USB kľúč + Externý HDD

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
Filip359
Light Star
Light Star

USB kľúč + Externý HDD

Príspevok od používateľa Filip359 »

Poradíte nejaký schopný externý HDD + by som potreboval nejaký menší odolnejší USB kľúč. Externý HDD niečo s rýchle do 100€. Kľúč by som chcel niečo okolo 30€, 32 GB alebo 64 GB.
Pozeral som niečo takéto: https://www.alza.sk/lacie-2-5-porsche-d ... 250207.htm
Kľúč možno máte niekto dobrú skúsenosť s niečím. Väčšinou používam tie malé ako kľúčenky ale sú už strašne poohýbané tak by som chcel niečo iné.
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok

Re: USB kľúč + Externý HDD

Príspevok od používateľa Dreamer »

Neviem do akej miery ma byt odolny, ale tu som vyberal USB kluc s podobnymi parametrami.

Chcel som co najmensi, ale tie mikro kluce sa prehrievali az tak, ze boli neudrzatelne v ruke, to mohlo ovplyvnit aj zivotnost, takze som ich vyradil.

Do 30€ je vodeodolny a "nepriestrelny" Pretec i-Disk BulletProof Extreme 32GB, pouzival som dlho starsiu verziu 2.0, je odolny, ale ten obrazok sa po case odlepil a ten roh bol dost ostry, gumicka sa da lahko stratit, tym sa strati vodeodolnost, inak som bol spokojny, tento je 32GB 3.0 za 27€, vyrazne zdrazel, rovnako 64GB verzia a nevyuziva potencial USB 3.0, co sa tyka rychlosti, napr. 32GB je 3x drahsi ako ADATA a vyrazne pomalsi (pozor na uvedene a realne rychlosti).

Nakoniec vybral ADATA UV131 64GB, nie je vodeodolny, ale ma bezkonkurencnu cenu a tiez rychlosti, konstrukcia je pevna, kvalitna a stale dostatocne mala, ma viac ako 2 a pol roka a som s nim velmi spokojny.

Viac v teme kde som hladal USB kluc, parametre, vyhody, nevyhody, rychlosti, odkaz vyssie.

EDIT: Moje tipy su na 3.0 verzie, ADATA ma uz aj USB-C verzie (UC370 32/64GB), su o nieco drahsie, ale stale lacnejsie ako mnohe 3.0 verzie, len s nimi nemam skusenosti a nepaci sa mi ta krytka, vyhodou je ze su 3 v 1, USB-A 3.1 + USB 2.0 + USB-C. Dnes by som uz zrejme zvazoval aj USB-C verziu, no najskor by som hladal realne rychlosti.
Filip359
Light Star
Light Star

V pohode môže byť aj čosi väčšie. Teraz mám takéto kľúčenky a radšej by som išiel do klasického kľúča. Ničo takéto: https://www.alza.sk/kingston-datatravel ... 115396.htm
Len tu je tá čiapočka. Radšej niečo kde by som ju nemohol nestratiť. Na kľúčoch už ho radšej nebudem nosiť lebo 2 kingstony som už takto pokrivil, že sa ani zasunúť nedajú. Ale ten bullteproof by som bral.
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict

Ved prave, tie s krytkami som ja vyradil hned, mozu sa stratit, ten Kingston ju ma plastovu, moze prasknut a ked ju das dole, tak je kluc nechraneny, to ze je vacsi tiez zvysuje riziko poskodenie ked je v slote v PC/notebooku.

Ten moj ADATA nosim bezne vo verecku s klucmi, mam len mikro-skrabance, to je normalne, poskodenie nehrozi, lebo ma jednoliate kovove telo ktore chrani cely konektor - a nie je vobec tak maly, je iba o centimeter a nieco kratsi ako ten Kingston.

Ak si paranoidny, mozes zvolit ten Pretec, krytka je tam kovova a mozes si ju pripnut ku klucom, takze ju urcite nestratis, ale na tu gumicku si budes musiet davat pozor. Len ta cena a rychlosti (realne).

Je to na tebe, ale ja by som bral ADATA, je ovela rychlejsi - a cena pri 64GB verzii je to 24€ vs. 64€.
Filip359
Light Star
Light Star

Zobral som nakoniec to adata, vyzerá dobre.
K-u-b-i-a-k
Addict
Addict

Príspevok od používateľa K-u-b-i-a-k »

Potrebujem poradiť s kúpou USB klúča. Padol mi do oka tento - https://datacomp.sk/patriot-supersonic- ... 60212.html ale značku veľmi nepoznám. Doteraz som mal stále nejaký Kingston. Cenový strop je tých 30€ a ten Patriot mi vyšiel ako najlepšia voľba v pomere cena/výkon. Viem si zriešiť niečo lepšie? Cenový strop nechcem prekračovať, pôvodne som pozeral niečo do 20€, ale tie rýchlosti zápisu boli max 15mb/s, čo mi príde málo. Potrebujem ho na zálohu súborov.
peterkozel
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa peterkozel »

a pri kingstone by si mal aj zostat, ten co pises som mal moznost vyskusat, ten mechanizmus je zla vec a rychlost je dobra iba na zaciatku a potom pada, tento kingstone je uplne ina hudba, rychlost drzi, telo robustne a nevrav ze 7€ nad rozpocet je problem akurad ze ma 64gb oproti 128

https://usb-flash-disky.heureka.sk/king ... hxs3-64gb/#
K-u-b-i-a-k
Addict
Addict

Doplním, že podmienkou je 128GB :D

//autoeditácia príspevku (03 Nov 2018, 12:27)
Nikto nič?
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict

Pozri si moju temu kde som vyberal USB kluc, bolo to 64 GB, ale mam tam rychlosti a dalsie vlastnosti, tak aspon pre nejaku predstavu, ten ADATA ma neskutocny pomer "cena/rychlost", ostatne su aj nasobne drahsie a pomalsie, ale 128GB verzia toho kluca nie je.

Prip. na heureka si lahko vyfiltrujes parametre (cena do 40€, zapis od 40):

https://usb-flash-disky.heureka.sk/f:25 ... 4,895/?o=4

Vela tam toho nie je, myslim ze podstatny je zapis, ale tie cisla neber velmi vazne, ked si vyberies niekolko, tak pohladaj recenzie a pozri si ake su realne rychlosti. Mozes hladat v recenziach na heureke aj alze...

Keby som si mal hned vybrat a riesil iba cenu a rychlost, tak tento vychadza naj:

https://usb-flash-disky.heureka.sk/patr ... =6#reviews

Rychlost 300 200 MB/s, 400 MB/s, cena od 26€.

EDIT: OK, upravil som odkaz na recenzie, na heureke si vzdy klikaj na "Vsetky" recenzie, takto sa zobrazia aj inak skryte, ktore su najuzitocnejsie, takze rychlost zapisu je "len" 200 MB/s, stale je zdaleka najrychlejsi.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Tu je lepsia recenzia toho Patriot kluca co uviedol Dreamer: https://www.storagereview.com/patriot_s ... ive_review
K-u-b-i-a-k
Addict
Addict

Vďaka. Omrknem ho :-)
Napísať odpoveď