Politika

Diskusie na politické témy...

Ktorú stranu budete voliť?

1. Pirátska strana - Slovensko
0
Žiadne hlasovania
2. PRINCÍP
1
3%
3. Progresívne Slovensko
10
34%
4. Spoločne občania Slovenska
0
Žiadne hlasovania
5. OĽANO A PRIATELIA
0
Žiadne hlasovania
6. Komunistická strana Slovenska
0
Žiadne hlasovania
7. Maďarské fórum, Občianski demokrati Slovenska, Za regióny, Rómska koalícia, Demokratická strana
0
Žiadne hlasovania
8. Vlastenecký blok
0
Žiadne hlasovania
9. Modrí, Most-Híd
0
Žiadne hlasovania
10. Spravodlivosť
0
Žiadne hlasovania
11. Slovenské Hnutie Obrody
0
Žiadne hlasovania
12. Sloboda a Solidarita
11
38%
13. SME RODINA
0
Žiadne hlasovania
14. My Slovensko
0
Žiadne hlasovania
15. Slovenská národná strana
1
3%
16. Smer - Sociálna demokracia
0
Žiadne hlasovania
17. HLAS - sociálna demokracia
0
Žiadne hlasovania
18. SZÖVETSÉG - Magyarok. Nemzetiségek. Regiók. | ALIANCIA - Maďari. Národnosti. Regióny
1
3%
19. Srdce vlastenci a dôchodcovia - Slovenská národná jednota
0
Žiadne hlasovania
20. SDKÚ - DS - Slovenská demokratická a kresťanská únia - Demokratická strana
0
Žiadne hlasovania
21. Kotlebovci - Ľudová strana Naše Slovensko
0
Žiadne hlasovania
22. Demokrati
4
14%
23. Kresťanskodemokratické hnutie
0
Žiadne hlasovania
24. KARMA
1
3%
25. REPUBLIKA
0
Žiadne hlasovania

Celkom hlasov: 29

jackb
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Re: Politika

Príspevok od používateľa jackb »

coze? takze tym, ze aj v UK, ked sa musim prihlasit, ze chcem volit v kazdych volbach, ci referendach su poprierane ludske prava? a cim vlastne?

a tebe by to malo byt jedno. ty sa chvalis, ze si okrem jedineho referenda nikdy volit nebol. o politiku by si si hubu obtieral aj tak, aj ked si na to vzdy zoberies pravo.
eMPiko
Addict
Addict

Príspevok od používateľa eMPiko »

Lavica v USA je proti voter ID. Tvrdia, ze pre skupiny s nizkym prijmom je prilis drahe vybavit si nejaku ID karticku. Ja osobne som k tomuto argumentu trochu skepticky, nemyslim, ze by to vytvaralo fakticku barieru. Skor ide o nedisciplinovanost tychto volicov, na ktorych sa demokraticka strana spolieha.
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Toto sedí ako riť na šerbeľ. Aj na podaktorých "liberálnych osvietencov" na hojku.

NEPRIHOVÁRAJÚ SA VÁM
Liberálni mienkotvorcovia sú v nepokoji z nedávnej Ficovej tlačovky k vražde Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej. Dajúc bokom jej obsah, je zaujímavé sústrediť sa na ich postrehy. Vladimír Šnídl na svojom profile na Facebooku píše o tom, že Ficova tlačovka nebola určená pre tých, ktorí z nej sú rozladení, ale pre ľudí ako Jaroslav a František, ktorí sú Šnídlovymi prototypmi voličov Smeru. Zjednodušene a skrátene: Jaroslav je penzista s nezáujmom o politiku, František je štyridsiatnik čítajúci čokoľvek, čo príde pod ruku, vrátane tzv. konšpiračných médií. Jeho krátky profil uzatvára Šnídl vo vzťahu k jednotlivým verziám vraždy slovami: „František si skrátka vraví: ‘Bohvie, ako to celé je‘. Radšej si bude prerátavať, koľko ušetrí vďaka obedom zadarmo pre syna.“

