alza.sk | alza.cz | nespokojnosť | ignorácia klientov

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
Muffi
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok

Re: alza.sk | alza.cz | nespokojnosť | ignorácia klientov

Príspevok od používateľa Muffi »

Samozrejme, že je to za logistiku a viem, že tam zrovna tá vec nečaká len tak na predajni. Ide o to, že to vyznieva pre zákazníka trochu odrbávačsky, že si musí priplácať za interný presun tovaru, pre ktorý si on ide na predajňu, ktorá je oficiálnym miestom na prevzatie tovaru. Proste idem do obchodu, tovar stojí 5 € a ja doplatím 1 €, lebo si ho môžem v tom obchode kúpiť? Takto vypísané, že prebratie tovaru 1 € je šplech do očí zákazníkovi, proste nie je starosť zákazníka vnútorná logistika obchodu a nech si to teda firma dá plošne ako prirážku k cene tovaru.

Takto reklamuje na stránke, že "tovar X" za 5 €, kúpte ľudia! Ale nie je to tak. Ten tovar sa reálne nedá za 5 € kúpiť ani keď si pre neho zákazník sám príde, pretože v skutočnosti stojí 6,20 € a na stránke je teda uvedené klamstvo. Až keď zákazník už ide platiť zistí, že hopla, to stojí viac, než tam píšu a aj keby som si preto zašiel osobne, inak to nebude. A nejde vôbec o to 1 € ale o princíp.
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Grim »

Takže za dopravu zaplatia podľa teba aj tí, korí si potom zaplatia dopravu k sebe domov?
Daniel9911
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Daniel9911 »

minule som chcel z Alzy objednať niečo s dopravou domov a celkom som bol nemilo prekvapení, že dvihli cenu kuriéra 4,78 euro na 6,20 (platba na dobierku) čo je podla mňa celkom dosť.
CheZteR
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa CheZteR »

aacid: ale cenotvorba produktu je jedna vec, logistika je druha vec
to nie su potraviny a rohlik v jednote a v kauflande, je to eshop so skladom v prdeli ktory posiela veci v ramci celeho statu na pobocky, alza boxy, na pošty a kurierskymi spolocnostami

muffi: ty tomu proste stale nechapes, neurazam ta, nemysli si, len ja ti to asi neviem vysvetliť tak aby si to pochopil, chyba ti ta iskra, ze niekto luskne prstami a dopne ti ako som to myslel :D proste, tvojimi slovami - ano, ideš si to kupiť do alzy a zaplatiš si o euro navyše lebo je to eshop... tovar stoji stale tych 5€ ale fyzicky ho nemaju nikde, ak by ten kablik mali na predajni, zaveseny na regale za predavacom tak to euro neplatis

by the way, doprava zadarmo, viete si vobec predstavit kolko € stoji eshop aby k vam dotrepal napr. americku chladnicku alebo 49"+ telku ktoru musi prepravovat ako krehku?
naklady na tieto prepravy sa tiez nahanaju tymto spoplatnenim, nie vzdy sa vsetko da skryt do ceny

alebo vyzdvihnutie na druhy den po objednani do 20:00 ci do kedy to maju? aky je to proces a kolko ludi za tym celym stoji? a treba ich zaplatit a je to zrejme nočná a to je samozrejme drahsie...
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa aacid »

ale on ma v zasade pravdu. cena tovaru ktoru maju napisanu na stranke nie je pravdiva lebo za tu cenu nemas moznost si ten tovar kupit.

a znova len zopakujem keby to tak nemali a jednoducho (a spravne) by mali logistiku rozratanu do ceny tovaru, tak by sa tym vyhli hromade nespokojnych zakaznikov (vid muffi).
a hlavne sa rozpravame o alze, ja chapem hromadu mensich eshopov, ktore nemaju cim konkurovat okrem ceny, tak umelo znizia cenu a zvysia postovne, ale alza? keby kazdy tovar zdrazeli o par percent tak si to zakaznik nijak nevsimne, nemusia robit tuto blbost s "dopravnym" a stale budu cenovo konkurencie schopny (alza uz davno nepatri medzi najlacnejsich lebo vie ponuknut aj kvalitnejsie sluzby, nie len najnizsiu cenu).

