alza.sk | alza.cz | nespokojnosť | ignorácia klientov

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Re: alza.sk | alza.cz | nespokojnosť | ignorácia klientov

Príspevok od používateľa aacid »

CheZteR napísal:aacid, prosim ta, dnes v dobe heureky a najnakupu si clovek vsimne a riesi aj ked nieco stoji 399, 399,99 alebo 400 :) a teraz si predstav ze by to alza mala drahsie o 2%, teda za 407, no neobjednas si to za 399? napr. z datartu alebo z hejka?
alza je drahsia, najdrahsia ale poskytuje najlepsi a najrychlejsi servis, preto si vsetci radi priplatime mame to najrychlejsie doma, alebo ano - na pobočke :D
tym druhym odstavcom nejak popieras ten prvy odstavec...

ale akoze nemusime to riesit donekocna, ja som si napisal svoj nazor, ty svoj. netreba to dookola opakovat. a ja som to nemieril cisto na alzu, myslim ze kazdy obchod co to tak robi by s tym mohol prestat, rozratat tie naklady do ceny a bolo by to lepsie.

a sorry, ale neda mi to zopakovat, ten kablik nestoji 5 eur, je uplne fuk co si davas do nakladov. dam ti 5 eur a chod mi ho kupit do alzy. potom mi povedz ci stoji 5 eur.
yoggy

Príspevok od používateľa yoggy »

Nie nebolo by to lepsie, pretoze to je vlastne ochrana kvoli tomu, aby to ludia nespamovali. Ked nieco objednavas napr za 399e, tak ti je to euro ukradnute. To je ako 20sk poplatok za navstevu ambulancie, odrazu ludia prestali zaplnovat ambulancie... Symbolicka cena tam proste musi byt, inak to zacnu ludia zneuzivat, alza na to urcite neprisla zo dna na den.
CheZteR
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa CheZteR »

no a sme zasa tam, ludia chapu alzu ako pobocku, do alzy ti to kupit nepojdem lebo je to eshop, poviem ti daj mi 6,18 a potom ti pre to pojdem alebo mi daj 7,5 a skonci to v schranke o 2 dni

ale hej, otazku sme zodpovedali aj sme si vysvetlili preco to tak je a aj bude, nema zmysel to dalej rozoberat, na vianoce to mozno zrusia a doprava bude uplne zadarmo ako benefit vramci "nakupte u nas, nie inde"
DropDead
Addict
Addict

Príspevok od používateľa DropDead »

wladas napísal:Tipujem ze jeden z dvovodov je aby elminimovali hromadu objednavok do cca 10€
A to by robili prečo, ak robia zvoz na pobočku, kde im ide 30 vecí, tak sa im tam určite zmestí aj 60 vecí pre veci malej hodnoty a v podstate aj veľkosti (ktoré sú často aj tie za nízke ceny).

Oni chcú presný opak, aby si kúpil, aj keby kameň cehlu jekabátil. Vidia, koľko ľudia chodia po objednávky osobne, tak tie platené odbery chránia a ešte aj zdraželi oproti tým 80c kedysi či koľko to bolo.
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa aacid »

tiez mi nejak nejde do hlavy preco by alza nechcela aby si ludia kupovali veci u nich... pokial nechcem aby si ludia kupovali 3 eurove veci u mna, tak nebudem predavat 3 eurove veci. pokial ich predavam tak asi chcem aby si ich kupovali.
yoggy

What... :roll:
Alze sa to oplati, ale len vtedy pokial objednavka nie je jedna vec o hodnote 5e. Pokial kupujes monitor a k tomu DP kabel, tak je to v pohode.
Pokial kupujes len ten kabel, tak to v pohode nie je a snazia sa to obmedzit.

A fakt neviem co sa tu stale riesi, ked spotrebne veci (kable atd.) maju na bottovej hned. V Kosiciach mate uplne ine moznosti ako v Bratislave. Je uplne logicke, ze ked potrebujem urgentne kabel, tak nebudem na neho cakat na alze, ale pojdem napr. do datacompu alebo do inych shopov v Kosiciach.

Logicky pokial potrebujem nieco urgent tak:
Bratislava = Alza / Agem / Datacomp...
Kosice = Datacomp...