Latentné pohŕdanie voličmi Smeru, ktorí sa často (a nepresne) stotožňujú s dôchodcami, nie je u liberálov postkomunistickej Európy nijakým novým trendom. K naplneniu ich ideálu neoliberálnej demokracie bez korupčných deviácií stačí jediné – ako niektorí radi hovoria, počkať si, až vymrú zostávajúce generácie, ktoré zažili predchádzajúci režim, utópia zásluhovosti príde sama. Kompilácie výpovedí dôchodcov, ktorí podporujú Smer, sa stali internetovým folklórom a zdrojom ako výsmechu, tak pobúrenia. Ako si môžu dovoliť vyjadriť túžbu po dôstojnom živote už pre seba a nielen pre svoje deti a vnúčatá? Dobrý liberálny volič chápe turbulencie trhu a záväzok splácať štátny dlh aj v čase ekonomického rastu, preto vďačne obetuje svoju súčasnosť v mene budúcej prosperity. Dôchodcovia sú skrátka hlúpou homogénnou nesvojprávnou masou, ktorá nemá mať vlastný názor a vlastné potreby, ale má počúvať zjavenú pravdu ponovembrových generácií.

Dojem, ktorý liberáli takto vytvárajú, je, že existuje úzka vrstva ušľachtilých elít, ktoré na najvyššie miesto kladú ľudský život, a potom plebejská a barbarská masa, ktorá hľadí len na to, či má plné bruchá a vlaky zadarmo, za ktoré je schopná odpúšťať aj najohavnejšie zločiny.

...
http://poleblog.sk/neprihovaraju-sa-vam/
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

prosim, bud taky dobry a pripomen mi co robili rozni polni robotnici s tymi, ktori vyskusali nieco ine ako experiment s komunizmom?
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

Ja teda voličmi smeru nepohrdam latentne, ja nimi opovrhujem vyznamne

Taktiež existuje nie až tak úzka vrstva ľudí, ktorým vlaky zadarmo a plne brucha vyhovujú, priam imponuju, sú to väčšinou ľudia ako tuto hughito bez akýchkoľvek analytických dispozicii neschopni rozmýšľať nad konsekvenciami týchto hlúpych populistickych ťahov
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

-AA-
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa -AA- »

Možno by sa to dalo vyjadriť aj slovami "Ještě větší blbec, než jsme doufali".
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

kto by to bol na zaciatku roka povedal, ze tu teraz nebudeme mat Fica, Kalinaka ci Gaspara a ze sa bude pod Dankom hybat stolicka nielen kvoli jeho neopravnenemu titulu JUDr., zeby sa Slovensko menilo k lepsiemu?!
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa ephramko »

Osobne si myslím, že skôr im interné prieskumy ukázali, že iné "národne" orientované politické subjekty vedia celkom dobre prilákať prakokotích voličov, keď to hrajú na Rusko a tieto všeslovanské sračky. Dankov nápad to určite nebol. Ten si na tých jednaniach v Moskve a Ankare podľa mňa pripadal, ako poloretardovaný stredoškolák s ťažkým akné a sedmičkami dioptriami, ktorého cool decká zo školy pozvali na párty, len aby sa na ňom rehotali.
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

Trasie sa stolicka s vladnou garniturou- Kuciakova vrazda do ktorej je zapleteny pravdepodobne Kočner,ktory ma konexie na vladnych politikov, vysetrovatel na mieste cinu pritom tam nemal co hladat, to je uz vsetko silna kava. V zahranici to dobre vidia a nedovolia aby taketo "ruske" praktiky prenikali do vyspelej Europy. Dokazom je ze vysetrovanie sa pohlo az potom co poskytli infromacie CIA a FBI ktore okrem ineho poskytli zaznamy zo spionaznych druzic.
Nanestastie stale to tak je aj vzdy bolo, ze stredna Europa je tou hranicou kde sa stretava vychod zo zapadom a ich osobite zaujmy.
Je iba na nas volicoch aby sme podporovali jednoznacne pro-zapadnych politikov, pretoze ti ostatni su iba Kremelske bábky a Rusko sa zo svojimi oponentami nehrá- tam su utoky a vrazdy nepohodlnych novinarov a aktivistov na beznom poriadku a nikdy sa uspkojivo nevyriesia- hadajme preco..

