Po dlhej dobe sa mi zacnelo po mp3 prehrávači. Mobil ako prehrávač som si nikdy neobľúbil a preto chcem samostatné zariadenie.
Čo by som potreboval?
->Ideálne výdrž batérie nad 20h (menej určite nie)
->Potešili by hardware tlačidlá, no nie sú 100% podmienkou
->Minimálne 8GB internej pamäte a podpora kariet pre rozšírenie
->Podpora Flacu nie je potrebná
->Videá pravdupovediac nepotrebujem (no môže byť aj MP4 prehrávač)
->Ideálne niečo niekým vyskúšané, reálne skúsenosti
->Postačí aj monochromatický display, hlavne prehľadné a inteligentné menu
->Možnosť "hrabať sa" v menu a zozname skladieb bez prerušenia prehrávania
Cena tak do 100€, nebránim sa ani nejakému dobrému čínskemu prehrávaču
MP3 prehrávač
-
PAPA_CHUBBY
Medium Expert
- Kontaktovať používateľa:
-
Ryan Giggs
VIP
Re: MP3 prehrávač
Dnes uz sa ine ako nejaky cinsky DAP uz v podstate ani neoplati kupovat. Zvuk je uplne niekde inde ako u beznych mp3 prehravacov. Akurat vacsina uz vstavanu pamat nema, tak neviem nakolko je to problem. A ta kvalita zvuku je na ukor vydrze. Ale tych teoretickych 20h niektore maju.
U nas sa daju kupit prehravace Shanling a Fiio. Shanling v tomto rozpocte vsak nesplni poziadavku vydrze, takze ostava Fiio.
Par dni je na trhu novinka M3K. Vydrz to splna, nema vsak vstavanu pamat.
Z Cinanov kupitelnych vonku splna poziadavky napr. Xduoo Nano D3.
U nas sa daju kupit prehravace Shanling a Fiio. Shanling v tomto rozpocte vsak nesplni poziadavku vydrze, takze ostava Fiio.
Par dni je na trhu novinka M3K. Vydrz to splna, nema vsak vstavanu pamat.
Z Cinanov kupitelnych vonku splna poziadavky napr. Xduoo Nano D3.
-
PAPA_CHUBBY
Medium Expert
FIO M3K je môj aktuálny výber z toho čo som videl v našich eshopoch
Ono tá chýbajúca vstavaná pamäť až taký problém nepredstavuje. Ide mi skôr o možnosť rozšírenia.
Výdrž je u mňa dosť podstatná. Holt, som odchovaný na produktoch Sony, kde už od Walkmanu s jednou AA betériou som mohol očakávať 30h prehrávania
A je to sakra návykové nemusieť riešiť každú chvíľu nabíjanie.
Nie som žiadny audiofil, slúchadlá budú Marshall Major Black.
Našiel som celkom kladné hodnotenia na Benjie s5, tvoj názor?
Možnosť 2:
Keby som znížil kritérium výdrže, povedzme minimálne 10h, aké by boli alternatívy? (Chcel som rovno objednať 2 prehrávače, jeden pre priateľku. Jej postačí aj slabšia výdrž
)
Ono tá chýbajúca vstavaná pamäť až taký problém nepredstavuje. Ide mi skôr o možnosť rozšírenia.
Výdrž je u mňa dosť podstatná. Holt, som odchovaný na produktoch Sony, kde už od Walkmanu s jednou AA betériou som mohol očakávať 30h prehrávania
Nie som žiadny audiofil, slúchadlá budú Marshall Major Black.
Našiel som celkom kladné hodnotenia na Benjie s5, tvoj názor?