lebo ja chapem tu logiku ze tovar musia prepravit na slovensko a to nieco stoji, ale to proste naserie ci uz ako muffi ked si ides kupit nieco za 3 eura a mas platit 1,2 za prepravne (pricom je to mali kablik co nezaberie ziadne miesto, oproti tomu ked chce niekto telku za 2000 eur, tak tiez musi zaplatit rovnakych 1,2 eura za dopravu) alebo mne sa posledne 3 nakupy v alze stalo ze sa tovar oneskoril... tak ja platim za to ze oni presuvaju tovar z jedneho skladu do druheho a este ho ani nie su schopni dodat na cas. alebo sa mi stalo ze nieco nefungovalo, tak som vratil a objednal novy kus a znova som musel platit 1,2 eura... za co? za to ze oni mi predali nieco nefunkcne?
Muffi
Addict
Addict

Presne tak, ako píše accid. Vôbec nenarážam na tú cenu a rozumiem, že to nie je zadarmo. Ide mi o ten marketingový systém a o to, ako to podávajú zákazníkovi. Ich ceny na stránke sú tým pádom zavádzajúce. Samozrejme to nikto nebude riešiť pri 1000 € televízore, ale keď kupujem drobnosť z 5 € a zhodou okolností pracujem neďaleko, viem si pre tú drobnosť zbehnúť osobne a zrazu mi tam hodia o 1,2 € vyššiu sumu, tak je to navýšenie o dosť veľa percent (predstav si, že ti pri tom televízore za 1000 € pridajú 250 € sumu, lebo si ho vyzdvihuješ). Proste ak si chcú túto logistiku účtovať, nech to robia skrz plošnú cenu tovaru, toto ozaj vzbudzuje pocit, akoby zákazník platil za to, že sa mu osobne uráči prísť pre tovar.

Samozrejme je mnoho alternatív a komu sa nepáči, nech ide do iného obchodu :) To nikomu neberiem. Len som prosto poukázal na túto vec, možno to niekoho zaujme tiež, to je všetko, čo som chcel.
mikioko
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa mikioko »

No ja momentálne čakám projekčné plátno, flipchart a nejaké veci ešte a nevedia mi to doručiť vôbec na pobočku, že je to nadrozmerné... Jedine kuriérom za 15€. Zas ale nikde inde by som všetko naraz nekúpil.
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

Tipujem ze jeden z dvovodov je aby elminimovali hromadu objednavok do cca 10€
yoggy

Príspevok od používateľa yoggy »

Muffi napísal:Presne tak, ako píše accid. Vôbec nenarážam na tú cenu a rozumiem, že to nie je zadarmo. Ide mi o ten marketingový systém a o to, ako to podávajú zákazníkovi. Ich ceny na stránke sú tým pádom zavádzajúce. Samozrejme to nikto nebude riešiť pri 1000 € televízore, ale keď kupujem drobnosť z 5 € a zhodou okolností pracujem neďaleko, viem si pre tú drobnosť zbehnúť osobne a zrazu mi tam hodia o 1,2 € vyššiu sumu, tak je to navýšenie o dosť veľa percent (predstav si, že ti pri tom televízore za 1000 € pridajú 250 € sumu, lebo si ho vyzdvihuješ). Proste ak si chcú túto logistiku účtovať, nech to robia skrz plošnú cenu tovaru, toto ozaj vzbudzuje pocit, akoby zákazník platil za to, že sa mu osobne uráči prísť pre tovar.

Samozrejme je mnoho alternatív a komu sa nepáči, nech ide do iného obchodu :) To nikomu neberiem. Len som prosto poukázal na túto vec, možno to niekoho zaujme tiež, to je všetko, čo som chcel.
Pobocky nie su predajne ale len vydajne, to je ale rozdiel. Sice v ke to bude asi o dost horsie ako na bottovej, ale.. Hned ako prvu vec co robim, ked nieco potrebujem (napr. kabel atd.), tak odlistujem to co maju uz na pobocke a z toho si vyberam. A teraz ked mam premium, tak robim to iste, kedze ma nebavi na to cakat. Pokial to na bottovej nemaju, tak bud si to kupim inde alebo pockam. :roll:

Stale akosi nevidim kde je problem... Alzu absolutne nezaujima, ze za kolko ty objednavas.
baldorex
Addict
Addict

Príspevok od používateľa baldorex »

Tiež to tak robím, najradšej tovar skladom priamo na pobočke.