----
Znamy rusky vojensky expert varuje pred masivnym planovanym zapojenim Ruska do diverznych cinnosti na Ukrajine za ucelom destabilizacie celej krajiny, nevylucuje ani otvorenie priamej vojnovej fronty. Dôkazom ze ide o realne nebezpecenstvo je skutocnost ze Usa nakoniec schvalilo a dodalo Ukrajine pokrocile rucne protitankove strely schopne znicit aj najmodernejsie ruske tanky.
https://ru.delfi.lt/news/politics/rossi ... d=79216107
https://www.lowyinstitute.org/the-inter ... global-war
https://en.wikipedia.org/wiki/Pavel_Felgenhauer
hughito
Redeemer
Redeemer

Dúfam, že Danko na tomto padne a zamáva to aj s SNS.

https://dennikn.sk/1260448/rektor-bystr ... y/?ref=tit
eMPiko
Addict
Addict

Chutovka z dneska je, ze nasli v UK pracu s rovnaky nazvom aj poctom stran:

https://alis.uniba.sk:8443/lib/item?id=chamo%3A48376

Ze vraj ju ale v kniznici nevedia dohladat a ani autorka ju odlozenu nema. Som zvedavy, ci ju naozaj stratili (co by pri tom veku nebolo nemozne), alebo za sebou Danko tak poctivo pozametal stopy. Velka skoda, ze sa N-ku nepodarilo jeho pracu vypatrat prv nez ho kontaktovali, to by bolo riadne rodeo.
hughito
Redeemer
Redeemer

Status: žiadané.

:D Že by Danko takto nehanebne okopčil? Tomu snáď ani neverím. Tieto lacné práce mávajú často rovnaké názvy a počet strán môže byť obyčajná náhoda, zase ten rozptyl tam taký veľký nie je.
eMPiko
Addict
Addict

Ja myslim, ze je to pokojne mozne. Vtedy este asi netusil, ze pojde do politiky a on povolanim syn si take nieco mohol dovolit. Este aj dnes sa na Slovensku taketo veci deju. Inak sa mi to zda ako privelka nahoda, rovnaky nazov, pocet stran, rok vydania 1999 (Danko bol 2000 - poznal autorku? mohla byt jeho spoluziacka, pripadne o par rocnikov), tajomne dokoncenie rigorozneho na UMB a nie na UK, este pritom na uplne inej katedre. Celkom to do seba podla mna zapada.
M142
Addict
Addict

Príspevok od používateľa M142 »

Na druhej strane by bol idiot keby aspon nieco nepomenil, nie? Odovzdat rovnaku pracu ako bola prijata rok dozadu..taky velky debil nie je snad ani on. V kazdom pripade by vedel transparentnost celej veci dokazat velmi rychlo, robi pravy opak..
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Však v tom čase už bol vysokopostavený manager v podniku, ktorý jeho fotrovci tunelovali. Jeho ego a lakomosť mu nedovolili dať napísať niekomu prácu za peniaze, tak ako to robí každý papaláš alebo palalášske detičky. Danko možno teraz prvýkrát uvidí "svoju" prácu a s hrôzou zistí, že nestačilo meno autorky prepísať iba v úvode, ale že v práci je aj čestné prehlásenie s jej menom a podpisom.
:lol: :lol:

Keď sme raz odovzdávali na konci roka učebnice na strednej škole, tak som svoje odovzdal a spolužiačka, ktorá za to bola zodpovedná zistila, že jej chýbajú 2 učebnice, aj keď jej počty podľa tabuľky sedia a všetci odovzdali. Tak fyzicky kontrolovala učebnice s tým, čo má zapísané a zistila, že ja som 2 učebnice neodovzdal. Hovorím, že však som ti všetky dával a ona, že však si to tiež pamätá, že to je nejaké divné. Tak sme hľadali moje učebnice a zistili sme, že na dvoch je moje meno vzadu preškrtnuté a napísal sa tam jeden môj "kamoš", ktorý mal obrovský problém zaplatiť tých 20 korún za stratené učebnice aj keď bol z popi*i prachatej papalášskej rodinky. Strednú som končil pred zavedením eura, takže vtedy 20 korún už nebol žiaden peniaz.
hughito
Redeemer
Redeemer

eMPiko napísal:Ja myslim, ze je to pokojne mozne. Vtedy este asi netusil, ze pojde do politiky a on povolanim syn si take nieco mohol dovolit. Este aj dnes sa na Slovensku taketo veci deju. Inak sa mi to zda ako privelka nahoda, rovnaky nazov, pocet stran, rok vydania 1999 (Danko bol 2000 - poznal autorku? mohla byt jeho spoluziacka, pripadne o par rocnikov), tajomne dokoncenie rigorozneho na UMB a nie na UK, este pritom na uplne inej katedre. Celkom to do seba podla mna zapada.
Ako, až tak by ma to neprekvapilo. Ale keby aj nie, tak určite je tam minimálne riadne plagiátorstvo, preto tieto kroky. Každopádne, dúfam, že sa z tohto nevyvlečie.
robo1152
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa robo1152 »

Stačí sa pozrieť čo všetko prechádza Smeru u jeho voličov, myslieť si, že voličov SNS bude zaujímať okopírovana práca je podľa mňa dosť naivné, veď jeho voliči si povedia, noačo, ajtak každý kopíruje svoje diplomovky....
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

To je rovnaké ako s kradnutím. Takíto ľudia ďalej volia rovnakých mafiánov a skorumpovaných hajzlov a je im úplne jedno, že nás okrádajú o miliardy, "veď si všetci v politike niečo nakradli", hlavne, že Danko, Fico, Bugár, Harabin, Mečiar atď. atď. "sú dobrí ľudia, ktorí bránia naše záujmy". Keď im napíšeš, nech ti dajú PIN a kartu, že si tiež niečo zoberieš z ich účtu, veď si dobrý človek, tak ti píšu, že to je dačo úplne iné. Oni si myslia, že sa verejné financie len tak niekde zázrakom objavujú, ako keď voda vyviera z hory... Finančná gramotnosť a česť sú na Slovensku úplne neznáme pojmy.
hughito
Redeemer
Redeemer

robo1152 napísal:Stačí sa pozrieť čo všetko prechádza Smeru u jeho voličov, myslieť si, že voličov SNS bude zaujímať okopírovana práca je podľa mňa dosť naivné, veď jeho voliči si povedia, noačo, ajtak každý kopíruje svoje diplomovky....
V Čechách na tom padli dvaja ministri/terky. Ono sa to môže zdať paradoxné, ale takýto podvod je evidentný a nedá sa nijako moc obkecať. Je to jasnejšie, ako neprehľadné schémy kradnutia kadejakých húfnic, kde ide rámcovo o desiatky miliónov a ľudia si také sumy ani nevedia predstaviť.

//autoeditácia príspevku (15 Okt 2018, 12:26)
No, ako som písal:

Utajenie Dankovej práce kritizuje pätina bystrickej univerzity. Šéf SNS naznačil, že môže skončiť

Šéf SNS poskytol pre pondelňajšie vydanie denníka Plus jeden deň rozhovor, v ktorom pripustil, že by mohol predčasne skončiť vo funkcii predsedu Národnej rady, aby sa mohol viac venovať strane a jej programu, a vyhlásil v ňom tiež, že nikdy nepísal prácu na katedre trestného práva.
Napísať odpoveď