Kapitalizmus

Diskusie na politické témy...
jackb
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Re: Kapitalizmus

Príspevok od používateľa jackb »

-AA- napísal:Napísal si, že na tom funguje, čo je prakticky to isté. Je to na tejto istej strane.
nie nenapisal. na tejto strane je naozaj to, co som napisal :)
ha, tak na predoslej
-AA- napísal:Skôr šlo o to, ako by si si myslel, že tu je každý len kvôli tebe, tvojej osobe, hovorí len k tebe a chce mať s tebou nejaký "problém".
na zaklade coho si toto usudil?
-AA-
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa -AA- »

jackb napísal:nie nenapisal. na tejto strane je naozaj to, co som napisal :)
Tak skúsme..
ako funguje cerveny socializmus? "nemas vzdelanie, do roboty chodi z nevolou, utekas z nej, aj tak tam nic nerobis, ale my ti dame plat ako ma lekar s doma atestaciami a zariadeny byt. ked v buducnosti na to pride, tak budes dostavat plat za to, ze budes sediet doma pred telkou. a ten idiot v plasti, ktory chodil do skol desiatky rokov bude musiet stale chodit do prace"
a ako ten hnedy? "mas spravnu farbu pleti, oci a vlasov? tak my zoberime tym, ktori su tak drzi, ze nemaju spravnu farbu oci a dame tebe. nevadi, ze nemas vzdelanie a dokazes len blacat, hadzat predmety a kopat do ludi. my z teba uboime dokonalu vyvolenu rasu."
jackb napísal:na zaklade coho si toto usudil?
Vzťahovačnosť rôznych príspevkov na svoju osobu, pocit, že ťa viacerí považujú za moslima.. a iné veci na takýto spôsob: "Nový príspevok: Moslimskí díleri drog plnia britské väznice.." .. reakcia od teba: "Takže, to že môj známi Ahmed, ktorý sa modlí 5x denne, mi ešte neponúkol drogy, znamená že nie je pravý moslim?"

Modelová situácia, nezmysly tohto typu.. :lol:
jackb
Redeemer
Redeemer

okrem toho, ze som neoznacil arizaciu za sposob fugovania nacizmu, ale ako proces v nom, tak co je nepravda na tom, kde si zvacsil pismo? ved Norinberske zakony urcili ako vyzeraju pod ludia. Na zaklade toho sa merali lebky, porovnali farby oci, pleti a vlasov, tak co sa ti nezda?

zaujinave je, ze ked som zdielal clanok o sexualnom obtazovani na Slovensku, tak to vsetci reagujuci vztiahli na seba :)
-AA-
Hardcore addict
Hardcore addict

jackb napísal:okrem toho, ze som neoznacil arizaciu za sposob fugovania nacizmu, ale ako proces v nom
Nie, ten "proces v ňom" si jasne označil za spôsob fungovania n.socializmu, už len z toho dôvodu, že je to jediná vec čo si napísal. :lol:
jackb napísal:ved Norinberske zakony urcili ako vyzeraju pod ludia. Na zaklade toho sa merali lebky, porovnali farby oci, pleti a vlasov
Ďalšia hlúposť akoby vytiahnutá z nejakého propagandistického komixu. Dosť pochybujem, že si nejaké Norimberské zákony v živote videl.
jackb
Redeemer
Redeemer

Takze este raz :)
Prebiehalo v nacizme oberanie “podludi” o majetok?
-AA-
Hardcore addict
Hardcore addict

kali520
Darca
Darca

Príspevok od používateľa kali520 »

DEVZYO1G napísal:
toto je genialne :lol: skúsenosť nekompatibilná s mojim presvedčením = výnimka ktorá potvrdzuje pravidlo (vid článok o rómoch adoptovaných do švédska)
A to teraz keď nejaký anonymný jackb na fore povie, že bol s moslimom na pive mám ignorovať to, že moslimovia a ľudia neeuropskeho pôvodu pachaju viac kriminality k pomere k svojmu počtu ako Europania, ty genius?

K ciganom adoptovanych vo Švedsku som sa vyjadril, tam si držal hubu...
jackb napísal:nie, nebola.
Bola, prečitaj si diskusiu ktorú som začal s gogom a kontext toho načo si ty reagoval.
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

DEVZYO1G napísal:
toto je genialne :lol: skúsenosť nekompatibilná s mojim presvedčením = výnimka ktorá potvrdzuje pravidlo (vid článok o rómoch adoptovaných do švédska)
No asi tak. :)
Nie, národny-socializmus nebol založený na "zobratí židovského majetku". Celý tvoj "argument" je nezmysel.
Samozrejme, redukovať nacizmus na tento samotný akt sa nedá, ale antisemitizmus ako všeobecný fenomén, patril určite medzi jeho základné kamene.
-AA-
Hardcore addict
Hardcore addict

hughito napísal:Samozrejme, redukovať nacizmus na tento samotný akt sa nedá, ale antisemitizmus ako všeobecný fenomén, patril určite medzi jeho základné kamene.
Šlo len o to, že potreboval ekvivalent k jeho predstave základného fungovania "červeného socializmu", tak prišiel s týmto.