K tomu poplatku ešte toľko, že si zoberte že do tej slzy sa musíte aj vy nejako dopraviť, takže si k tomu ešte treba prirátať lístok na mhd a už ste zase na inej cene...Hrozné že?
Muffi
Addict
Addict

Keď cestujem MHD za paušálny mesačný poplatok neobmedzene, tak ma tá doprava na pobočku nič naviac nestojí. Hrozné, že?
Opakujem, ja rozumiem, za čo je ten poplatok aj prečo existuje. Čomu nerozumiem je, že prečo ho obchod nepremietne do ceny tovaru, ako zákazníkovi sa mi to vidí maximálne nesympatické, že si obchod má drzosť vypýtať si prirážku, lebo si vyzdvihnem tovar osobne a je mi absolútne jedno, že musí tovar prísť zo skladu na pobočku, to sú interné záležitosti obchodu :)
Btw pracoval som vo firme, kde ak si zákazník objednal čosi na predajňu a mali sme to na sklade, tak sme mu to na predajňu doručili bez poplatkov a platilo sa len za dovoz na adresu. Samozrejme, bola to maličká firma, ale určite sa to tak dá.
robo1152
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa robo1152 »

Ved samozrejme, že sa to dá robiť aj bez poplatku, ale keď si môže alza takto jednoducho navýšiť príjmy bez straty zákazníkov, prečo by to rušila, to že si pár ľudí niečo niekde objedná inde alebo sa bude nad tým rozhorčovať si zrejme ani nevšimnú a ani ich to nemusí zaujímať...
CheZteR
Redeemer
Redeemer

tak chodte do nayky a ten isty kablik bude v nayke za 9,99€, a teraz si povies, kokos, 2x drahsie a bez dopravy? idem domov a objednam si to z tej hnusnej skaredej alzy s dam to euro za dopravu

ideme teraz pi*ov*** na nayku ze do ceny vyrobku premietne mzdy pre 20 pracovnikov na pobocke?
Muffi
Addict
Addict

Nie, neideme.

Ideme sa teraz tešiť, že to takto funguje, ako som popísal? Poukázal som tu na túto vec, vadí ti to? Od toho je tuším táto téma, viď "nespokojnosť" v názve :)
CheZteR
Redeemer
Redeemer

mne to nevadi, lebo to tak funguje vsade, je to logicke ze to takto funguje a takto to aj musi fungovat
yoggy

Je to alza, tak si musia kopnut... Objednavajte radsej z vasich oblubenych obchodov typu gigastore, ak vam to vadi.

A neviem na co si poukazal, ked je to tak uz dost dlhu dobu. Mne to len pride, ze si si chcel nieco po 3 rokoch objednat a zistil si, ze sa tam plati doprava na pobocku a teraz tu hejtujes. :roll:

Je to nespokojnost klientov a ked si nenakupil, tak klient ale nie si :D
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa aacid »

robo1152 napísal:Ved samozrejme, že sa to dá robiť aj bez poplatku, ale keď si môže alza takto jednoducho navýšiť príjmy bez straty zákazníkov, prečo by to rušila, to že si pár ľudí niečo niekde objedná inde alebo sa bude nad tým rozhorčovať si zrejme ani nevšimnú a ani ich to nemusí zaujímať...
ako som pisal, keby kazdy tovar navysili o 1-2%, nikto si to nevsimne, bohate im to pokryje dopravu a este z toho nebudu nespokojni zakaznici.
Muffi
Addict
Addict

yoggy napísal:Je to alza, tak si musia kopnut... Objednavajte radsej z vasich oblubenych obchodov typu gigastore, ak vam to vadi.

