Krádež mobilu + factory reset - moznost nalezu

Všetko o mobiloch, PDAčkach...
tonnymontana
Medium Expert
Medium Expert

Krádež mobilu + factory reset - moznost nalezu

Príspevok od používateľa tonnymontana »

Zdar.

Ak mi ukradli mobil - aka je sanca, ze ho vypatraju...

teda predpokladam ze zlodej nebude tak hlupy aby ho pouzival aj s mojou sim, plus si myslim ze spravi minimalne factory reset zariadenia...co vie kazdy.

Ale ak ho preda po tychto 2 krokoch niekam dalej, je realna sanca ze ho este niekto podla niecoho ineho vypatra,su tam nejake mikrocipy co sa po vlozeni inej sim alebo pod. budu vediet ohlasit alebo to je velmi scifi..?

PS: nemal som tam ziaden monitorovaci softver proti kradezi atd. jednalo sa o samsung galaxy s 7 edge.

Dik za rady..
jorg22
Medium Professional
Medium Professional
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Krádež mobilu + factory reset - moznost nalezu

Príspevok od používateľa jorg22 »

Ten mobil je tak lacny, ze to nieje ani klasifikovane ako trestny cin. Takze jedina moznost je aby si ho vypatral sam.
Android ma defaultne zapnute trackovanie pri strate a vymaz na dialku.

Prihlas sa pod svojim uctom:
https://www.google.com/android/find?u=0

Skus zistit kde bola jeho posledna poloha. Pripadne ho iba zablokuj.

Samozrejme je to android takze akonahle prebehne factory reset tak mas smolu.
tonnymontana
Medium Expert
Medium Expert

jorg22 napísal:Ten mobil je tak lacny, ze to nieje ani klasifikovane ako trestny cin. Takze jedina moznost je aby si ho vypatral sam.
Android ma defaultne zapnute trackovanie pri strate a vymaz na dialku.

Prihlas sa pod svojim uctom:
https://www.google.com/android/find?u=0

Skus zistit kde bola jeho posledna poloha. Pripadne ho iba zablokuj.

Samozrejme je to android takze akonahle prebehne factory reset tak mas smolu.
aha takze staci aby zlodej vedel kliknut factory reset a tym padom ho uz nepojde vypatrat ? :(
jorg22
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Ano presne tak. Nabuduce si budes davat vacsi pozor. Je to poucenie do buducna tak nefnukaj :D
mulatt
Darca
Darca

Príspevok od používateľa mulatt »

Telefon je lahko vypatratelny, ak sa don vlozi hocijaka sim. Akonahle sa telefon prihlasi do siete, tak ho na policii vedia lokalizovat. Mam s tym osobne skusenosti, aj znami, co postracali telefony. Pokial nebol telefon predany do cudziny, tak ho vzdy policia nasla a to islo aj o telefony pod 100€. Vsetko je to o ochote policie.
tonnymontana
Medium Expert
Medium Expert

mulatt napísal:Telefon je lahko vypatratelny, ak sa don vlozi hocijaka sim. Akonahle sa telefon prihlasi do siete, tak ho na policii vedia lokalizovat. Mam s tym osobne skusenosti, aj znami, co postracali telefony. Pokial nebol telefon predany do cudziny, tak ho vzdy policia nasla a to islo aj o telefony pod 100€. Vsetko je to o ochote policie.
no prave ze mobil mi bol ukradnuty v CR kde to je aj nahlasene ale, ktovie kto ho kde prihlasi.. napriklad keby ho niekto predal naspat na SR ci by o tom vobec ta ceska policia komunikovala so slovenskou..

alebo napriklad vseobecne ... pre priklad si zo SR ukradnu ti mobil v CR a potom sa prihlasi niekto v ktrejkolvek krajine sveta ( nielen SR) tak ci si navzajom vedia poskytnut informacie alebo nie tie policie..
jorg22
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

mulatt: Sorry ale kaleraby tlac do hlavy niekomu inemu. Na Slovensku to takto nefunguje. Odkial vlastne mas taketo kraviny?
Typujem ze ti to hovoril znameho znamy, ktory pozna niekoho bratranca z druheho kolena a tomu fizli lokalizovali mobil, prisli k danej osobe a zatkli ju hej?