Možnosť 2:
Keby som znížil kritérium výdrže, povedzme minimálne 10h, aké by boli alternatívy? (Chcel som rovno objednať 2 prehrávače, jeden pre priateľku. Jej postačí aj slabšia výdrž
-
Ryan Giggs
VIP
Benjie S5 mam ako zalozny. Je zvukovo velmi fajn, lepsi ako bezne mp3 prehravace do 100 € (Sony, Philips...), je kvalitne spracovany, miniaturny, lahky, jednoduche, intuitivne ovladanie. Grafika uplne primitivna (ale to moze byt aj vyhoda). Akurat poslepiacky vo vrecku sa tazko posuvaju skladby, kedze prave tie tlacidla su dotykove. Ale ma podpriemernu vydrz, ta ta asi neuspokoji. Realne je to tak polovica udavanej hodnoty. Mozno aj menej, nikdy som to nemeral. Je ale zaroven pravda ze ja fungujem len na flacoch, na mp3 vydrzi urcite viac.
Alternativy k tym lepsim, co nesplnaju vydrz napr. Shanling M0 (dostat tu), Xduoo X3 II ... Je toho viac, zalezi aj na rozmeroch, s akou az tehlou si ochotny zit. Za mierny nadlimit Xduoo X10, Fiio X1 2nd, Hidizs AP60 II.... No ale tie DAPy su trosku na tie Majory overkill. Velmi tu kvalitu s tymi sluchadlami nevyuzijes.
Alternativy k tym lepsim, co nesplnaju vydrz napr. Shanling M0 (dostat tu), Xduoo X3 II ... Je toho viac, zalezi aj na rozmeroch, s akou az tehlou si ochotny zit. Za mierny nadlimit Xduoo X10, Fiio X1 2nd, Hidizs AP60 II.... No ale tie DAPy su trosku na tie Majory overkill. Velmi tu kvalitu s tymi sluchadlami nevyuzijes.
-
jorg22
Medium Professional
Nechapem o akej kvalite zvuku sa tu bavite? Bude na tom predsa prehravat MP3 a nie FLAC alebo iny kvalitny format.
Okrem toho mp3 preghravac v dnesnej dobe? Ja viem ze niektory ludia si tazko zvykaju na nove veci ale to myslis vazne, ze si budes stahovat pesnicky a pracne si ich kazdy tyzden nahravat do prehravaca?
Existuje predsa Spotify, ktory je aj zadarmo. Zbytocne vyhadzujes peniaze do vzduchu. To si radsej predplat Spotify a za tych 100 eur si kupis predplatne na 2 roky.
Okrem toho mp3 preghravac v dnesnej dobe? Ja viem ze niektory ludia si tazko zvykaju na nove veci ale to myslis vazne, ze si budes stahovat pesnicky a pracne si ich kazdy tyzden nahravat do prehravaca?
Existuje predsa Spotify, ktory je aj zadarmo. Zbytocne vyhadzujes peniaze do vzduchu. To si radsej predplat Spotify a za tych 100 eur si kupis predplatne na 2 roky.
-
Ryan Giggs
VIP
A co ze tam bude prehravat mp3? Aj mp3 hraju z takeho playeru lepsie.
Preco by si ich mal pracne kazdy tyzden stahovat do prehravaca? To je co za blud? Co je na tom pracne hodit raz na sd kartu stovky albumov a nechat ich tam? Ako sa to lisi od pocuvania mp3 napr. z mobilu? O co pracnejsie to je?
Nie kazdy pocuva komerciu co je na Spotify. Nie kazdy chce pocuvat z roznych dovodov na mobile, niekto moze chciet pouzit specificke fukcie (napr. USB DAC...), atd.To dokazes pochopit? Spotify podporuju aj niektore prehravace.
Preco by si ich mal pracne kazdy tyzden stahovat do prehravaca? To je co za blud? Co je na tom pracne hodit raz na sd kartu stovky albumov a nechat ich tam? Ako sa to lisi od pocuvania mp3 napr. z mobilu? O co pracnejsie to je?
Nie kazdy pocuva komerciu co je na Spotify. Nie kazdy chce pocuvat z roznych dovodov na mobile, niekto moze chciet pouzit specificke fukcie (napr. USB DAC...), atd.To dokazes pochopit? Spotify podporuju aj niektore prehravace.