A neviem na co si poukazal, ked je to tak uz dost dlhu dobu. Mne to len pride, ze si si chcel nieco po 3 rokoch objednat a zistil si, ze sa tam plati doprava na pobocku a teraz tu hejtujes. :roll:

Je to nespokojnost klientov a ked si nenakupil, tak klient ale nie si :D
Objednávam odtiaľ pravidelne, ale väčšinou aj s dovozom, kde mi príde samozrejmé, že sa za to platí a teda som sa nad tým nikdy nepozastavil. Na druhej strane ak si dovoz nezakliknem a idem si pre tovar osobne, samozrejmé mi to vôbec neprišlo.
A píšem to čisto nezaujato a čisto objektívne, vôbec nie preto, že to je alza, ja odtiaľ tiež nakupujem. Ale tak vidím, že kritizovať niekoho obľúbený obchod sa nemá :D
CheZteR
Redeemer
Redeemer

aacid, prosim ta, dnes v dobe heureky a najnakupu si clovek vsimne a riesi aj ked nieco stoji 399, 399,99 alebo 400 :) a teraz si predstav ze by to alza mala drahsie o 2%, teda za 407, no neobjednas si to za 399? napr. z datartu alebo z hejka?
alza je drahsia, najdrahsia ale poskytuje najlepsi a najrychlejsi servis, preto si vsetci radi priplatime mame to najrychlejsie doma, alebo ano - na pobočke :D

a este na margo toho ze klamu, a realne sa ten kablik za 5€ kupit neda ked sa plati doprava, kupujes si kablik, za kablik platis 5€ a teda kablik naozaj stoji 5€, ak by si ho kupoval na firmu a davas do nakladov, tak do nakladov nedavas 6,18€ za obj. celkovo ale 5€ za kablik - neriesim dph, ak by ho mali na pobocke na regale za predavacom tak ho mas bez dopravy, proste takto funguju eshopy obecne a celkovo

takze toto by nemalo byt mierene na alzu, ale na fungovanie eshopov obecne

uz mi to pride ako by som pracoval pre alzu tak ju tu obranujem a pritom ju ani nemam rad :D

mna napriklad takto vytacaju samoobsluzne pokladne v tescu, preco by som si mal ja sam blokovat tovar? ved to neni moja robota, v amerike je dokonca este pri pokladni typek ktory mi to pekne zabali do papierovej tasky a ja si to tu mam sam blokovat?
a pi*ujem na tesco? nepi*ujem, lebo v samoobsluznej to mam 4x rychlejsie nablokovane a nezavre mi vykladaci pas na pokladni pred nosom ked som na rade :D

najvacsi rozdiel je ten, ze datart, nay, planeo a neviem co vsetko su KAMENNE PREDAJNE s eshopom, alza, mall a hej su ESHOPY s vydajnymi miestami ktore si ludia mylia s pobockami, respektive este sa mozu nazyvat ako SHOWROOMY, stale to nie je pobocka, kde poskakuju znudeny zamestnanci ktorych musis hladat a su plateny od predaja, v tyhto vydajniach mas pult za ktorym stoji typek a vydava ti objednany tovar a to ze tam maju nejaky doplnkovy tovar na predaj je len kvoli tomu aby si sa na tom vydajnom mieste citil komfortnejsie, pripadne nieco kupil a zvysil hodnotu objednavky, nejaky rychloobratkovy tovar ktory kazdemu vzdy treba - zvycajne drogeria, ci male it stuff, kable, sluchadla, usbčka, niekde mas aj kabinky na skusanie oblecenia...
yoggy

Ano je to moj oblubeny obchod aj s agemom :D Vedia mi niekde ponuknut viac ako oni? Lebo ja si myslim, ze nie. Preto si aj platim premium a neriesim.

Nejakych par rokov dozadu sa tu o tom diskutovalo este s uplinkom. Vsetci to pochopili, len ty tu prides po rokoch a zacnes to vytahovat. Tu nejde o to, ze aj za 0.5m USB kabel platis 1.2e (ci kolko :D ), ale berie sa to ako samostatna zasielka, ako tu uz niekto spominal, ze musi to ist clovek picknut, dat do systemu, nalozit, vylozit, dat do skladu na pobocke, picknut na pobocke a potom ti to musia este aj vydat atd. To nie je nejaky PC shop na sidlisku v nemsovej, kde je typek rad, ked si tam pride nieco "kopirovat". Tak je pochopitelne, ze na to alza pristupila, kedze su uplne zahlteny a nizko marzove tovary nie su priorita. To ze to ma nejaky hej zadarmo je pochopitelne, kedze inak nevedia donutit zakaznikov aby od nich kupovali a dojdes na predajnu a zamotas sa do pavuciny. Pretoze tam aj tak nikto nechodi :smt006
Napísať odpoveď