Anti-semitizmus (proti-židovské opatrenia) samozrejme existovali, šli ruka v ruke s vývojom nemecko-židovských vzťahov, nie o jednostranný "skrat" v nemeckom národe. Všetko má svoje príčiny.
hughito
Redeemer
Redeemer

Samozrejme, nešlo o skrat. Tieto tendencie boli v nemeckej spoločnosti (a, samozrejme, aj inde) už dávno. Nacizmus ich však postavil na piedestál a do zaviedol aj "praktické opatrenia."
-AA-
Hardcore addict
Hardcore addict

Židia boli vyhostení alebo inak vyhnaní mnohokrát v svojej histórii, z rôznych kultúr a oblastí sveta. Ignorovať ich mieru zodpovednosti za tento jav, je len umožnenie jeho ďalšieho zopakovania.

https://en.wikipedia.org/wiki/Expulsion ... es_of_Jews

Ale to nie táto téma..
hughito
Redeemer
Redeemer

Tu sa logicky nezhodneme, lebo tá tvoja "miera ich zodpovednosti" je proste kľúčová pre celú ideológiu, ktorú zastávaš. A áno, je to OT.

//autoeditácia príspevku (17 Nov 2018, 0:09)
Neoliberalizmus v kocke.
Prílohy
46272493_1910126059043318_261188446012309504_n.png
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

ano, niekto investuje do aktiv a niekto do pasív. Ten s pasivami nezvacsuje svoj majetok, naopak, iba ho zatazuje dalsimi a dalsimi vydavkami a tzv si "uziva". Zatial co ten co svoje prijmy investuje do aktiv si dlhe roky dobrovolne znizuje vlastny komfort aby raz on aj jeho deti sa mali lepsie.
hughito
Redeemer
Redeemer

Chudák starý Koch, on si musel znižovať komfort a investovať do aktív. A teraz deti majú 107 biliónov. Aké ľahké.
gogo956
Redeemer
Redeemer

hughito
pojdes do banky a zoberies uver kolko ti daju a kolko utiahnes splacat/pozri kde ponuknu najlepsie uroky/. Kupis garaz alebo viacej, tam kde zije vela ludi, nie samozrejme v nejakej uplnej diere kde ziju vsetcia akurat z davok. Garaz/e prenajmes co ti pokryje nejaku cast mesacnej splatky, takze realne z tvojho prijmu ani vela nesplacas. Ked bude uver splateny, tak garaz/e mozes predat so ziskom /vdaka neustalej inflacii je skoro iste ze za tych 5-10rokov pojdu nehnutelnosti hore/ alebo si ich nechas, dalej prenajimas, ale uz je to to tvoj vlastny prijem az do smrti a potom to ziskaju tvoji potomkovia, ktory ked budu sikovni tak mozu v investovani pokracovat a za par generacii aj z Hughitovcov moze byt velmi bohata rodina. A vsetko legalne, v sulade so zakonom.
Este nejake ine investicne priklady?
hughito
Redeemer
Redeemer

Gogo, akým majetkom disponuješ? Si bohatý? Moc? Lebo ty si už podal toľko návodov na život, že podľa mňa tým Kochom dýchaš na chrbát
gogo956
Redeemer
Redeemer

hughito napísal:Gogo, akým majetkom disponuješ? Si bohatý? Moc? Lebo ty si už podal toľko návodov na život, že podľa mňa tým Kochom dýchaš na chrbát
- aky ma zmysel tato otazka? Co od odpovede na nu ocakavas? Lebo som ju asi celkom nepochopil..
Andi_Cibula
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Andi_Cibula »

Zisťuje sa tým dôveryhodnosť tvojich tvrdení.

A podľa mňa je to čím ďalej horšie.
gogo956
Redeemer
Redeemer

Andi a co konkretne prosim ta sa ti nepozdava? A co konkretne je stale horsie?
Mirrorion
Star
Star

Príspevok od používateľa Mirrorion »

hughito napísal:Gogo, akým majetkom disponuješ? Si bohatý? Moc? Lebo ty si už podal toľko návodov na život, že podľa mňa tým Kochom dýchaš na chrbát
to je otázka typu "a ty si čo spravil pre slovenský hiphop?" v teoretickej rovine môžeme diskutovať hoci aj o urýchľovači častíc bez toho, aby sme ho mali v garáži.
síce nie som gogov hovorca ale dám k tomu koment - za prvé tá tvoja tabuľka nezohľadňuje akú mal hodnotu dolár vtedy a akú dnes. za druhé "peniaze robia peniaze" - tí ktorí majú veľké prachy ich ľahšie premenia na väčšie prachy.
Napísať odpoveď