Na vsetkych je vyzdvihnutie zadarmo :| (pokial to maju na sklade)
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Yoggy, ale Slovensko nie je len Bratislava a Kosice, na to zabudas. Taka Alza ma pobocky aj v mensich mestach v ktorych nemaju sklad, len vydajne miesto.
mikioko
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa mikioko »

Hej vydajne miesta na ktoré si ale nemôžeš dat doviesť všetok tovar a nakoniec aj tak musíš objednať kuriéra. Obyčajný flipchart a projekčné plátno nevedeli doviesť na pobočku.
yoggy

hojko napísal:Yoggy, ale Slovensko nie je len Bratislava a Kosice, na to zabudas. Taka Alza ma pobocky aj v mensich mestach v ktorych nemaju sklad, len vydajne miesto.
Ved urcite v kazdom meste je aj nieco ine ako alza. :roll:
mikioko napísal:Hej vydajne miesta na ktoré si ale nemôžeš dat doviesť všetok tovar a nakoniec aj tak musíš objednať kuriéra. Obyčajný flipchart a projekčné plátno nevedeli doviesť na pobočku.
Kolkokrat to este budes spominat? :lol:
mikioko
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa mikioko »

Yoggy všetci tu stejnak melieme stále o tom istom. A spomenul som to preto lebo teraz mi volal kuriér, že zo 6tich balíkov z alzy jeden zapatrosil a príde v pondelok so všetkým. Keby sa to dalo doniesť na pobočku mam to už včera a nemusel som si tie veci kade tade na deň požičiavať. No a teraz to bude až v pondelok,
Daniel9911
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Daniel9911 »

Ahojte, posielal som tovar do alzy s tým, že chcem odstúpiť od zmluvy, všetko prebehlo bez problémov aj mi prišli smsky aj mail že mi vystavili dobropis, vyplňoval som ich formulár kde som napísal aj číslo účtu, bude to automaticky odoslané tam alebo ako to funguje ? prvý krát som vracal tovar v mojom živote takže by som rád vedel ako to funguje. Ďakujem
yoggy

https://www.alza.sk/jak-odstoupit-od-sm ... t12601.htm
Platby sa snažíme vždy vrátiť v čo najkratšom termíne, najneskôr však do 14 dní od odstúpenia od zmluvy v prípade, že nám bol tovar vrátený. Pri osobnom vrátení tovaru na našej pobočke Vám čiastku za tovar najčastejšie vyplatíme ihneď na mieste.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Automaticky, len musis cakat.
Daniel9911
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Daniel9911 »

Ďakujem za odpoveď
kzS^
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa kzS^ »

Skusal niekto nakupit na 1/3 ? ja som konecne splnil podmienky a ked som chcel vyuzit 1/3 nakup pri dokonceni objednavky mi vyhodilo chybu ze to nejde zrealizovat...
nakoniec som zistil na predajni ze to je nastavene nejak automaticky a preco objednavka nepresla vsak povedat nemozu lebo ani oni to nevedia :D zase jeden poriadny odrb...
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Šesť objednávok za sekundu. Alza v roku 2018 trhala rekordy
https://www.startitup.sk/sest-objednavo ... a-rekordy/
yoggy

Pred par dnami som poslal procesory (celerony) typkovi do Kosic, ktore este boli v zaruke. Faktury som mu ale neposlal, akurat teraz pozeram na alzu a mi tam ukazuje 3 objednavky, ja ze wtf. Otvorim a na vsetkych je ze bol vrateny a zaujimavostou je ze na kazdom dobropise je ine meno a vsetky boli vystavene 2.2. Balik mu dosiel 31.1., cize neeistuje ze by to vratili ludia ktorym to predal alebo nieco podobne, ale zavana to podvodom.

Ja uz fakt niekedy nechapem co su to slovaci za narod :roll:
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Co to znamena? Ze ten procesor umyselne pokazil a hned dal reklamovat, ale kedze sa mozno nepredava, tak mu vratili plnu kupnu sumu?
yoggy

Nemusol ho pokazit, kedze v alze take "lacne" veci neposielaju, ale rovno ti vystavia dobropis. S procesormi urcite nic nebolo, dokonca som ich v baliku poslal ako v bavlnke. Skor sa treba na to pozriet z moralneho hladiska...
Arkaz
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Arkaz »

Moralne nemoralne predal si ho a co si s nim robil kupca je uz jeho vec :)
Napísať odpoveď