Podsvietenie TV

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
tyler91
King
King

Podsvietenie TV

Príspevok od používateľa tyler91 »

Zdravim,dnes mi z ničoho nič odišlo (myslím si) podsvietenie u 4 ročnej LG Smart TV.
Proste obraz vidno minimálne-iba ak svietim baterkou a na sekundu sa podsvietenie preblikne naplno,ale hned aj zhasne,zvuk ide...
Kolko asi stoji oprava ? oplatí sa vlastne ?
Ryan Giggs
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok

Re: Podsvietenie TV

Príspevok od používateľa Ryan Giggs »

Bez diagnostiky ťažko zistiš koľko môže stať oprava a či sa oplati. Odisť tam mohlo X veci. Čo je to za TV?
tyler91
King
King

LG 39LN575S
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Dreamer »

Nasiel som na inom fore podobnu temu a vyzera to na ukazkovo zvladnute planovane zastaravanie.

mám tv LG 32ln4200 a 2 měsíce po záruce přestalo fungovat podsvícení

Led podsvícení spálené, cena běžná oprava je 1800kč

Dobry den.nejde podsviceni u tv Lg 47LN5400.Slo by opravit do 2000kc?dekuji

No náhoda to nebude. Práve včera sa mi na rovnakom TV stalo to isté. Zaspal som pri telke, a keď som sa zobudil, tak bol obraz čierny. Neskôr v tmavej izbe som si všimol, že obraz tam vlastne je, len nejde podsvietenie. Pokazilo sa to presne po 27 mesiacoch od prvého zapnutia. LG evidentne vie ako správne nastaviť kurvítko. Koľko asi stojí oprava?

Dnes se mi stalo to samé. Po zapnutí TV problikne, přečtu i logo LG, ale pak to zhasne a jde zvuk, přepínání programů, ale obraz je viditelný jen v tmavých rysech.

Zdravím. Mám přesně ten samý problém. Myslel jsem, že to bude Led diodama, ale když jsem TV rozebral a na pásky přikládal cca 12-15V tak pravá strana vůbec nereagovala.

Je tam toho viac, aj ine znacky, ale vacsina je k LG a je to len jedna tema.

Video navod opravy, v komentaroch sa LG spomina taktiez velmi casto:

tyler91
King
King

vyzerá to tak, že tá LN séria, nie je najtrvácnejšia... koľko vlastne dnešné tv majú priemernú životnosť?
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict

Nasiel som recenziu na heureke, tam su inak zaujimavo (ne)zobrazovane uzivatelske recenzie, kto si kupi tovar cez eshop a hodnoti cez (zrejme plateny) emailovy odkaz, dostane status "overeny zakaznik", taketo recenzie sa tam zobrazuju predvolene aj ked nemaju ziadnu hodnotu, su pisane tyzden po zakupeni, casto vyzeraju napr. takto:

100% | minusy: neviem | text recenzie: ok

Kto si tovar kupi inak, registruje sa na heureke a napise objektivnu recenziu, jeho recenzia sa predvolene nezobrazuje, dokonca ak je negativna, nezobrazuje sa ani v prehlade, je tam stale "negativne: 0", zobrazi sa az po kliknuti na "vsetky", co robi asi malokto, aj toto skresluje hodnotenia.

Tu je "skryta" recenzia z heureky pre LG 39LN575S:

Pavol | Pridané: 13. februára 2016
10% | Neodporúča produkt

+ dobrý obraz
+ zabudovaný satelitný prijímač

- zlý zvuk
- malá životnosť (dva roky a dva týždne)
- nedostupnosť náhradných dielov

nekvalitný výrobok
Ryan Giggs
VIP
VIP

Dreamer napísal:Nasiel som na inom fore podobnu temu a vyzera to na ukazkovo zvladnute planovane zastaravanie.
To su paranoje. Z par skusenosti robit take zavery je uplne smiesne.
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict

To zdaleka nie je par skusenosti, je to len jedina tema, jedna znacka a nazory za obdobie niekolkych mesiacov, pod tym youtube videom je takmer 400 komentarov, najst sa toho da ovela viac, ale nechcem tu davat odkazy na konkurencne fora. Napr. na znamom zahranicnom fore je toho vela, poriadne tam nadavaju na LG, niekto tam opravil 6 kusov kupenych vo firme. - Stale to su len ti, ktori napisali nazor na internete, ake percento je to z celkoveho poctu ludi, ktorym sa telka pokazi, opravar im povie ze oprava sa neoplati a len kupia novu?

Inak je zaujimave, ze mnoho ludi to opravilo za par eur, niekomu povedali ze sa to da opravit za 60€, potom 200€ a tiez 80% ceny TV, zrejme to mnoho ludi aj zneuziva, potom ludia telky vyhadzuju a kupuju nove, zbytocne.
Ryan Giggs
VIP
VIP

Pri tych niekolko milionoch predanych kusov rocne je tych par tisic pripadov naozaj tazka naloz...
To je uplne bezne percento poruch ako u cohokolvek ineho.
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa guess.whoo »

navyse vzdy sa ovzu len ti, ktori maju s vyrobkom problem
Daniel9911
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Daniel9911 »

Ahoj, mne sa stalo to isté s televizorom Samsung UE32EH5300W, zobral som to do TV servisu a opravili to a stalo ma to 48 euro. Ale cena môže byť nižšia aj vyššia, to závisí od servisu.
tyler91
King
King

nakoniec som tu TV predal a zobral nový opäť od LG...

//autoeditácia príspevku (25 Okt 2018, 8:52)
toto mi odpisal tipek,ktoremu som TV predal
Prílohy
Screenshot_2018-10-25 Bazos sk - odpoved na inzerat 91119943 - LG 39LN575S - valki250 gmail com - Gmail.png
Ryan Giggs
VIP
VIP

Dik za spätnu väzbu.

Akurat sa neda suhlasiť s tymi značkami čo tam piše. Netreba sa im vyhybať. Dnes už je skoro všetko outsourcing. Už malokto vyraba sam pre seba. Doba kedy sa hralo na značky už je davno preč. On ten Vestel a "iny činsky šmejd" vyrabaju televizory aj pre renomovane značky ako Panasonic, Sony, Philips... Tym sa treba tiež vyhybať?
Takže ten "šmejd" Orava môže byť kľudne ten isty TV aky kupiš od Panasonicu (a take na trhu naozaj boli/su). Len bude 2x drahši. O tom ale ten typek asi nevie. A napr. taky Gogen dava štandardne na TV 40 mesiacov zaruky. To by sa im vôbec neoplatilo keby sa to často kazilo, to by na opravach ťažko prerobili. Tak to až taky šmejd čo do životnosti nie je.

A len pre uplnosť, Blaupunkt vyraba slovenska firma UMC Slovakia, ktora vyraba aj TV značky Sharp. JVC a Toshibu vyraba činsky Hisense, čo ale nie je ani nahodou žiaden šmejd.
Napísať odpoveď