

Ale tie dobre slivky co mame, by si mohli odpustit, lebo potom mame malo lekvaru :(
M142
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa M142 »

sa mi paci jak sa na kradnutie ciganov stazuje niekto, kto sa par dni dozadu chvalil tym jak na tomto kradnuti zarabal :lol: to vies, mozno sa nasiel nejaky podnikavec, co tie slivky vykupuje za 3 centy/kilo, tak co to tam maju nechat? :D
yoggy

Ono je trochu rozdiel oberat jablka hned pri ceste na statnom pozemku, kde by aj tak zhnili (nehovoriac o tom, ze ohrozuju premavku) a na oplotenej zahrade hned za domom...popr. sade. :roll:

Jj, vsetko co napisem na forum, tak je to chvalenie, wau :|

Inak 0,03e/kg je trochu nizka cena za slivky :lol:
M142
Addict
Addict

Príspevok od používateľa M142 »

mohli by sme sa pobavit o tom rozdiely, ale o to mi teraz nejde. len mi pride pokrytecke, ked ludia nadavaju na kriminalitu ciganov a popritom tiez nie su cisty. to nie je len o tebe(len som tie jabka mal este v pamati), ale celkovo sa s tym stretavam hodne casto. vela krat pocuvam ako niekto s usmevom vravi ako odrbal system aby par minut na to s nenavistou hovoril o zlodejskych ciganoch. pritom obaja porusuju zakon, len jeden z nich to robi sofistikovanejsie.
yoggy

Nedavno som videl video na reddite, kde typek plakal na videu, ze ho niekto vykradol a povypisoval po dome a zahrade kocky lega co "zbieral" 14 rokov.

A odkaz na diskusiu:
https://www.reddit.com/r/videos/comment ... y/e79jwxs/

V skratke:
When someone breaks into your home you feel completely violated. Your home is the most personal space in the world and then someone comes and destroys it and takes things from it. It's horrible. I can't actually bring myself to watch this after reading the comments here and I'm not really an emotional person. But I know this will be truly awful and make me hate what human beings can do.
A aky to ma suvis? Suvis to ma taky, ze cigani neustale narusaju komfortnu zonu (napr. zahradu) alebo slobodny pohyb obyvatelov. (Hahah zasmejete sa)
Nechas bicykel bez dozoru na dvore 5 minut? Ha uz ho nemas. Nechas psa vonku na dvore cez noc? Ha uz ho nemas. :roll: atd.
DEVZYO1G
Addict
Addict

Príspevok od používateľa DEVZYO1G »

yoggy

Chcelo by to cely clanok ale. Inak su len domienky, co tam vlastne je :D
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

Ten clanok ma vlastne dokazovat co? Ze dokazal vystudovat nejake "etnicke studia"?. To je samozrejme fajn ale trochu mi unika vyznam clanku..
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

IMHO je podstata clanku v tomto
„Ak by som nebol adoptovaný, zrejme by som mal rovnaký život ako mojich 17 súrodencov. To znamená: žiadne vzdelanie, žiadna práca, žiadne peniaze, nedostatok vody a elektriny, veľa detí, byť diskriminovaný majoritou a nikdy sa nedostať mimo hraníc Slovenska. Znie to prehnane, ale úprimne, toto je pravda. Aj keď veľa ľudí na Slovensku si to nechce priznať. Takýto by bol môj život.“
hughito
Redeemer
Redeemer

Článok by mohol byť o tom, že kedysi tu ktosi mudroval, že adopcia cigána nepomôže, lebo jeho skazené gény prebijú aj dobrú výchovu a pod. Dotyčný to dôvodil nejakým "známym" a jeho skúsenosťou. Klasické anticiganistické reči.
-AA-
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa -AA- »

Výnimky sú výnimkami preto, že potvrdzujú pravidlo.

Problém s touto prevýchovou je, že je veľmi pomalá a málo efektívna.

Celé je to na úrovni sociálneho experimentu, nerealizovateľného pre celú časť problémového etnika.
hughito
Redeemer
Redeemer

Aha, čiže článok pojednáva o výnimkách, ktoré potvrdzujú pravidlo, ale "skúsenosť známeho" je zákon. :lol: :smt006
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

je to smutne, ale osobne poznam 3 pripady ked si adoptovali biely rodicia taketo dieta a vysledok nebol dobry. Nechcem z toho vyvodzovat ziadne statisticke konzekvencie, urcite ze je fajn ked sa o ne niekto stara a ho to naplna a este lepsie ak ma z tohto pozitivny vysledok aj spolocnost. Ale ako som uz napisal pred viacerymi rokmi- romska otazka ako celok je neriesitelna.
hughito
Redeemer
Redeemer

Možno si to bol ty. :D
yoggy

Alebo ty :lol:
-AA-
Hardcore addict
Hardcore addict

hughito napísal:Aha, čiže článok pojednáva o výnimkách, ktoré potvrdzujú pravidlo, ale "skúsenosť známeho" je zákon. :lol: :smt006
Tohto slameného panáka si si požičal od jackb, alebo to odkazuje aj na niečo kvázi reálne čo som napísal?

Keby to nebola výnimka, tak to sem nemusíš dávať ako nejaký výnimočný príklad.
DEVZYO1G
Addict
Addict

Príspevok od používateľa DEVZYO1G »

dal som to sem ja ako reakciu na tvrdenia typu ze romovia su nejak geneticky predisponovaný na to aby kradli a "parazitovali" ..
-AA-
Hardcore addict
Hardcore addict

V každej skupine sa nájdu rôzne typy jedincov. Gaussovu krivku máte radi nie?

To čo sa mení je rozloženie na nej.
kali520
Darca
Darca

Príspevok od používateľa kali520 »

DEVZYO1G napísal:dal som to sem ja ako reakciu na tvrdenia typu ze romovia su nejak geneticky predisponovaný na to aby kradli a "parazitovali" ..
Tvrdenia, že kradnutie a parazitovanie je nejaka geneticka predispozicia je len jeden z ďalších argumentačných klamov ktorý v tejto debate rôzny egalitari a neomarxisti použivaju aby tým zdegradovali hodnotu dedičnosti, ktorú už ale notoricky známa Minnessottská štúdia na dvojčatach len potvrdzuje

Prazitovanie a kradnutie je len dôsledkom integračných snah ľudí tvojho typu na dvoch skupínach s rozdielnou genetickou predispoziciou, kde jedna je intelignečne a schopnosťou svedomitosti na nižšej urovni.
Napísať odpoveď