Avast vs. Defender na Windows 10
-
harrison314
Hardcore addict
- Kontaktovať používateľa:
Avast vs. Defender na Windows 10
Zdravim,
uz od dob Windows XP pouzivam Avast Free verziu ako antivirus na svojom notebooku, lenze doba sa meni (dnes je uz zbytocne pouzivat CCleaner, defragmentaciu atd...) a vzhladom na nejake clanky, ktore som cital o Defnderi pre Windos 10 rozmysalm, ze by som presiel nan.
Chcem mat proste menej programov, ktore treba aktualizovat, k tomu Avast mi hlasy dost vela falosnych poplachov na vlastnom softveri.
Mate s tym nejake skusenosti?
uz od dob Windows XP pouzivam Avast Free verziu ako antivirus na svojom notebooku, lenze doba sa meni (dnes je uz zbytocne pouzivat CCleaner, defragmentaciu atd...) a vzhladom na nejake clanky, ktore som cital o Defnderi pre Windos 10 rozmysalm, ze by som presiel nan.
Chcem mat proste menej programov, ktore treba aktualizovat, k tomu Avast mi hlasy dost vela falosnych poplachov na vlastnom softveri.
Mate s tym nejake skusenosti?
-
hojko
Site Admin
Re: Avast vs. Defender na Windows 10
Tak vymen Avast. Kup si z eBayu licenciu na NOD32 za 5 eur a mas pokoj. Ziadne falosne poplachy, zapnes tichy rezim a bude.
Tiez som dlho pouzival Avast, odkedy mam Windows 10, nechal som tam Defender, zvazoval som ze tam dam iny antivir, ale nejak som zabudol a teraz som spokojny, ziadne falosne poplachy, ziadne niekolko-minutove "skumanie" suborov ktorym doverujem a pod. - "len" Defender mam uz roky a ziadny problem.
-
K-u-b-i-a-k
Addict
Hojko kupoval si už takto licenciu? Máš nejakého overeného predajcu? 
-
Arkaz
Addict
Ja som kupoval uz viac krat. Vzdy od ineho predajcu a slape fajn.
-
harrison314
Hardcore addict
Niekde som cital, ze defender moze sposobovat narazove znizenie vykonu, nepostrehol si nieco take?Dreamer napísal:Tiez som dlho pouzival Avast, odkedy mam Windows 10, nechal som tam Defender, zvazoval som ze tam dam iny antivir, ale nejak som zabudol a teraz som spokojny, ziadne falosne poplachy, ziadne niekolko-minutove "skumanie" suborov ktorym doverujem a pod. - "len" Defender mam uz roky a ziadny problem.
Inak dá sa Defender vôbec na W10 nejako natvrdo vypnúť, resp. odinštalovať?
-
K-u-b-i-a-k
Addict
To neviem objektivne posudit, niekedy sa to stava, no vacsinou mam otvorenych vela programov, hru, video a desiatky tabov, o tom ze to moze sposobovat aj Defender som nevedel, preto som to neskumal.harrison314 napísal:Niekde som cital, ze defender moze sposobovat narazove znizenie vykonu, nepostrehol si nieco take?
Kazdopadne Avast urcite casto spomaloval komp, obtazoval oknami a zdrzoval pri instalacii programov, automaticky presunul "podozrive" subory niekam do truhly, potom som to stahoval opakovane a cele to bolo dost frustrujuce. Taktiez neviem ako Avast instaluje aktualizacie, mal som nastavene automaticke, ale bolo to asi kedykolvek - Defender sa myslim aktualizuje spolu s Windows (?) - teda az po vypnuti a pred zapnutim, nie v ten najnevhodnejsi cas.
-
jorg22
Medium Professional
Nainstaluj si antivirak od Esetu. Trosku si priplatis ale za kvalitu sa plati.
Ak ti nevadi spomalovanie, otravovanie oknami a falosne analyzy tak kludne pouzivaj free Avast alebo Defender. Ale v tom pripade to mas uplne jedno, ktory z tychto pseudoantivirou ta bude spomalovat.
Ak ti nevadi spomalovanie, otravovanie oknami a falosne analyzy tak kludne pouzivaj free Avast alebo Defender. Ale v tom pripade to mas uplne jedno, ktory z tychto pseudoantivirou ta bude spomalovat.
Určite sa to deje, kontroluje si a aktualizuje sa ako sa mu zachce. Zase je pravda, že som neriešil ručné nastavovanie týchto vecí, celkovo mi príde, že je dosť užívateľsky neprístupný, ale bližšie som to neskúmal.harrison314 napísal:
Niekde som cital, ze defender moze sposobovat narazove znizenie vykonu, nepostrehol si nieco take?
Preco pseudo antivirov? Microsoft mi nepride ako pseudo firmajorg22 napísal:Nainstaluj si antivirak od Esetu. Trosku si priplatis ale za kvalitu sa plati.
-
hojko
Site Admin
K-u-b-i-a-k: Ano, kupoval. Sam mam takto kupeny NOD32 na 3PC a 3 roky (cca 18-20 eur to stalo). Cize da sa napisat, ze 2 eura na pocitac/rok.
-
K-u-b-i-a-k
Addict
Už som omrkol Ebay, dík za tip. Doteraz som stále vygooglil nejakú Trial licenciu na 30 dní 
-
jorg22
Medium Professional
TK1991: Microsoft robi premysleny a fungujuci software velmi casto hlavne pre enterprise uzivatelov. Ale pokial sa jedna o nejake doplnky tak v tom naozaj zaostavaju. Napr. Explorer. Ludia a developeri na neho museli nadavat viac ako dve desatrocia kym spravili schopny prehliadac Edge.
Takze tymto tempom mozes cakat poriadny Windows Defender tak za 20 rokov od teraz.
Takze tymto tempom mozes cakat poriadny Windows Defender tak za 20 rokov od teraz.
V com je potom ten defender taky hrozny?
Kombinacia defender + malwarebytes mi nebude stacit?
Kombinacia defender + malwarebytes mi nebude stacit?
-
harrison314
Hardcore addict
V utorok som presiel na Defender, zatial som pozoroval len richlejsi start systemu.Po mesiaci spravim text online esetom a uvidim.
-
jorg22
Medium Professional
Harrison to pochopil co viac k tomu dodat. Iba si pockat na jeho vysledky,
-
K-u-b-i-a-k
Addict
Ináč pre zaujímavosť, používate NOD32, alebo niektorý z vyšších balíkov?