Samoobslužná autodielňa

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Samoobslužná autodielňa

Príspevok od používateľa aacid »

mozno divna otazka

existuje nieco ako verejna autodielna? ci samoobsluzna autodielna? videl som to vo filme (americky a 80te roky), neviem ci to realne existuje. proste miesto kam mozem prist a pracovat na svojom aute. samozrejme za nejaky poplatok. chapem ze hrabat v motore sa mozem aj pred domom, ale na cokolvek komplikovanejsie treba hromadu naradia predpokladam.

je to cisto len zo zaujmu, zatial ani auto nemam ale v buducnosti by som si chcel kupit nejaky srot a postupne si na nom robit.
CheZteR
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Re: Chcem kúpiť auto

Príspevok od používateľa CheZteR »

nikdy som o tom nepocul, viem ze na niektorych sidliskach este su verejne autorampy kde si vies vymenit olej ale to je asi vsetko
Andi_Cibula
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Andi_Cibula »

U nás asi nie, jedine mať kamoša automechanika, ktorý smie používať autodielňu mimo pracovnej doby na súkromné účely.
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa guess.whoo »

tiez som o tom nepocul..ale lacnejsie ta vyjde nakupit zakladne naradie a robit si to na dvore pokial mas dom
Syfon
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Syfon »

aacid, nemám s nimi osobnú skúsenosť iba nejaké odporúčania z netu, ale nevyzerá to zle https://goo.gl/maps/ESTioUj3aH32 https://sk-sk.facebook.com/SAMOOPRAVA-142149949191095/
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

dik Syfon, to je vyzera byt to co som hladal. pisal som tam, pytaju 8 eur za hodinu.
chapem to tak ze je to skor urcene na to ze prides opravis co potrebujes a ides prec. nie dielna na dlhodobejsie projekty. ale aj tak dobre vediet ze take nieco existuje.
baldorex
Addict
Addict

samoobsluzna autodielna

Príspevok od používateľa baldorex »

Alebo toto
http://www.yhp-dielna.eu/

Ale tiež je to dielňa na opravy, nie parkovisko pre tvoj "šrot" kde ho budeš mať pol roka/y v garáži :).
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

tak ono by to realisticky chcelo dielnu a vedla nej garaz ktoru si budem moct prenajat :)

//autoeditácia príspevku (10 Okt 2018, 13:42)
ale ten link co si dal to nie je auto dielna, to je hobby dielna.
robo1152
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa robo1152 »

Ono ked nemáš vlastnú garáž/dielňu kde ti môže dlhodobo stáť auto, tak púšťať sa do niečoho takéhoto nemá vôbec význam...
baldorex
Addict
Addict

Re: Samoobslužná autodielňa

Príspevok od používateľa baldorex »

Máš pravdu, pozerám že to nie je moc vhodné na opravu auta, je to skôr hobby dielňa a pre motorky.
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Fabo »

taketo one funguju napr. tu v NL. Vyuzil som na vymenu oleja, aj s likvidaciou a naradim som platil asi 30 eur na hodinu. Priestor bez zdvihaku je samozrejme lacnejsi.

ale to je skor na taku beznu udrzbu nez na vacsie projekty, inak by som sa nedoplatil.
yoggy

Príspevok od používateľa yoggy »

Nic v zlom, ale nevysla by ta vymena v servise rovnako? :D
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Myslim si, ze ani nie. Lebo kamarat ked menil olej v Rakusku, tak len samotna vymena ho vysla 70 eur ci kolko to vravel + k tomu este cena za olej a filter. Holandsko je asi tiez ine ako Slovensko, kde ti to spravia v garazi za 10-20 eur aj s likvidaciou oleja (vyleju ho do kanala alebo v zime spalia v peci).

Fabo: Dufam, ze ak sa ides obhajovat, ze si to chcel mat poriadne, tak si si to spravil sam, ze si teda zaroven vymenil aj vypustny srob s tesnenim z olejovej vade, ci???
Andi_Cibula
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Andi_Cibula »

Mám tu faktúry po bývalom majiteľovi môjho druhého auta, výmena oleja v roku 2014:
- Olej Liqui-Moly 5W-40 5Litrov 57.5€
- Olejový filter 9.4€
- Práca 18.3€

Ale ak by to v Nizozemsku stálo viac než 30€ za prácu, nedivil by som sa. A keď nič iné, ide predsa o pocit a challenge. :D

Šróbu netreba meniť, ak nie je ožúvana matka alebo dodrbkaný závit. Tesnenie sa musí meniť vždy.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Andi_Cibula: To je teoreticky pravda, ale na niektore auta nekupis samostatnu podlozku (tesnenie), takze to musis kupit spolu. Okrem toho sa to dotahuje s citom, napriklad u mna to je 25 ci 30 Nm, nie ako garazmajstri na 140 Nm co to dotianu ako kolesa na aute.
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

Nemá niekto tip na niečo podobné v KE, PO alebo blízke okolie? Potrebujem teraz v zime na jednu sobotu rozobrať auto.... odhadovaný čas cca 6-8 hodín. Zatiaľ to vyzerá na parkovisko v Auparku alebo v Maxe... ale neviem, či nebudú mať kecy, keď na kamere uvidia polorozobraté auto. Do jari asi nevydržím čakať, aby sa to dalo spraviť vonku na dvore. :)
CheZteR
Redeemer
Redeemer

Samoobslužná autodielňa

Príspevok od používateľa CheZteR »

kamo z auparku ta vyhodia jedna radost, ja som tam len prehadzoval kolesa a chlapik isiel volat policiu :D :D :D
oni vsetci sedia v tej velkej miestosti ako su rampy a tam maju kamery
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

Hehe.. no toho som sa bál! Takže Aupark/Max asi padá! Boli sme tam v januári niečo pomajstrovať na cca 3hod, ale týkalo sa to len interiéru, nikto nič nenamietal. Obďaleč niečo majstrovali ešte ďalší dvaja, jeden prehadzoval sedačky v interiéri, druhý už neviem. Nikto kompetentný to tam vtedy nebol riešiť. Teraz však asi bude treba zhodiť kolesá, nárazník a ktovie čo ešte...
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

Nebolo by lepšie popýtať sa na fóre k danej automobilovej značke? Predpokladám, že niekto ochotný s garazou / jamou sa najde a ako bonus mozno ešte aj pomôže a požičia chýbajúce instrumenty :)

A asi to bude stáť tiež tých 30 euro
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Fabo »

yoggy napísal:Nic v zlom, ale nevysla by ta vymena v servise rovnako? :D
Nevysla, normalne v servise okolo 80.
hojko napísal:Fabo: Dufam, ze ak sa ides obhajovat, ze si to chcel mat poriadne, tak si si to spravil sam, ze si teda zaroven vymenil aj vypustny srob s tesnenim z olejovej vade, ci???
Nechcel som to mat poriadne, chcel som to mat lacnejsie :lol: srob som nemenil, tesnenie ano.
Napísať odpoveď