Pozeras vela serialov.
baldorex
Addict
Addict

Príspevok od používateľa baldorex »

Po známosti ide všetko, len musí mať policajt motiváciu.
Mobil sa do siete identifikuje aj cez imei číslo.
Hardreset mobilu teda znemožní majiteľovi blokovať a lokalizovať mobil na diaľku (nové verzie androidu však po HR žiadajú pôvodné google konto, čo sťažuje ďalšie používanie mobilu), no operátor mobil identifikuje a na žiadosť polície poskytne údaje o novej sim karte aj polohe.
mulatt
Darca
Darca

tonnymontana: Neviem ako to funguje v CZ. Treba sa tam ist spytat. Factory reset ale neurobi pokial si mal nastavene pin, odtlacok atd. Ak si nemal tak pri FR bude pytat heslo od google/samsung uctu. Ak to spravi cez recovery, stale ho bude pytat. Da sa to samozrejme obist cez flash ale to je uz o inom.

jorg22: Ano pozeram vela serialov. Naposledy som takyto serial pozeral pred tyzdnom ;) A prosim ta netaraj tu kraviny o malej hodnote a trestnom cine. Absolutne do toho nevidis, ja mam s tym osobne skusenosti a ked pisem, ze policia najde telefony v hocijakej hodnote, tak to tak je. Vsetko je to len o ochote policie. Ale to ti je skoda vysvetlovat, ty mas asi osobnejsie skusenosti z diskusii :)
A len taky maly dodatok s7 edge je najlacnejsi na heureke za 380€, trestny cin je 266€. Cize ak ma hocijaky doklad od telefonu, tak je to trestny cin.

baldorex: tak
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa guess.whoo »

jorg - radsej sem uz nepis lebo kazdy tvoj post je dezinformacny.
ako pise mulatt - telefon sa da vypatrat aj ked ma hodnotu nizsiu ako 266e co S7 edge nema - berie sa cena noveho telefonu. nemas vsak pravdu v tom, ze nebude vediet spravit factory reset ak ma nastaveny pin/odtlacok - to sa da

problem vsak je, ze sa da zmenit aj IMEI. neurobi to doma na kolene, ale ak si bude chciet ten telefon fakt nechat, tak existuju platene sposoby ako na to, ktore tu nebudem dalej rozvadzat

tonnymontana - kedze si ho ale stratil v CR tak sa s nim mozes rovno rozlucit. Pre PZ by to bolo zbytocne komplikovane ho hladat a nasledne to s tebou riesit. Zial taka je realita
mulatt
Darca
Darca

guess.whoo : Ako bude vediet spravit FR, ked tam ma odtlacok, pin atd? Podla mna je jedina moznost flash cez Odin ale to uz je flash celej rom, nie factory reset. Ak vies o nejakom inom sposobe, napis. Ak nechces verejne, kludne do PM :D
STomko
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa STomko »

Cez recovery menu
jorg22
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

guess.whoo: Nespravne som si zapametal financnu hranicu, od kedy je odcudzenie klasifikovane ako trestny cin. Ja si chybu priznat viem ale aby ste si vy dvaja na tom honili ego hovori za vsetko.

Vy tu chcete len polemizovat a dohadovat sa o teoriach. Ja som typkovy poskytol strucnu jasnu odpoved, ktora ho niekam nasmeruje.

Vyborne, ze ked mas na policii znamych tak ti ho vedia lokalizovat, zistit meno na aktulne vlozenej sim karte. Ale naco je takato informacia niekomu kto stratil mobil?
Budeme sa tu teraz hrat, ze kto ma vacsie znamosti a co pre koho spravia ano?

V beznej praxi sa s tym mobilom mozes rozlucit pokial ho nedokazes lokalizovat alebo zablokovat cez Google ucet. Bodka.
Dalej si tu polemizujte v teoretickej rovine ale to tazko niekomu pomoze.

Mimochodom vo vacsine Android zariadeni sa vies stlacenim spravnych tlacidiel dostat do bootloader modu a preflashovat romku bez zadavania pin/odtlacku prstu. V tom nieje ziadna veda.
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

vobec to nie je o znamostiach, ale o tom, na koho natrafis. telefon sa patra na zaklade imei cisla po prihlaseni sim do siete. je to stale 50-50 ze sa telefon najde alebo nenajde. ja mam skusenost, ze sa viac ako polovicu telefonov podarilo lokalizovat a vratit povodnemu majitelovi

napisal si mu, ze ak spravi nalezca factory reset mobil sa uz nenajde a moze sa s nim rozlucit, co pravdou nie je.

takze z tvojich troch tvrdeni (o hranici trestneho cinu, kalkulacii hodnoty mobilu a lokalizacii telefonu) nebolo ani jedno pravdive a spravne takze si ho nasmeroval akurat tak nespravnym smerom. kazdy tvoj dalsi post v tejto teme bude zbytocny. diky
mikioko
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa mikioko »

Ja sa tiež pridám, krádež sa stala v Čechách a tam keď ti ukradnú mobil, a nahlásis to polícii, tak automaticky dajú zablokovať mobil podľa imei čísla, tak ze sa neprihlási do žiadnej mobilnej siete v Čechách.
Tak isto mam skúsenosť s nájdením mobilu cez políciu a to nový stal 40 euro a nasli ho aj tak, bez žiadnej známosti na polícii. Vrátili ho bez krytu a baterky.
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Jo diki za pripomenutie.. Po nahlaseni dostane IMEI ban cez ktory ako som pisal vyssie nie je jednoduche sa dostat. Cize si nalezca na tom mobile moze akurat tak fotit alebo chodit cez wifi na net. Ziadna SIM karta sa do siete neprihlasi
tonnymontana
Medium Expert
Medium Expert

guess.whoo napísal:jorg - radsej sem uz nepis lebo kazdy tvoj post je dezinformacny.
ako pise mulatt - telefon sa da vypatrat aj ked ma hodnotu nizsiu ako 266e co S7 edge nema - berie sa cena noveho telefonu. nemas vsak pravdu v tom, ze nebude vediet spravit factory reset ak ma nastaveny pin/odtlacok - to sa da

problem vsak je, ze sa da zmenit aj IMEI. neurobi to doma na kolene, ale ak si bude chciet ten telefon fakt nechat, tak existuju platene sposoby ako na to, ktore tu nebudem dalej rozvadzat

tonnymontana - kedze si ho ale stratil v CR tak sa s nim mozes rovno rozlucit. Pre PZ by to bolo zbytocne komplikovane ho hladat a nasledne to s tebou riesit. Zial taka je realita
inak este reagujem na tvoj predosly koment ze vraj nevygenerujes IMEI doma na kolene ? si si tymto tvrdenim isty ?
http://global.drfone.biz/sl/sim-unlock/ ... droid.html

Hensym
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Hensym »

jorg22 napísal:mulatt: Sorry ale kaleraby tlac do hlavy niekomu inemu. Na Slovensku to takto nefunguje. Odkial vlastne mas taketo kraviny?
Typujem ze ti to hovoril znameho znamy, ktory pozna niekoho bratranca z druheho kolena a tomu fizli lokalizovali mobil, prisli k danej osobe a zatkli ju hej?

Pozeras vela serialov.
Nie, ja mám rovnakú skúsenosť a to z prvej ruky, asi rok starú. Môj dedo má telefón za asi 50€, ten s tým SOS tlačidlom na zadnej strane. Má dlhodobo zdravotné problémy, je cukrovkár a srdciar, tak preto. Jedného dňa mame prišlo niekoľko SMS-iek "SOS: Prosím, pomôžte mi", volali sme mu, nedvíhal, tie SMS-ky chodili ešte potom viac krát. Nevedeli sme sa dovolať, hľadali sme ho doma, volali sme rodine, hľadali sme ho tam, kde by mohol byť, nenašli sme ho, tak sme šli na políciu, povedali, čo je vo veci, a na počkanie nám triangulovali jeho mobil, doslova nám ukázal na obrazovke 3 body (trojuholník), kde bola naposledy zaznamenaná poloha. Bol to trojuholník, kde každá strana mala možno 200 metrov (pre predstavu, čiže stále nie veľmi presné).

Ukázalo sa, že ho triangulovali správne, dedo bol len na obede, zhruba v strede toho trojuholníku a to SOS stláčal omylom, a mal tichý režim, tak sa mu nedalo dovolať. Našťastie to dobre dopadlo, planý poplach, ale dopátrali sme sa k tomu bez akejkoľvek známosti.

Samozrejme asi záleží, aký policajt, aké mesto, a asi je trochu rozdiel zdravotné ohrozenie človeka, a strata mobilu. :)
jorg22
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Tak si mal velke stastie, ze si natrafil na policajta s charakterom. Lebo to co hovoris je hrube porusenie predpisov. Keby mu na to prisli, tak by mal velke problemy.
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

Vôbec sa nemuselo jednať o porušenie predpisov. Moja skúsenosť z júna 2018, tiež bolo potrebné súrne vypátrať jednu osobu so zdravotným problémom. Polícia vie na počkanie zistiť polohu mobilu ako popisuje Hensym, ale najskôr musí vyhlásiť celoštátne pátranie po danej osobe. Akonáhle sa osoba nájde, pátranie sa zruší, čiže sa to nestihne nikde zverejniť. Celé to môže byť záležitosť 1hodky.
Napísať odpoveď